30

petak

rujan

2016

Sukob stanovništva



Ili mi ili ja.


Oni (ili mi ili oni, sintagma koja je trebala poslužiti mobilizaciji sdpovih glasač (prikrivajući četverogodišnju pljački i nemar), zaboravljajući da sdpova vlast nije dijelila (poslove, sinekure, škole i diplome, radna mjesta, stanove, zaposlenja, ...)) su zaboravili da su oni nas bacali u jame, mi njih nismo. Mi smo pobijedili u Domovinskom ratu, ali se njima nismo osvećivali. Najvećem zlotvoru moderne Hrvatske (Račanu) smo nakon Tuđmana omogućili mandat (koji je iskoristio za uništavanje (nas)).
Podjednako je milanović (izigravajući zatečenu budalu kojoj je vlast pala u krilo) razoružao (vojno, organizacijski i novčano) Hrvatsku, zlotvorno radio protiv nas.
U Hrvatskoj ne postoji sukob ideologija i ideja, u Hrvatskoj je sukob stanovništva. Sukob za teritorij. Jedna se strana zalaže za uništenje naroda (Hrvata)(iseljenje, raseljenje, uništenje).
Jer bi u protivnom odavno uvidjeli da problem socijalizma (i/ili komunizma) nije u lošim kadrovima već u promašenosti socijalističkog koncepta.

Ako Hrvatska u najkraćem roku ne razriješi nastale napetosti (prouzročene socijalističkim zamagljivanjem)(a dužna je po povelji UNa čija je članica) iskoristiti ću prirodno i zakonsko pravo na osporavanje legitimiteta bilo kakve vlasti (do vlastite nad samim sobom).


Oznake: oni, mi, ja, najveći zlotvor moderne Hrvatske, razoružavanje, sukob stanovništva, socijalističkozamagljivanje, pravo pojedinca

28

srijeda

rujan

2016

Niti zna(ju), niti će znati



Isprazno mlataranje pojmovima desnice, ljevice, centra, desnog centra, lijevog centra je bespotrebna. U Hrvatskoj u službenim političkim strankama (koje se nadmeću za saborska mjesta i popunjavaju parlament) je amorfna, apolitična pljačkaška rulja.

(Kad bi se pojavila ozbiljnija lijeva struja sa suvislim programom, pomela bi ovaj bezlični (hslsovski) HDZ.)

Zbog neozbiljnosti (kadra koji je demagoški nabrušen na zakulisnim brifinzima), mediji su stavljeni pod kontrolu sa zadaćom kanalizirati politički tijek na takve (a ne neke sposobnije) kadrove.

Iako. Povelja UNa i dokumenti (iste organizacije) o obavezama bilo koje vlasti teško operećeuje upravo ovo (kao i onu milanovićevu) vladu. Vladu nacionalnog srama.
Nedemokratski zadržavaju vlast (unatoč poraznim rezultatima). Postaviti Plenkovića (tatin glupko) na čelo HDZa i na čelo Vlade zapravo ukazuje kako ovaj (i ovakav) HDZ ne zna i nikad neće znati.

Milanović(eva)(vlada) je identično račanu razoružao(la) Hrvatsku (koja je svojom vojnom silom bila jamac Daytonskog mirovnog sporazuma). Hrvatska vojska (HV) i Hrvatsko vijeće obrane (HVO) su svojim pobjedama prouzročili mirovni sporazum (koji se dokumentima odnosio na BiH ali je (indirektno) prouzročio i mir u Hrvatskoj).
Potpomagati narušavanje tog sporazuma slabljenjem vojne snage i (naknadno) izbjegavanje pokretanja odgovornosti (milanovića) politika je plaćenika (a ne ljevice ili desnog centra)(uz istovremeno pripremanje RS za otcijepljenje). Istovremeno, taj polupismeni primitivac (Plenković) brže bolje nezavisnog zastupnika Glasnovića isključuje iz daljnjih razgovora (i ujedno odbacuje sve političke projekte koje je general zastupao u predizbornoj kampanji).
Integracija iseljeništva je nemoguća (nisu u hrvatskoj pravnoj jurisdikciji)(te ih nije moguće iznova popljačkati), pljačkaški stroj se okreće pljački (popljačkanog) siromašnog hrvatskog puka ... ko * Glasnovića (ionako su mu neuobičajeno u tradicionalno neglasačkim centrima u BiH (Banja Luka, Sarajevo, ...) "uvaljali" tisuće glasova (ako su regularni protive se povelji UNa o slobodi izbora, ako su dodani onda su dvostrano krivični ..).

Površnost (planiranja)(pljačka s pozicije državnog monopola je uvijek površna) sadašnje garniture hdza izaziva prezir. Niti znaju, niti će znati.



Oznake: ljevica, desnica, centar, apolitična masa, UN, povelja, Vlada nacionalnog srama, razoružavanje, Glasnović

27

utorak

rujan

2016

Prokletstvo komunističkog mentaliteta



Željko Glasnović s tamjanom (protiv krivovjernika) u borbi za demokraciju


Pojava "intelektualnog" sklopa nazvanog jednoumlje ima svoju rasplodnu komoru, poligon odrasatanja i (završno) groblje (vlastitog) djelovanja.

Naučni komunizam/socijalizam (marksizam) nije stvarao okvire pravednijeg društva, već je ustrajavao na (dotada uobičajenoj) premoći manjine i ideološke osnove monopolizacije vlasti.

Komunisti-marksisti su zamijenili dotada poznate oblike prava na vladavinu (neorginalnom) tezom o monopolu radničke partije na vlast (diktatura proletarijata).
Zašto tvrdnja o vlasti radničke klase (skoncentrirane u rukama pojedinaca nazvane avangardom radničke klase) nije inovativna Jer je početna stratifikacija društva počivala na (skoro) jednakim izgledima na vlast (na prijelazu iz prvobitne zajednice u klasno društvo).
Marksizam (marksistički komunizam) je vratio društvo na početak stvaranja klasnog društva (uvjeren kako dokida klasno društvo).
Zablude marksizma su očigledne (društvo je nastavilo formiranje klasa (u socijalističko-komunističkim ideološkim okvirima)).

Pravo na ideološko opredjeljenje (zasnovano na nedovoljno pozitivnim zakonima – više formalnim nego sadržajnim), pravo na zastupanje totalitarnih načela (jer nije formalno zakonima osuđen titoizam – totalitarizam tog oblika) ostavio je u praksi nikada prihvaćenu potrebu za legitimnim osporavanjem (zakoni RH uopćeno prekršajno i kazneno sankcioniraju takvo ponašanje) postupaka jedne totalitarističke ideologije (koja se sakriva iza dugogodišnjeg jednoumljem nametnutog obrasca ispravnosti).

Ustrajavanje grupice studenata na pravovjernosti svojih načela, prijetnjama (životu) i najavama nemirnih prosvjednih aktivnosti (blokada!?) ukazuje na svu ispraznost jedne (jednoumne) ideologije. Ideologije koja je stvorena kao obrazuac pravovjernosti i ispravnosti.

Željko Glasnović, glas napaćene i izmučene Hrvatske, javno je ukazao na nedopustivost agresivnog pacifizma (istovremeno ne upadajući u istu zamku, pozivajući se na legitimitet primjene sile). Ukazao je na neodrživost nametanja vlastith stavova ometanjem života neistomišljenika.

Prijava DORH-u, koju je podnijela poluplemenitašica Sobol (glupi ne mogu biti plemstvo) produžetak je studentske agresivne nametljivosti, postavljanja okvira društvene prihvatljivosti (iako smo svi jednaki) i uspostave (primitivne) klasne podijeljenosti.
Ma koliko bila/bili u krivu, ustrajava/ustrajavaju na javnosti svojh zahtijeva (jer nas žele pokoriti). Prvi korak u porobljavanju je nametanje psiholoških barijera i gušenje svijesti potrebe za slobodom.

Društvo jednakosti. Svi su podjednako krivi (samo su oni koji spoznaju krivicu povlašteni jer služe partiji).

Sposobnost društva dozvoljavati različite ideologije, ali i pravovaljano razlučiti opasnosti povratka jednoumlja proističe iz sposobnosti javno progovoriti o problemioma društva. Glasnović je ukazao na prešućivani teror crvene svojte, koja sustavno producira i kadrove i krize (kao i žrtve svoje zločinačke ideologije koju ne primjenjuju u vlastitim sredinama već je teroristički pokušavaju nametnuti cjelokupnom društvi uništavajući protivnike). Jesmo li se za demokraciju borili zbog toga ...?


Oznake: jednoumlje, naučni komunizam, marksizam, oblici prava na vladavinu, stvaranje klasnih društava, zablude ukidanja klasa, porobljavanje, nedemokratičnost, legitimitet primjene sile, Javna rasprava, teror crvene svojte, demokracija

25

nedjelja

rujan

2016

Bože (spasi Hrvatsku)




Hrvatska je podlegla političkoj manipulaciji obespravljenja biračkog tijela i prepuštanje stotinu milijardi kuna državnog proračuna u ruke uskog kruga ljudi.

Uobičajeno je državom transparentno upravljati, zastupati političke stavove većine, a državnim dobrima upravljati na korist države i cjelokupne zajednice.

Hrvatska odavno popušta malobrojnoj sviti koja državna sredstva smatra (izbornim) plijenom. Koristi se sustavom (protiv sustava).

Lažima i manipulacijama ovladavaju političkim legitimitetom i (vidljivo) zloupotrebljavaju državna sredstva (i legislativu) u vlastitu korist.

Ako sam previše apstraktan (uopćen), imenuju se upraviteljima državnog proračuna i zakonodavstva na vlastitu korist. Upravljaju milijardama kuna bez vidljivih znakova odgovornog upravljanja tim i tolikom sredstvima koja nisu njihovo vlasništvo (niti bi ikada raspolagali s tolikom novčanom moći bez zlouporabe državnog aparata).

Svojedobno su (po završetku Domovinskog rata) izveli igrokaz o razvojačenju Hrvatske vojske, povratku vojne uprave civilnoj vlasti. One koji su ulagali vlastite živote u državne temelje potpuno su razvlastili i obespravili, ponizili.

Danas, kad je vidljivo kako nisu ispunili zadaće civilne, demokratske vlasti, umjesto časnog odstupa besprizorno se bore svim sredstvima nastaviti (produljiti) agoniju vlastitog utjecaja (upravljanja ogromnom državnom imovinom) na vlastitu korist.

Omalovažavaju narod, birače. Poigravaju se sudbinom države, sudbinom naroda.
Nova vlada RH nije sposobna priskrbiti legitimitet na osnovi općeg dobra. Zbog toga su izveli igrokaz ponovljenih izbora, izguravajući političke (i nepolitičke) glasače na margine pripadajuće vlasti. Bitka se vodila oko prebogate trpeze siromašnog naroda i siromašne države. Siromašni su jer ih potkradaju takvi mizantropi (što je vidljivo iz općeg nazadovanja države i svih segmenata života jednog naroda).

Hrvatska ne zaslužuje nenarodnu, prevarantsku kliku. Ne zaslužuje autokratsku i nedemokratsku vlast. Hrvatska zaslužuje bolje.
Svi zaslužujemo bolje (samo ako se zauzmemo za to).

Bože, spomeni se ...


Oznake: političke manipulacije, političko obespravljivanje, vojna uprava, civilna vlast, upravljanje državom, laži i manipulacije, državna sredstva, omalovažavanje branitelja i naroda, margine pripadajuće vlasti, bolje

21

srijeda

rujan

2016

Stranka (u mraku vlastitog straha)




Stranka/politička organizacija koja nakon milanovićeve vladavine skuplja mandate za sastav vlade ima ogromne probleme.

Politička (nepismenost) nestabilnost ima svoje uzroke.
Ti su se uzroci manifestirali (očitovali) i u milanovićevoj vladi ... (paradoks političkog paradoksa: simptom je prisutan i prije nego je prouzročen, što označava neovisno izazivanje simptoma (sustavnim izazivanjem simptoma)).
Milanović je sužavao krug povlaštenika (političke moći). Iako stari partijaši to tumače centralizacijom vlasti (pa i uvjetima proglašene diktature (za vrijeme tita)), radi se o stvaranju političke elite u uvjetima neodrživosti državnog proračuna.
Unatoč bezobraznom lamentiranju (partijskih) pobožnika o razlozima gubitaka dvojih uzastopnih parlamentarnih izbora (izbora koji se bezoćno potkradaju)(jer tko bi birao socijalističku (titzoističku)(prosrpsku) neradničku partiju), partija je tražila vlast ali bez šire biračke osnove ...

Paradoksalnost (politike) proističe iz potrebe partiju inaugurirati vladajućom (unatoč nedemokratičnosti) u demokraciji kako bi je zamijenili vladom koja nije partijska ali s jednako suženom biračkom osnovom.
Zašto?

Jer su osuđeni prikriti razloge javnog duga, kojeg unatoč tome moraju vratiti (zavlačeći ruku u džepove birača). Paradoks neodgovornosti vlasti vlastitim biračima izjednačio je (instaliranog, pa deinstaliranog) milanovića i (podjednako instaliranog) bilo koga drugog (kojeg birači nisu odabrali istražiti uzroke javnog duga i provesti raspravu o načinu vraćanja tog duga).
Domoljubi su desni. seljaci su za gubitničku koaliciju. liberala nema (zbog toga su na čelu HDZa (Plenković i Kosor)), mostovci imaju neke glasove (s kojima na lokalnoj razini koaliraju sa sdpom protv hdza, promoviraju se i promocijom na državnoj razini koaliraju protiv sdpa) ali ne i stranku, pravaši su bez glasača i saborskih mjesta, narodnjaci bez glavne tajnice, glavna tajnica bez hnsa, živozidaši bez veze (ali s milijun kuna) ...

Hrvatska traži način financiranja (rastrošne) vlasti, zbog tog se politički međusobno ne razlikuju (iako ništa ne razumiju).
Milanović je vladao autokratski, Plenković će vladati autokratski (iako bi volio da ga pamtimo kao spasitelja (koji je pokrao naše novce ali ga mi svejedno volimo)). Makroekonomski, biračka većina je izigrana protiv vlastitih (političko-ekonomskih) interesa.

Oznake: politička nepismenost, uzroci, paradoks političkog paradoksa, politička moć, povlašteni, javni dug, tazlozi nastanka javnog duga, model vraćanja javnog duga, rastrošna vlast, finaciranje vlasti, autokratska vladavina

20

utorak

rujan

2016

HDZ (putuje)



(bespućima)


Andrej Plenković najavljuje zaokret u politici HDZa (ispituje mogućnost ostvarenja većeg osobnog utjecaja u politici HDZa u kojem nema prijatelja, istomišljenika ili političkih saveznika)(jer je instalirana marioneta).
Odstraniti će desne (ekstremiste) a ojačati centar (desni) .. lijeve ne spominje (inkvizicija - dresiranje - desnih). (Hoće li Plenković proganjati lijeve kao što su lijevi proganjali HDZovce ...?)

Stvoriti će državu robova (koje će prisiliti vraćati državni dug).

Jedan polupravnik bezazlena (priglupa) pogleda cilja na temeljna prava (slobodu, imetak, bit čovjeka - pravo na sigurnost).


Desni centar je izakulisna sintagma za crnačku ((pro)ustašku) radnu snagu koja bi bez ikakvih rasprava trebala vratiti državni dug) radom na gradilištima diljem Europe ...a Plenković (tatin sin) nije ustaša.

(Politička procjena o nekorisnosti lijevih (lažaca, lopova, neradnika, nesposobnih, politikanata, ...), i oslanjanje na demonizaciju nacionalo opredjeljenih ukazuje na plan sustavne pljačke hrvatskog stanovništva u ime države koja nije kontrolirala vlast ni proračun, Plenković(i) će ući u povijest hrvatskog naroda kao poprilična ništarija ... te ukazuje na ispravan zaključak kako samo radišno stanovništvo može spašavati državu. Pitam se kada će se osvijestiti i spašavati državu prije potopa (preventivnim demonstracijama, opozivima političara i referendumima?))

Hrvati su rogati, bezobrazni, profašistički, neljubljeni, ... jer ih treba opljačkati (za političke sinekure i neodgovornost orjunaške svojte). Kradeš od onog tko ima/ili će imati.


Krađa budućnosti.


Oznake: bespuća, HDZ, Plenkovići, osobni utjecaj, desnica, centar, stvaranje države robova, temeljna prava, nekorisnost

19

ponedjeljak

rujan

2016

Koga briga tko će biti sekretar partije!?



Politički infantilizam

(Tko je izazvao (i na koji način) rat na području bivše jugoslavije)




Vladavina socijalista (komunista koji su komunističku revoluciju podijelili na dvije etape, od kojih je prva socijalizam ...), potom vladavina socijalista parlamentarnim putem (sdp s račanom i milanovićem) dovela je do dvojakog razračuna s takvim vladavinama.

Komunistički socijalizam se ugušio u krvi (prikriven ratovima pri raspadu socijalističke jugoslavije), te je nedovoljno razobličen (bez lustracije i kaznenih progona, bez krvavog epiloga jer se prvotni (komunistički) socijalizam branio nasiljem), krvi koja je prikrivena međunacionalnim sukobima (iako je početno nasilje proisteklo iz obrane socijalističkog sustava a ne iz nacionalnog poriva). U prilog tezi izričem tvrdnju: da je partijski vrh prihvatio raspad socijalizma i raspodijelio JNA na republičke vojske nikad rata ne bi bilo ...
Partija je (krvlju) branila socijalizam ... rat su izazvali komunisti-komunjare-socijalisti i JNA (braneći neobranjivi pad socijalizma i jugoslavije).

Ovaj drugi socijalizam, koji zagovara socijaldemokratska partija (ono socijal se odnosi na socijalističko), Hrvati su (u košmaru složenosti) osudili u račanovu mandatu (na parlamentarnim izborima), podjednako milanovića na redovnim i nedugo iza na izvanrednim parlamentarnim izborima.
Birači su odlučili osporiti socijalistička načela i razvlastiti političku struju koja je nametala socijalizam (parlamentarnim putem).
Nakon takvog krupnoga biračkoga zaokreta (koji je uslijedio nakon katastrofalne (neprimjerene) politike prema državi, braniteljima, naciji, kulturi, gospodarstvu, zdravstvu, ...) u vrijeme duboke gospodarske krize, prekomjernog javnog duga (koji su sdpovci u 4 godine vladavine povećali na nepodnošljive razmjere), vrijeme je za kritiku socijalističke vladavine i/ili za poticanje javne rasprave o strategiji nove vlade.
Zastupljenost "poraženog" sdpa u javnim medijima i njihove unutarpartijske problematike neprimjerena je trenutku.
Izborni pobjednici zaslužuju više poštovanja. Zbog pobjede i zbog toga što je pobjeda proistekla iz volje zaustaviti produbljenje krize (koju su stvorili/produbili sdpovci). Zašto sdp "krade" bitnu izbornu pobjedu nesocijalističkim (ne-proruskim) političkim snagama? Zašto nas "trujete" svojom glupošću? Što moramo uraditi kako bi nas prestali maltretirati vašim političkim nekarakterom?
Koga briga tko će biti sekretar partije!?

Ili ćemo proglasiti socijalizam i one koji ga zastupaju krivcima za duboku krizu, ili ćemo nastaviti produbljavati krizu ...


Oznake: sekretar partije, politički infantilizam, tko je izazvao rat, vladavina socijalista, komunisti, socijaldemokrate, prikrivanje uzroka i sloma, javni mediji, interes javnosti, poraženi sdp, krađa izborne pobjede, unutarpartijska problematika, politički nekarakter

18

nedjelja

rujan

2016

Desnica i ljevica



U Hrvatskoj nema političara (nakon titove partijske škole jednoumlja stvorena je klima poltronstva i kupovine/potkupljivanja).

Ako je politika djelatnost, onda bi političari morali imati kvalifikaciju (na temelju kvalificiranosti i mjerljivost vlastitog rada).




Ustrajavnje medija i polupolitičara u Hrvatskoj na statusu/stanju "desnice" zapravo je uspostava "ljevice", koja ne postoji.
U Hrvatskoj je "ljevica" proruski instrument geostrateškig pozicioniranja (sovjetskog/ruskog carstva/države).
Slom Josipovića, Milanovića, sdpa (Mesića, Lončara, Manolića, Pusića, Dokumente, kvaziumjetničkih kvazilijevih kvaziudruga, ...) proističe iz optužbi NATO pakta o odavanju nato tajni rusima i srbima odgovornih osoba (Mesić, Josipović, Milanović) ...
Nesposobnost hrvatske politike razriješiti nastalo stanje (prorusku politiku članice NATO-pakta) završila je potpunim slomom orjunaško-marionetske politike (jednoumlja i poltronstva).
Ali je s tom politikom poražena i politika HDZ-a (koji je bio nesposoban Hrvatsku transformirati od porobljene marionetske totalitarne tvorevine jugoslavensko-srpske u slobodnu, demokratsku, prozapadnu državu boljitka i vladavine prava).

Prikrivanje nepostojanja "ljevice", nametanjem tvrdnje o nepostojanju "desnice" (prvi je korak fokusiranja na drugi objekt ...), ima zadaću prikrivanja uloge prorusko-prosrpske struje u državnim službama.

U Hrvatskoj ne postoji ni ljevica, ni desnica jer nije moderna nacija, nije moderna država, nije politički isprofilirana (i lako je provoditi političke obmane). Uspostavljanje desnice, kako bi postizborno stvorili ikone novih napada (tkz ljevice) nastavak je politike obmanjivanja (politički nezrelog naroda).

HDZ ni danas nije sposoban politički odgovoriti na stvaranje desnice (koju "formiraju" prosrpsko-proruski mediji). Demokracija je san nedosanjani (a NATO članica u EU ne može time biti ponosna ...).

Već vidim pukotine rusko-srpskoj medijsko-političkoj najezdi (na državne položaje).



Oznake: škola jednoumlja, kupovina/potkupljivanje, politika, desnica, ljevica, prikrivanje, proruska politika, političke obmane, politička nesposobnost, demokracija, nato

14

srijeda

rujan

2016

Nešto o izborima



... ponajviše o načinu biranja


Zašto u Hrvatskoj na izborima imamo izborne jedinice kad ne postoji parlamentarni dom u čijem je nadleštvu zastupanje teritorijalnih interesa (nekada je postojao Županijski dom, prije Županijskog doma Vijeće općina (socijalistička Hrvatska/Jugoslavija))?
Zašto u Hrvatskoj na izborima imamo preferencijalno glasovanje kad RH nije jedna biračka jedinica (preferencija je ograničenog dosega, npr. na listi se pojavi svjetski poznati nobelovac koji je primio uglednu nagradu za ekonomiju (godina 4999., naravno poslije Krista)(ili nobelovac za mir koji će diplomatski razriješiti sporove sa ratobornim susjedima) i preferencijalno prikupi 196891 glasova (u 1. izbornoj jedinici), 14 mandata i nije u mogućnosti sastaviti vladu niti imati saborsku većinu pri izglasavanju zakona ...). Bravo Hrvatska! (Ispodprosječni su se svim sredstvima zaštitili od pametnijih ...)

(Bojati se kako će Hrvatska odabrati velikog vođu koji će započeti Veliki (svjetski) rat je (obzirom na proizvodne dosege RH) iluzorno ...)

Osvrnimo se na stalne jadikovke (što lijevih, više desnih (lijevo-desnih)) o rasipanju glasova.
U I. izbornoj jedinici je HDZ osvojio 5 saborskih mandata sa 62 270 glasova. Ali bi podjednak broj mandata osvojio i sa 53 373 glasa, što upućuje kako je "rasuo" 8896 glasova (možda onih koji su naivno povjerovali kako glasujući za HDZ ne rasipaju glasove ...). U I. 8896. u III. 436, u IV. 4319, u V 5550, u VIII. 3804, u IX. 3085, u X. 10415, u XI. 2694 glasa. Sveukupno rasutih 39199 glasova.

Ujedno uništili pravaške i demokršćanske stranke (jer su pozivali na preusmjeravanje glasova). Kada u demokraciji jednoumlje (kojim hdz imenuje hslesovce/komunjare Plenkovića i Darinka Kosora liderima s kojim nastupa "samostalno" na parlamentarnim izborima, a Beljak (seljak) ustvrdi kako su sdp, hns i hss dominantni u razvijenijim gradovima i područjima (s kojim programom socijalistička partija dominira u razvijenijim područjima!?)) postane obrazac, onda smo na dnu (pameti).

SDP je pobijedio hdz 2011. na protuglasove (smjenu hdza koji je zaglavio ...), hdz je pobijedio sdp 2016. na protuglasove (smjenu sdpa koji je zaglavio), ...
Kada će pobijediti onaj tko neće zaglaviti, i neće biti potrebno protuglasovanje, već će demokratski omogućiti pobjedu onom tko je spremniju voditi državu? (Obzirom na količinu idiota koji se protiv pameti bore svim sredstvima, nikada!)
Demokracija je trebala omogućiti nuđenje više programa i pristanak svih (ili barem većine) na najbolji program. Ovako se hdz hvali pobjedom (sa svega 695539 glasova, u čijoj su sumi glasovi demokršćana, liberala, pravaša, ... jer nema glasova u bilanci tih političkih stranaka). Strašno (političkim prevarama ugasiti demokraciju i uvesti jednoumlje).
Lijepo je priglup upravljati 100 milijardi vrijednim državnim proračunom. Zbog tako lakog plijena budale se trude držati pametne dalje od vlasti.

Hrvatska ima neodložnu potrebu za neinstitucionlnim djelovanjem. Vaninstitucionalni referendum (uz nadgledanje međunarodnih tijela), sastavljanje vlade nacionalnog spasa (bez političara koji su do sada djelovali u političkom životu Hrvatske) i tehnička vlada (sposobna razriješiti temelje države, dugovanje države i prosperitet stanovništva).

Hrvatska (u spirali vlastitog neznanja). (Budale svatko vara, pa i budale.)
(Ovo je blog o neuporabljivosti hrvatskih političara i o njihovoj gramzivoj bezobzirnosti, o nepostojanju zaštitnih mehanizama od krađe vlasti (i prosperiteta naroda) ...)


Oznake: Hrvatska, izbori, iborne jedinice, parlamentarni dom, Žipanijski dom, preferencijalno glasovanje, poznati nobelovac iz ekonomije, nobelovac za mir, ograničena preferencija, veliki vođa, rasipanje glasova, uništena demokracija, socijalizam i razvijena područja, protuglasovi, jednoumlje, neistitucionalno djelovanje, Referendum, vlada nacionlnog spasa, tehnička vlada, neuporabljivost političara, gramzivost, krađa vlasti

12

ponedjeljak

rujan

2016

7mandata



Blogo-blog

Jutro. 12.rujna 2016. godine.
Broj mandata HDZ-HSLS koalicije (i plenković je bivši-ali i sadašnji hslsovac) unatoč noći se nije mijenjao.

(HDZ je postao stranka andreja plenkovića, doduše s 15 mandata manjka za formiranje Vlade, ali sa samo 695539 glasova (ili 18,48% ukupnog biračkoga tijela). Sada je bjelodano da nitko nema mandat za razrješavanje krize, ali su se centri moći upregli prije svega zadržati pozicije i nametati svoje (iste one koje su prouzročile krizu) metode ...)

Istovjetna situacija onoj na prethodnim parlamentarnim izborima kada je HDZ (preko noći) izgubio 7 mandata.
Što se promijenilo (osim što se smanjio broj birača na biralištima)? SDP nije sudjelovao u prebrojavanju.

Ostati će neprimjećeno kako je SDP ubilježio 636489 glasova (ili 16.9% ukupnog biračkoha tijela), te sa 1,58% manje glasača imati 7 mandata manje.

Sve upućuje na lakoću manipuliranja izborima i negaciju demokracije (u državi koja čak nema ni teritorijalni parlamentarni dom, pa je upitno zašto onda izbori nisu u jednoj izbornoj jedinici). Jesu li svi birači ravnopravni kada jedni u jednoj jedinici biraju jednog predstavnika, a drugi u drugoj izbornoj jedinici biraju drugog predstavnika iste političke stranke-koalicije-nezavisne liste ...?
Podjednako je razvidno zašto su se obrušili na Karamarka, i proizveli i državni i stranački puč namećući hslsovca plenkovića ...
Proklamirati demokraciju u kojoj 1,5% birača znači 7 saborskih mandata mogu samo hrvatski seljoberi ...
Logično je da gubitnici priželjkuju nove izbore (jer su samo za nekoliko desetaka tisuća glasova izgubili izglede za obnašanje vlasti ...). Još više se uočava značaj poziva na glasovanje za HDZ zbog zaustavljanja rasipanja glasova (1,5% im znači 7 mandata za koje je inače potrebno 5% ... nema što, vrlo (ne)demokratski!?).

Karamarka su odstranili jer je prozvao (očigledno) namještanje izbora ...



Oznake: jutro, izborna noć, mandati, broj osvojenih glasova, postotak, prebrojavanje, dvodomnost, namještanje izbora

Teza (bez značaja)(ali pogubna)



Teza o velikim listićima kao razlogu kašnjenju rezultata iz urbanih sredina je sredstvo obmanjivanja javnosti i pripreme izbornih prevara.
Zašto?

Jer su biračke jedinice zakonom ujednačene (i ne postoji razlog za nejednoliko prebrojavanje).
Koji amaterizam ...



Oznake: teza, veliki listići, kašnjenje rezultata, razlozi, obmanjivanje, izborna prevara, biračke jedinice

11

nedjelja

rujan

2016

Vlada nacionalnog spasa



Hrvatska se udavila u cikličkom snižavanju kriterija. Nakon budale, veća budala (za sada je kralj budala zoka ...).

Kada nakon katastrofalne vlasti sdpa i milanovića (u trajanju od 4 godine, što je bez pravovaljane reakcije samo po sebi znakovito (signifikantno)), na dvojim uzastopnim (u roku od nepune godine dana) parlamentarnim izborima ista svita ima podjednak broj glasova i mandata, onda je (takmac)(cjelokupna oporba) u nezavidnom položaju.
Izbori više opterećuju nekomunjarske političke snage (i prokazuje ih kao vrlo nedorasle ozbiljnosti trenutka).
Nekoliko je objašnjenja tome.

Prvo, nakon milanovića može doći samo gori (to on stalno ponavlja jer je sustavno 4 godine stvarao mehanizam cikličkog spuštanja kriterija). To je obrambeni mehanizam budala u obrani od pametnih, stvoriti nered u kojem se pametni ne snalaze (snalaze se pametni, samo im je teško pokrenuti narodne mase u stanju potpune bijede ... nitko ne treba vašu pamet kako bi mu nalagali odricanje, rad i disciplinu). Milanović pobjeđuje na raskalašenost i nepoštivanje normi. Na urušavanje.

Drugo, cijela oporba (voljna ustrajavati na domoljublju, osim povlaštenosti raspolagati proračunima (državnim i ostalim), koristiti se privilegijama koje proističu iz obnašanja vlasti, ne bave se zadaćama vlasti ... politološki su nepismeni, zaklonjeni u svoje dobro plaćene fotelje iz kojih politički ne djeluju (osim iritantno). Cijela oporba je nepolitička cjelina, ekonomski i sociološki željna afirmacije. Ne stvaraju politiku već se uzdaju u narodnu ogorčenost komunjarama (zaboravljajući kako nalikuju komunjarama, po svojoj lijenosti i rastrošnosti).

Treće, model "stožerne" stranke (kojoj morate davati glasove)(??)(zbog čega?) uništio je zametak demokracije u Hrvatskoj. Nakon katastrofalne kukuriku vladavine i stožerne oporbe (to su dva stupa katastrofe jer je oporba mogla sazvati referendum ...), niti parlamentarni, niti izvanredni parlamentarni izbori nisu dovoljni za smjenu i promjenu (nakaradne) vlasti. HDZ se iskazao kao nedorasla stranka trenutku (koji je beznadežan).

Četvrto, združenom demagogijom produžavaju agoniju (vlastitog postojanja na našu štetu).

Vrijeme je za referendum, odabir vlade nacionalnog spasa (ne više nacionalnog jedinstva bez titoista).
Neophodno je sastaviti vlast, tehnički doraslu težini trenutka (prezaduženosti, prevelike nezaposlenosti, padu standarda, demografskoj katastrofi i šarlatanstvu vlasti). Bez političara koji su do sada sudjelovali u javnom političkom životu RH. (Sve su napravili kako bi zaobišli neizbježno, razvlaštenje.)

Hrvatska za sva vremena


Oznake: vlada nacionalnog spasa, cikličko snižavanje kriterija, nedorasli ozbiljnosti trenutka, obrambeni mehanizam budala, povlaštenost, raspolaganje proračunom, model stožerne stranke, združena demagogija, Referendum

Koga za*ebavate ...?



Stalno (26-godišnje) pozivanje na preusmjeravanje glasova (od stranaka koje imaju svoju političku zadaću) na tkz "stožernu" stranku dovelo je do (uslijed postuđmanovskih političkih obmana) polarizacije hrvatskog društva.
Protestno glasovanje (s namjerom rušenja određene ne/vlasti) Hrvatsku je samo okovalo u nedemokratskoj nakani nepoštivanja volje birača.
Koliko to zvučalo paradoksalno, HDZ je rušeći totalitarizam (i nedemokratsku metodu potkradanja izbora) ustoličio "razbijanje" demokratskih interesnih grupa pozivima na "grupiranje". Da su htjeli biti HDZ-ovci ne bi glasali i/ili bili članovi drugih domoljubnih stranaka.
Umjesto referenduma o osnovnoj (ideološkoj) postavci socijalizam ili ne, stalnim (koruptivno-represivnim) aparatom komunjare se vraćaju ...
Zapanjuje kako ih nema na skupovima, nemaju brojno članstvo ali na izborima (nakon prebrojavanja listića) imaju dostatno za skoro natpolovičnu saborsku većinu.
Nije li lakše napraviti (bez DIP-a) referendum o nesocijalističkoj Hrvatskoj i ustanoviti vječnu dilemu: kradu li se izbori u RH?

Politički okvir (otuđenja vlasti), HDZ je kroz oblike održavanja titoističkog koncepta privida narodnosti vlasti, pretvorio u vječno nadmetanje crvenih i crvenijih (komunjara hdza i komunjara sdpa) borbe za upravljanje stotinu milijardi kuna vrijednim državnim proračunom i svim beneficijima koje proističu iz obnašanja vlasti.
Stalno zaobilaženje demokracije (nedemokratskim predizbornim kampanjama, brutalnim obračunom s neistomišljenicima, bahato raspolaganje s državnim sredstvima, nesposobnost u obavljanju državnih zadaća) dovelo je do protestnog a ne demokratskog glasovanja, brojnog izbjegavanja glasovanja (i političkog identificiranja), do izjednačavanja HDz-a i SDp-a, ...
Vrijeme je za nove političke snage (voljne ugušiti i kazniti sve ono što je Hrvatsku sputavalo u razvoju, kazniti sve one što su sakatili i omalovažavali državu i narod).
Koliko ste ono zajedno "osvojili-oteli" glasova ...?


Nakon rezultata izbora na ovom mjestu će bit objavljeno koliko je glasova "osvojila/otela" stožerna, a koliko "narodna" stranka/partija.
12. rujna, 2016.
https://blog.dnevnik.hr/goto/2016/09/1632041380/7mandata.html

Taman toliko da me ne prevare ...



Oznake: preusmjeravanje glasova, stožerna stranka, protestno glasovanje, volja birača, paradoks rušenja totalitarizma, natpolovična saborska većina, referendum o socijalizmu, otuđenje vlasti, crveni i crveniji, borba za upravljanje milijardama, beneficije, izbjegavanje glasovanja

09

petak

rujan

2016

Spremni



Jadan ti je HDZ koji se boji povratka milanovića na vlast.

Jadna ti je Hrvatska s takvom (stožernom) strankom kojoj komunjare i orjunaši imaju izgledne šanse za osvajanje vlast.

Jadan ti je onaj tko ovo piše i čita ...


(Poslijetuđmanovska Hrvatska googla u blatu orjunaštine, nesposobnosti, prodaje i političke naive.)

U dom spremni!


Oznake: HDZ, Milanović, vlast, stožerna stranka, orjunaši, komunjare, čitati, pisati, poslijetuđmanovska Hrvatska, nesposobnost, prodaja, politička naiva

08

četvrtak

rujan

2016

Prosječna primanja nezaposlenog/e Hrvata/ce



Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama Republike Hrvatske
za lipanj 2016. iznosila je 5 686 kune.
Broj zaposlenih je 1.554.000, broj nezaposlenih je 254.653.

Godišnja neto primanja u RH iznose 106,032 milijardi kuna (ili 14,137 milijardi €).
Za punu zaposlenost i osiguranje prosječnih mjesečnih primanja 7300 kn godišnja neto primanja bi bila 158,438 milijardi kuna (ili 21,125 milijardi €).
Rast BDP-a (na godišnjoj razini kako bi postigli punu zaposlenost i povećanje mjesečnih primanja) trebao bi iznositi 52,406 milijardi kuna (6,987 milijardi €) (ili 16,249 %) . Uz uvjet da su prosječna primanja stvarno primanja svakog zaposlenog.
BDP bi na godišnjoj razini samo za punu zaposlenost i povećanje neto primanja trebao rasti preko 16 % ...
Zaračunavanje bruto primanja povećava izračun na 26%, povećanje prihoda vlasnika povećao bi potrebu porasta BDP-a bar za 7 % .

Plaćanje kamata na dosadašnja dugovanja ili uz kamate otplaćivanje i glavnice zahtijeva dodatni porast (ako su zaduženja po 2% ili 4 %) veći od kamata po koji su zaduženja ostvarena.
Bez povećanja državnog proračuna (koji ostvaruje proračunski deficit, uz drastične mjere štednje).

I to sve zbrojno daje potrebu od 30 % porasta BDP-a (na godišnjoj razini).
Rasporedimo li to na razdoblje od 5 godina (što je krajnji rok strpljivosti mladog radnog kadra) BDP bi godišnje morao realno rasti barem 6 %. I računati na strpljivost nezaposlenih (socijalno ugroženih).
Kako bi postigli zaposlenost i uvjete za izlazak iz siromaštva. Bez vraćanja javnog duga, osiguranja državnog proračuna (koji je znatno smanjen zbog krize)(čitaj: komunjara).

Nevjernici komunizma su postali nevjernici kapitalizma i podjednako ga uništili.

Zavaravanje povratkom milanovića, izabirom novih (plenkovića) ili trećeg puta (velikih ili veliko malih koalicija), bez programa oporavka, rasčlanjivanja nastanka duga (nogiranja svih bespotrebnih uključujući besplatno školstvo, zdravstvo), stalnim nametanjem problema Zakona o športu (koji je beznačajan), bez vraćanja društvene i ekonomske pokretljivosti na temelju vlastitih rezultata (a ne političke podobnosti) ovo je društvo osuđeno na zlobu.
Uskraćivanje minimalnih uvjeta za opstanak politika je raseljavanja i uspostave kontrole nad teritorijem (u geostrateške svrhe).
Mogu li Hrvati/ce na vjetrometini (sukoba civilizacija) zadržati djedovinu ostaje upitno ...

(proračuni su okvirni i nemaju namjeru biti precizni ...)


Oznake: mjesečna neto plaća, broj zaposlenih, broj nezaposlenih, porast BDP-a, ras na godišnjoj razini, nevjernici komunizma, minimalni uvjeti za opstanak, politika raseljavanja, geostrateške svrhe, program oporavka, djedovina

07

srijeda

rujan

2016

Milijarde (razloga za ponavljanje izbora)



Demokracija je oblik iznalaženja najboljeg rješenja, pa tek onda način prihvaćanja rješenja.
Sudjelovanje više (interesnih) skupina u procesu odabira ideja i kadrova za provedbu ideja čini demokraciju potpunom.

U odabiru zakonodavne (doduše, u sustavu parlamentarnog apsolutizma jer parlamentarna većina ima i predsjednika/cu iz svojih redova) vlasti to znači kako bi demokracija trebala osigurati više pravaca u budućem radu parlamenta, ali i kadrove koji će novonastale probleme riješavati podjednakom sposobnošću demokratskog iznalaženja najboljeg rješenja. Dosadašnja praksa (hrvatske "demokracije") to nije potvrđivala. A kako stvari stoje, neće ni naredna parlamentarna vlast promjeniti ništa nabolje.

U kontekstu posvemašnog rušenja svih dosadašnjih vidova vlasti (koji su se iskazali kao karijeristički, apsolutistički, pljačkaški, nesposobni, državno-unitaristički, diktatorski) navest ću nekoliko zanimljivih floskula predizborne antikampanjske kampanje.

Milanović je (tutle) narkoman i priglup. Uz prošlomandatsko zaduženje od preko 100 milijardi kuna, ugasio je oko 200000 radnih mjesta. Za svako radno mjesto potrebno je minimalno oko 500 000 kn (što preračunato iznosi 100 (milijardi kuna)). Zoka (i prosrpsko proglupi i priglupi) sdp su OUT.

Plenković obećava 160 000 radnih mjesta, povećanje mirovina na 60% iznosa primanja (plaće), povrat nacionaliziranoga, ...
Za 160 000 radnih mjesta treba osigurati 80 (milijardi kuna). Što je to 80? Sitnica.
Za povećanje mirovina treba povećati prihode od uplata za mirovine (i, vidljivo, poreze, što je zabranjeno poveljom UN-a). Zabranjeno je proračunskim novcima kupovati glasove. I umirovljenika i nezaposlenih. Ali svejedno on to radi (vrsni pravnik, međunarodnog neradnoga prava).
Pravne (i moralne) dvojbe prestaju (nije ih potrebno navoditi) kad se sračuna potrebna suma za kamate (sadašnjeg zaduženja), nemogućnost daljnjeg zaduživanja u inozemstvu (osim kod iseljeništva koje je emotivno, time pogodno za državnu prevarantsku mašineriju), potrebu povećanja radnih mjesta (za koje su potrebne investicije, u državi koja je prevarantsko-apsolutistička kleptomanska knežija (banovina)), ulaganja u Slavoniju (s ciljem zaustavljanja iseljavanja mladih (znači državna ulaganja u otvaranje radnih mjesta, ali i prešutno priznanje o nebrizi za starije (slavonce) osuđene na smrt)), povećanje mirovinske mase i sredstva za denacionalizaciju. nitko nije shvatio kojim redoslijedom će se provoditi plenkovićev plan utroška stotina milijardi (kojih nema i nije naveden način namicanja (koliko god plan investiranja u otvaranje radnih mjesta izgledao kao plan povećanja raspoložive proračunske novčane mase, nikada investicije nisu trenutno izazvale povećanje proračunskoga novca ...)). I to sve u vrijeme kad je Hrvatska država (pre)zadužena skoro 300 (milijardi kuna).
Prdež (na vjetru). (Od priglupoga pravnika ništa drugo niti ne možete očekivati.)

Pavnik(ci) upravljani centralnom državnom vlasti (pravi centar moći) u borbi protiv pameti, ideja, demokracije i naroda. Upravljati državnim proračunom od 100 (milijardi kuna)(za koje niste ni orali ni kopali, a da istovremeno na tržištu (mimo pogodovanja u državnim službama) niste zaradili kune) uistinu je za tu nedemokratsku svitu primamljivo.

Na izborima je trebao (kandidirati se i) pobijediti netko tko bi ponudio program vraćanja javnog duga uz povećanje društvenog i osobnog standarda, uz istovremeno jamstvo o izostavljanju rasprodaje imovine i dobara.
Ako se takav nije pojavio kao kandidat na izborima proizlazi da demokracija ne funkcionira (ili je opstruirana).

Ako izbori ne nude demokratski put rješavanja problema, treba ih ponoviti (dok ne dobijemo ispravno rješenje). (Izbore koji će se dogoditi 11. rujna 2016. treba ponoviti.)(Ne na ovakav način i ne zbog toga što su dobri ...)



Oznake: demokracija, interesne skupine, parlamentari apsolutizam, Milanović, Plenković, dosezi, nova radna mjesta, denacionalizacija, umirovljenici, milijarde, državni proračun, pravnici i državna vlast

Tuđi glasovi i nedemokracija



Tražiti 26 godina tuđe glasove protiv komunista, jugoslavena i orjunaša je BEZOBRAZNO.


Ako se usudite pozivati na demokratskim izborima glasače drugih opcija da daju glas vama kako bi ostvarili plan koji ostvarujete 26 godina, a trebati će vam još 260 godina da ga ostvarite, pa ćete i na svim slijedećim izborima tražiti podjednako glasove koji vam ne pripadaju onda niste shvatili osnove demokracije.

* vam materina, dajte vi sada glas onima koji neće prijeći prag, jer oni ipak možda urade ono što vi niti ne želite! Oni imaju plan s komunistima, jugoslavenima, orjunašima.



Oznake: 26 godina, tuđi glasovi, komunisti, jugoslaveni, orjunaši, bezobrazno, demokratski izbori, Poziv, 260 godina, izborni prag, plan, * vam materina

06

utorak

rujan

2016

Bit` će bolje moj Q



Vrijeme nevremena


Hrvatska je od osamostaljenja prošla trnovit put obrane od agresije, vraćanja sukcesijskoga duga, poratne obnove bez naplate ratnih šteta.
Očekivani razlaz sa (feudalnim) socijalizmom (hibridnom tvorevinom nastalom paravanskim nametanjem socijalizma) nije se dogodio.

Hrvatska je zakoračila u tržišnu ekonomiju, bez namjere mijenjati hibridne karakteristike proteklog sustava. I stvorila hibrid feudalno-socijalističkog kapitalizma. Besplatno školovanje, besplatno zdravstvo, solidarna mirovinska štednja odrednice su navrnutog socijalizma (na feudalne korijene).
Preko 30% zaposlenih u državnim službama uvjetovano je spoznajom o potrebi glasačkoga tijela dostatnoga za izbornu pobjedu na (kvazi)demokratskim izborima (trećina biračkoga tijela je potrebna za važeće izborne zakone i ustroj za osiguranje legitimiteta vlasti).
Unatoč prekomjernom javnom dugu (sredstvima koje državna blagajna duguje unutarnjim ili vanjskim potražiteljima), uvjereni u (pravnu) osnovicu izbornoga legitimiteta, ustrajavaju na antikampanjskoj predizbornoj kampanji (kampanji bez javnih skupova), kampanji bez programa, kampanji na (bezidejnim) osobama (s retoričkim vještinama).
Nagradno (nagrdno) pitanje: zašto ustrajavaju na kampanji retorikom (sposobnošću uvjeravanja), a ne na kampanji činjenicama ...? (Pitanje je satirično-retoričko!) (Odgovor potražite na obiteljskom pakiranju Coca-Cole (više političke i ekonomske istine iskaže kompanija Coca Cola u svojim promidžbenim spotovima i reklamama nego svi hrvatski političari u svim predizbornim kamapanjama do sada ...).)

Bit` će bolje (ali ne u ovakva vremena).
Kad bi sadašnji znali pokrenuti gospodarstvo (na korist državnog proračuna i boljitka stanovništva) sigurno ne bi čekali (narodnu pobunu). Preostaje im (kako bi potisnuli sposobne) samo kokodakati o vjerodostojnosti ...

Mi, što ne spadamo u trećinu povlaštenih (koji svoju povlaštenost ostvaruju biračkim glasom i političkom podobnošću) najavljujemo: srušiti ćemo okove ropstva, i potopiti (općim potopom) nepravednost. Stvarati ćemo svijet iznova!

Uzalud vam izborni inženjering, isprazni ste u svom bezdušnom postojanju, nemate ljudskosti i ne pripada vam nikakva vlast. Vaše su norme nenormalne, vaši su postupci luđački. Niste pametniji, niste jači, niste sposobniji.
Vrijeme će vas pregaziti (i grubo se našaliti s vašom proždrljivošću). Samo više jedete (jer hranite vlastiti ego otrovima koji djeluju).



Oznake: bolje, nevrijeme, osamostaljenje, Hrvatska, obrana od agresije, sukcesijski dug, poratna obnova, naplata ratnih šteta, hibrid feudalizma i socijalizma hibrid feudo-socij, trećina zaposlenih, trećina birača, kvazidemokracija, osiguranje legitimiteta vlasti, prekomjerni javni dug, anikampanjaska kampanja, kampanja bez programa, Coca Cola, Bit` će bolje, kokodakanje o vjerodostojnosti, stvaranje svijeta iznova, izborni inženjering, nenormalne norme, proždrljivost, ego

04

nedjelja

rujan

2016

Ludilo proglašavanja milanovića vrsnim retoričarem



Retorika (starogrč. ĺ®ÄÉÁ, govornik, orator) ili govorništvo općenito je umijeće ili tehnika govorne komunikacije s praktičnom svrhom uvjeravanja sugovornika. Takvo slikovito, dojmljivo, uvjerljivo izražavanje može biti bilo usmeno (javni govori) bilo pismeno (različiti povijesni, politički i književni spisi).

Aristotel razlikuje tri različite vrste govora:

-Politički ili savjetodavni govor
-Sudski ili sudbeni govor
-Epideiktički ili svečani govor.
Političko govorništvo (grč. ł­˝żÂ ĂĹĽ˛żĹ»µĹÄąşĚ˝ ili ´·Ľ±łÉłąşĚ˝): ovdje govornik potiče ili odvraća od konkretnih radnji koje treba, odnosno ne treba, poduzeti u budućnosti. Cilj političkog govornika jest uvjeriti u korisnost ili štetnost nečega: onaj tko potiče, savjetuje na nešto bolje, a onaj tko odvraća, odvraća od nečega gorega. Ono o čemu se ljude savjetuje jesu primjerice prihodi, rashodi, rat, mir i obrana zemlje.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Gr%C4%8Dka_retorika

Svoditi sudbinu države i naroda na retoričku moć uvjeravanja (bez oslanjanja na istine) suludo je!

Hrvatska je (tisućljeće na granici civilizacija) politički i sociološki u vrlo složenim okolnostima.
Primjerice, (prošle, iako nisu prošle) devedesete je obilježio izlazak iz socijalizma, jugoslavije, osamostaljenje, rat (protiv agresije).

Sociološki, narod nikad sazreo u naciju. Politološki, stoljećima bez vlastitih političkih zastupnika, bez vlastite vlasti.
Osamostaljenje i rat su detronirali ideološke ikone, ali bez lustracije (politikom pomirbe) nije detronirana ni ideologija ni zagovornici (ne nositelji i teoretičari, već ulizice i beskičmenjaci čija je sposobnost stvarati vlastite sudove zanemariva). Neodgovorni plaćenici.
Dakle, samo su formalno osuđene (u zanemarivom rasponu) propagandne isturene floskule (bratstvo i jedinstvo, jugoslavija kao zjenica oka, samoupravni socijalizam, titov put, tekovine nobe, ...).
Socijalističko-prosovjetske postavke "besplatnog" školstva, "besplatnog" zdravstva ("zdravlja"), solidarne mirovinske "štednje", zanemarivanja zakona ponude i potražnje nikada nisu (unatoč proklamiranoj tranziciji) niti pokušane biti izmjenjene. Hrvatska je ostala "okovana", uspavana u socijalizmu (ružnih navika).
Tko najbolje provodi takve postavke (društva)? Komunjare (nevjernici komunizma, sada nevjernici nacionalne politike i nacionalne države).

Iako točna prosudba o slabim dosezima jugoslavenstva, socijalizma i titoizma, društvo je ostalo netranzitirano (u hibridnom feudalno-socijalističkom konceptu nesvjesnog postojanja). Društva koja nisu sposobna ustvrditi vlastite norme nesvjesna su društva.

Svaki novi izbori u Hrvatskoj (demokracija bez demokracije) iznova ukazuje na ozbiljnost nesvjesnosti društva. Na nesposobnost politički se organizirati, i urediti društvo po mjeri.


Više desetljetna medijska i društvena klima hibrida (jugoslavensko-socijalističkog prosovjetsko-proruskog) feudalno-socijalističkog koncepta, bez ozbiljnih (tranzicijskih) reformi stvorio je nove (internetski obrazovane) generacije koje očekuju državu dostojnu življenja. Ali su usporenom tranzicijom (i izostavljenom lustracijom) onemogućene u preuzimanju upravljanja društvom. Neideološki satrapi (propalog komunizma) Šeks, Mesić, Manolić, Lončar, Kosor, Josipović, Milanović (instruirani iz vanjskih centara moći, u boju protiv zapadne kulture) nametnuli su okvire negativne selekcije (i iseljavanja stvarnih nositelja razvoja društva). Ostali su genetski osakaćeni, ideološki podložni.

U tim okvirima, propagiranje milanovića kao vještog retoričara, koji preostale uvjerava u ispravnost vlastitih životnih načela (koja nemaju) je zabluda. Milanović samo podilazi desetljećima uljuljanom stanovništvu (nesposobnom mijenjati se na vlastitu korist) ispraznim pričama o pravom i krivom putu.
Dobro procijenjena slika biračkoga tijela, i njihovih sposobnosti (nesposobnosti izdići se vlastitim odabirom).
HDZ je izgubio vjerodostojnost onog trenutka kada je obustavio (što zbog nesposobnosti i neznanja, što zbog djelovanja udbaških elemenata koje je Tuđman u prvotnom HDZ-u držao neutralizirane (i iskorištavao njihovu izdajničku crtu protiv neprijatelja hrvatskog naroda)) transformaciju društva i postao smetnja vlastitom biračkom tijelu (jer su neozbiljna politička stranka) i ostatku društva (koje je inertno i priželjkuje stanje mirovanja).

Hrvatska je zapala u letargiju, u kojoj su ludi dominantni.
A zemlja u kojoj ludi djeluju ozbiljno, ima ozbiljne probleme. (Hrvatska je tisućljeće iza sebe ...)

Optužujem sdp za namjerno raseljavanje nositelja razvoja društva, i HDZ za pasivno supomaganje u tom zločinačkom činu (razvlaštenja hrvatskog naroda vlastitog suverenog prava na državu i boljitak).


Ludilo je stanje duševne neuravnoteženosti gdje se osoba ne uklapa u društvene norme, te može biti opasna po sebe i ostale ljude.
1. pat. stanje onoga koji je lud 2. nekontroliranost, bezumlje, nepromišljenost, besmislenost [ludilo rata] [1] 3. žarg. jako dobro, odlično, vrstno [luda stvar][2] [Ludilo, brale!]
https://hr.wikiquote.org/wiki/Ludilo



Oznake: retorika, aristotel, politički ili savjetodavni govor, granica civilizacija, sociološko-političke okolnosti, bez vlastite vlasti, kozmetičke promjene kozmetičkih postavki, tranzicija, komunjare, nevjernici komunizma, nevjernici nacionalne države, hibridno feudalno-sociolistička tvorevina, nepotpuna tranzicija, vlastite norme društva, sposobnost političkog organiziranja, internetski obrazovane generacija

03

subota

rujan

2016

Sve zablude svih socijalizama



Komunizam je ideologija koju je marksističko-lenjinistička struja nastojala provesti revolucijom (pa pristala na postupnu provedbu, revolucijom provesti socijalizam, pa novom revolucijom provesti komunizam). (Razlozi brutalnoga nasilja jedne ideologije koja je (dijeleći se) programatski isplanirala etape nasilja ...)

Onaj drugi, nemarksistički komunizam (ili socijalizam) je (parlamentarnim putem) planirao izvršiti društvene promjene bez konsenzusa (pristanka cjelokupnog društva).


Demokracija (parlamentarna ili neka druga) ne postiže suglasnost društva već je prihvaćanje modela donošenja odluka u nesavršenom društvu, i kao takva nije podobna za društva koja dvoje o temeljnim vrijednostima društva.
Zapadne demokracije imaju riješenje za socijaliste-komuniste (ističući već spominjani ekonomski zakon ponude i potražnje, koji je neosporno vrijedio u svim dosadašnjim društvenim etapama čovječanstva).
Usvajanjem zakona koji je nedvojben, društva se demokracijom obavezuju na poštivanje osnovnih (svima prihvatljivih) vrijednosti. U zapadnim demokracijama postojanje komunista i/ili socijalista nije osporeno, ali im je osporeno bilo kojim načinom nametanja tog sustava svima kojima njihov vrijednosni sustav nije prihvatljiv. Komunističke i/ili socijalističke enklave su u uvjetima poštivanja ponude i potražnje, te zaštitom od prisilnoga uvođenja komunizma ili socijalizma ekonomski propadale (i sporadična su pojava)(što znači, neuspješan oblik društvenog organiziranja).

Istočne varijante (uključujući i kubanski komunizam/socijalizam (sa latinsko-američkim ispostavama))(odreda prosovjetski, danas proruski režimi) nametanjem ideologije cjelokupnom društvu prikrivaju nemoć ideologije koja se oslanja na podruštvljenje vlasništva. U sustavu državne zaštite (državnog monopola) nije moguće uvidjeti bespomoćnost komunističkih/socijalističkih enklava, a propadanje cjelokupnog društva (koje potiče takve enklave) se tumači postojanjem neprijatelja komunističkog/socijalističkog sustava. (Što proizvodi novo nasilje u zaštiti neplodnog sustava.)(Potreba prikrivanja naravi krivog sustava u Hrvatskoj stalno proizvodi strah od fašizacije i ustašizacije. Bolje ne znaju.)
Nepoštivanje zakona ponude i potražnje omogućava agoniju nametanja komunizma/socijalizma (bilo kojim putem, iako svi putevi posežu za nasiljem).

Uz ideološke krive postavke, druga temeljna zabluda komunizma/socijalizma je oslanjanje na nesocijalizirane (pa i asocijalne) kadrove koji su (zbog genetskih ili životnih okolnosti) društveno neosjetljivi (bešćutni).
Psihička oštećenja (pobornika komunizma/socijalizma) onemogućava ih prihvatiti različitost (i u toj različitosti stvarati enklave sličnih ili istovjetnih vrijednosti)(što bi, u slučaju ispravnosti ideoloških postavki, omogućilo napredak članova tih enklava). Nesposobnost koristiti vlastitu kreativnost u korist skupine kojoj pripadaju, a da pri tom poštuju druge vrijednosne sustave, odraz je biološke bezvrijednosti (koja se očituje potrebom stvaranja monopola, ili sukoba u kojem se društvo opterećuje lažnom dvojbom o temeljnim vrijednostima). Nametnuti (bespotrebni) rat društvo sputava u uspostavi osnovne zajedničke vrijednosti (a jedina zajednička važeća vrijednost je zakon ponude i potražnje).

Ona društva koja nisu razriješila okvire ideološkog sukoba (te dopuštaju relativizaciju svih vrijednosti (fluktuirajući vrijednosni sustav)) otvaraju vrata psihičkim bolesnicima ravnopravno kandidirati za državne i odgovorne funkcije (iako je zakonom to zapriječeno). Nedostaci utopijskog socijalizma (koji nisu otklonjeni ni naučnim (marksovim) komunizmom, niti socijaldemokracijom) su odavno uočeni ...
To što Hrvatska trpi posljedice takvog društva samo ukazuje na nesposobnost oduprijeti se (poremećenoj) manjini.

Konj


Oznake: komunizam, socijalizam, marksističko-lenjinistička inačica, ideologija, revolucija, nasilna ideologija, programatsko nasilje, socijaldemokracija, nemarksistički komunizam/socijalizam, nesavršeno društvo, zakon ponude i potražnje, neuspješan oblik društvenog organiziranja, nesocijalizirani i asocijalni kadrovi, bešćutnost, lažna dvojba o temeljnim vrijednostima, vrijednosni sustavi, fluktuirajući vrijednosni sustavi, psihički bolesnici, nedostaci utopijskog socijalizma, društvena nesposbnost, odupiranje poremećenoj manjini