31

utorak

siječanj

2017

5 istina o Hrvatskoj
Političko osporavanje istine (utemeljeno na orkestriranom jednoumlju) prouzročilo je strukture koje ustrajavaju na vlasti (kao izvoru istine).


1. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Sedamdeset i dvije godine nakon završetka Drugog svjetskog rata promatrati sadašnjost i budućnost slijepim povezivanjem ustaša i partizana, nesagledavanja povijesti logičkim već političkim misaonim sklopom prouzročilo je političko-društvenu krizu, koja je proizišla iz političke krize.


2. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Vladavina komunista, jugoslavena stvorila je nehumani sustav, (i bez obzira na način dolaska na vlast) taj se sustav nakon desetljetne vladavine mora raščlambom osvijetliti i osuditi zasebno.


3. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Ideološki totalitaran (komunističko-jugoslavenski sustav), prouzročio je anomalije i nefunkcionalnost u svim segmentima društva (školstvo, šport, kultura, politika, vanjska politika, vojska, gospodarstvo, zdravstvo, znanost, religija, teritorijalni ustroj, ...).


4. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Jednoumlje (utemeljeno na nasilju i zbog posljedica nasilja, koje je bilo ideološko oružje (revolucija)) prouzročilo je traume i ostavilo nerasvjetljenu (bližu) povijest.


5. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.


Takav sustav je provodio prosovjetsku praksu nepoštivanja povelje UN-a, sudjelovao u širenju međunarodnog terorizma, stvarao militantna društva (kakvo je i samo bilo) i prouzročilo poremećaj (zbog prevelikih sredstava uloženih u militantnost) društva koje se oslobodilo ratom (pravednim i obrambenim u slučaju RH, ali i višestrukom agresijom u slučaju Republike Srbije).
Nakon desetljetne militantnosti, agresije i terorizma neumitno nastupa stoljetno razdoblje oporavka od takvog (zločinačkog) ponašanja.

Pet istina o Hrvatskoj upućuje na nužnost sagledavanja posljedica (a ne uzroka) komunističke vlasti i trajne osude komunističko-jugoslavenskog režima.
Blenković je (glupko) sinčić majke lekarke i oca (suradnika). On nije sposoban upamtiti niti jednu od navedenih pet istina.

Oznake: političko osporavanje istine, vlast kao izvor istine, povijesničarska metodološka greška, komunisti, jugoslavene, politička kriza, društveno-politička kriza, vladavina, nehuman sustav, ideologija, totalitarnost, nefunkcionalnost, jednoumlje, nasilje, nerasvijetljena povijest, prosovjetska politika, militantnost, terorizam, UN, posljedice

30

ponedjeljak

siječanj

2017

Hrvatska i neljudi
Povjesničari (vrli), nisu spremni odustati od svoje (partijske)(karijerističke) sudbine - gluposti.

Ja sam istina. (“Ja sam put i istina i život”.)Tvrditi kako su zločini nad hrvatskim narodom provedeni 1945.g. revanšistički a ne sustavni (s namjerom izložiti svoje tvrdnje povijesnoj prosudbi s namjerom provjeriti teorije i instrumente dokazivanja genocidno-zločinačkog pothavata komunističke partizanske prosovjetsko projugoslavenske paravojske) imbecilne su naravi.

Forenzički (bez dokumenata o sustavnosti zločina), brojnost i rasutost stratišta upućuju u narav zločina (i zapovijedi koje su prouzročile te zločine).
Nastupanje komunističke vojske (partizanskih jedinica koje su imale komandante i komesare) u ratu poklapaju se sa stratištima (uglavnom civila, pod kraj rata i po završetku rata s civilima, ranjenicima i zarobljenicima).
Mjesta pogibije/rješavanja leševa (rijetko je kad bilo ukapanja) se preklapa s ratnim putem partizanskih/komunističkih jedinica.
Brojnost žrtava se poklapa s veličinom partizanskih jedinica (koje su činile zločine). Po drugoj osnovi (rasčlambe), brojnost žrtava se lokacijski odnosi na stradalnike u Sloveniji.
Kako je sudjelovanje slovenskih komunista moguće povezati s revanšizmom (kakve su revanšističke porive imali slovenski komunisti koji su pogubili i sakrili najviše leševa hrvatskih izbjeglica na kraju rata 1945.g i u danima neposredno po završetku rata?)?
Lokacije i brojnost pogubljenja vezani su za partijsko djelovanje (partizanske komesare i partijske sekretare) i jedini revanšizam je borba za političku prevlast. U tom kontekstu nije moguće skupno razmatrati pitanje ustaškog i partizanskog nasljeđa.
Vrijeme je za osudu krvavih zločina komunističke partije koja je bezrazložnim pogubljenjima provodila partijski (sovjetski, kominternovski, staljinov) plan komunističke marionetske Jugoslavije.
Domovinski rat nije bio rat protiv totalitarizama (samim tim nije ni povijesni prioritet razračunavanja sa ustaškim pokretom), već rat protiv specifičnog (komunističkog) totalitarizma.
Sve što je taj sustav počinio treba odvojeno (bez stavljanja u uzročne odnose) osuditi, jer je taj sustav zločinački u svojoj naravi.

Narod je imao pravo pružiti otpor zločinačkom sustavu, političari nemaju pravo (nikakvim povjerenstvom) preispitivati ulogu tog otpora. Vlast je naša, pripada nama, vi ste lopovi naše sreće.
Plenkoviću oDjebi!


Istina će vas pojesti (smradovi). Vlast nije vaša, žrtve omalovažavate, vrijeme vam ističe.(Glupane, kvazipovjesničare nagurane na katedre fakulteta treba najuriti iz državnih službi ...)
Oznake: revanšizam, sustavni zločini, forenzika, brojnost žrtava, lokaliteti zločina, komesari, partizanske jedinice, slovenski komunisti, stratišta u Sloveniji, stvaranje prosovjetske jugoslavije, vlast naroda, povjerenstvo i plenklović

28

subota

siječanj

2017

Sudbina povjerenstva za totalitarne režime je sudbina plenkovićeve vlade
Sudbina (politička) je neizvjesna (zbog čega bi je zvali sudbinom kad bi bilo onako kako želimo?). Samo je plenkovićevo povjerenstvo osuđeno na uspjeh (samo politički, samo kratkotrajno - za vrijeme vladavine tog nametnutoga kvazipolitičara, takvi su nam nanijeli nepopravljive štete (na logičkom aparatu)).


Fokusiranje (problema) na Srbe (sve poslijeratne (misli se na Drugi svjetski rat) vlade), te fokusiranje na ustaše i partizane ima zadaću otkloniti interes (političke i druge) javnosti od pitanja financijske naravi.
Problem Hrvatske nisu srbi, ćirilica, ustaše, partizani, HOS-ove table već prekomjerni javni dug i model upravljanja državnim proračunom. Državni proračun je kontroliran neprijateljskim preuzimanjem (otuđenjem vlasti) i služi povlaštenoj (odnarođenoj) manjini.
(Takvi režimi imaju problema s ostvarivanjem poreznih prinosa ... jer pribjegavaju (planski) obmanama i pljačkama. Zbog naravi su osuđeni na ostvarivanje prihoda obmanama, iako i bez razloga planiraju takve radnje.)


U takvom okružju osnivati povjerenstvo (u vrijeme kad je potrebno osuditi samo komunističko-titoističko-jugoslavensko-prosrpsko-prosovjetsko-prorusku genocidnu politiku i agresiju) za osudu totalitarnih režima krajnje politikantski (osuđeno je na neuspjeh).

Politika pomirbe nije politika koja je omogućila borbu partizanskih i ustaških sinova za neovisni i slobodnu Hrvatsku, jer se borba vodila protiv socijalističke jugoslavije koja je poticala srbe na pobunu (kao polugu opstanka te jugoslavije).
A partizani su se borili za Jugoslaviju. Pomirba se odvijala u okvirima tolerantnosti protivnika socijalizma naspram jednog (i određenog) totalitarizma. Komunističko-socijalističkog.


Istovremeno osuđivanje svih oblika totalitarizma ima zadaću (politički) zadovoljiti obje strane (sa svrhom slabljenja društvene oštrice na stvarne probleme - posvemašnu pljačku državnih i političkih struktura koje su svojim neodgovornim ponašanjem prouzročile novi egzodus (hrvatskog naroda)).

Istovremeno, poopćavanjem (osude totalitarizama) se još jednom (pod kapom pseudonauke) izbjegava priznati povijesna istina : Hrvati nisu bili fašisti, pa je propašći italijanskog fašizma antifašizam neutemeljen.
Ustrajavanje (medijski podupiranih) kvazipovjesničara na kvalificiranja polufeudalne,seljačke Hrvatske fašističkom (u okvirima svjetskog ratnog sukoba) na rubu je razumnog ponašanja (i upravo medijsko podupiranje takvih upućuje na politikantstvo vlasti). Vlast krade i mora otvarati društvene sukobe po drugim osnovama.
Srbi "rehabilitiraju" četnički pokret jer je (zasigurno) unatoč kolaboraciji s nacistima, bio prosrpski. Istovremeno vjerovati kako su Hrvati glupi i nisu kolaborirali (što im dozvoljava međunarodno ratno pravo, po kojem je srpska(jugoslavenska) vlada potpisala kapitulaciju) s namjerom zaštititi stanovništvo i dobra, već su istinski pobornici fašističke ili nacističke ideje je povijesno neodrživ.
Istinske povijesne okvire i stvarne događaje ova vlast (u zaštiti svojih obmana) nema namjeru promovirati.

Nikad povjesničari nisu skupljali svjedočanstva o vremenu među narodom, već selektivno, proglašavali istinom nepotvrđene teze.


Povijest je ispisana, samo je kvazipovjesničari nisu sposobni pročitati (na glas).

Plin je poskupio (kao i sve ostalo), a da nitko nije javno zabilježio ta poskupljenja ...Oznake: politička sudbina, povjerenstvo za tottalitarizme, fokusiranje, otklon od problema, režimi, dvostruki razlozi obmane, osuda totalitarizama, poopćavanje, nametanje fašističkog karaktera, otvaranje društvenih sukoba po drugim osnovama, izvorna povjesničarska metoda, isčitavanje povijesti

27

petak

siječanj

2017

U Saboru je službeni jezik hrvatski, ali i obaveza prethodno misliti na hrvatskomMoralna superiornost (jednog jadnog jugoslavenskog (kvazi)ljevičara/jezičara)


Obilježavati Međunarodni dan Holokausta u Sabornici spominjanjem HOS-ovih ploča u Jasenovcu nema zadaću osporavati spomen obilježje na nedužne hrvatske žrtve srpsko-jugoslavenske agresije, već osporavanje hrvatske države (u čijoj su obrani dragovoljci HOS-a, u pravednom i obrambenom ratu, izgubili živote).
Osporavati znakovlje i izričaj (kao da su riječi i grbovi ubijali) proširenje je djelokruga krivično-zločinačkog djelovanja (na sve hrvatsko) i postavljanja prava na naciju i državu u taj (zločinački) kontekst u svim vremenima. Iako je kontekst stradanja HOS-ovaca kazneno i moralno neupitan. Optužujući.
Nametanjem moralne superiornosti ima zadaću otkloniti sve sumnje u agresorsku zločinačku narav. I to sve u Sabornici (koja je korištena i za trajanja NDH). Bleso, nećeš dugo frfljati ...

Ma*munu nitko nije osporio (jadne) teze, nitko ga nije uputio kako je u Saboru službeni jezik Hrvatski, ali prije ikakvog izjašnjavanja obavezan je misliti na hrvatskom, pa tek onda pričati hrvatski.

Oznake: Dan Holokausta, HOS, ploče, agresija, pravedni rat, žrtve agresije, proširenje djelokruga zločinačkog djelovanja, nametanje moralne superiornosti, službeni jezik

25

srijeda

siječanj

2017

HDZ, bezidejna partijaUrušene partije


HDZ je brzo-potezna partija koja nikad nije postala stranka.
Na prijelazu milenija (pad Berlinskog zida, slom marksizma), žurnim postupkom stvorena je politička struktura (partija protiv partije) koja se suprotstavila urušenoj partiji.
To (već tada) nije slutilo na dobro.

Košmar previranja, umjesto razrješenja propalog sustava i njegovih navika, produžio je život i partijašima i njihovim navikama. Uz takav HDZ nije se bilo teško pravoj partiji vratiti ...

Uz popustljivost sovjetskog vrha (koji je olakšao HDZ-u sticanje slave), i povratak podmuklosti i agresivnosti Putinove Rusije (koja se hrani nešto nasiljem, nešto novcima, ponajviše našim novcima) HDZ je spao na zamrzavanje nedorečene (popustljivosti i strahu od Rusa) politike stvaranja partije (koja nikad nije prerasla u stranku). HDZ se 25 godina (popustljivošću i politikom nepostojanja politike prema novoj politici (nasilja i otvorenih obmana) Putina) bori protiv partije. Ako se boje ruskog ekspanzionizma, zar se nadaju narodnoj podršci (i privilegijama koje su uživali istrčavajući protiv komunista, JNA, jugoslavije i Srbije (Miloševića))?

HDZ je politički monstrum (zahvaljujući članstvu koje ih nije znalo napustiti). A HDZ i SDP vegetiraju jer ih Hrvati nisu znali ukopati, redoslijed nije bitan (ukopati HDZ pa SDP ili SDP pa HDZ, svejedno, u istu raku).

Šrot se udvojio (udvostručio). Smjena HDZ-a i SDP-a podjednako je razorno za Hrvatsku, Hrvate, pamet. Samo nas umjesto diktature prosrpske partije (skj), uništavaju isti kadrovi (skj) smjenjujući kvazidemokratske stranke/partije (jedni se nazivaju strankom, drugi partijom), a istovremeno su i jedni drugi skj.

(To što HDZ neprijateljskim preuzimanjem vode titoisti (Kosor,Plenković) ili udbaši (u eri Sanadera) ukazuje na nesposobnost članstva sudjelovati u rješavanju sudbine Hrvatske. Vrijeme je za sposobne i iskrene.)


Besplatno školstvo i besplatno zdravstvo nas košta:

1. Ministarstvo znanosti i obrazovanja 14 milijardi kuna,
2 . Ministarstvo zdravstva 9,1 milijardu kuna,
3. HZZO 24 milijarde kuna,
3. HZMO (mirovinsko) 38,7 milijardi kuna (prikupljeno iz uplata za mirovinski fond 20 milijardi kuna, 18,7 milijardi kuna se doplaćuje iz porezne mase).
Jedinice lokalne uprave ispunjaju svoje financijske obaveze prema školstvu, zdravstvu (što je financijski dodatak na sumu od 65,8 milijardi iz nabrojanih točaka). Tko normalan može vjerovati kako su zdravstvo i školstvo besplatni, tko normalan može dozvoliti isplaćivanje mirovina novcima iz porezne sume?
Socijalistička svojta centralizira sredstva, osigurava zaposlenje podobnim, nekakvu korist (besplatno) izrazitoj manjini. Do kad će nas lulavi praviti invalidima?

Nastaviš li praksu urušene partije, kadrovima koje je producirala ta partija, producirao si politički fenomen (nastavio urušavanje pod drugim imenom).


Oznake: HDZ, brzo-potezna partija, milenijsku prijelaz, partija protiv partije, urušena partija/e, popustljivost sovjeta, podmuklost Putina, politički monstrum, šrot, udvostručenje, neprijateljsko preuzimanje, titoisti, udbaši, urušavanje pod drugim imenom

23

ponedjeljak

siječanj

2017

John F. TrumpZbrka oko novog predsjednika USA proističe iz činjenice (koju nitko ne želi primijetiti) kako je Donald J.(ohn) Trump predstavnik politike realnog stanja, a ne predstavnik muljatora koji politikom mijenjaju vlasničke odnose.


Oznake: JFK, Donald J. Trump. politika realnog stanja, politika, vlasnički odnosi

21

subota

siječanj

2017

Praznik demokracijeNije me nazvao urednik Večernjega lista i nije tražio moje (vrlo malo uvaženo) mišljenje i "osvrt na plagijat ministra znanosti i obrazovanja dr. Pave Barišića" ...
Svejedno sam se osvrnuo.

Slučaj ocjene izvornosti rada dr. Pave Barišića se odvijao u političkom okružju, uključujući i institucije znanstvenih ustanova, samo i na poticaj politike.
Jednako su osvrti samo političke naravi. (Koga briga za izvornost članka filozofske naravi i njegove znanstvene originalnosti?)(Ako već nisu dr. Pavu Barišića spominjali upravo po dosezima u filozofiji ...?)

Iznova osvrtanje kad je Barišić postao ministar ima svoje izvan znanstveno poimanje.
Onaj tko osporava nekome učenje na vlastitim greškama (ako je počinio greške, naj pametnije mu je da ih ispravi (znači, nešto je naučio)), postavlja moralne kriterije (koji nisu moralni). Osporavaju pravo na grešku. Uspostavljaju moralne kriterije (koji nisu društveno uporabljivi).

Zašto moral nije društveno mjerilo (prihvatljivosti)?Jer je poopćeno mjerilo (običajno i nepisano, a prihvaćeno (ali ne i obavezno) u zajednici. Uobičajeno.
Držati nenavođenje citata uobičajeno neprihvatljivim u hrvatskoj nauci (koja kao da ne postoji) je smiješno (zato je predmet političke (plaćeničke), a ne znanstvene zajednice).
Može li ubojica biti ministar? (Ako ne može, katoličko smo društvo i ubojstvo je grijeh, može li itko obnašati državne dužnosti i upravljati represivnim aparatom?)
Može li (osuđeni) ubojica biti ministar (bez katoličanstva), po važećim zakonima? Ili (moralisti) osporavaju rehabilitacijsku narav svih propisanih zakonskih kazni?

Podjednako, moralisti koji prozivaju ministra ne mogu koristiti moral kao argument (bez obzira na zakonsku mogućnost optuživanja u ime javnog dobra)(jer im je u drugim okolnostima zakonom zabranjeno javno isticanje kaznenih djela drugih osoba) u pozivu na ostavku ili smjenu.
Ako ne postoji zakonska zapreka za obnašanje ministarske dužnosti, prihvatljiva argumentacija za opoziv državnog dužnosnika podrazumijeva javno izjašnjavanje o vlastitom odabiru na prethodnim izborima. Oni koji nisu glasali za vladajuću koaliciju nemaju pravo (mada izgleda da su upravo oni moralno nakaradni i koriste jedino (nejasno) sredstvo za utjecanje na vlast koju su izgubili na izborima) spominjati kadrovska rješenja (koristeći moral).
Ako su glasali za vladajuću koaliciji, mogu izraziti svoje nezadovoljstvo izvršnom vlašću (proizišlom iz parlamentarnih izbora) i (ovisno o broju nezadovoljnika) tražiti referendum ili obećati kako na sljedećim izborima neće dati glas toj političkoj opciji.
Jadnici (tornjajte se u 3*materine, vi i vaš moral)!

Ja sam glasovao protiv HDZ-a, protiv MOST-a, protiv SDP-a, protiv udbe, protiv orjune, protiv plenkovića, protiv parlamentarnog apsolutizma, protiv centralizacije, protiv jednodomnoga parlamenta (u korist dvodomnoga), protiv Jandrokovića i Šeksa, protiv Granića, protiv Petrova, protiv nenarodne vlasti ... i izgubio.
Državni dug će vratit oni koji su pobijedili (a standard će podići zajedno sa svojim biračima). Zato i imaju sve manje glasova (jer samo manjina može dobro živjeti od nerada i morala). Ako vam smeta ministar plagijator, onda s vama nešto nije u redu (ionako ništa ne shvaćate).

Donald Trump je 45. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. To je tema dana.


Oznake: Večernji list, Osvrt, plagijat, ministar, politika, znanost, moral, izbori, argumenti, demokracija, trump

18

srijeda

siječanj

2017

Blenković opet blistaPraznik demokracije


Saborska nadmetanja (u tuposti) (a taman smo se navikli bez blentona (zbog božićno-novogodišnje pauze)) su nastavljena.

Uz svu bijedu osporavanja vlasti (na raznovrsne načine, od kojih su neki ljevičarsko-srbijanderski) zablistao je premijer.
Premijer (Vlade u odlasku) je iznova (u nedostatku pameti) istako svoje biračke glasove koji su ga doveli na premijersko mjesto. (Nije spomenu koliko je to glasova u postotku (demokracija podrazumijeva legitimitet vlasti i moralni legitimitet (50% plus jedan glas)), ali je (uklopljeno u složeniju rečenicu) spomenuo zašto je dobio glasove, pripomenuo je kako je dobio mandat, za stranku koja nije bila izgledna (??) osvojiti vlast.)
Strašno.

Bezobzirno isticati osvajanje vlasti (bez programa i plana)(bez demokratske vrijednosti mandata) ocrtava nekaradni karakter (jednog aparatčika)(koji u svojoj gluposti urušava osnovne temelje države - zajedništvo naroda kojem vlast pripada i koji odlučuje o predstavnicima vlasti).
Izrečeno je uputio (nakupini zombija) u Saboru.

Vlast je jedina svrha ove Vlade (što je vidljivo u svim pekarama Lijepe naše).
Hrvatska državotvorna, domoljubna, prosperitetna politika se najbolje brani općim napretkom (kojeg sa ovim budalašima (zaostalim iz titove krvoločno-nakaradne ere) neće biti).

Ajde ća! ilililili .... (((((Goni se u * materinu.)))))Oznake: praznik demokracije, sabor, nadmetanje, osporavanje vlasti, premijer, bezobzirnost, postotak glasova, izborni program, ciljevi vlade

17

utorak

siječanj

2017

Hrvatska (protiv agresije)Svi smo sretni da hosovci ne postavljaju ploče nama, ali smo ponosni (sa sjetom i tugom) na one (koji su živjeli među nama) kojima podižu ploče.
Hrvatski domoljubi koji su žrtvovali živote za opstojnost naroda i države.
Politika je oblik interesnog organiziranja, a obrana od agresije humani odabir.

Oni koji su dragovoljno izložili svoje živote u obrani naših života (i prava na političko postojanje) zaslužuju više od spomen ploča.
Slava im (hrvatskim) (obrambenim) (snagama)!Oznake: hosovci, spomen ploče, ponost, sjeta, interesno organiziranje, obrana od agresije, humani odabir

15

nedjelja

siječanj

2017

Plenkoviću nije nigdje mjesto
Koncert na Trgu Bana Jelačića, upriličen povodom proslave međunarodnog priznanja Republike Hrvatske (Hrvatska još nije priznata) iznova potiče neugodna pitanja.

Što plenković radi na Trgu? (Sramotno je da takva osoba blati svaki svečani trenutak novije hrvatske povijesti (u kojoj nije sudjelovao).)(Komunističko-partizanska praksa nametanja drukčije povijesti i otimanja prava na istinu.)


Oznake: međunarodno priznanje, Trg bana Jelačića, koncert, proslava, novija povijest, nepovijesne osobe

Hrvatice i Hrvati (proglas)Neobična (ne)briga
Uz obljetnicu međunarodnog priznanja RH (na znanje stožeru domovinskog postojanja)


Onaj tko je bio sposoban izvršiti oružanu agresiju, sposoban je i na stoljetno teroriziranje univerzalnom jurisdikcijom.

(I svakako računa na domaće izdajice.)
Oznake: oružana agresija, stoljetno teroriziranje, univerzalna jurisdikcija, domaće izdajice

13

petak

siječanj

2017

Majmuni, tko će vratiti dug RH?Pomirba u Hrvatskoj nije značila pomirbu partizanskih i ustaških sinova (sinovi mogu biti samo svojim odabirom pobornici ideologija svojih očeva).
Pomirba (u Hrvatskoj) ne označava izmirenje (ideologija i pobornika) na ravnopravnim osnovama (izjednačavanje), već je sintagma (kulturan iskaz za prigodu prihvaćanja zločinačke naravi jugoslavensko-komunističke socijalističko-prosovjetske diktature, totalitarizma i neljudskosti) za nuđenje postupka prolaska katarze i uključivanja u društvo na osnovama odbacivanja sustava koji se urušio (zbog neljudskosti).
Titoizam i obrana vrijednosnog sustava koji je stvorio Tito (sa sljedbenicima) je totalitaran, zločinački i "pomirba" ne podrazumijeva mirenje već katarzu svih koje je sustav prisilio ili su dragovoljno sudjelovali u stvaranju i održavanju tog sustava.

Tito je zločinac, Jugoslavija zločinačka tvorevina. (SDP je (isplivavanjem naravi istaknutih članova) očito produkt sustava koji smo osudili, a sami sdpovci nisu prihvatili ponuđenu prigodu prolaska kroz katarzu.)


Oni koji su se mirili, pokazali su svoje pravo lice. Unatoč demokraciji (ustavna kategorija), vlasti pripada narodu koji bira zastupnike (čitaj: zastupnike) i neposredno odlučuje.
Unatoč Ustavu RH, Sanadera je ustoličio Mesić i Manolić, Kosor je pripremana po ministarstvima (iako nije HDZ-ov kadar), Kosor je dovela (HSLS-ovca) Plenkovića i namjestili ga na 100 000 kuna plaće (EU-parlamentarnog zastupnika), Plenković će dovesti Rafaela (onog iz pjesme Ja sam Rafo, prezime mi znate), ... i tako u nedogled. Demokracija? (Pripremaju i namještaju kandidate (koje narod ne bira).)
Narodu su nudili Gotovinu (u bijegu, u pritvoru)(iako su znali kako Gotovina nije politički kadar). Gotovine nema.
Nudili su domoljublje (i Karamarka)(nema ni Karamarka, ni domoljublja). Nema demokracije, nema vlasti ... jedino narod postoji (bez vlasti, bez države, bez političkog prava). Obmanjuju.
Nudili su preferencijalno glasovanje, preferencijalnih zastupnika nema (u izvršnoj vlasti).
S 18% glasova nametati prodaju HEP-a, kupovinu INA-e bez referenduma može samo titoistički smrad. Znate kako će takvi proći. Pomirba je prigoda za pokajanje, a ne za nastavak po starom. Politika straha na politiku bezobraštine.
Moje političko pravo u datim okolnostima ne ustupam nikome, odbijam bilo kakav legitimitet (zastupstvo ili nadglasavanje). Osporavam pravo ikome uspostavu bilo kakve vlasti (do vlasti Svevišnjeg, koji u ova vremena nije na mojoj strani (iako za sebe ne tražim njegovu naklonost)...).
Ili je SDP na vlasti, ili je na vlasti netko tko ima 13 glasova (Komiteta??). Kada će na vlasti biti narodni zastupnici (koji će u svakoj nedoumici omogućiti narodu neposredno odlučivanje)?!

Sustavno obmanjivanje naroda, s katastrofalnim posljedicama (20 godina bačenih u vjetar, upropašteni životi jer je šaka titoističkih klipana (kojima čast, slava i dobro naroda ništa ne znače) otuđila vlast.

Majmuni, tko će vratiti dug RH? (Niste znali ukinuti socijalističko (za odabrane besplatno) školovanje, socijalističko (za odabrane besplatno) zdravstveno osiguranje (u čiju centraliziranu blagajnu oni kojima je zdravstveno besplatno sliju 24 milijarde kuna). Niste znali stvoriti javni servis. Jer ste nepopravne varalice (i zločinci)(kojima je krvolok Tito uzor (iživljavanja na narodnoj muci).)Oznake: pomirba, izmirenje, sintagma, totalitarizam, neljusdkost, katarza, vrijednosni sustav, zločinac, pravo lice, narod, vlast, zastupnici, neposredno odlučivanje, Rafae, Gotovina, nada, domoljublje, karamarko, preferencijalno glasovanje, Referendum, besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, javni servis, moje političko pravo je neotuđivo, 12 majmuna

11

srijeda

siječanj

2017

Moj tata kaže da smo mi svi papciMargine društva


Hrvatska je preplavljena spodobama. Najokorjeliji promašaji (mada ne i najveći) su u politici.

Nakon stoljeća promašaja (jugoslavenski odbor, ujedinjenje, jugoslavenstvo (integralno i unitarno), komunistička partija, stranke i strančice, partizanija, kvazifederalizam, socijalizam, ...) iznova (kao da ništa naučili nismo) nas zasipaju (isti, različiti (isti) i opet isti) svojim istovjetnim stavom.

Svi odreda nevrijedni (zašto se onda finaciraju našim sredstvima i zašto upravljaju našim životima?).

Stier (INA, Sirija, nalazišta, milijarde) treba procjene za daljnje procjene (kao da smo željeli vlast idiota (uhljeba) kojima je vlast izvor situiranja (a ne rješavanja nakupljenih problema). Hrvatska je u problemima jer ne rješava probleme (odavno niti jedna vlast u RH ne rješava već stvara probleme). Jer su svi (nesposobni) uhljebi.

Još jedan uhljeb (Petrov) predlaže (samo to predlaže) ustavnu zaštitu nacionalnih strateških resursa (kako se ne bi ponovila INA). Ako ima spoznaje o nečemu što je nedopustivo mora podnijeti prijavu ... (ali se on nije ustoličio rješavati (do vlastite pshičko-materijalne) probleme).

Bulj (po potrebi pametan) nije pametan. Što taj radi u Saboru?

Plenković (nakon godine ružnih nametanja), nastavlja nametanja o sudbini INA-e i potrebi referenduma o prodaji HEP-a. Taj mamlaz se rodio priglup.


Zapravo bi Hrvatska morala birati dokazane (stručnjake, domoljube, vrijedne, pametne, lijepe, radišne, nenametljive, uslužne, inovativne, odgovorne, ...). Ostale izgurati na margine društva.


Rješite se šljama!


Oznake: spodobe, politika, promašaji, nevrijedni, Stier, petrov, Bulj, Plenković, dokazani, margine društva

10

utorak

siječanj

2017

Vrijeme krvavog raspletaPolitički ples (s praznom, ispražnjenom državnom blagajnom) u svrhu političkog obespravljenja nositelja suvereniteta (naroda) orkestriranim nametanjem preferencijalnog glasovanja, povratka srbendera-komunjara-orjunaša, forsiranjem lustracije i domoljubnih snaga (bez konkretnog plana prevladavanja gospodarskog sloma; koji su titoisti i komunjare produbile) isplivava u svojoj zlobi.

Ova vlada nije sposobna (bez krvoprolića) rješavati probleme na korist istinskih vlasnika države, državne imovine i vlasti.
Sustigao nas je paradoks pa vlast (čiji smo vlasnici) hoće postati vlasnik nas samih.
To je poznati paradoks kvazidemokracije (sve za vlast, vlast nikome).

Tko se (u demokraciji) usudi raspolagati s milijardama (desecima milijardi) (kuna ili eura) bez suglasnosti naroda?
Ove treba naučiti pameti ...

Malthus (Thomas Robert Malthus, Rookery kraj Guildforda, 16. veljače 1766. - Bath, 23. prosinca 1834., engleski demograf i politički ekonomist), mada u krivu, svojim je pesimističnim ekonomskim teorijama otvarao vrata novim teorijama rata.
Ako je društvo izloženo borbi za opstanak, u kojem ne postoji mogućnost kompromisa (unatoč pisanim zakonima) prirodno pravo na opstanak i samodržanje vodi izravnom sukobu - ratu.
Hrvatska je opetovanim i desetljetnim obmanjivanjem javnosti, izigravanjem demokracije i dobrih običaja stigla u točku iz koje nema povratka. Rat (za opstanak).
Nema Srba (i sakrivanja iz srpskih pretenzija, vješto manipuliranih od vladajuće svojte), nema neovisnih lista (cio most je šaka umno poremećenih idiota koji dvije rečenice nisu sposobni sročiti), nema HDZ-a (desnog centra - oni su go Q(urac)), nema političkih tradicionalnih vrijednosti (jer su sve prodane umnoporemećene duše koje su se nakrljile na 100 milijardi kuna državnog proračuna).
S vama nema pregovora - vrijeme je za otvoreni rat s gomilom krkana koji hoće odlučivati u ime onih koji ih nisu ovlastili.
Vrijeme je za krvavi rasplet. Tko bude sposobniji brže će okončati (krvavu) dramu.

(Gledam Stiera na tv-u, njemu trebaju detaljnije procjene štete kako bi dalje procjenjivali položaj INA-inih plinskih nalazišta u Siriji, a oko njega trinaest idiota koji toliko zabrinuto izgledaju kao da su izgubili djedovinu na 32 crno ... sad mi je jasno kako je Hitler postao diktator, toliko je ljudi voljno lizati idiotu stražnjicu da idiot (Stier) pomisli kako je više od onog što jest.)

Ravnajte se (koliko god zakoni priječili oružane i krvave sukobe) kako je krvavi rasplet neizbježan u društvu koje svima ne daje podjednake šanse za opstanak. Ova garnitura (šljama) upravo to radi ... vrijeme je krvavog raspleta.Oznake: politički ples, državna blagajna, Suverenitet, Drava, paradoks kavazidemokracije, državni proračun, Malthus, pesimistični ekonomist, pravo na opstanak i samodržanje, sukob, podjednake šanse, krvavi rasplet

09

ponedjeljak

siječanj

2017

Šizofrena paranoja (vlasti)Istraživanja društvenog mnijenja ukazuju na porast (zamišljene) podrške HDZ-u (u odnosu na umišljenu) i Plenkovića kao najpopularnijeg političara.


Ako je HDZ popularan, a plenković najpopularniji ja sam astronaut (na čemu se temelje popularnosti dotičnih? na rješavanju nacionalnih, državnih ili intergalaktičkih problema?). Nemojte se zavaravati ... više je onih koji su realni, a obmane im ne donose prihode.
(Započela je era nadziranja bankovnih računa čime će se novac (potreban za potrošnju i investiranje) preliti u čarape ili banke država sa sigurnom bankovnom tajnom. Blago onom tko podržava takvu vladu ...)
Najveći broj građana ima problema s ispunjavanjem novčanih obaveza prema državnim komunalnim firmama, a ne sa popularnošću umnoporemećenih i sumanutih prikaza ... zato je vlast (kvazi)stabilna.
Čitajte između redaka, manje ćete čitati (sve orjunaške vlasti su ljude navikavale čitati između redaka, zato sada nitko nije sposoban pročitati ni to između ...).

Oznake: istraživanja društvenog mnijenja, Podrška, popularnost, rješavanje problema, nacionalni, državni, intergalaktički, obmane, prihodi, šizofrenija, paranoja

07

subota

siječanj

2017

Ovo mora biti godina HDZ-ove propasti (mada je isti propao davno prije)U Hrvatskoj postoje političke snage koje imaju zadaću (oni niti ne znaju za tu zadaću, jer nisu politička grupacija već uhljebi politički (naturščici)) obuzdati volju i snagu naroda (iz kojeg proizlazi i kome pripada vlast).
U HDZ-u su pri osnivanju F. Tuđmana u stopu pratili (nadzirali) Manolić, Mesić, Šeks (i njihovi pratitelji ovi oni Gregurić, itd.).
Manolić je imao zadaću Tuđmana držati u strahu (od ideje samostalnosti). Tuđman je pred same izbore nuđao konfederaciju (sa Srbima, ali se volja naroda pokazala odlučnijim faktorom). Šeks je od početka kontrolirao unutarstranačku većinu pri izborima predsjednika stranke (Šeks, partizančina (partizanska familija), komunjara, i srbender), pa je tako omogućio Sanaderu i Kosorici (neprijateljsko) pruzimanje HDZ-a, omogućio je Plenkoviću (neprijateljsko) preuzimanje HDZ-a.
U kombinaciji s nametanjem preferencijalnog glasovanja i obrata pri sastavljanju Vlade u Hrvatskoj imamo orjunaško-prosrpsku, prorusko-priglupu vladajuću kliku koja uništava Hrvatsku (narod nije spsosban uništavati vlastitu državu, ali nametnuti izrodi to rade s posebnim zadovoljstvom).

Uz očigledne političke manevre ometanja demokracije i ustavnih prava (što je strogo kažnjivo po hrvatskim zakonima) imamo politiku koja se sa Srbima izjednačava. U srpskoj težnji srbizirati i proširiti teritorije (Vojvodine, sad već izgubljenog Kosova, Makedonije, Crne Gore, Sandžaka, BiH, dijela RH), s polupismenim i istočnjački orjentiranim Srbima, samo Hrvatska svojom voljom potpomaže srpski mit.
U eri kraljevine Karađorđevića, u eri socijalističkih satrapa, u eri poskomunističkih (titoističkih) vlada (Račana, i Milanovića) podjednak broj Hrvata iseljava (napušta vjekovima zaposjednut teritorij) za trajanja vlada koje obnaša HDZ-ov (šeksov) kadar (Kosor, Plenković).
Tko u HDZ-u (i što to točno) raščlanjuje i kontrolira rad (poremećene) stranke? Srpčad ste za dvije (uhljebničke) kune.

Politika stalnog vraćanja hrvatsko-srpskim odnosima (zašto se Srbi ne obraćaju Bugarima?), koji su izvor svih zabluda (prikrivanja masakra i genocida koje su većinom izveli slovenski komunisti nad hrvatskom vojskom i izbjeglim civilima; pripisano srpskoj osveti za pogrom srpskog življa), diverzantske akcije (preoblačenja komunista u ustaške odore i napada na srpska sela Banovine i Korduna; i to je poznato) po nalogu specijalnog rata koji je vodila komunistička partija, privilegiranja srpskog manjinskog stanovništva (većinom posrbljenih Vlaha; s namjerom pomoći Srbiji zaobilaženje priznanja Vlaha kao konstitutivnog naroda u samoj Srbiji), presedansko proglašavanje posrbljenog stanovništva konstitutivnim u BiH, Vojvodini, Hrvatskoj, ...

Zadaća nekolicine (priglupih mamlaza) HDZ-ovih zakulisnih glavešina je onesposobiti hrvatski narod (kojem je vrijeme kazniti HDZ i preuzeti vlastitu sudbinu u svoje ruke) u ostvarenju svojih ciljeva (umjesto jalovog služenja velikosrpsko-prorusko globalnim ciljevima (uništenja onih naroda koji nisu sami sposobni braniti svoje pravo na opstanak).
Ni Republika Srpska nije nikad priznata kao republika, samo je potpisan mirovni sporazum sa ciljevima zaustavljanja rata u BiH (koji su oni započeli). Kada će (uz svu pomoć Šeksa) UN priznati tvorevinu koja je započela (agresivni i osvajački) rat s ciljem uništenja priznate države?

Jahanje na valu fašizacije Hrvatske je kontraproduktivno, kao da bi politika i kadrovi u vlasti izgledali kako izgledaju da je Hrvatska u procesu fašizacije. Tajne službe održavaju prorusko prosrpsku (priglupu) klijentelu na vlasti (jer ništa dobrog nemaju namjeru napraviti). Treba to žurno posmjenjivati i najuriti. (Dalić, Marić, Stier, Jandroković, Šuica, Plenković ,... imate li većeg šljama?)


Jadan ti je onaj tko se nije opametio.


Oznake: Hrvatska, političke snage, zadaća, politički naturščici, HDZ-ovi krvnici, konfederacija, volja naroda, preferencijalno glasovanje, orjunaško-prosrpska klika, izjednačavanje, iseljavanje, genocid, masakr, zablude, diverzije, obuzdavanje naroda, opoziv, smjena

05

četvrtak

siječanj

2017

Hrvatska neovisnostKupovati MOL-ove udjele INA-e spada u teoretske primjere samovolje političara.

Ako je RH demokratska i socijalna, vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, a narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem onda ova vlast nije ustavna (ajte ća!).

Ustav RH, Članak 1.
Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.


S 18% biračkog tijela niste predstavnici naroda (nego dijela naroda, možda niti dijela (jer ste i taj (svoje birače) dio naroda postizbornim kadroviranjem izvarali)) i obavezni ste (s tako malim udjelom podrške omogućiti neposredno odlučivanje (referendum) o svim bitnim pitanjima koje imate namjeru u svom (pokradenom) mandatu "rješavati" (iako vi niste sposobni rješavati ni vlastite probleme (zašto onda forsirate riješiti moje probleme?)).

Prodati INA-u, pa naprasno (bez rasprave i uličnih nemira), prodavati HEP, ponovo kupovati INA-u postavlja pitanje. Zašto ne prodate ostatak INA-e, (dokapitalizirate s tim novcima osnovanu novu naftnu kompaniju i riješili ste energetsku neovisnost (bez rješavanja stresa obustave isporuke plina (zbog embarga), svakodnevnih fluktuacija cijene nafte i ratova koji remete obustavu trgovinu naftom)?

Mi smo neovisni, ali nipošto i od gluposti. Stalno preprodavati i kupovati, uzimati provizije i prelijevati državnu imovinu (bez suglasnosti stvarnih vlasnika (predstavnici nisu vlasnici)). Glupi podupiru uništenje (jer pametni izbjegavaju i glupe i siromaštvo).
Kada ćemo zakoračati prema blagostanju? S glupima nikad!


Oznake: mol, INA, samovolja političara, Ustav RH., narod, predstavnici, neposredno odlučivanje, neovisni, budale, državna imovina, blagostanje

03

utorak

siječanj

2017

Hrvatska (zakonodavna) stvarnost ili referendum svih referendumaSeljačine u Saboru (uvjereni kako su odabrani smišljati zakone) glasovima su poduprli novi zakon o kontroli bankovnih računa (ukinuli bankovnu tajnu).

O posljedicama na tokove novca i izravan (negativan) utjecaj na porast gospodarstva nemam potrebe (od stoljeća sedmog (od sloma Zrinski-Frankopana) u Hrvatskoj budale glume pametne ...).


Važnija posljedica tog zakona je obaveza poreznih organa (nakon uvida u kretanje novčanih tokova na pojedinom računu) obavijestiti socijalne službe i osigurati dostavu potrebnih novčanih sredstava socijalnim slučajevima (čiji prihodi i potrošnja novčanih sredstava ne prelaze socijalni minimum). U Ustavu RH članak 1. stoji kako je RH socijalna država (a državni službenici moraju osigurati ustavno-zakonsko funkcioniranje.) (Do sada su kandidati za socijalnu pomoć morali sami podnositi zahtjev nadležnim službama ...)

Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.


Samo glupani mogu obavezati poreznu službu na rješavanje socijalnih problema.

(Plenković, Petrov, Bulj, Šeks, Granić, Jandroković, Marić, ovi oni ... svi odreda blesani koje treba najuriti nogom u stražnjicu ... nisu sposobni obnašati državne funkcije.)(Hrvatsku treba lustirati od budala.)
Neposrednim odlučivanjem treba prekinuti agoniju bezobrazno glupih koji nam (u ime nepripadajuće moći) uništavaju živote.
Vrijeme je za referendum(e).

Oznake: referendum svih referenduma, seljačine, sabor, kontrola bankovnih računa, tokovi novca, utjecaj na rast gospodarstva, obaveza, socijalna država, državne funkcije, neposredno odlučivanje