23

utorak

svibanj

2017

Hrvatska zabluda



Hrvatska je dužna preko 300 milijardi kuna, nema razvojnu privredu, ima katastrofalan egzodus (radno sposobnog stanovništva), nema koncept kako se suočiti s problemima, ...

Lokalni izbori su iznova ukazali na izborne prevare i na izborne zablude.
Vjerovati kako je netko tko ne poštuje osobno vlasništvo sposoban urediti državu kojoj će stanovništvo prosperirati, temeljna je hrvatska zabluda.

Zabluda je glasovati za osobe i političke stranke koje propagiraju prava svima, zagarantirane materijalne dobitke svima.
Titoistički koncept ravnomjernih materijalnih dobitaka koje država osigurava svojim državljanima je demagogija. Ako država ima 100, a obećaje 1000 (jedinica), (pri ravnomjernoj raspodjeli) 90% (ili više, pri nekoj drugoj raspodjeli) će ostati bez obećanoga.
Koja je logika obećavati nemoguće, i živjeti (lagati) kako je obećanje ispunjeno?

Nemamo radnika (po brojnosti, po sposobnosti) koji bi osiguravali mirovinski sustav utemeljen na solidarnoj štednji. Svejedno 26 godina (od raspada raspadnute Jugoslavije) i dalje ustrajavaju na tom sustavu.

Nema liječnika (po brojnosti, po sposobnosti) koji bi osigurali zdravstveni sustav utemeljen na besplatnoj medicinskoj usluzi. Svejedno 26 godina (od raspada raspadnute Jugoslavije) i dalje ustrajavaju na tom sustavu.

Nema poreznih obveznika (po brojnosti, po sposobnosti) koji bi osiguravali mirovinski sustav utemeljen na solidarnoj štednji, zdravstveni sustav utemeljen na besplatnoj medicinskoj usluzi, obrazovni sustav utemeljen na besplatnom školovanju. Svejedno 26 godina (od raspada raspadnute Jugoslavije) i dalje ustrajavaju na tom sustavu.

Hrvatska (politika) nije ponudila rješenje društvenih odnosa na temelju priznavanja i jamčenja osobnog vlasništva, već je problematizirala društvene odnose podruštvljenjem svih dobara (koja se, svejedno, ne troše na socijalističkim osnovama, već privilegirana manjina koristi zakonodavstvo za neometano pribavljanje materijalne moći).

Zbog toga na svim izborima dobro prolaze okorjeli prevaranti i lopovi (jer se glasači ne nadaju pravnoj državi ...). Svi žele biti pošteđeni genocida, progona, osiromašenja, obespravljenja. Biraju dokazane mamlaze.
Ja sam odabrao gubitnike (pokradene, obespravljene). Ne znaju krasti. Ali ne znaju ni objasniti što hoće.
Ne znaju istaknuti bespredmetnost zajedničkog vlasništva, ne znaju istaknuti prednosti sustava osobnog vlasništva.

Socijalizam i sve iskrivljene (lažne) varijante socijalizma su obmana. Propali sustav(i) koji se kreću ka gorem.



Oznake: hrvatska zabluda, dug, privreda, razvoj, egzodus, problemi, kokani izbori, izborne prevare, osobno vlasništvo, mirovinski sustav, zdravstveni sustav, obrazovni sustav, porezni obveznici, dokazani lopovi

19

petak

svibanj

2017

Esihasanbeglasnović



Boli nas Q za glavaševićamatićaostojubeljkaobersnelabandićapupovcakerumaoparujandrokovićabuljapetrovaple
nkovićašeksabernardićapernarašvaljektaritaš

i sve ostale. Glasat ćemo za Esihasanbeglasnovića.



Oznake: Esihasanbeglasnovića

10

srijeda

svibanj

2017

Hrvatska slagalica (puzzle); Koga je spašavao Glasnović?



F. Gregurić

Hrvatska je bila seljačka (Radićeva i Pavelićeva Hrvatska je oslonjena na seljaštvo), s početnom industrijalizacijom za vrijeme AU.
Titova Jugoslavija je utemeljila i Hrvatsku (porobljenu) i Jugoslaviju kao radničku (industrijalizacija na temelju razvoja teške industrije, za koje Hrvatska nije imala uvjeta).
Industrijalizacija (i elektrifikacija) koju je provodila Jugoslavija završila je onako kako je i započela. Poslije rata je Sovjetski savez poslao svoje inženjere koji su pomagali industrijskom planiranju. Po objavi Rezolucije IB-a, sovjetski su se inženjeri vratili u SSSR, ali je Jugoslavija nastavila (začudo) s podizanjem privrede na planovima koji su stvoreni do tada.
Jugoslavija je razvijala vojnu infrastrukturnu industriju.
"Pljačka" u pretvorbi i privatizaciji je izvršena nad takvom "privredom".

Sustavna izgradnja pomoćne industrije (utemeljene na jeftinoj i potplaćenoj radnoj snazi) nastavljena je (u ruskom interesu) i nakon raspada Jugoslavije.
Agrokor je sustavno stvarao uvjete (okupljajući netržišne privredne subjekte) kršenja sankcija i opskrbe Rusije (u datom trenutku; aneksija Krima). SDP je najviše poticao i pomagao umanjenju posljedica sankcija (pa i preko Agrokora), sada su najglasniji (misleći kako će prikriti svoje rabote) oko slučaja Agrokor.
Jesmo li pomagali aneksiju, jesmo li fincirali aneksiju, ili su novce od kršenja sankcija (desetke milijardi) pretočili na vanjske bankovne račune?
Jedini koji je direktno povezan sa Hrvatskom, SSSR-om, Rusijom, privredom, novcima i politikom je bivši Astrin čelnik, Franjo Gregurić.




V. Šeks

HDZ, Plenković, MOST, ministri, preslagivanje, izglasavanje nepovjerenja, raskid strateške kolicije, odlazak članova, ...
Šeks, Kolinda, osveta.
Šeks je uništio HDZ kako bi predsjednici Kolindi Grabar Kitarović izmaknuo izbornu bazu.
Je li kome palo na pamet da je predsjednica (u tihoj diplomaciji) zamolila Esih, Hasanbegovića, Glasnovića, Culeja pomoć u spašavanju trenutne (propale) hdzove vrhuške kako ne bi (po Šeksovu nalogu) potpuno urušili neprepoznatljivi i unakaženi HDZ? Članstvo HDZ-a postoji (brojno je), ali je politički nepismeno i neaktivno.
HDZ će se možda izvući (novim rukovodstvom i novom politikom, novim rezultatima), ali su Šeks, Plenković, Valentić, Granić, Gregurić politički mrtvaci.

Ako je moguće tako nakaradno divljanje (krelca) Vladimira Šeksa (and co.), HDZ nikad više neće doseći moć koju je nekad imao.
Zasluženo.



Oznake: seljačka država, radnička država, industija i vojna infrastruktura, potplaćena radna snaga, kršenje sankcija, jugoslavija, SSSR. Rusija, krim, aneksija, most, strateška koalicija, Osveta, šeksov nalog

08

ponedjeljak

svibanj

2017

Postoji li HDZ? Vrijeme je za novu političku snagu



Bruna Esih, nezavisna kandidatkinja na listi HDZa preferencijalno je ušla u Sabor u izbornoj jedinici u kojoj HDZ tradicionalno nije dobivao glasove (inače je partijska banda ne bi ni stavljala na listu). Samostalno nastupa na lokalnim izborima za Zagreb. Poduprla je prvu koaliciju, poduprla je opstanak ministra Marića, poduprla je smjenu Petrova, poduprla je izbor Jandrokovića. I omražena je u HDZu.

Zlatan Hasanbegović, preferencijalno je ušao u Sabor na listi HDZa, u izbornoj jedinici u kojoj HDZ ne kotira visoko (inače ga partijska banda ne bi stavljala na listu). S Brunom Esih nastupa na nezavisnoj listi za Zagreb. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je opstanak Marića, poduprao je opoziv Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Goran Dodik, iako je predsjednik vlastite stranke, nastupio je na HDZovoj listi i osvojio saborski mandat u 10. izbornoj jedinici, poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Željko Glasnović je u Sabor ušao kao nezavisni kandidat, poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Član HRASTa je na HDZovoj listi u devetoj izbornoj jedinici osvojio zastupničko mjesto u Saboru. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Branko Hrg je kao nestranački kandidat na listi HDZa ušao u Sabor. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

HSLSov predsjednik Darinko Kosor je na HDZovoj listi sa 479 glasa ušao u Sabor. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.


Esih 10 471 glas, Hasanbegović 11898 glasova, Culej 9262 glasa, Miro Kovač 12 751 glas, Hrg 3733 glasa, Dodik 3032 glasa. 51147 glasova.

Spašavanje HDZa na vlasti nije politika HDZa (jer je jedva osvojio relativnu većinu tuđim kandidatima i glasovima). Zapravo je HDZ projugoslavenska, udbaško-srpska stranaka koju spašavaju zastupnici koji su pridruženi HDZu (u nadi kako će ta uzurpatorska partijska, šeksijanska banda nadrkavanjem nadmudriti naivne glasače i njihov odabir).

Nakon svih manevara prijetili su gospođi Esih, izbacili Hasanbegovića, dosađivali Glasnoviću, zastrašivali Culeja, kumili HNSovce i pupavčeve snsovce, izmanipulirali Sauchu, ... i to sve odradi plenković koji je haeslesovac (do 2008.).
Kako će HDZ proći na slijedećim izborima kad je na izborima iza kataklizmičkog Milanovića nesposoban osvojiti vlast?
Možda su zanemarili činjenicu da se povjerenje birača stiče kvalitetnim radom a ne namještanjem izbora.
Vrijeme je da Hrvatska zaboravi HDZ i osnuje kvalitetnu, odgovornu, sposobnu političku stranku koja će rješavati hrvatske probleme, a ne slušati krvoločnog pijanca iz Osijeka i stvarati cirkus na -300 milijardi (kuna).

Vrijeme je za gašenje udbaške filijale, vrijeme je za nove izazove i novu političku strategiju. Vrijeme je za nove političke ikone, vrijeme je za djela. HDZ je uništio HSP, HSS, i na kraju su uništili sami sebe.
Nisu Esih, Hasanbegović, Glasnović, Culej ... podlegli HDZovim manipulacijama, nego su spašavali naciju (ralja komunizma od kojih ih HDZ nije sposoban štititi; ionako je Šeks (Mesić, Manolić) imao/li zadatak izmanipulirati političku javnost i osigurati potčinjeni položaj Hrvatske u Jugoslaviji).

(HDZ je olupina koju treba natovariti bremenom sjećanja i potopiti da se više nikad ne vrate na vlast.)

Do novih izbora (na kojima će nova politička ideja preuzeti odgovornost za naciju).




Oznake: HDZ, nova politička snaga, izbori, preferencijalni glasovi, podrška koalkiciji, podrška vladi, stanje HDZa, olupina, spašavanje nacije, novi izbori

Opće i jednako biračko pravo






Samo mi nemojte reći da stožerna (kako ne, stožerna) stranka ima u svom statutu negaciju ustavnog općeg i jednakog biračkoga prava.

Hdz je nakon tuđmana potpuno bezvrijedna stranka. Preteča svega onog što nam se nije smjelo dogoditi (valjda ih je ono nešto udbaša, što ih je tuđman kontrolirao, obezglavilo).

Plenkovića treba potjerati ....
(Svi elementarni pokazatelji upućuju na jednoumlje i diktaturu, apsolutizam i neustavnost političke elite, HDZ prednjači.)(Šeks, osječki krvnik predvodi, umno osakaćen i bezdušan. Nitko mu nije ukazao na sudbinu koja mu slijedi ...)









Oznake: Ustav RH., opće i jednako biračko pravo, statut stranke, udbaši, obezglavljenje, bezvrijedna stranka

07

nedjelja

svibanj

2017

Političke slobode su nužne za postojanje svih ostalih sloboda.



Sloboda



(Napomena: tekst je u naslovu bloga, naslov u tekstu bloga. Tako i čitajte.)

Oznake: političke slobode, sve slobode, nužnost

05

petak

svibanj

2017

Zbogom ateisti - novi izbori



Koja demagogija ... novi izbori ne bi ponudili isto stanje jer bi birači iste ljude kaznili.

Zadnje parlamentarni izbori su preferencijalno istakli gospođu Esih, Stiva Culeja, Zlatka Hasanbegovića, Željka Glasnovića.
Samo je politika ignorirala poruku naroda (Plenković je zanemario volju birača).
Dakle, novi izbori nikako ne bi ponudili isto stanje, kao što ni prethodni nisu nudili istovjetnost, već bitne promjene.

Demagoški je ponavljati tezu o beznačajnosti novih izbora, Umjesto te teze treba ponavljati istinu (tvrdnju) da je mamlaz Plenković izigrao rezultate izbora i zaslužio je nasilnu smjenu.
(Svi koji podržavate ili ste podržavali plenkovića odgovorni ste za izigravanje demokracije ...)

Zbogom ateisti (meni se vjeruje).








Oznake: demagogija, parlamentarni izbori, poruka naroda, zanemarivanje volje naroda, novi izbori, mamlaz, nasilna smjena, ateisti

03

srijeda

svibanj

2017

Ova Vlada nije pala



Ova Vlada je nakupina diletanata, poduprta diletantima Šeksom, Gregurićem i Granićem, koja računa kako je moguće kupiti mandat koaliranjem s nečasnim i potkupivim (uglavnom prokazanim) strankama i osobama.

Zbog tog mora otići Vlada, stranačka rukovodstva i birači.


Upravljanje državom kupovinom političke moći nedemokratski je i necivilizacijski čin (koji radišne i vrijedne potiskuje, a ističe nekarakterne).

Ova vlada nije "pala", utopila se u vlastitim "g*vnima".



Oznake: Vlada, diletanti, kupovina političke moći, nedemokratski, necivilizacijski, radišni, nekarakterni