31

ponedjeljak

listopad

2016

Potpaljivanje (slabe vatre na kojoj se grije malobrojna četničko-orjunaška komunjarsko prosrpska beskičmenjačko briselska neradnička svojta)



Branitelji (ma gdje bili) su velika zapreka nenarodnoj vlasti, i sve su poslijeratne vlasti koristile napade na branitelje kao sredstvo povećavanja vlastite nepripadajuće moći.

(To što je riječ o desetorici, petorici ili jednom ne znači kako neće doći po vas, nego znači da će dva po dva doći na red svi.)


Oznake: branitelji, nenarodna vlast, napadi, nepripadajuća politička moć, svi će doći na red

30

nedjelja

listopad

2016

Saborni logor



Sabor treba raspustiti (vilama)


Izglasavaju li u Saboru zastupnici zakone koji su prošli javne rasprave, ili udovoljavaju MOST-ovim željama.


Sabor je mjesto izglasavanja zakona, a ne stvaranja zakona. Zakoni nastaju u sredinama na koje se odnose i obavezno moraju proći kvalitetne javne rasprave. Kad pripustite u Sabor priučenog psihijatra imate problem koji možete riješiti - vilama.








Auto - bez cenzure


Bi li vi sjedili mirno u automobilu kojim upravlja priučeni (karijerni) pravnik, a upravili su ga u provaliju ...?





Oznake: sabor, zakoni. javne rasprave, izglasavanja, most, automobil, priučeni pravnik, provalija

29

subota

listopad

2016

Nulta točka (kanibalizma)



Zamrznuta povijest (uspostavljena u jednoumlju) smatra kako je ljudsko pravo na osvetu dozvoljena samo za događaje od 1941.g.
Emotivno (nekontrolirano) ponašanje ne poznaje kalendar (jer su ljudi bili emotivni i prije 1941.g.).

Smisao fiksiranja prava na osvetu nije razumijevanje ljudske i socijalne psihologije čime bi opravdavali samo svoje zločine, već u prikrivanju istine kako druga strana nije počinila toliko zločina. Prihvaćanje postulata kako je sve neizmjerno minorno u odnosu na nultu godinu (kanibalizma), određivanje datuma nakon kojeg se povijest drukčije razumijeva, otklon je od razumijevanja istine. Prikrivanje stvarnih generatora stradanja i nereda.

Provoditi revoluciju u nametnutom ratu, podizati komunistički (manjinski) ustanak na samom početku nametnutog rata (netom po kapitulaciji, potpuno logistički i organizacijski - do stvaranja meteža - nepripravan) su nedopustivi po tadašnjem ratnom pravu. Ratni zločin sa katastrofalnim posljedicama.
Komunističko-jugoslavenski krimen.


U Hrvatskoj (po vlastitim spoznajama) barem 1/3 (od preko 3 milijuna) stanovnika nije sudjelovala u međunacionalnim sukobima, nije vodila pripadnike drugih nacija na stratišta, nije slala ljude u Jasenovac. Ustaše, domobrani i četnici su sudjelovali u borbama protiv (malobrojnih) partizana. Jedini koji su ljude bacali u jame su komunisti.
Padom fašističke Italije, partizani ulaze u nebranjeni Split (rujan 1943.g.) i vrše likvidacije (Split, Solin, Kaštela) bacanjem žrtava u Kevinu jamu (kod Radošića). Ista je jama korištena i 1944. i 1945. (pa i kasnijih godina).
(U Kevinu jamu je bačeno preko 3500 ljudi.)

Jugoslavenska-titoistička historiografija je tvrdila kako je komunistička partija zaustavljala međunacionalne krvave sukobe (iako barem 1/3 Hrvatske nije sudjelovala u međunacionalnom sukobu), a niti jedan povjesničar nije tražio svjedočanstvo stanovništva koje je sudjelovalo u velikom ratu (na drukčiji način od onog koji su oni propovijedali).
Samim tim vjerodostojnost (i znanstvena validnost) tih povjesničara i njihovih povijesnilarskih radova je potpuno narušena.




28

petak

listopad

2016

Ubojice (slobode)



Sposobnost (antifašističke, orjunaške, komunjarske, srbo-četničke (one partizanske četničije), prosovjetsko-proruske svojte) medijski producirati nasilje (igrani film s fiktivnim događajima, ali stvarnim licima) u svakom trenutku otkrivanja zločinačkih nedjela (te iste svojte) još jednom je iskazan u punom (besmislenom) obimu.

U jeku preispitivanja uloge ideologije u pokolju nedužnih, medijski željni izjednačiti vrijeme pozornosti, srpsko se momče namjerilo na hrđave (vijke).

Hrđa.


Sjećam se Europskog prvenstva u atletici 1990.g. u Splitu, hrvatskih zastava (nakon pobjede Tuđmana), cjelodnevnog televizijskog prijenosa i ... smrti 180 rudara (26. kolovoza 1990.g., 5 dana žalosti ... i cjelodnevne komemoracije i razvoženje stradalih, prenošeno na TVu).
Uvijek su bili spremni na otklanjanje pozornosti, makar ubijali (kao što su pobili nesretne rudare u jami Dobrinja Jug).
(Svastika na Poljudu je minorna zloba u odnosu što su sve radili ...)
Ubojice (slobode).




Oznake: antifašisti, orjunaši, komunjare, srbo-četnici, partizanska četničija, meijski producirano nasilje, hrđavi vijci, Prvenstvo Europe u atletici Split, Dobrinja Jug, stradanje rudara, ubojice slobode

Tko/kakav (kognitivni padež)



Onaj kome su se Tito , antife, jugoslaveni i komunisti uspjeli nametnuti kao humane i moralne vrijednosti ima problema.



Oznake: tito, antife, jugoslaveni, komunisti, humane i moralne vrijednosti, problemi

Meni može samo pušiti



300 (*) materina

Izjava (neimenovanog visokog državnog dužnosnika) "Vladat ću odlučno, odvažno, demokratski, uključivo" ponukala me na izjavu "Meni može samo pušiti!".
(To sam izjavio bez prisustva svjedoka, a izjavom sam se obratio samom sebi ...)

U Hrvatskoj nema vladara, već predsjednika vlade , ako budala ne zna što je predsjednik vlade neka se goni u 300 (*) materina ...


Cirkus s ministrom bez ministarstva, ostavkom i dodjeljivanjem prodaje državne imovine tom ministru (koji je pokupovao diplome) je objava o imenovanju osobe za provizije. Službena posrednička osoba.
(Ustrajavanje na rasprodaji kako bi knjižili provizije neće nas pokolebati u kažnjavanju i smjenjivanju, opozivu ...)

Porez na nekretnine (kao sredstvo poticanja korištenja resursa), u kapitalizmu je korak ka povratku feudalizma (nakon određenog broja godina država vas izvlasti porezom ...). Plaćati državi, zarađivali ili ne, je civilizacijski korak unazad.
Budala(e) koja(e) ne zna(ju) razliku između feudalizma i kapitalizma treba stjerati u 300 (*) materina.

Porezna reforma (bez javne rasprave) odražava krkanluk i idiotizam polupismenog, priglupog orjunaško-titoističkog pravnika (koji nikad nije savlado osnove prava) samovolju osoba (vlade i saborske većine). Umjesto zastupanja birača, koji su vlasnici vlastite i suvlasnici državne imovine, uspostava apsolutne vlasti je signal za sveopći napad (i opoziv) nelegalne, neustavne, nedemokratske priglupe vlasti.

Ne dirajte moje, naše ... prodajite svoje.
Omraženi ste, kaznit ćemo vas za sva zla kojima nas obasipate.

(Kako se nije iznašla domoljubna vlada koja bi sanirala državne dugove, nahrupila je pljačkaško-bezobrazna svojta (s budalašom koji nas šarmira svojom tupošću) koja će nam potrošiti živce i državu dodatno zadužiti, oduzeti vrijeme za poduzimanje prvih koraka ka sanaciji državne blagajne.) Paraziti.

Državu treba braniti prije nego je unište. Ovu vladu treba opozvati odmah ili ćemo skupo platiti neodlučnost.
Namještanje izbora i javnog mnijenja kako su se jedva dokopali vlasti (a alternativa su komunjarsko-četnički sdpovci i hnsovci, koji čekaju spremni uništiti Hrvatsku) je propagandna obmana. Većina Hrvata ne glasa niti za sdp niti za hdz. Većina Hrvata ne glasa za častohlepne samozvance koji žele prigrabiti vlast. Jer su Hrvati vlasnici, jer vlast pripada Hrvatima.
Lažite nekog drugog. Kad mi vas budemo lagali, paliti će vam svijeće.



Oznake: izjava, neimenovani visoki držani dužnosnik, vladati, pušiti, ministar bez ministarstva, porez na nekretnine, porezna reforma

27

četvrtak

listopad

2016

(Vječna) Hrvatska



Hrvatska oplakuje.


Oznake: Dobrava, Hrvatska, oplakivanje

25

utorak

listopad

2016

Dva ministra brdo gluposti



Ministar znanosti je zgrožen koliko zakonskih prijedloga kasni. U tri dana sabrati sve ladice i imati uvid u kašnjenja zapanjuje. (Superman.)


Ministar bez ministarstva kupio diplome, prodaje državnu imovinu.


Oznake: ministrastvo, ministar, zakonski prijedlozi, diploma, državna imovina

24

ponedjeljak

listopad

2016

Što su novci



Novac je roba kojom možemo kupiti sve ostale robe (ako robe podrazumijevaju i usluge).

Ako smo nezadovoljni političarima moramo se zapitati tko i koliko ih plaća.
(Političare plaćaju interesne skupine (donacije), članarine (političkih stranaka) i država (iz proračuna). Država je najbogatiji platiša (političara).
Proizlazi, nismo izišli iz države koja je sama sebi svrha. Nismo u demokratskoj državi, koju proglašavamo demokratskom jer je tako definirano u Ustavu.


Uz političare progone nas problemi u zdravstvu. Uplatite osiguranje (redovno, prije 10 godina), a kad dođete na liječenje upute vas na liste čekanja ...
Kad bi plaćali usluge po obavljanju bi li čekali 1 , 2 ili 6 mjeseci bilo koji medicinski zahvat?

Školstvo. Bi li pratili reformu školstva da plaćamo školovanje gotovim novcima, da ne izdvajamo porezna davanja iz kojih je osigurano "besplatno" školovanje?

Ponukalo me opetovano (priglupo) spominjanje obaveze saborskih zastupnika sudjelovati u radu Sabora. I pasivno sudjelovanje i nedolazak u Sabor su sudjelovanja u radu. Obaveza kvoruma (kvalificirane većine) je zakonita, a pravo zastupnika (koji se ne slaže s većinom) pokušati osporiti donošenje odluke pravnim instrumentom koji nazivamo kvalificirana većina.


Treba se zapitati, ako je pametnih malo, zašto većina sluša budale a ne pametne ...
Većina podržava budale, jer kad vide (budalu) plenkovića misle da i oni imaju šansu biti na dobro plaćenom položaju. Ta nada s pametnima isčezne (do prvog zareze).

Zaključak, plenković je budala, ali nije jedina.


Sve bi probleme riješili kad bi napustili model državnoga financiranja i uveli tržišne kriterije. Novac u ruci više vrijedi od cjelokupnog besplatnog školovanja, besplatnog zdravstva ili političara koji rade u ime naroda.

Novac je glas protiv svih.



Oznake: novac, roba, političari, interesne grupe, donacije, političke stranke, članarina, državna davanja, zdravstvo, liste čekanja, šlolstvo, reforma, kvalificirana većina, sabor, ospofravanje legitimiteta političke borbe, pametni, budale, većina, model tržišnih odnosa

21

petak

listopad

2016

Otkad je plenković nada ...!?


Do logike ću gol.
Zašto instaliraju ljude na državne položaje za čije osiguranje treba trošiti više nego na njihove plaće (i obroke koje im subvencioniraju)(potiču društvenu potrošnju)? I uz tako obimno osiguranje, iznimno osigurane osobe toliko pronevjere državnih novaca da Hrvatska glasi za državu s izrazito visokom stopom državnog kriminala.

(Ili smo mi glupi i ne možemo shvatiti njihovu logiku, ili su oni glupi i ne shvaćaju da nam je logično zašto su izokrenuli logiku ...)

Država je prebjegla zaštiti svojih dužnosnika onog trenutka kada su počeli rastakati državu, otimati narodu.
Kad se izgubila svaka nada (moderno doba s razvijenim naukama ne poznaje ideologije) u podijeljenost po prihvatljivoj osnovi (jugoslaveni, komunisti, ateisti, ...) prebjegli su budalama. Nema udbe, nema srba, nema milicije. Sada nas uništavaju budalaši.
Budalaši su nahrupili kad je država prestala voditi borbu za boljitak. Predala se. U tom trenutku je financiranje državnog aparata prešlo u ruke otmičarima, lažcima i huljama. Kako bi mogli otimati, moraju pojačano štititi poredak ... i štićene osobe. A najviše treba štiti budale u državnim foteljama (protiv njih su svi)(i kad su za njih da napakoste drugoj strani).
Da, budalaši moraju dati osobni pečat svakoj vlasti, kako bi drukčije prikrili vraćanje dugova (jer ih je netko prije zaposlio preko veze).
Nekad su se sakrivali iza orjunaštva, komunizma. Sada se nemaju iza čega sakriti ... siromaše Hrvate kako bi srbima dali ... isplivala je budalaška narav.

Zaprepasti količina osobnog (npr. po drugi put Grabarović intervenira za kuma), bez aktivnog upliva sigurnosnih službi i pravosudno-represivnog aparata.


Prolazimo li etapu pojačanoga stvaranja represivnoga aparata (kojim zamjenjujemo udbu i njeno prijašnje djelovanje)?
Svi koji se otvoreno (demokratski) suprotstavljaju vlasti, pred očima javnosti prolaze igre izdaje i napuštanja ciljeva otpora (nevaljaloj vlasti)?
Umjesto demokratizacije, stvaramo neku novu sumornu, represivnu tvorevinu (u kojoj je nekima sjajno)(dok ih se ne dočepamo)? Da, potonuli smo na rub krvavog nasilja.

Pred očima nam izrasta monstrum (totalitarne države).



Oznake: logika, gol, državne plaće, državne subvencije, pronevjera državnih sredstava, državni kriminal, budale, usba, srbi, milicija, represivni aparat, demokratizacija, totalitarna država

20

četvrtak

listopad

2016

Tudum (zadah smrdljivog titoizma)



Tisuću godina čežnje i popišanac


Na ponovljenim izborima smanjio se broj glasača (što je porazno obzirom na katastrofalno stanje u RH), smanjio se broj glasača koji su zaokružili HDZ (ili koalicijske partnere, ma koliko tvrdili kako kako su sa plenkovićem išli samostano, Esih, Dodig, Kosor, 2 člana Hrasta, ... (zašto imaju potrebu otvoreno lagati?)).
Taj smanjeni broj glasova umanjuje demokratski legitimitet.

Nedugo po preslagivanju uvjerenja saborskih zastupnika (pred očima nam se hss preslagivao komunjarama, pa se vraćao (opet komunjarama), podjednako manjine i most ..) (što ne mijenja demokratske težnje njihovih glasača), plenković tako malen i umanjen broj glasova prepolovio je svojim titističkim zahvatima pri slaganju vlade.
Od 18 % glasova koje je hdz(??) dobio, većinu je plenković izbacivanjem Hasanbegovića iz vlade pretočio u sigurnu manjinsku potporu (svojstvenu titoističkoj partiji).
Majmune, ako misliš da možeš uz dva-tri titoistička partijaša vladati u državi za koju su tisuću godina krvarili najbolji, varaš se.

Odlazi! Obračun s titoističkim nasljeđem je moguć jedino nasiljem.

Čovjek osobina onakvih kakve se poprimaju dugogodišnjim redovitim pijenjem tuduma. Glup i nesposoban čovjek, antitalent, latentno agresivan već i prije temeljite procjene konteksta. http://leksikon.thinking-garment.com/tudum/
Kako je tatekovog glupeka štitila nevidljiva (glupa) sila protekcionizma, glupek se odao tudumskom životu i postao prijetnja normalnim građanima ... (ili kako je nastala crna rupa).



Oznake: ponovljeni izbori, broj glasača, koalicija, Hasanbegović, partijska manjina, titoističko nasljeđe, obračun

Ministarstvo ružnih i glupih poslova



Dayton-ski sporazum je mirovni sporazum koji je osigurao mir u BiH, ali i u Hrvatskoj.
Jamac tog mira je bila Hrvatska Vojska (HV) i Hrvatsko vijeće obrane (HVO).
Uništili su vojsku (HV, HVO) i postavili ćelavu, glupu budalu da pametuje o Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo (ludosti).

USS Nimitz


Oznake: ministar, Daytonski sporazum, mir, Bih, Hrvatska, zdravstvo, jamstvo, HV, HVO, uništiti vojsku, ćelav, glup, budala, pametovanje

19

srijeda

listopad

2016

Ministri ili dioničari



Koliko je pokrao u zdravstvu zaslužio je biti dioničarem, a ne ministrom ...










Oznake: ministar, dioničar, zdravstvo

`Ko j obuljen



Što smo morali vidjeti prije ...?

Zašto je Hasanbegović popušio?


Izbor nove vlade izazvalo je burne reakcije (ali ne i ulične demonstracije , niti oružano nasilje).

Nastup (tko zna, obzirom na brzinu žurnosti?) hdzenjarskog kadra u dogovoru s mostenjarskim kadrovima o novom izbornom zakonu sa tri preferencijalna glasa zapanjuje.
U demokraciji, u kojoj bi birači svojom slobodnom voljom morali odabrati sve zastupnike parlamenta, nuditi tri preferencijalna glasa nedvojbeno stvara upit: zašto se netko trudi ponuditi tri zastupnika po izboru glasača, kada glasači moraju izabrati sve zastupnike (po Ustavu)?

Upit je retoričko-alegorijske naravi. Logika antilogike.

(Zar nije logično da političke stranke sastavljaju svoje liste (i po vlastitom nahođenju raspoređuju mjesta na vlastitim listama), a nezadovoljnicima savjetuju glasanje za druge liste ili izlazak na izbore s vlastitim listama?)
Zašto bih (kao glasač) birao trojicu zastupnika s tuđe liste, kada mogu glasati za cjelokupnu vlastitu listu.
Potrebno je ponuditi listu novo osnovane političke stranke, ili nezavisnu listu (i time glasamo za cjelokupnu listu (svih 14 kanditata)).

Logika preferencijalnog glasovanja (glas za Esih, ili Hasanbegovića je glas za Obuljen) nije u duhu moga shvaćanja demokracije (glas za političku struju podrazumijeva istinsko zastupanje glasačkih težnji, a ne diskrecijsko pravo nekoga sastavljati vladu mjesec iza izbora).
Smisao preferencijalnog glasovanja je neshvatljivo (jer je sadržano u osnovama demokratskoga glasovanja). Birate one koje hoćete, ako postoje. U protivnom ih ponudite na novoj listi.
Hasanbegović je "popušio" jer nije lider "tuđe" liste, niti je sastavio novu listu. Ostati će zapamćen kao prvi veliki promašaj preferencijalnoga glasovanja. Upozorenje (o besmislu kompliciranja i zamagljivanja osnova demokracije) i dokaz o promašenosti "preferencijalnog" glasovanja.

Ja nisam glasovao za HDZ, nisam glasovao za MOST, nisam glasovao za nacionalne manjine ... svejedno se moj glas daleko čuje. Samo nasilje garantira demokraciju. Sve koji destruiraju demokraciju treba propisno kazniti.



Oznake: obuljen, Hasanbegović, nova Vlada, retoričko-alegorijska narav, logika antilogilke, tri preferencijalna glasa, osnove demokracije, tuđe liste, vlastite liste, prvi veliki promašaj preferencijalnog glasovanja, nasilje garancija demokracije

18

utorak

listopad

2016

Ministarstva straha



Ja nisam nezadovoljan s izborom ministara ...


Ja sam nezadovoljan sa izborom HDZ-a, Plenkovića i komunjarske, lažive nenarodne vlasti.


Birati ("birati") Plenkovića za predsjednika HDZ-a (kojeg je prethodno pogodnički i koruptivno netko zaposlio u MVP), pa premijera, podrazumijeva Plenkovićevu obavezu pogodovati onima koji su (na nagovor njegova oca, kuma, tete ...) pogodovali njemu. Predsjednici i njenom kumu (Butkoviću), obavezno (ima utjecaj na službe koje mogu zagorčati nekome život). Znači, predsjednica je neutralizirana (do razine blata).
Kujundžića (koji je otišao, došao, prije toga pljačkao po institucija hrvatskog zdravstva), ministarstvo.
Kad se pljačka, ni Obuljen nije nagrađena ministarstvom za ljepotu (ili inteligenciju).
Otišla, došla Dalić, ministarstvo za za*ebanciju (niti zna, niti će glumiti znanje, pljačka).

Zašto ja nisam ministar? Straha!





Oznake: nezadovoljstvo, komunjare, pogodovanje, obaveza, otišao, došao, pljačka, ljepota, inteligencija, ministar straha

17

ponedjeljak

listopad

2016

Troblog



Zašto Plenković nije sastavio Vladu?


Možda se trudi odabrati najbolje ... (ne nadajte se tome)!





Vlast naivnih


Uobičajeno je (u Formuli 1 i svim timskim sportovima, djelatnostima) sastaviti tim prije iskušenja, uvježbati taj tim.
A "najuobičajenije" (vrhunski) je u upravljanju državom sastaviti tim od dokazanih znalaca s područja društvenih i ostalih znanosti koji odgovaraju trenutku u kojem se država nalazi.
Ako je HDZ bio u oporbi za vrijeme milanovića (mada to ne vjerujem, a to se vidi po rezultatima ondašnje vlade (na koju bi oporba morala utjecati, ako nije dio vlasti... (vlast iz oporbe)) i sadašnjem ponašanju hdza), trebao je uočiti sve probleme (države) i pripremiti stručnu vladu ...
Nagli zaokret ka neiskusno-iskusnim kadrovima (koji su neiskusni u poboljšanju državne funkcionalnosti, ali su svi odreda iskusni u isisavanju proračunskih novaca (čitaj: paraziti, dugotrajni i kroz sve društvene sustave)) i još uvijek traženje članova vlade znači kako nova vlada nema programa. Osim pljačke i fotelja (iz kojih će pogodovanjem dobro unovčiti svoju nestručnost).
U Saboru javašluk (idiota), u Vladi na vidiku javašluk (poluidiota).

Vrijeme je za samo organiziranje i potpunu destrukciju političkog sustava i aktera političke vlasti.
Vrijeme je za narodnu revoluciju ... vlast naivnih. (Iako će netko pomisliti nevinih, naivni su nevini.)






Zbog čega su branitelji jedini sposobni obnašati političku vlast?


Vrijeme je za samo organiziranje i potpunu destrukciju političkog sustava i aktera političke vlasti.
Vrijeme je za narodnu revoluciju ... vlast naivnih. (Iako će netko pomisliti nevinih, naivni su nevini.)

Vrijeme je za drugu (drukčiju) republiku! Ili barem republiku onih koji su od 91. do 95./96. (98. mirnom reintegracijom) stvarali nadu u bolje (republiku braniteljskih ideala). Vrijeme je za lustraciju (ne udbaša, već prevaranata.)
Treba lustrirati pokvarene, prijetvorne, zločinački i prevarantski obojene (svim bojama - u nutrini sivom).



Oznake: sastavljanje Vlade, najbolji, trud, uvježbani tim, dokazani kadrovi, oporba, vlast iz oporbe, samo organiziranje, narodna revolucija, druga republika, republika braniteljskih ideala, lustracija prevaranata, troblog

16

nedjelja

listopad

2016

Vlast (kojoj nisu dorasli)



Kad u fotelje zasjedu idioti, nastupi teror.


Ovaj saziv Sabora obiluje idiotima koji su zaposjeli fotelje.
Država nametnutih foteljaša nije država naroda. Netko je predsjedničin kum (pa su mu i saborska i ministarska fotelja osigurane, a čovjek glup ko Q). Netko je odradio službama, fotelje su mu osigurane. Netko nije odradio ništa, fotelje su mu osigurane jer ništa neće ni uraditi.
Država koju su okupirali pravnici i ekonomisti, vrvi obećanjima, reformama i s*anjem koje plaćaju smotani (pasivni, priglupi i laživi) narod.
Pojednostaviti priču kako državom upravljaju udbaši (mada propagandno poluefektno) nije uputno.
Udbaši upravljaju pomoću licemjernih, nesposobnih (ali vrlo ulizničkih) parazita koji su većinom pravnici i ekonomisti (socijalističke provenijencije). Socijalistički kadrovi (u jugoslaviji sluge srbima)(pobornici tita koji je širio međunarodni terorizam) pričama o proustaškim strujama ne ispuštaju vlast (kojoj kao paraziti i sluge nisu dorasli).
U sfrjotu su prva zanimanja koja su popunila sva radna mjesta i stvorila višak radne snage bili pravnici i ekonomisti.
Zar takvi mogu voditi državu ... (Šeks -pravnik, Mesić - pravnik, račan -goQ, Milanović - pravnik, Plenković - pravnik, ...)? (Nije li vrijeme primijetiti kako u tom modelu nešto nedostaje?)
Kako bi bilo za premijera odabrati nobelovca za mir - misionara iz Afrike ..? Idiota koji će razjuriti lažne pravnike i polusvršene ekonomiste (socijalističke indoktrinacije)! Pa neka vladaju idioti.
J*bem vam majku, četničku! Vama i onome tko vam dozvoljava okupirati i uništavati državu.

Vi jeste vlast (samo za svoj interes). Glupi ste i bezobzirni.
Narod (polukmnetski-poluseljački), uvjeren kako se nećete okoristiti njihovim radom (zaboravljajući kako vi državnim zaduživanjem taj narod dugoročno uništavate), pasivno čeka vaše odumiranje (od gladi). I griješi. Nakon vas, dođete vi (retuširani novim idiotlukom) i s većim državnim dugom.
Nepostojanjem razvijene privrede i podjele rada, hrvatsko društvo tavori na marginama laži i zaduživanja (koja će se pretvoriti u trajno odricanje od nekog suverenoga prava). Oblik ekonomije koji stvara trajni poremećaj svih oblika društvenog postojanja.
Četnici (niste sposobni niti krasti trajno, kradete tako da iza vas nastaje slom (gubitak stanovništva, teritorija i ljepote življenja)).

Ovu vlast ne smatram dobro došlom, smatram je neprijateljskom i koristim pravo povelje UN-a na neposluh i pravo na samo organiziranje.



Oznake: fotelje, idioti, teror, pravnici, ekonomisti, sinergija udbaša i mana, četnici, vlast, polukmetovi, poluseljaci, oblik ekonomije, trajni gubitak suverenih prava. pravo na neposluh

13

četvrtak

listopad

2016

Odlučni Plenković (vraća javni dug)



Plenković (poduprt gregurićem, valentićem) odlučan je birati ministre ...
Ja sam siguran kako takvi neće odlučivati ništa. Kako?

Upravljati državnim proračunom (bez kune doprinosa tom proračunu) zaista proizvodi poremećene grupacije koje se sustavno roje oko (nepripadajuće) moći. (I odbijaju istinsku snagu od uloge u održavanju države.)

Premijer ne bira Vladu (poslije izbora), ovaj da ... možda do kraja mandata shvati gdje su izlazna vrata (s gregurićem i valentićem, zajedno).

(Onaj tko bira ministre, vraća javni dug ...)(a onaj tko ne bira nikoga nije dužan nikome).

Blog izražava moja čvrsta stajališta.





Oznake: Plenković, Gregurić, Valentić, državni proračun, rojenje, biranje Vlade, javni dug

MOST (bolesnoga iživljavanja)


Krvavo iživljavanje nad nepostojećom priznatom državom


Otuđivanje političke moći, boljka svih političkih sustava, mlade države (željne stabilnog prosperiteta) krvavo razara (u zametku).

Nakupina MOST (promakla zdravom (biračkom) razumu), kroz komunjarsko-orjunašku pukotinu socijalnosti društva (u nakani stvoriti socijalističko, a ne socijalno društvo) smanjivanja prihoda državnih dužnosnika, nastavlja orgije nad nestvorenom (samo proglašenom) (neovisnom) državom.

Nametanje svevolje (samovolje) kroz institut neovisnog saborskoga mandata, bez (kvalitetne ili bilo kakve) javne rasprave ustrajavaju na daljnjem smanjenju novčanih primanja dužnosnika lokalne uprave. U (ekstra)žurnoj (pred)saborskoj proceduri. Saboru bez Sabora, državi bez Vlade, Vladi bez države.

Umno peremećene nakupine. Otvaraju vrata još jadnijim od sebe. Krvavo se iživljavajući nad državom koja ne postoji. (Smanjenjem primanja.)
Samo društveno nasilje može zaustaviti samovolju (samoproglašenih) samozvanaca.

Stvarati jednakost (rušeći jedini zakon svih društvenih sustava, u državi koja se nije usaglasila o vlastitom putu, zakon ponude i potražnje) je iritantno nepodnošljivo. Stvaranje uvjeta većoj koruptivnosti ne pomaže društvu ... (onaj tko donosi takve zakone, posebno u izvanrednoj proceduru, kad-tad će odgovarati za zločin koji čini!).
Bez obzira na vlastite percepcije o političkoj moći. Tko zanemari stvarnost i osloni se na društvene dogovore (o uređenosti države) poigrava se s mogućim nasilnim obračunom (budaletina koja se naziva psihijatrom to ne može znati, previše je glup da bi bio razuman). Svaka bolest boli (a samo neke bole one oko bolesnika).
Hrvatska je napustila višenacionalnu zajednicu (jugoslaviju), socijalistički koncept (pretjerane jednakosti) ... one koji se vraćaju istim modelima treba društveno prokazati.
Socijalističke kleptomane, bolesne narcisoide treba dezintegrirati. Jer svi obrazovani znaju da po zakonu ponude i potražnje potcjenjivanje prouzročuje povećanje korupcije.


Oznake: otuđenje političke moći, mlada država, nakupina MOST, socijalnost, socijalizam, zakon ponude i potražnje, korupcija, žurna saborska procedura, Javna rasprava, svrha zakonodavstva, društvena bezobzirnost

11

utorak

listopad

2016

Dvije porazne činjenice današnje vlasti



Borba za poziciju (vlasti), svojstvenu nedemokratskim sustavima, uz potpuno otuđenje političke moći, svakodnevno izvire iz svih političkih struktura hrvatskog društva.
Svi (medijski eksponirani) očituju se o nužnim koracima (nekog) (polu) Plenkovića.
Zašto bi taj (prozvani) morao odlučno ili bili kako drukčije preuzimati liderstvo (koje partijska stoka zagovara)?

U demokraciji pobjednik izbora sagleda zahtjeve svojih birača, postotak glasova koje je osvojio i pokuša sa.staviti vladu koja će zastupati interese društva (u kontekstu složenosti potreba i želja). To mogu samo političari koji su dobro upućeni u parcijalnosti interesa društva, sustav vrijednosti izgrađen kroz program dugogodišnje predočavan biračima i pristašama.

Politički lideri ne prakticiraju liderstvo obnašajući vlast (to svaka budala može, koristeći represivni i prisluškivajući aprat). Političko se liderstvo stiče na političkim tribinama u selima (oko Knina, Kostajnice, Virovitice ili Čakovca).
Političar liderstvo provodi u svakodnevnom političkom radu stranke (kojoj pripada). Sada (nakon Sanadera, Kosorice, Milanovića) nam se ukazao (polu)Plenković. (Ona druga polovica baulja bespućima ljudske pohlepe.)
Premijer (ma tko bio) nije lider, ne želim živjeti u državi u kojoj itko ima pravo odlučivati u moje ime. Nisu mi potrebni povlašteni (šarlatani).
Glasuj za njega u hdzu, glasuj za njega na izborima, plaćaj mu porez i služi mu (jer je vladar a ne zaposlenik). Plenković (pogotovo) ili bilo tko drugi ne može biti povlašten (iako je proces otuđenja političke moći odmakao).
(Komunjarska posla I.)


Slaganje (novog) HDZ-a na tuđmanovskim osnovama (pomiješati priglupe komunjare/partizančine i njihovu djecu/unuke sa priglupim ustaškim unucima i domobranskim sinovima) nije proces pomirbe Hrvatske. Hrvatska se ne može pomiriti (jer nije podijeljena po ideološkoj ili nekoj pomirljivo rješivoj osnovi).
Hrvatska je podijeljena po težoj i nepremostivoj osnovi. Podijeljena je na lopove, neradnike, nesposobne i na one koji vjeruju kako nisu takvi (nesposobni, neradnici, prevaranti).
Parazitska i neparazitska Hrvatska se svađaju, pomirba je nemoguća.
Znači, i nova vlast nas neće pomiriti (samo će nas dublje posvaditi jer je parazitska i pljačkaška).
(Komunjarska posla II.)



Oznake: otuđenje političke moći, političko liderstvo, vlast, parcijalnost interesa, povlaštenost, komunjarska posla, tuđmanovske osnove (pomirbe društva), uzroci podijeljenosti, parazitska i neparazitska Hrvatska, produbljenje sukoba

10

ponedjeljak

listopad

2016

Tatekov glupek i politika



Hrvatska se neće demokratizirati evolucijom


Sastavljanje socijalističke vlade (jednoumlja) je u tijeku ...

Plenković (tatekov glupek), unatoč (neutemeljenim) pohvalama o izuzetnoj političkoj vještini (a što bi blesani koji su ga instalirali nego hvalili trupinu preko kontroliranih medija), (a što bi drugo) sastavlja socijalističku (titoističku) vladu (jednoumlja). U skladu sa mentorima koji su ga postavili (i njihovim političkim svjetonazorima).

A ti svjetonazori mogu biti različiti, samo nisu demokratski.

Farsa s listom nezavisnih kandidata MoSt (može sutra), koaliranjem istih sa sdpom na lokalnoj, a potom koaliranje s hdzom na državnoj razini (mogućeg je potpredsjednika vlade, omiškog grdonačelnika, izbacila iz takta (već jednom)) toliko zbunjuje nevjerodostojnošću ... nezavisna lista, prešli hdz na lokalnoj razini (uz pomoć sdpa, a ne vlastitih birača),prešli sdp na državnoj razini (uz pomoć hdza, a ne vlastitog biračkog tijela).

Na svu sreću nismo politički indoktrinirani (pa nam ni demokracija ništa ne znači).

Što je nedemokratski u današnjoj politici?
Osvajati moć (gradonačelničku, načelničku) bez vlastitog biračkoga tijela je nedemokratski. Produžavati moć na državnu razinu iz takve (lokalne) političke moći je nedemokratski, podjednako zaobilaženjem biračkoga tijela. Poruka je jednostavna, smicalicama se izigrava volja birača (te je i "krađa" glasova na izborima moguća).

U tom svjetlu (ili/i kontekstu) poziv "budućeg" premijera Plenkovića o pridruživanju novoizabranih saborskih zastupnika potpisima podrške mandataru u želji stvoriti stabilnu vladu je retorička, nedemokratska bomba (koja zaobilazi sve demokratske uzuse). Vlada nije stabilna jer su zastupnici dali potpis mandataru, već zbog toga što zastupa interese većine birača (plenkovićeva hdzovsko-mostovska vlada to nije).
Zaboravljaju kako je referendum (kojem se ne nadaju, uvjereni kako je proces otuđenja političke moći isrpio političke ambicije glasača) o opozivu cjelokupnog saziva Sabora izgledno rješenje desetljetne političke krize (komunističko-orjunaškog jednoumlja kojem su nas izložili).
Ako netko na izborima dobije oko 700 tisuća glasača ( niti 20% biračkoga tijela) nije sposoban stvoriti stabilnu vladu (barem ne provodeći mjere po vlastitom odabiru). Oni koji su bili protiv takve vlasti glasali su za druge političke opcije ili nisu glasali. Pozivati nekoga na stabilnost (pri provedbi vlastitih nakana) je teški oblik idiotizma.

Bez nasilnog prekida jednoumlja i otuđenja političke moći Hrvatska se neće demokratizirati (evolutivnim putem).


Oznake: socijalistička vlada, tatekov glupek, nedemokratski svjetonazori, nezavisi, demokracija, vlastito biračko tijelo, vlast bez biračkog tijela, politička moć, otuđenje političke moći, stabilna vlaa, demokratizacija evolutivnim putem

08

subota

listopad

2016

Novovjeka kuga



Novo (bez)vlašće


Milanovićeva era je imala osobinu jednosmjernosti. Krivog puta, ali po direktivi jednog čovjeka. Lakoća uočavanja kataklizmičnosti takve politike i lakoća kritiziranja. (Milanović je mila majka u odnosu na ove koji dolaze.)

Nadolazeća vlast će biti kriva, ali u sedamnaest smjerova (jer će svaka budala vući na svoju stranu).
Uistinu će biti teško suvislo i konstruktivno objediniti kritiku ... a demagogija kojom su oboružani će relativizirati takve kritike.
Kada lopovi zaposjednu na vlast (s koje nikad nisu ni odstupili) nastaje dugoročno destabilizirajuće stanje oporavka i stalnih obećanja o boljitku. Koje nikad neće stići. Osuđeni smo na dugogodišnje stanje gorega.

Potkradanjem i prikrivenim otimanjem produžavati će sumor ovog društva, uz stalnu anesteziju (događaje koji će umrtljivati percepciju o katastrofičnosti vlasti koja je bešćutna i zločinačka).
Plenković, Petrović, Stier, (Šeks, Kovačić, ...) su poluga vlasti?
Plenkoviću je stotinjak tisuća hdzeovaca morala dati potporu (na neviđeno) na unutarstranačkim izborima, podjednako su morali dati potporu (neprovjerenom, tatekovom glupku) na parlamentarnim izborima, moraju dati porezne priloge kako bi taj isti Plenković s pozicije vlasti (i upravljanja novcima) od njih proizveo sluge (iako su se nadali državnim dotacijama).
Pao je i prije nego je poletio (isto se zgodilo s milanovićem ... isprazna bratija koja nema skrupula, niti sposobnosti sračunati koliko treba sredstava za funkcioniranje vlasti).
Kad glupan izjavi kako su svi koji će se pridružiti potpisima podršci vladi dobrodošli (zanemarujući kako oni predstavljaju interese svoga biračkoga tijela onda je razvidno o kakvoj se besprizornoj nakazi radi). Budali je netko rekao neka šarmira ... i na šarm dobije podršku sračunatih i mukotrpno osvojenih mandata.
Kada nikome ne daješ, nitko te nije dužan trpjeti ... iz priloženog se da isčitati koliko ja dobivam novom vlašću (* im materina).
Od dobivenog ću sagraditi zakladnu kulu (od obećanja).

Probudite me kada kuga prođe ...



Oznake: milanovićeva era, krivi put, kataklizmičnost, sedamnaestosmjerna, demagogija, pad (jastreba), kuga

07

petak

listopad

2016

Kupus



Tko s ovima sadi kupus, bere brige.





Oznake: kupus, brige

06

četvrtak

listopad

2016

Vlada (više)nacionalnog jada



Proces formiranja (već projicirane) nove vlade ukazuje na budućnost Hrvatske.
Umjesto vlade nacionalnog spasa (stručne, nepolitične vlade) sastavlja se nestručna, politička, višenacionalna vlada.

Plenković, jandroković, ovi-oni ... sve dirigirana, neradnička i nesposobna klijentela.

Hrvatska neće riješiti niti jedan problem (ali će proizvesti milijarde novih ...).


Hrvatska neće pobijediti.



Oznake: Formiranje vlade, budućnost Hrvatske, vlada nacionalnog spasa, stručna i nepolitična vlada, nestručna i višenacionalna vlada, neradnička i nesposobna klijentela, milijarde problema

Što je onaj tko je popularan zbog funkcije ...?



Ako je popularnost F. Tuđmana znatno porasla nakon raspoređivanja snaga UN-a u RH (a Račanu znatno pala), Račanu naglo porasla popularnost kada je postao premijer, Mesiću porasla popularnost kada je postao predsjednik, Sanaderu znatno porasla popularnost kada je postao premijer, Josipoviću porasla popularnost kada je postao predsjednik, J. Kosor porasla popularnost kada je postala premijerka, Milanoviću porasla popularnost kada je postao premijer, K. Grabar Kitarović porasla popularnost kada je postala predsjednica, Plenkoviću porasla popularnost taman kada će postati premijer (čak drastično tek nakon toga da je izvjesno novi premijer) onda treba objasniti vezu popularnosti i visokih državnih dužnosti.

Samo u diktaturama dužnosnici postaju popularni po osvajanju vlasti. Iako nije riječ o osobnim diktaturama, ipak su diktature (proleterijata)(trijumfirata)(ili nečeg trećeg).

U Hrvatskoj je na vlasti diktatura ... a onaj tko prikriva diktaturu svojom "popularnošću" je jadničak (koji ne može zarađivati do na prevarantski način).


Kralj Aleksandar I. Karađorđević, kralj Jugoslavije, poznat i kao Kralj Aleksandar Ujedinitelj (srp. @0Y ;5:A0=40@ I 0@0R>@R528[, Cetinje, 16. prosinca 1888. – Marseille, 9. listopada 1934.)
dikataor koji je uveo "šestojanuarsku" diktaturu (od tog doba svi preferiraju diktature)


Oznake: popularnost, državna funkcija, diktature, osobna diktatura, trijufirat, diktatura proleterijata, jadničak

05

srijeda

listopad

2016

Državna nerazboritost




Gospodari vlastite štete


Nakon 45 godina komunističko-socijalističke satrapije smatrati mogućim postojanje slijednika (koji istovremeno, unatoč raspuštanju ustaške organizacije i prije nego li su takvi došli na vlast, prozivaju za sljedbeničko filoustaštvo) ima svoju (tvorbenu) popratnu rasčlambu.

Nametnuta (marionetska, prijetvorna i nenaroda) vlast (potpomognuta i nametnuta iz vanjskih centara moći) mora prikriti svoje (zlotvorno zločinačke) korijene i mehanizme postojanja. Moraju zadržati okvire (nametnute vlasti), pa i izvan ideoloških okvira (mada se orjunaško-četnička) komunjarska svojta neuvjerljivo trudi dodati ideološki pečat svojoj zločinačkoj raboti.

Zapanjuje ustrajnost medija (profesionalni pogon (tvrdnja 1)) na promociji nenarodne političke grupacije (unatoč dvostrukim parlamentarnim izborima i gubitničkom statusu te (malodobrojne i maloumne) grupacije. Malobrojnost proističe iz krvave prošlosti (i sadašnjosti) koju su prouzročili, maloumnost (tvrdnja 2) proističe iz naravi političkog postupanja.

Podupiranje četničke (orjunaške) velikosrpske ideologije (jugoslavenstva), uz istovremeno (vidljivo odbojno) osporavanje stvaranja hrvatske nacionalne države nije slučajnost. Pokušaji prikrivanja naravi tog pokreta (jugoslavenskog, u velikosrpskom i komunističkom obliku) ideološkom razlikama odražava maloumnost (rat za teritorij pretvarati u ideološki sukob je oblik iskazivanja vlastitog (plaćeničkog) karaktera).

Mlakost ideološkog argumenta, tvrdnje jednog kandidata na sveprisutnom izboru novog predsjednika SDP-a kako će svi s većim mjesečnim primanjima bojati nadolazeće socijaldemokracije, ukazuje na stvaranje ideološkog paravana za specijalni i oružani rat za teritorij. U borbi za teritorij borba za vlast je dio specijalnog rata (kojim se stvaraju uvjeti za oružani sukob).
Zašto bi socijaldemokracija ustrajavala na poreznom smanjenju visokih plaća, a nije zainteresirana za pravedniju raspodjelu stambenog fonda, poljoprivrednog zemljišta, prihoda od drugih aktivnosti ili izjednačavanje bankovnih ušteđevina ...?

Podjednako je neuvjerljivo promoviranje sdpovih unutarstranačkih događanja na javnim medijskim servisima, a državna dugovanja i procesi demokratizacije (lustracija, dekomunizacija, ...) se marginaliziraju.
Ah, da! plaše komunjarama (koji su pobili i prikrivali pokolj Hrvata u ratu za teritorij) koje bi trebali proglašenjem izbornih rezultata prihvatiti kao legalnu vlast ... demokracijom protiv demokracije.

Hrvatska nije sposobna uspostaviti vladavinu (razuma). Uvijek netko vrišti! Jer su svi zahvaćeni ratom (za teritorij (je sveobuhvatan)).
Dok Hrvatska ispravno ne sagleda problem, neće ga ni riješiti.




Oznake: slijednici, optužbe, filoustaštvo, marionetska vlast, profesionalni pogon, maloumnost, ideologija, nacionalna država, jugoslavenstvo, komunizam, socijaldemokracija, promocija stranačkih izbora, zastrašivanje, vladavina razuma, specijalni rat, oružani rat, rat za teritorij, sveobuhvatan