25

nedjelja

lipanj

2017

Zašto 25. lipnja nije Dan državnosti?



hdz je orjunaška strančica (koju su okupirali hrvatski četnici)


Poigravanje identitetom i nametanje "skraćene" povijesti model je otuđenja i rastakanja nacije (narod je nedodirljiv jer su krvne veze iznad političkih igara).
Proglašavanje saborske odluke o temelju hrvatske državnosti koju treba obilježavati Danom državnosti orjunaško-četnički komunjarsko-izdajnički je čin antihrvatske klike (koja nastoji razdruživanje (jugoslavenska integracija je protupravno i nasilno provedena) proglasiti začetkom hrvatske državnosti).





Jedan od datuma (koji je uslijed moratorija usaglašenim s EU, prolongirao do daljnjeg proces razdruživanja) stvaranja nove države nazvane Republika Hrvatska je povezan s datumom 25. lipnja 1991.g., ali hrvatska državnost nema veze s tim datum. Čak štoviše, na temelju hrvatske državnosti tog su datuma u Saboru izglasali samostalnost (Socijalistička Republika Hrvatska je bila federalna jedinica (dakle, s priznatom državnošću, jer federalne članice prenose dio državnosti na federaciju). Hrvatska je imala državu (time i državnost) davno prije Jugoslavija.
Nastojanje obilježavanja posljedice uzrokom, sustavno je zatiranje hrvatske državnosti i povijesti (koja obiluje izdajama i krivim datumima). Obiluje povijesnim falsifikatima. Ali nemjerljivo u odnosu na povijest Hrvata i Hrvatske u južnoslavenskoj zajednici.

Svi koji smatraju kako je novija povijest (srpska agresija i Domovinski rat) izvor datuma temeljnih državnih blagdana, varaju se. Povijest neće pamtiti hrvatsku naivnost i izdajničku prevrtljivost. Ali će pamtiti dolazak Hrvata na prostore od Drave do Jadrana, od Sutle do Drine, Zemun i Boku. Pamtit će one koji su se za djedovinu borili. Ali neće pamtiti one koji su tu djedovinu prepustili drugom, smišljajući državne blagdane na nigdarjevo.
Sretan vam Dan zaborava. Jugoslavija je ružna epizoda jednog naroda koji je preskočio riješiti se svojih jugoslavena. Preskočio je preuzeti odgovornost za svoju budućnost, poštujući prošlost.

Kokošari (nabijem vas na Q).

Mijo Kovačić - Kokošari

Oznake: dan državnosti, državni praznik, povijest, identitet, narod, nacija, ustavna odluka, novija povijest, srpska agresija, domovinski rat

12

ponedjeljak

lipanj

2017

HDZ je titoistička partija



HDz je tipična titoistička partija koja 115 milijardi kuna državnog proračuna raspoređuje na podobne (poslušne)(ponajčešće besciljno zbog potpunog nerazumijevanja politike i političkih zahtjeva).
115 milijardi kuna je oko 15,3 milijardi eura. 15,3 milijardi eura je oko 35,6 % BDPa.
Uračunamo li monopol na zakonodavstvo (uglavnom kao servis vladajućih struktura), titoistički se model zlouporabe državne vlasti bitno rasprostire na znatni dio BDPa (ekonomska kontrola politike - koja je društvena nadogradnja, u Hrvatskoj nakaradno izvedena).

Sve ono (o boljitku i državi Hrvata kao temelju opstojnosti) čime se prvotni HDZ krasio, pretvorilo se u antipod.



Procesi nacionalnog, državnog (suverenističkog) sazrijevanja bespovratno je zaustavljen, okaljan budaletinama koji marširaju kroz posttuđmanovski HDZ kao skijaši na kakvom austrijskom skijalištu ...
Još jednom se pokazalo kako služinčad (u HDZu)(Valentić, Gregurić, Manolić, Mesić, Šeks, Granić, ...) ne može preuzeti ulogu vođe i kreatora.

Politikanstvo i neostvarena država (boljeg) upućuje na titoistički model (mi ili oni) državne represije nad većinom. Krah HDZa je kraj te jedne (titoističke) epohe produciranja društvenih sukoba kao sredstva osobnog bogaćenja.
(To je još jedan od razloga zašto treba promjeniti ime Trgu u Zagrebu posvećenom prokletom (kvazi)maršalu).

Oznake: titoizam, partija HDz, državni proračun, bdp, boljitak, temelj opstojnosti, antipod, nacionalno sazrijevanje, služinčad, Vođa, politikanstvo, trg, krah HDZa, društveni sukobi, kvazimaršal

11

nedjelja

lipanj

2017

Blogom dana logika



Jesam li ja rojnik?



Da bi se hsp konsolidirao, treba pozamašna pronevjera. Podjednako vrijedi za raspadnuti sdp. Jedini je hdz iznad razine vode (onda znate o kolikoj je pronevjeri riječ).

U Hrvatskoj članstvo i birači slijede one koji rasipaju (makar uzimali 100, a dijelili 30).
Trenutno se HDZ qurči državnim novcima (neće dugo).


Povratak rusa (i srba) preko račana, mesića (manolića, gregurića, orjunaša), josipovića, kosorice, milanovića prestao je izborom Grabar-Kitarović za predsjednicu. Suzbijanje plaćeničkih hordi koje su razarale iznutra mlado hrvatsko državno i državotvorno tkivo spalo je na razbijanje sdpa i HNSa kao uporišta ruske agenture ...
Nepostojanje državotvorne stranke (već svi sanjaju o pozamašnoj pronevjeri) Hrvatsku (unatoč američkoj supremaciji i naklonosti) će skupo stajati.
Ne pobjeđuje iskrena ljubav prema narodu i državi, već se roje rojevi osa ubojica koje uništavaju (svega čega se dotaknu).
HDZ je nesposoban i nekvalificiran voditi hrvatsku državu.


Mlada hrvatska demokracija može pobijediti samo krvavom bunom. Povijest bi to pamtila, ovako će nastati rupa u povijesnom slijedu.
Nitko ne pamti lopove, lažove i njihove (kukavice) žrtve.

Živio Za Dom Spremni! (Svi na front, sve za front, svi u * materinu)


Osa zemljarica (vespula germanica)

Oznake: blog, logika, pronevjera, konsolidacija, povratak, rusi, amerikanci, državotvorne stranke, nesposoban, nekvalificiran, ljubav, narod, ose ubojice, rojevi, mlada demokracija, krvava buna, povijest

05

ponedjeljak

lipanj

2017

Profil hrvatskog glasača



Duhovi demokracije


Ćorav, prevrtljiv, podmitljiv, nepopravljivo u zabludi (nepismen, ne načitan, neodgovoran, egoističan, zajedljiv, zlopamtilo (ali samo prema gubitnicima)).

Bez ideje, bez cilja, bez želje, bez htijenja, bez uvjetovanja. Nematerijalan. Duh.
(Takvi su i rezultati izbora. Izabrani za nepostojeće.)


Ja sam rekao.






Oznake: Profil, glasac