29

subota

travanj

2017

(Anti)Državničko ponašanje Plenkovića?



Koalicijom s MOST-om doći na vlast, djelovati zajedno (u rušenju milanovićeva i proruskog sdpa), a onda pred lokalne izbore izazivati nove parlamentarne izbore sukobom s MOST-om, sukobom učvršćivati MOST-ove birače, s pozicije predsjednika stranke HDZ koja je imala cilj objediniti hrvatsko političko tijelo uistinu nije državničko ponašanje.

Političko objedinjavanje Hrvata (neophodno za rješavanje gubitka državnosti, države, vojske, jezika, gospodarske i političke moći, diplomacije, ...) koje je zacrtao HDZ, čelni čovjek (hslesovac i komunjara, orjunaš i debeloguzi karijerist) HDZ-a svojim samovoljnim postupcima rastače (i tako vraća Hrvatsku na stanje okupacija i političke neorganiziranosti).


Tako vam je kad HDZ okupira zlobna budala, uvjeren kako nitko ne zna što je bio i što je trebao biti HDZ. HDZ nije Hrvatska, ali je trebao poslužiti oporavku i jačanju Hrvatske. Po onom što se s Hrvatskom dogodilo možemo prosuditi i o hdzovim čelnicima (Granić, Sanader, Kosor, Plenković). Svi odreda jugoslavenčine, s aktivnim stažom u razbijanju hrvatske političke organiziranosti.


Pitajte me, otkuda ja znam što je HDZ trebao biti.

Oznake: koalicija, most, HDZ, lokalni izbori, biračko tijelo, politička organiziranost, okupacija

25

utorak

travanj

2017

E! Bruna Esih - Naša Hrvatska



Kerum, Opara, Obersnel, Bandić, Vlahušić, Mrak, Jambo, ...

Hrvatska sustavno (preko centara političke moći, prikrivene interesne skupine) producira trećerazredni politički kadar u peto razrednoj zemlji (zbrojeno osmo ligaška klijentela).
Ustrajavanje na omraženim (nesposobnim i uskogrudnim) kadrovima ima zadaću oduzeti nadu i vjeru.
Model relativiziranja (uspostava niskog kriterija, a opet partijski previsokoga (jer je broj takvih plaćenih, niš`` ne radiš, mjesta vrlo ograničen)) politički je manevar hrvatskih političkih struktura, koje iscrpljuju sve vrijedne i radišne. Svoj lopovski i parazitski karakter moraju prikriti hermetičkom branom onim političkim snagama koje bi u kratkom vremenu pokazale svu nakaradnost dosadašnje državne i ostale aparature.

Vjera u budućnost, zasnovana na mukotrpnom i dobronamjernom radu, vjera je u društvo koje pomaže pojedincu ali i pojedinca koji shvaća ulogu društva u stvaranju bolje budućnosti.

Pojava Brune Esih, kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba, svjetlo je u mraku koje budi nadu u buđenje osiromašene i izvarane Hrvatske (ne samo Zagreba).

Hrvatske bez Šeksa, Granića (mn.), Kosor, Jandrokovića, Gregurića (franje), udbe, socijalizma, proruske svojte, potpirivanja međunacionalne mržnje.
Hrvatska bez političkih kadrova koji servisiraju ruske potrebe (Sirija, Ukrajina, ...).(Za vrijeme Tita i Jugoslavije, uz vojni proračun koji je iznosio 70% BDP-a, vojnu infrastrukturnu privredu, opskrbljivani su proruski režimi i oružani pokreti (Libija, Irak, Sirija, PLO, ...).)

Naša Hrvatska, u kojoj gradonačelnici vode brigu o našim gradovima, župani o našim županijama, općinski načelnici o našim općinama, ...

Bruna Esih (E!) će brinuti o Zagrebu, jer nije dio prevarantske elite.

Hrvatska je dobila novu priliku vratiti svoju državu, svoje županije, svoje gradove narodu.

Oznake: centri političke moći, politički kadar, nada, vjera, mukotrpan rad, osiromašena i izvarana Hrvatska, Naša Hrvatska, prevaranti, servisiranje režima, e

21

petak

travanj

2017

Dvoglavnik



Da je Poglavnik bio Dvoglavnik, voljeli bi ga orjunaši, komunjare, sdpeovci, haenesovci, antifašisti, belosvetski (proruski) hohštapleri. (I plenkovićeva rodbina.)



Oznake: Poglavnik, Dvoglavnik, orjunapi, komunjare, sdpobci. hnsovci, antifašisti, belosvetski hohštapleri

18

utorak

travanj

2017

Idiote



Europske granice, schengenske granice (sporazum) posebni uvjeti (migranti i terorizam) uvjetovali su poseban režim na graničnim prijelazima RH.
Hrvatska kasni s pripremom preuzimanja schengenske granice, Slovenija (uvjerena u prepuštanje schengenske kontrole) nedovoljno aktivirana.
Granični prijelazi se izgrađuju za određeni kapacitet (prijelaz granice). Broj kontrolnih traka i objekti su izgrađeni prema predviđanjima broja putnika. Ali i vremenu zadržavanja pojedine osobe koja prelazi granicu.
Promjena vremena zadržavanja osobe koja prelazi granicu (za dvostruko) nedopustiv je obrazac ponašanja na netom izgrađenim graničnim prijelazima.
To je plenković morao znati i obratiti se nadležnim europskim tijelima. Zbog sputavanja prolaza roba i ljudi (što je europskim i međunarodnim pravom nedopustivo).
Normalno, nacrtana kreatura to ne zna, niti je sposobna štititi interese RH primjenjujući suverenitet (i znanje, državničku hrabrost).

Jedan mali, uštogljeni miš, koji misli kako premijer jedne države šeta uokolo poluotkrivene stražnjice (koju podanici svesrdno ližu). Obzirom koliko se ulizivao, računao je kako je vrijeme naplate ulizivačkog staža.
Nije kriv plenković nego oni koji su tu drtinu instalirali na mjesto na kojem se traži sposobnost, svestranost i razumijevanje problema koji muče narod, državu, ljude. Što blento ne može ostvariti. Ali zato može koristit represivni (i hijerarhijski) aparat selektivno uklanjajući sposobne (u ime onih koji su beskičmenjački i ulizivački, podobni).
J* li te oni koje ti držiš na uzdi. Idiote.

Oznake: EU granice, Schengen, granični prijelazi, kapacitet, kreatura, severenitet, državnička hrabrost, uštogljeni miš, stražnjica, ulizivanje, nespsosbnost, podobnost, drtina, uzde, Idiot

11

utorak

travanj

2017

Agrokor je politički, a ne gospodarski subjekt


Agrokor je mega socijalistička obmana.
Komunistička partija Jugoslavije je izmišljotina staljinističkog koncepta zaštite oktobarske revolucije i krvavog režima proisteklog iz zablude o naučnom karakteru komunističke revolucije.

Sve zablude komunizma - titoizma -socijalizma (o marionetskoj, izdajničkoj i zločinačkoj naravi partizansko-socijalističke jugoslavije) nastavile su svoj put (u propast).
Čemu osuda (jednog, krvavog) režima?

Agrokor je na nacionaliziranim tvrtkama izgradio koncern koji je u političkoj a ne ekonomskoj funkciji. Satkan od netržišnih firmi (nekad poduzeća)(Belje, PIK, Jamnica, ...) uspio je i tržišne (Ledo, Zvijezda) povući u ambis (premještanja u Srbiju ili umjetnog održavanja visokih cijenama na konkurentskom Hrvatskom tržištu, a niskih cijena na tržištima susjednih država).

Primjer je tvornica Zvijezda koja je od samih početaka tržišnog (nesocijalističkog) gospodarstva držala i povisivala cijene svojih proizvoda, kako se ne bi primjećivao nedostatak njenih proizvoda na hrvatskom tržištu.
Sustavno izgrađujući image međunarodne (jugoslavenske) korporacije s prozvodnjom i plasmanom, izbjegavajući vlastito tržište stvorili su uvjete strateške firme koja je nakon ukrajinske krize i sankcija Ruskoj Federaciji s podružnicama u Srbiji opskrbila rusko tržište (ionako) proruskim proizvodima (zvečevo čokoladom, belje proizvodima, ... socijalističkom jugoslavenskom proizvodnjom).
Šesnaest milijardi kuna duga dobavljačima je naplaćena, zbog prikrivanja kršenja embarga je proglašen gubitkom, robe koje nisu imale tržište (do ruskog) su našle potrošače, ...

Hrvatska je iznova titoistički okupirana ruskim problemima, a hrvatska politička vrhuška naplatila svoj angažman bez rješavanja hrvatskih problema.
Ukratko, Belje i Zvečevo će i dalje biti strateške firme (koje će prodavati robe samo vojsci i režimima koji su nekog okupirali). I tako nikad neće prestati biti izvori kriza i dugovanja.
Politička, a ne gospodarska aktivnost.

Ja sam rekao.


Oznake: Agrokor, Staljin, komunizam, tito, jugoslavija, Gospodarstvo, uloga, sankcije, prikrivanje kršenja sankcija, izvori kriza

05

srijeda

travanj

2017

Temeljni problem(i) Agrokora

i ne samo Agrokora



Prisilna naplata (putem poreza) za robe koje nisu potrošene


Agrokor je nastao kao zamišljena (socijalistička) korporacija koja će zadržati/osvojiti (nekad socijalističko) tržište (socijalističkim) proizvodima.
Jedini nedostatak Agrokora je to što nema kupce. Kupce nema jer nema kvalitetne robe.
Trgovati trgovačkim otpadom (škartom) pokazalo se neunosnim (mada postoje primjeri poslovnih poduhvata na kojima su stvorena (zarađena) bogatstva upravo na takvim robama).
Jamnica (i Jana) su se pokazali (procjenjujem) nedostatnim potencijalom za osvajanje tržišta mineralnih voda (naročito nakon uključenja Sarajevskog kiseljaka ...).
Ledo je prebacivanjem proizvodnje u Srbiju izgubio i ono malo trgovačkog potencijala (i šarma).
Tisak je u eri digitalizacije izgubio dio tržišnog potencijala ...
(Uni)Konzum je zastarjela (monopolna) varijanta trgovanja (uvaljivanja trgovačkog otpada).

Strategija Agrokora nastupati na tržištu s nekvalitetnim robama, lošim uslugama i agresivnim reklamama koje na tržištu nepotpunog monopola potiče druge privredne subjekte na aktivnije uključivanje na tržištu strategija je vlastitog uništenja.
Nije mi jasno zašto se velika kompanija koja je proizvela velike zablude (koje se ne daju otkloniti) umjetno spašava (u ime očuvanja radnih mjesta koja su proizvela nekvalitetne robe i nekvalitetan nastup na tržištu).
Agrokor se ne može promjeniti. Spašavanje gubitaša održava stanje stvaranja novih gubitaka. Ali država (orjunaška svita na vlasti) žudi skupljati novce za spas tvrtke koja nije sposobna opstati, jer manipulacijom državnim novcem stvara (prividni) višak novca (za svoje osobne i političke potrebe).
Socijal-utopisti (najgora vrsta neradnika) stalnim manipuliranjem novcem stvaraju novčane mase od kojih određene postotke skreće u vlastitom interesu.

Ako su Belje dali za kunu Agrokoru, neka Agrokor daju za dvadeset kuna ... više ne vrijedi.
Onome tko će umjesto kreditnih zaduženja, stvarati novčani višak kojim će sanirati Agrokorova dugovanja.
(Agrokor traži gazdu koji će vraćati, a ne dizati kredite.)
Temelj poslovanja nije želja za proizvodnjom i radnim mjestima, već postojanje tržišta (kupaca) i roba koje tržište troši.
(Socijalistička navika održavanja netržišnih subjekata prisilnim naplaćivanjem roba bez potrošnje tih roba (poreznim opterećenjem) ubrzano Hrvatsku vodi (postsocijalističko-socijalističkom) slomu.)
Agrokor nema ni tržišta ni roba za pozitivno poslovanje. Zbog toga je propao.

(Spašavati radnike znači upropaštavati kupce i/ili porezne obveznike.)



Oznake: Agrokor, socijalistička korporacija, socijalistički proizvodi, kupci, trgovački otpad, nepotpuni monopol, manipuliranje novčanom masom, skretanje novčanih tokopva, pozitivno poslovanje, prisilna naplata bez potrošnje roba