31

utorak

svibanj

2016

Uspješna društva ne grade neuspješni ...



Kapitalizam je sustav u kojem je konkurentnost (takmičarstvo) dio sustava. Socijalizam zagovara jednakost (i izjednačavanje).
Kapitalizam (onaj neuspješni, a neuspješan je samo onaj kapitalizam kojeg socijalisti mogu ugroziti)(kao i svaki sustav ima ili nema mehanizam samoodržanja) u srazu sa socijalizmom ima upravo nedostatak u minimumu solidarnosti prema članovima društva. Sustav mora ustanoviti osnovnu mjeru zajedništva kako bi postojao.
Ona kapitalistička društva koja nemaju mjeru zajedništva meta su socijalista (koji ne čine društvo boljim, samo nametnu neprikladnu vladavinu).
Nesolidarna društva nemaju ni razvijenu svijest o štetnosti socijalizma/socijalista (uvjereni kako su antikomunisti ...).
Nikada nisu razvili javno objavljene razlike dvaju sustava i nepodobnost socijalizma.
U Hrvatskoj je broj ugroženih (nesposobnih) ratovima, migracijama, ... povećan (što ih podupire u stajalištu kako kapitalizam (sustav zasnovan na najvećem stupnju sloboda) nije dobar).

Hrvatska nije zasnovala početne zajedničke vrijednosti (kapitalizma), stoga nije u mogućnosti graditi stabilni sustav.
Zadaća lidera društva (a političari su najistaknutiji lideri) je osigurati uvjete stabilnosti. U Hrvatskoj političari (nakon F. Tuđmana) koriste liderstvo za kapitalističke nakane (zbrinjavanja), bez obrane samog sustava (zbog kompetetivnosti kapitalizma). Trenutno je Hrvatska u nakaradnom stanju (iako se nova vlast hvali s 2,7% povećanja BDP-a u prvom kvartalu).
Slučaj sa socijalizmom je jednakih obilježja (nametnuti sustav u kojem društvo nije uspostavilo mjerilo osnovnih vrijednosti).

U društvu koje tavori na nepostojanju osnovnog mjerila vrijednosti, smjenjuju se lijevo-desni izgubljeni i stvaraju društvo (koje zbog gubitka radnog doba) ne podržava nikakve promjene (nabolje). Kada je nastajala RH znao sam da će svi uništeni u socijalizmu biti kočnica prosperitetu (zbog jala i mišljenja kako nisu dužni biti na korist novim (možebitnim) nositeljima društva ...)

To je dovelo do paradoksa da svaka vlada ima značajne uspjehe i poraste, a svjetske liste Hrvatsku prokazuju kao izrazito zaostalu i neaktivnu (neradnu) državu ...
Početna mi je namjera bila upečatljivije ukazati na osnovne probleme (hrvatskog društva), ali sam pišući zastao na uopćenijem (taksativnom) nabrajanju tih problema. Neupečatljivost (potrebna za jači društveni odjek) ima zadaću probuditi zrno nevjerice koja će ostati trajno prisutna (s namjerom da se i za godinu, kao i za 15 godina vodimo mišlju kako se grade uspješna društva).



Oznake: kapitalizam, takmičarstvo, konkurentnost, jednakost, socijalizam, neuspješni kapitalizam, osnovna mjera zajedništva, nesolidarna društva, ugroženi, nesposobni, liderstvozbrinjavanje, nakaradno stanje, lijevo-desni izgubljeni, gubitak radnog doba, uništeni u socijalizmu, kočnica prosperitetu, paradoks porasta, izrazito zaostala, upečatljivost, neupečatljivost, izgradnja uspješnog društva

30

ponedjeljak

svibanj

2016

Dan o državnosti



30. svibnja je Dan državnosti. Slavimo ga kako i dolikuje Hrvatima (u tišini svojih srca).
HDZ je zaokupljen (??), a birači i narod (koji su vjerovali HDZ-u) sustavno (prisilom) slave tuđe praznike ...

Nema nema socijalizma, nema nema komunista, nema nema Beograda, nema nema orjune, nema nema hrvatske tišine.
Nema čega nema ...

HDZ se sukobio sa samim sobom. Od čiste i pobjedničke stranke/pokreta pogubio se u labirintima orjunaško-pročetničke izdajničke račanovsko-mesićevske josipovićevske pusićko-milanovićevske politike ...
Onaj tko se takvima ne može oduprijeti uistinu ima probleme.

Hrvatskoj ne nedostaje 100 000 mladih koji su iselili u zadnje 4 godine, Hrvatskoj nedostaju 2-3 čovjeka (kojih nema), a s lakoćom bi razobličili orjunašku svojtu. Raskrinkali bi hrvatske četnike, ušutkali hrvatske nevjernike (ne mislim na ateiste).
Tada bi mladi gradili Hrvatsku.

Dan je državnosti (narode voli svoju državu, uradi nešto za nju)!


Oznake: dan državnosti, nema nema, HDZ, labirinti, nedostaju 2-3 čovjeka, raskrinkati hrvatske četnike, ušutkati hrvatske nevjernike

Temeljna zabluda postuđmanovskog HDZ-a



HDZ je nakon Tuđmanove smrti izgubio nit (izvrsnosti). U političkom segmentu, to je značilo kvalitetan odabir (pozitivna selekcija)(makar političari diljem svijeta (zbog raspodjele moći i sredstava) političkom regrutacijom bivaju/biraju trećerazredni kadar). HDZ je regrutirao (u Tuđmanovo vrijeme) prvorazredni politički kadar (treću ligu).
Politička stvarnost zahtijeva marketing i prezentiranje vladajuće garniture kao sposobne (iako vrhunski intelektualci, poslovni ljudi, znanstvenici, sportaši, umjetnici, ... nevoljko pristaju na politička nadmetanja (izbore) i marginaliziranja (svakodnevna blaćenja od strane neistomišljenika, kao i neizvjesnu profesionalnu budućnost nakon završetka političkog mandata)(demokratska smo država i mandati su ograničeni na 2x4 godine)).
Nije teško medijski napadati takve kadrove ...
Iako nakon Tuđmanove smrti HDZ nastupa u javnosti kao jedinstvena i ista stranka, rukovodstvo i interesne skupine unutar stranke djeluju protivno stvorenoj percepciji HDZ-a kao državotvorne i domoljubne stranke/pokreta.
Frakcijske borbe (s namjerom ostvariti prevlast u stranci i državi) HDZ čine (pogodnim za aktivno poticanje frakcionaštva od srbo-udbaških rusko-britanskih obavještajnih krugova) nejedinstvenom i neprepoznatljivom strankom.
Nakon Tuđman HDZ nije HDZ (i ne zna se kad će i hoće li ikad više biti ...).
Stranka/pokret kojoj je političko/izborno geslo bilo Zna se!

Za razliku od HDZ-a, SDP (ma koliko bili u proteklom razdoblju različitog podrijetla (Milanović je prvotni HDZ-ovac, u odnosu na Račana koji je bio prvi antiHDZovac)) vođen vanjskim centrom moći konzistentno (postojano) provodi (istovjetnu) politiku. Istina, SDP-ova politika je politika rastakanja i destrukcije (ali je smisao stvaranja uvjeta za neku (neprepoznatljivu) srpsku Hrvatsku). Približavanje Srbije NATO paktu i EU bitno umanjuje prorusku srbizaciju Hrvatske na kojoj ustrajava (bilo koji) SDP.

Neodgovornost (političkog i biračkog tijela) prema političkoj realnosti (koja je brutalnija od puke nasumične nezainteresiranosti za političke procese) stvara košmar (društvenog kaosa). Nered koji pogoduje zlonajernim, što nas izrazito demoralizira u stvaranju uvjeta (države) normalnog života.
To je ono kad ti ukradu ono što nikad nisi imao (ali ti ne znaš reći što ti nedostaje ...). HDZ je zalutao na kolosjeke (isprazne priče) nepoželjnosti ...
Primjerice, tranzicija je reforma kojom smo iz socijalističkog društva odlučili krenuti ka modernom društvu vladavine prava, ali su političkim mantranjem o reformama dozvolili MOST-ovcima da ih kompromitiraju (u osnovnom naumu).
Rijetki su ministri (npr. ministar zdravstva Nakić) koji shvaćaju značenje razlaza sa socijalističkim zakonodavstvom i praksom.
Zapanjuje ovisnost HDZ-a (Sanaderovog o Pupovcu, Karamarkovog o MOST-u), iako smo uvjereni kako smo spremni dati svoje glasove nekome tko je sposoban preobraziti društvo (u moderno i vrijedno truda).
Takvo društvo ne podnosi prosječnost, traži najbolje (ako hoće). A ostali nisu spremni utrošiti život na isčekivanje (onog što je već moralo biti urađeno).

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska


Oznake: HDZ, Tuđmanova smrt, izvrsnost, pozitivna selekcija, politička regrutacija, politički marketing, medijski napadi, heterogenost i frakcionaštvo, SDP, politički postojan, neodgovornost, kolosjek nepoželjnosti, tranzicija, reforme, preobrazba društva, nespremnost isčekivanja

27

petak

svibanj

2016

Vlast je puna intriga ...


Vlast je sredstvo (podčinjavanja ljudi).





Skoro stoljetno podčinjavanje Hrvata pravoslavno-istočnim despocijskim sustavima, preko kraljevine (Karađorđevića), diktature Tita, dospjela je u kaotično stanje (post titovske jugoslavije, postjugoslavenske titoističke Hrvatske).
Smrću Tita nastupilo je kaotično stanje (smjene polupolitičara, ali konstantnosti titoizma).
Vlast je prestala postojati kao oblik krvave diktature (unatoč agresiji i Domovinskom (obrambenom i pravednom) ratu).
Titoizam bez diktature je bezvrijedan. Potčinjavanje (na dobrovoljnoj osnovi) titoističkom konceptu (služenja velikosrpsko-sovjetsko/boljševičkoj proruskoj političkoj misli) je nemoguć.

Titoizam je poražen, titoisti nisu.
(Razlozi leže u titoističkim zabludama, prevladavanim potplaćivanjem titoista ... zablude su raskrinkane, ali gladna (titoistička) usta su nezasitna.)

Vjerovati kako (mali, sitni) udbaško-klerikalni (udba se uvijek s lakoćom koristila klerikalnim krugovima) Božo Petrov može u nedogled opstajati na političkoj santi (u moru antititoista) blijedi sa svakim danom njegova pojavljivanja u javnosti.
Iskristalizirala se spoznaja o nepostojanju trećeg puta (postoje samo političari (koje ne volimo) i kreteni (koji hoće biti političari)). Politika ne smije biti instrument poigravanja, vlast mora postići legitimitet svojim (prihvatljivim) rezultatima.
Vlast mogu obnašati samo dokazani i probrani (nipošto nadriljekari željni vlasti). Nakon Tita, titoisti su legitimna meta ... za progon.

Katarza hrvatskog društva (spoznaja o bezvrijednosti vlastitih polucivilizacijskih vrijednosti (uslijed odricanja od istinske pripadnosti katoličanskoj, zapadnoj civilizaciji i priklanjanja vrijednostima neke druge civilizacije)) obuhvaća i spoznaju o nepostojanji istinske političke organiziranosti i istinskih političkih ciljeva koji bi ostvarili legitimnost u društvu. Razlozi su u titoističkom konceptu političke prostitucije (zabranjene poveljom UN-a).


Ulje na staklu Zlatka Kolareka, "Crvenkapica"

Oznake: vlast, sredstvo, podčinjavanje ljudi, legitimnost, pravoslavno-istočne despocije, diktaura, tito, titoizam, post tiovska jugoslavija, postjugoslavenska titoistička Hrvatska, kaotično stanje, polupolitičari, titoizam bez diktaure, poraženi titoizam, neporaženi titoisti, raskrinkane zablude titoizma, katarza hrvatskog društva, pripadanje civilizaciji, politička prostitucija

Kratki partijski kurc specijalnog rata



Reforma (bez)obrazovanja
Besmisao besplatnog školstva


Živio sam neupućen (u hrvatske pedagoško-obrazovne procese i osobe koje su bile dužne doprinijeti tim procesima).
Zašto sam neupućen? Jer je obrazovanje (djece) zadaća (njihovih) roditelja, pa tek onda (kao supomagača) obrazovnog osoblja (koje prima novčanu nadoknadu za svoj angažman).
Ključni moment (svih reformi) je tko plaća ...
Ako država (bespotrebno) prikupi (povećana) sredstva (i njima plaća i reforme i obrazovne procese), prekršila je povelju UN-a (po kojoj ne smije interventno sudjelovati u nametanju ideoloških okvira pojedincima, kupovati naklonost ...).

(Taj) Jokić (za kojeg nikad nisam čuo, a propovijeda stručnost) u ime (neke) države nameće, novcima protuzakonito prikupljenih u ime nekih drugih društvenih potreba (porez se prikuplja u ime prihvatljivih zajedničkih troškova), sustav u kojem je on odlučujući faktor (stručna osoba) protivno interesima sudionika/korisnika obrazovnog procesa, u stručnom pogledu namećući specijalni rat (protiv Hrvatske).
Stručan je samo u provođenju specijalnog rata (i kao takav djeluje mimo zakona (mn.)).

Nakon titovih reformi (bilo je škola i bez komunista), s ciljem porobljavanja (fizičkog i duhovnog) naroda i nacije (time i pojedinca, iako je pojedinac fizički stradavao samo ako je branio narod i naciju, ostali budalaši su mogli biti i gluplji bez posljedica ... ), titoisti su nastavili "besplatnim" školstvom gušiti istinsku inteligenciju, istinski obrazovni potencijal, znanstvene mogućnosti.
Onaj tko u 70 godina "besplatnog" školstva, nije shvatio značaj školovanja i pogubnost državne kontrole školstva (u cilju porobljavanja), neobrazovan je i nesposoban shvatiti pogubnost specijalnog rata kroz institucije obrazovanja.
Jokića treba vratiti tamo odakle je i došao - na kratki partijski kurc specijalnog rata ...

pogledajte kako idioti propagiraju reformu (647 fizičkih sastanaka ...??)


Oznake: reforma (bez)obrazovanja, neupućen (s razlogom), zadaća roditelja, obrazovni supomagači, novčana nadoknada, državno uplitanje, specijalni rat, stručnost (nametanja specijalnog rata), besplatno školstvo, fizičko i duhovno porobljavanje naroda i nacije, fizičko stradavanje pojedinaca, značaj školstva i bespotrebnost besplatnog školova, kratki kurc specijalnog rata

26

četvrtak

svibanj

2016

Katarza hrvatskog društva



Socijalizam/komunizam je devastirao hrvatsko društvo.
Zagovornici i sljedbenici tih ideja (nakon međusobnih krvavih obračuna) postali su poznatiji kao titoisti.
Protivili su se hrvatskoj neovisnosti, u nerasvijetljenim povijesnim okolnostima organizirali i izveli pokolj na Bleiburgu i Križnom putu, Hrvatsku okovali hipotekom ratnih zločina, Hrvatsku podredili Jugoslaviji, Hrvate podredili Srbima i Jugoslavenima, Hrvatsku usmjerili na tešku industriju, brisali katolički i prozapadni identitet Hrvatske, iseljavali Hrvate, dodijelili (kao da se njih pitalo) konstitutivnost Srbima na teritorijima na kojim nikad nisu bili konstitutivni (što je kasnije dovelo do agresije na Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Kosovo), opremali (srbiziranu) JNA (što je kasnije dovelo do agresije na Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Kosovo), proizvodili siromaštvo (pričama o pravednosti), proizvodili inflacijom i hiperinflacijom nesposobnost društva odgovoriti na (nove) izazove, proizvodili radničku klasu koja nije brinula o svojim portrebama već je svoje živote ugrađivala u (fiktivni) socijalistički koncept kolektivnosti, ...

Hrvatska je (pri razlazu s neostvarivim socijalizmom/komunizmom), zbog prevelike socijalističke ostavštine (stotine tisuća socijalističkih umirovljenika, koji su ujedno i zdravstveni osiguranici) propustila provesti katarzu hrvatskog društva.
Politikom pomirbe (u ratnim okolnostima) zamaglila je stvarne razloge sloma i ratnog razlaza Jugoslavije.
Vrlo složeni uvjeti nastanka Republike Hrvatske doveli su do politike jedinstva (u ratu) koja je kasnije izrodila novom katastrofom. (Hrvatska politika jugounitarista suprotstavljena politici hrvatskog državnog prava stvarala je okvire za ispuštanje BiH iz hrvatskog integracijskog procesa ...)
Potplaćeni (i protunarodni) elementi su sustavno zaštićeni (u pripravi Hrvatsku iznova baciti u ralje velikosrpske-rusko-britanske regionalne zajednice)(nekad održavane u okvirima jugoslavija).

Da je hrvatsko društvo bilo prisiljeno proći katarzu (suočavanja sa zabludama socijalizma/jugoslavija), takvi elementi bi ostali bez političke zaštite, na vjetrometini povijesne osude (za zločine i izdajstvo).
Bez katarze, država je poludiktatura, osuđena na sektaške borbe za vlast, nedemokratska i neprepoznatljiva, bez mogućnosti stvarati okvire napretka društva i pojedinca.
Hrvatska bez katarze (suočavanja s posljedicama socijalizma i jugoslavenstva) nema budućnosti ...
Katarza se odnosi i na sve pripadnike društva koji koriste socijalističke stečevine (mirovine, stručne spreme, radna mjesta, uloge u društvu (kvaziliderske uloge svojstvene članovima partije i njihovim simpatizerima, koji nas truju svojim djelovanjem zastrašivanja i stvaranja nereda ...).





Oznake: socijalizam, komunizam, hrvatsko društvo, titoisti, hrvatska neovisnost, Bleiburg, križni put, teška industrija, katolički i prozapadni identitet, agresija, siromaštvo, inflacija i hiperinflacija, kolektivnost, socijalistički umirovljenici, jugounitaristi, društvena katarza, kvaziliderska uloga partijaša i simpatizera

25

srijeda

svibanj

2016

Zdravstveno (i mirovinsko)



Hitna (nadoplata)

Do sada su doktori na hitnom izvršili pregled, donijeli odluku i nisu pružali pacijentu mogućnost daljnje pretrage uz plaćanje ... nitko ne gubi, oni što dođu s novcima dobivaju (novu mogućnost).
Normalno, partija to nije tako pojasnila (i pojedinci imaju problema)(s razmišljanjem)(partije).

Dopunsko (poskupljenje)

Poskupljenje dopunskog zdravstvenog poskupljenja proističe iz nastalih gubitaka u zdravstvenom sustavu. Te gubitke stvaraju pacijenti, zdravstveni radnici, političari. Zdravstveni radnici kradu (tko krade), i dok ih sudski ne eliminirate ti će gubici biti prisutni. Političari namještaju podobne kadrove na upravljačka mjesta (koji kradu ili/i toleriraju krađe), zapošljavaju po stranačkom ključu (prekobrojne, a ne potrebne radnike).
Kako se pacijenti (platiše tog sustava) nikad nisu bunili protiv kriminala i političke podobnosti, red je da nadoknade nastale troškove.

Porast participacije pri korištenju zdravstvenih usluga

Svojedobno je participacija (pri korištenju zdravstvenih usluga) uvedena jer je u predpristupnim pregovorima s EU zakonom smanjeno obavezno zdravstveno osiguranje. Nitko nije primjetio kako je participacija proizvela pravedniju raspodjelu tereta liječenja. Ujedno je pridonijela (nedostatno) osiguranicima veću kontrolu fonda u koji uplaćuju. Povećanje participacije smanjuje gubitke zdravstva i povećava senzibilnost korisnika zdravstvenih usluga za kontrolu rada i troška tog fonda ...

Zdravstveno (osiguranje)

Zdravstveno osiguranje ne smije biti obavezno. Centralizacija sredstava povećava kriminal (kojim zdravstvo obiluje), koruptivnost, pogodovanje i nepravičnost. Vodite računa o svome zdravlju (svojim novcima). (Ne zanima me socijalizam, jugoslavenština i primitivna zajednica (kolektivno upravljanje).)


Mirovinski (fond)

Kad sam bio dijete, u socijalizmu (iako nisam dijete socijalizma), tvrdili su kako bih morao kad odrastem uplaćivati mirovinsko tadašnjim radnicima (jer oni uplaćuju ondašnjim umirovljenicima). Solidarna štednja. Ja sam bio skeptičan. Bio sam za životnu štednju. Kada uplatim nekome novce (a on ih potroši), tko garantira da će meni (kad ostarim) itko uplatiti? (Ostario sam, a nitko mi ne uplaćuje ... dijele stanove sirijcima (koji neće raditi, ponajmanje za mene ... ja sam svoje rekao!))

U socijalizmu su sve stavke poskupljivale, konstantno, samo su ih inflacijom raspodjeljivali na sve (koji su imali novaca)(a oni koji nisu imali novaca ionako su čekali preglede mjesecima ...). Sada (umjesto inflacije) doplaćujemo trošak.

slika je rječita ...


Oznake: nadoplata na odjelu hitne pomoći, prvi pregled besplatan, drugi pregled uz nadoplatu, dopunsko zdravstveno osiguranje, trošak zdravstvene usluge, participacija, pravednija raspodjela troškova, povećana kontrola sustava, zdravstveno osiguranje, centralizacija sredstava, kriminal, korupcija, pogodovanje, nepravičnost, solidarna štednja, životna štednja, mirovinski sustav, sirijci, poskupljivanje, inflacija, rječita slika

Bez lustracije. Bez pardona.



SDP krade izbore, a proziva druge (HDZ) za krađe ...
Vrijeme je za oštriji odnos prema notornim idiotima, vrijeme je za referendumsko uređivanje vlasti i političkih odnosa. (Referendum pod nadzorom neutralnih međunarodnih institucija.) Vrijeme je za obračun sa sdpovcima (orjunašima, četnicima, komunjarama, izdajicama) za sva vremena.
Bez lustracije. Bez pardona.



Oznake: krađa izbora, oštriji odnos, referendumsko uređivanje, obračun, orjunaši, četnici, komunjare, izdajice, bez lustracije, bez pardona

24

utorak

svibanj

2016

Tito - vampir i idiot



Pojava Tita (ma koliko se osoba krilo iza tog (konspirativnog) imena) izazvala je nesagledive (sociološke) posljedice.

Upućeni (kao suosnivači UN-a), sovjeti su tražili krvoproliće nad (državotvornim) Hrvatima (koji su ozbiljno ukazali na potrebu osnivanja samostalne hrvatske države). Državotvornost je posljedica gospodarske politike (društvene baze), kojoj bitno postojanje države olakšava opstanak i funkcioniranje. Onaj tko je pomisli da udruživanje Hrvatske sa Srbijom pridonosi gospodarskom napretku u zabludi je ...

Tito (ma koji ...) je bezpogovorno (brutalno) izvršio (naloženi) masakr. Zatim uspostavio nad državu (jugoslaviju) u kojoj je Hrvatska, manja, malobrojnija, sporija i nesposobnija.
Nametanje (takve tvorevine) silom pretvorilo je Tita u živućeg vampira.

Konfiskacija, nacionalizacija, naplata ratnih šteta (od Njemačke), ... jeftina radna snaga, mirovinski fond zasnovan na solidarnoj štednji (a ne na životnoj štednji), centralizacija sredstava (mirovinsko, zdravstveno osiguranje) izvor su sredstava koje je Tito koristio u svome naletu ...
Brutalna uporaba tajnih službi, milicije, vojske i sudskog aparata.
Trgovinsko posredovanje ("šverc") između članica NATO pakta i Varšavskog pakta, preprodaja oružja prosovjetskim diktaturama (Iraq, Sirija, Libija, Vijetnam, ...), preprodaja oružja prosovjetskim revolucionarnim pokretima (PLO, ...).

Takva država nije mogla biti demokratska (!!).

Unutarnje stanje (priprema amputacije hrvatskih teritorija) se zasnivalo na politici progona i uništenja Hrvata (i ostalih nesrba). Srbi (i posrbljeni Vlasi) tek raspadom AU monarhije postaju konstitutivni (dobivaju državotvornost) narod na području Vojvodine, BiH, Hrvatske. Karađorđevići ustrajavaju na državotvornom pravu Srba, Tito nastavlja s praksom davanja konstitutivnosti Srbima tamo gdje kroz povijest nisu imali to pravo. To pravo je bio i uzrok srpske agresije na Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Kosovo devedesetih godina prošlog stoljeća.

Nametanje (ne)politike silom pretvorilo je Tita u krvnika. Krvopiju. Vampira.

Uspostava čudnih modela (mirovinskog, zdravstvenog, sudbenog, gospodarskog, ... ) ukazuje na sustavnu destrukciju (ustrajavanje na kriminalu ili/i utopiji) koju je zagovarao. Model kolektivnog odlučivanja nigdje u svijetu nije zaživio (do u primitivnoj zajednici). To ukazuje na dosege i idiotluk (kao instrumente nametanja neuspješnog modela koji će prikriti krvavu narav jednog režima).

Nakon nabrojanog, u mogućnosti smo ustanoviti vampirsku narav (jednog) idiota.
Ostale su generacije umirovljenika (za koje nismo sigurni jesu li zaradili i zaslužili mirovinu (ma što oni tvrdili)), dužni smo snositi troškove denacionalizacije (povratka imovine predsocijalističkim vlasnicima), snosimo troškove nastalih ratnih šteta (u pripremljenom ratu/agresiji JNA/Srbije na Hrvatsku).
Imamo državnu upravu koja se sama naplaćuje (koristi državne ovlasti za vlastite materijalne probitke), zdravstvo u kojem zbog centralizacije (sredstava) ne postoji mogućnost korisnika upravljati sustavom u svom interesu (već nametnute kriminalne skupine naočigled pacijenata pljačkaju novac), školstvo koje je samo sebi svrha (ne mogu vjerovati kako nitko nije uočio da centralizacija sredstava bitno koči razvoj društva)...
Smrću Tita nije prestala politika (jednog/više) idiota. Nastavila se politika titoista (koja je istovjetna njihovom "uzoru", vojnom strategu koji se nije znao služiti vojnim kartama, ali je bio pobjednik u svim ofenzivama (koje nisu vođene protiv njega)).
Vampir i iz groba svojim (kumrovečkim) kadrovima ispija krv narodu (koji ga nije volio). Gada nitko ne voli!

Charles Billich


Oznake: tito, sociološke posljedice, državotvornost, Gospodarstvo, OPSTANAK, nad država, jugoslavija, živući vampir, konfiskacija, nacionalizacija, jeftina radna snaga, naplata ratnih šteta, korištenje mirovinskog i zdravstvenog fonda, centralizacija sredstava, brutalnost, tajne službe, milicija, sudski aparat, trgovinsko posredovanje, preprodaja oružja, politika priporeme "amputacije", konstitutivnost Srba na području cijele Jugoslavij, sustavna destrukcija, Idiot, socijalističke mirovine, denacionalizacija, ratne štete iz Domovinskog rata, titoisti

23

ponedjeljak

svibanj

2016

Antikorupcijski ured (i socijalističko društvo)



Društveni mulj


Hrvatska (iako trajno oslabljena smaknućem Zrinski-Frankopana) pokoljem na Bleiburgu i Križnom putu oslabljena do sociološke neprepoznatljivosti, iako (kasnije) poveljom UN-a zabranjeno, dovedena do nefunkcionalnosti ...
Hrvatska je pokoljem i kasnijim preodgojem (preživjelih i kasnijih generacija) stvorena kao društvo negativne selekcije (u kojem vrh društva i društvenih pojava zauzimaju i vode najgori među nama).

Socijalističko-komunistička orjunaško-pročetnička svojta je podržavana od službi (koje su nadgledale pacifikaciju i rastakanje Hrvatske) u stvaranju modela naplaćivanja od zajedničkih (naših) dobara (u svom razornom hodu na hrvatske vrijednosti (naciju, državu i sve ono što pripada tim tvorbama).

Jedan od modela (naplate nezaslužnih) je provizija (najviše je socijalizam pridonio raširenju takvog ponašanja svojom kontrolom svih dobara i preuzimanjem uloge u odlučivanju pri investicijskim poduhvatima), koja je prouzročila promjenu u državnoj upravi. U ime provizije poduzimaju se (nepotrebne) investicije državnim novcima. Dvojaka (ili višestruka) šteta. Uz korupciju, bespotrebno ulaganje (u startu u promašene projekte). Sveta greška socijal-utopista.
Hrvatska je preplavljena kadrovima (i opisanim ponašanjem,). Zajedničko se privatizira (provizijama).
Cijene investicija vrtoglavo rastu (jer je provizija od povećanih cijena veća).
Osnivanje antikorupcijskog ureda bi znatno smanjilo državne rashode (i bitno pridonijelo percepciji hrvatske države kao pravne, sređene i povoljne za investiranje).

Zdravstvo (kao poseban oblik državnog raspolaganja dobrima) zaslužuje poseban osvrt (zbog složenijeg odnosa, ali bitno zbog ukupnosti sredstava kojim resorno ministarstvo raspolaže). Državnim proračunom Ministarstvu zdravstva (zdravlja, po komunističkoj jezičnoj praksi) pripada preko 24 milijarde kuna (od stotinjak milijardi ukupnog državnog proračuna).
Monopolni status (obaveznog zdravstvenog osiguranja), centralizacija sredstava, svakodnevni gubici poslovanja intrigiraju (pravno, državotvorno, sociološki).
Državni monopol u području zdravstva, bez uobičajenog tržišnog instrumenta (proisteklog iz ponude i potražnje) stvorio je posebnu kastu (zdravstveni, državni, društveni mulj). Osobe koje se kriminalnim radnjama pozicioniraju na vrhu upravljačke piramide (s namjerom otuđiti i krivo upravljati zajedničkim dobrima).
Današnje zdravstvo je opterećeno upravljačkim greškama (mada je sam sustav državnog monopola u tako važnoj grani ljudskog djelovanja izrazito modelski krivi pristup ...), proisteklih iz poticanja najgorih na zauzimanje važnih pozicija s kojih mogu zadovoljavati vlastite interese (zajedničkim, namjenskim sredstvima).
Ujedno, to ukazuje i na nesposobnost društva održavati pravni sustav i zaštitu od nezakonitih radnji ...

Manjina (bezobzirna i bezobrazna), glasna i uporna juriša na sve oblike sticanja upravljačkih prava (jer ne postoje pravni temelji (antikorupcijski ured) i društvena svijest o nužnosti kažnjavanja takvog ponašanja.
Sama uža društvena zajednica (kod liječnika ne postoji stručna solidarnost i otklanjanje onih koji (nestručno) koriste sredstva u vlastitom interesu) nema snage zaustaviti porast korupcije i kriminala (što redovito vodi društvenom slomu). Svojedobno je javnost (tumačenjima admirala Davora Domazet-Loše) upozoravana kako je riječ o specijalnom ratu (sustavne produkcije kriza i upravljanja društvom na taj način).

Uspostava antikorupcijskog ureda, s ovlastima iznad politički kontroliranog pravosuđa, mjera je ozdravljenja i riješavanja društvenog taloga (koji se iskristalizirao na upravljačkim funkcijama). Zdravstvo (kao bitan dio društva) mora se riješiti mulja (u vlastitim redovima), koji ih trajno obilježava kao nesposobne i korumpirane. Društvo u cjelini mora krenuti ka većoj odgovornosti (koja se ne stvara odabirom kadrova, već stalnom kontrolom djelovanja tih kadrova). U zdravstvu (koje je socijalistički koncipirano kao mehanizam uspostave totalitarnog sustava) se to može ostvariti samo približavanjem tržišnom modelu (u kojem korisnik usluge ima veća prava, koja proističu iz zakona ponude i potražnje ...).
One liječnike koje neće prijaviti njihovi upravitelji i kolege, prijaviti će pacijenti ...

(Država je prepuna neodgovornih, rastrošnih kadrova koje nitko ne zaustavlja (jer su jednako potkupljivi i neodgovorno nastrojeni).)

Socijalisti, jugoslaveni su stvorili korupciju ... socijaldemokracija (socijalizam parlamentarnim putem) je povećala korupciju. Trajno im treba zabraniti pristupe upravljačkim funkcijama državnih institucija.
Na Hrvatima je da pobijedi neman (neodgovornosti) oslobođenu podrivačkim djelovanjem orjunaške bande (kojoj je Hrvatska smetnja).


Oznake: društveni mulj, sociološka pretvorba, negativna selekcija, socijal utopija, rastakanje Hrvatske, modeli rastakanja, model provizije, sveta greška, prplavljenost kadrovima, antikorupcijski ured, zdravstvo - složeniji odnos, monopolni staus, nepostojanje tržišnih osnova, centralizirana sredstva, zauzimanje upravljačkih funkcija, krivi model zdravstvenog sustava, razračunavanje s korupcijom, specijalni rat produkcijom kriza, totalitarni sustav, rastrošni kadrovi

21

subota

svibanj

2016

Sdp nije socijalna, već socijalistička (lopovska) partija



Sdp raspušta ogranke ...

Ništa posebno. Kad se na nacionalnoj televiziji u udarnom terminu, centralnom Dnevniku, ne bi pojavio jedan od predsjednika raspuštenog ogranka i osvetnički priopćio kako sdp nije socijalna stranka ...

Strahota. Sdp nije socijalna već socijalistička stranka. Koliko moraš biti glup pa biti predsjednik odbora (?) jedne stranke, a ne znaš koji je osnovni politički program te stranke.
SDP je socijalistička partija, a socijalizam i socijalnost nisu istovjetni ili slični politički pogledi.
Socijalizam zagovara društveno vlasništvo nad svim sredstvima za proizvodnju (i producira povećanje siromaštva), socijalnost zagovara veću potporu društva siromašnim slojevima društva (kojih je u svim socijalističkim državama više).

Socijalnost (ili borba protiv siromaštva) je mjera koju su prve pokrenule Velika Britanija i USA (polovinom prošlog stoljeća).

(Floskula o socijalnosti socijalizma proističe iz predrevolucionarnog vremena, kada su komunističke partije pozivale siromašne na slom društva. Po uspostavi komunističko/socijalističkih društava borba protiv siromaštva prestala je biti tema komunističkih partija ... a uspostavljene su vojne diktature kojima je jedini cilj bio uspostaviti državno vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju (nacionalizacijama, osnivanjem privrednih subjekata koji su u državnom ili društvenom vlasništvu). Sama mjera smanjenja siromaštva nije im bila cilj interesa. Propovijedali su jednakost (u siromaštvu).)

Onaj tko je vjerovao kako lopovi (sdp) mogu obnašati vlast u RH, uvjerio se kako su kao veći lopovi otišli s vlasti ...


Oznake: SDP, raspuštanje ogranaka, predsjednik ogranka, socijalistička partija, vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju, borba protiv siromaštva, komunizam, vojne diktature, lopovi i vlast, veći lopovo

20

petak

svibanj

2016

Lopovi, lopovi



Bando ...



Lopovi (na vlasti)




Lopovi (padaju s vlasti)

Oznake: banda. lopovi (na vlasti), lopovi (padaju s vlasti)

18

srijeda

svibanj

2016

Milivoj Lokas


Moj cijenjeni prijatelj (znalac i dobričina, poštenjak i gospodin starog kova) Milivoj Lokas objavio je na portalu Kamenjara pregled učinka nove vlade RH na gospodarska kretanja u prvom tromjesečju 2016. godine.

Članak RAST BDP-a, Milivoj Lokas Svibanj 18, 2016., Kamenjar, Analiza, Gospodarstvo
Članak je na razini dosega cijenjenog gospodina, ali je zbog pravovremenosti od posebnog značaja ... preporučam pročitati.


Uistinu je s razbojnicima bilo teško (glupi, nemarni, zlobni, nesposobni, pokvareni, ... ne znaš koja im je "vrlina" glavna), sada je prirodno očekivati bolje (što se i pokazuje) ... sdp je krao i da bi prikrio krađu desetaka milijardi kuna izvodio je sva moguća čudesa uništavanja (najlakše im je bilo uzeti gotove novce od zaduživanja ...)(ostale novce netko knjiži ... i teško ih je pokrasti) ...

SDP je izveo klasičnu zakonodavstvom i ostalim oblicima vlasti poduprtu pljačku više desetaka milijardi kuna proračunskih novaca. Proizvodnja krize (kriza je nesposobnost donositi odluke) na planu gospodarstva je zapravo prouzročena kako bi se uništila privreda u kojoj funkcioniraju knjigovodstva (koji bilježe i najmanju novčanu aktivnost). Takve novce ne možete otuđiti. Dok privreda funkcionira i puni proračun, nemate potrebe za državnim zaduživanjem. Najlakše je otuđivati novce pri zaduživanju (preko provizija). Ako je na 100 milijardi kuna zaduženja provizija 20%, izvučeno je 20 milijardu kuna.
Ako ste prouzročili pad gospodarstva možete se neometano zaduživati, a ostatak novaca interventno slati na kontrolirane račune (kao su i radili). Državne firme (HZZO sa preko 20 milijardi kuna i bez smislene kontrole raspolaganja novcima) su služile za (užurbano)(jer se sdp neće skoro vratiti na vlast) pranje velikog dijela proračunskih novaca ...
U krizi su svi kooperativni sa lopovima ...
HRT je raspustio dopisništva, srozao program (nakrivom programskom shemom, srbo-ruskim filmovima, ...) a trošak ostavio na prijašnjoj razini. Gdje je završavao ostatak novaca ...?

Hrvatska mora pobijediti (sile zla)!

Ovaj je blog napisan u čast velikom znalcu i domoljubu, živućoj legendi virtualnog i stvarnog (političko-gospodarskog) svijeta (svjetla i sjena) u kojim se snalazi i opstaje vertikalan (dosljedan svojoj istinskoj vrijednosti) ...



Oznake: Milivoj Lokas, gospodarska kretanja, tromjesečje, Kamenjar, članak Rast BDP-a, knjiženje, urota i pljačka proračunskih novaca, zaduživanje, provizija, interventni računi, ubrzano pranje proračunskih novaca, HRT

Vesnu treba p(r)očešljati


Češalj za tuku



Vesna Pusić je iskoristila saborski odbor za iskazivanje moći naspram gospodina Olujića.

Umjesto tužbe ili javnog sučeljavanja (oboje se obavlja dokazima), iskoristila je (naizgled) dominantniju poziciju članice Saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav i priklonila se (sebi svojstveno) iskorištavanju političke pozicije u ostvarivanju svojih (vlastitih) ciljeva (u ovom slučaju obračun s gospodinom Olujićem).

V. Pusić je (po naravi mrzovoljne ženturače) u sukobu interesa (samim postojanjem). Karijeristički instrument (tajnovitih) službi, nesposobna i bezvrijedna promicana (po partijskom ključu) izaziva upit o instrumentu koji je promovira.
Službe koje je pozicioniraju (neinteligentna i nepismena, prosvijećena) koriste njenu poslušnost (koja joj je jedini adut) i tako detektiraju vlastito (krivozakonsko) djelovanje.

Koji v*ag instalira Vesnu Pusić na visoke državne dužnosti (kad je očito kako nema sposobnosti, niti ima podrške biračkoga tijela)? Zar je dopušteno javno iskazivati toliki stupanj zlouporabe glasačkog mehanizma i postavljati na državne službe nekoga tko nema pojma (osim bezobrazluka kojim nas cijepi desetljećima)?
Ne služi narodu, ne služi stranci ... služi službama (ali ne hrvatskim).
Očito (glupa) nema bolje svrhe do ometati Hrvate ...

S Pusićkom treba i službe pročešljati (makar služile ruskim ili bilo čijim drugim interesima) ...

Tuka je prasica.


Oznake: saborsko odbor, Pusić, olujić, ženturača, sukob interesa, karijeristički instrument, instrument promoviranja, promicanje po partijskom ključu, zlouporaba ovlasti, svrha, pročešljati

16

ponedjeljak

svibanj

2016

Zla vremena (zlih ljudi)



Sdpova orjunaška svojta nije poštovala nacionalna obilježja, nacionalne boje, nacionalni izričaj, nacionalne interese, obiteljske vrijednosti, državnost, zakone, običaje, hrvatske branitelje, vjeru (katoličku), kulturu, civilizaciju, ...
Nepoštivanje svih vrijednosti.

Zašto bi poštivali hrvatske državne novce (i ne samo državne novce)?
Pokrali su državu za 20-25 milijardi kuna godišnje, što u četverogodišnjem mandatu iznosi od 80 do 100 milijardi kuna. Pri tom su prouzročili štetu (procijenjeno) od oko 1500 milijardi kuna.

USKOK i DORH moraju imati izuzet(n)u logiku kojom vode službene istrage.

Ples orjunaških baletana (ustrajavanje na međunacionalnom sukobu, antifašizmu/fašizmu (partizanima/ustašama) ima zadaću zamagliti stvarnu ulogu (krkanske) sdpovske vladavine - pljačku) primakao se kraju.
Praksa isisavanja novaca (po uzoru na uzimanja meda iz košnica) kod nacije koja se ima namjeru bogatiti neće proći nekažnjeno. Svaka lipa koju ste uništili krvlju je natopljena ...

SDP je izgubio UDBA-u, političare zaštitnike (najbolje se vidi izlišnost postupaka Kolinde Grabar Kitarović, koja ih ne može uzeti u zaštitu već će s njima potonuti osramoćena povijesnom hipotekom lažiranja i zlouporabe predsjedničkih ovlasti u obrani zločinačkog sustava ...). Izgubio je aparat represije.
SDP je nestao (onako kako je nastao). U sumraku uma i lošeg vremena koje je naviještao ...

Ovo je kraj SDP-a ma koliko su novaca pokrali.


Oznake: orjunaška svojta, ne poštivanje vrijednosti, izuzet(n)a logika, uskok, DORH, gubitak zaštitnika, potonuće, nestanak, sumrak uma i lošeg vremena

15

nedjelja

svibanj

2016

Razlozi bleiburškog pokolja (i uloga orjunaša/titoista)



Razlozi negiranja genocida i iskrivljavanja povijesti


Pravi razlog stradanja Hrvata na Bleiburgu (pokolj na bleiburškom polju) i Križnom putu je dogovor velikih o poratnom osnivanju nove svjetske organizacije Ujedinjenih naroda i pravnog ustroja te organizacije.
Priznavanje prava na državu mogu podnijeti samo društvene skupine (narodi ...), ne pojedinci.




Sovjeti (rusi) su pripremajući se za širenje svoje zone utjecaja (uz pristanak i suradnju britanaca) naložili pokolj Hrvata, a izvršitelji su bili titovi partizani.
Strašnim pokoljem (i iseljavanjem) Hrvatska je obezglavljena i nije bila sposobna zahtijevati državna prava (proistekla iz raspada AU monarhije i prethodnog povlačenja osmanlijskoga carstva), s dobrim izgledima za tvorevinu koju smo upamtili u povijesti kao Državu SHS (koja je postojala jedan mjesec dana).

Svi koji se držite antifašizma i partizana, kao doprinosa državnom pravu (i razvoju) Hrvatske, znajte da je taj doprinos razorniji od osmanlijske okupacije i prodora Huna ...
Zato su vaši očevi uporno negirali genocid nad Hrvatima (čekajući protok vremena), zbog toga vi uporno negirate genocid nad Hrvatima (čekajući protok vremena), zbog toga će vaša djeca negirati genocid nad Hrvatima (i oni će čekati protok vremena). Negirati ćete genocid nad Hrvatima dok god postoji mogućnost povratka državnog prava nad teritorijima koji su trebali postati samostalna država 1918. godine (ili prije).

Politika pomirbe nikad nije bila moguća, to je politika zamagljivanja (političkih) odnosa (u korist Hrvatske štete).
Nije moguće dozvoljavati državne privilegije onima koji su Hrvate i Hrvatsku sakatili.

SDP, HNS i titoističko-orjunaška udbaško komunistička svita zbog nedjela koje su počinili protiv države i naroda nisu prikladni za mirenje ...
Povijest ih je osudila (na vječno prokletstvo).


Oznake: razlog stradanja Hrvata kod Bleiburga, križni put, UN, pravni okviri priznavanja država, društvene skupine, sovjeti, zona utjecaja, nalog za pokolj, izvršitelji, titovi partizani, pokolj, Država SHS, antifašizam i partizani, uorno negiranje genocida, protok vremena, gubitak državnog prava, politika pomirbe je nemoguća, nedjela protiv države i naroda

14

subota

svibanj

2016

Bleiburški pokolj (i državni ugled)



Hrvatski sabor (Hrvatski državni sabor) je napučen zastupnicima s neobezujućim mandatima.



Politikantstvo i stalno preispitivanje vrijednosti (s)Ustava RH je komunjarsko-orjunaška titoistička metoda urušavanja Hrvatske.
Sdpovsko-hnsovsko-zidaško-mostaška udbaško-četnička svojta spušta kriterije parlamentarizma, omalovažavaju ugled Sabora i RH.
Svojedobno je hslsovsko-hssovska izdajničko-pokvarena karijeristička politika pomogla promjeniti dvodomnost Sabora, Dan državnosti, ...
Karijeristi iz HDZ-a nikad nisu shvatili pogubnost takvih procesa.
Vrijeme je za političke jastrebove (vrijeme je za nasilno političko razrješavanje nagomilanih problema).
Glavni problem Hrvatske je titoistička (laživa, karijeristička, nesposobna) klika koja nastoji iskorištavati dobrotu hrvatskog naroda ...
Vrijeme je za pravednu nadoknadu.

(Na dan 15.5.1945.g. je pokoljem na Bleiburškom polju pobijeno (po povjesničarima) od 4000 do 15 000 nedužnih žrtava. Sustavno i povijesničko valorizirane potvrde tog pokolja (zbog titoista) nije ni danas izvršna.
Slava paloj vojsci, mir vječni nedužnim civilima.)

Isti su pobornici pokolja i rušenja ugleda hrvatske države.


Oznake: Hrvatski (državni) sabor, neovezujući mandat, stalna novčana nadoknada, komunjare, orjunaši, titoisti, urušavanje, svijednosti Ustava RH, dvodomnost, dan državnosti, karijeristi, politički jastrebovi, dobrota hrvatskog naroda, pravesna nadoknada, pokolj na bleiburškom polju, povijsnička potvrda, pobornici pokolja

12

četvrtak

svibanj

2016

Slijepa nagluhost



SDP i društvo (mrtvih pjesnika)


Kako SDP situira kadrove ...

Stigao je kao dijete iz BiH (s ocem i dvije najlonske vrećice). Otac je bio član (one) partije. Školovao se na račun ovdašnjih ljudi. Zaposlio se (i zapošljava se još uvijek (ovamo-tamo, s položaja na položaj). Ulaskom u (ovu) partiju nakon tri mjeseca postao je gradski vijećnik. županijski zastupnik, saborski zastupnik. Stan je kupio za četvrtinu cijene. Kupio ga je od oca (ne svoga) (tada maloljetnog dilera koji je pri uhićenju pokušao ubiti policajca ...). Maloljetnik je (smješten u ustanovu za maloljetnike) postao punoljetnik (i kaznu nastavio služiti i odslužio u zatvoru). Danas uzoran građanin.
Otac tog maloljetnog punoljetnika prodao je stan izvjesnom (uspješnom) sdpovcu (za četvrtinu današnje cijene), nije nudio stan na prodaju susjedima, rodbini, prijateljima. Odmah je pronašao kupca (sdpovog karijeristu).
Ostojićeva (Lučinova, Jurjevićeva) sudsko-odvjetnička mašinerija je jedina spona ...


Kako (crvena) Rijeka situira svoje kadrove ...

Crvena vlast u hrvatskoj Rijeci (nesposobna i beskorisna) preko bolničkog centra lažnim fakturama izvlači novce iz HZZO-a. Npr. ispostavili su fakturu za 46 slušne pužnice (koje se pacijentima ugrađuju operativnim zahvatom). U Riječkom bolničkom centu od naručenih 46, ugrađene su samo 4-5.
Cijena jedne pužnice je oko 90 000 kn (bez bolničkih troškova).
O izvješćima rada bolnica o kojim se u Saboru raspravljalo, po kojim je riječka bolnica jedina pozitivno poslovala ...
(O horroru u toj bolnici kad su pacijenta probudili iz narkoze pri ugradnji pužnice (jer audiolog nije htio doći podesiti pužnicu) i ponovili operaciju u Zagrebu sa austrijskim audiologom po završetku Milanovićeve (narodnjačke, pradjedovske, antifašističke) ofenzive na Karamarka.)
SDP je udruga umno poremećenih, nekarakternih idiota koje treba lustracijom i ignoriranjem poslati u * materinu (čitaj: ropotarnicu povijesti).

Ja ih niti vidim, niti čujem. Smisliti ih ne mogu ...


Umjetna pužnica

Udruga roditelja s kohlearnim implantatom

Ilustracija umjetne pužnice


Oznake: SDP, situiranje, najlonske vrećise, stan za četvrtinu cijene, diler, prodaja, Kupovina, sdpov karijerist, bolnički cenbtar, slušne pužnice, saborska izvješća o radu bolnica, horror pri ugradnji pužnice, napad na Karamarka

10

utorak

svibanj

2016

Komunisti i četnici protiv ustaša, protiv četnika, protiv komunista i protiv sebe samih



Protiv pameti

Politika pomirbe nije moguća


Sukob na hrvatskoj političkoj pozornici ne postoji ...

Sustavnim unazađenjem taj je prostor kontaminiran nesposobnošću uočit bitne odrednice (tog prostora).
U Hrvatskoj nikad nije postojao fašizam (jer hrvatska nikad nije započela niti imala fazu imperijalizma).
U Hrvatskoj su komunisti podučavali ustaše revolucionarnom radu. Uska suradnja ustaša i komunista je trajala prije, za vrijeme i poslije rata (svjetskog).

I dan danas se pobornici hrvatske samostalnosti u visokim krugovima (državne) politike dogovaraju s orjunaškim, antihrvatskim zagovornicima. Pobornici "crvene Hrvatske" su "žrtvovani" u neuspješnom kerestinačkom bijegu (pa likvidaciji). Oduvijek su hrvatski nastrojeni smrtno stradavali ...

Politika je (sustavnim likvidacijama) proizvela jednostranu politiku, povijest, budućnost. Danas to nazivamo titoizam. Stanje zabranjivanja povijesti, zabranjivanja istine...

A istina je kako je četništvo nadomješteno ekstremnijom inačicom negiranja hrvatskih prava. Komunizam/socijalizam je Hrvatima (negirajući državu i naciju) manje davao, bio veća prijetnja. Zbog izgleda na veći uspjeh zamijenio je (nacionalno obojeno) četništvo ...

I četništvo i komunizam su stvarani na osnovi oduzimanja naših dobara (u korist ideje kojoj se protivimo - onemogućavanja uspostave samostalne hrvatske države).

Politika pomirbe Hrvata na takvoj osnovi nije moguća. Stvoreni su slojevi koji su desetljećima koristili izdaju za svakodnevno življenje (kupovinu jogurta, kruha, paštete, ...). Oni se ne mogu pomiriti s prestankom privilegija, s položajem u društvu koje im pripada ... (dno).


Oznake: politika pomirbe, politički sukobi. politička pozornica, neuočavanje bitnih odrednica, nepostojanje fašizma, nepostojanje oimperijalizma, komunisti podučavali ustaše, suradnja, pobornici državnosti, protivnici državnosti, jednostrana politika, jednostrana povijest, titoizam, ISTINA, četništvo i komunizam, političko potplaćibvanje (oduzimanje dobara), gubitak privilegija i statusa u društvu

08

nedjelja

svibanj

2016

Dekomunizacija idiota



Preko trnja do (crvene) zvijezde

SDP je raspustio splitski ogranak (ta riječ mi se sviđa, iako je riječ o trnju ...) za vrijeme trajanja Sudamje (fešte sv. Duje).
Time je partija poručila kako ne podnosi popustljivost članova (sklonih popustljivosti prema kleru i nacionalnim snagama).

Ogranak (raspušten), (imenovanje povjerenika) ogranka, (ponovno učlanjivanje u) ogranak, ... a riječ je o trnju (trnje karakterizira nepostojanje ogranaka već zapletenost i nepristupačnost). Partija je postigla vlastito ostvarenje (smjesa poremećenih, dezorijentiranih, napuhanih asocijalnih (sociološki nastranih) specijalistički usmjerennih na vlast i tuđe (materijalno-duhovne) vrijednosti). Nesposobni su bez sukoba živjeti.
Partija (koja je izgubila vlast; na žalost lustracijom nije zakonom onemogućena sudjelovati na izborima) nije pokrenula komunizaciju članstva (udruživanje u neformalne socijalističke grupe, koje bi unutar sebe živjeli socijalističku/komunističku ideju), već dekomunizaciju (izbacivanje iz stranke).
(Smanjenje klijentelističkog članstva nakon gubitka izbora logičan je proces smanjivanja troškova partije ...)


Paralelni svjetovi (šareni cvjetovi)

U vrijeme robovlasništva (kršćanska) crkva je (kao državna religija) promicala slavljenje svetaca (dan slavljenja pojedinog sveca bio je neradni dan, a svetkovina je podrazumijevala kvalitetnije obroke).
Dolaskom komunista/socijalista/krvnika/demagoga/lenjinista/staljinista/titoista/maoista/marksista svetkovine su postali dani obilježavanja (krvave) revolucije/revolucija (dijeljenjem besplatnih porcija graha).
Nitko nije željan besplatnog graha, totalitarni sustavi koristili su/koriste podjelu graha za detektiranje protivnika. Tko nije na proslavi 1. (z)maja, slaviti će zadnji maj ...

U svijetu nejasnoća komunisti/socijalisti (zločinci) su (sebi) najnejasniji.


Oznake: SDP, ogranak, Sudamja, fešta sv. Duje, vlastito ostvarenje, lustracija, komunizacija, dekomunizacija, klijentelističko članstvo, paralelni svjetovi, robovlasništvo, slavljenje svetaca, neradni dan, kvalitetni obroci, obilježavanje krvave revolucije, besplatan grah, svijet nejasnoća

06

petak

svibanj

2016

Židovsko pitanje, titoizam i ustaše



Židovsko pitanje u RH je nedvojbeno pitanje odnosa većinskog stanovništva (Hrvata) prema svima, ali i političkog odnosa ...

Kriza (proistekla iz orjunaško-titoističke napuhanosti) koja potresa Hrvatsku, odrazila se i na materijalne prilike (napominjem, kriza je nesposobnost donošenja odluka). Materijalna neimaština (produkt društvene osnove) ukazuje na bezidejnost (i bespotrebnost ) društvene nadgradnje (svojstveno komunističko-titoističkim lamentiranjima o humanom sustavu i najvećem (Titu) humanisti).
Borba za pravo (birača i stanovništva) na bolji život dovela je do otpora (titoističke) bande koja svakodnevno poseže za titoističkim metodama.
Ničim izazvan, predstavnik (titoista, a ne) židovske zajednice spomenuo je ustašku vlast u protekloj godini ...

Niti su židovi zastupani (pravovaljano), niti su u Hrvatskoj fašisti ili ustaše na vlasti. U Hrvatskoj je titoizam (mali smradovi) na djelu koji se bori za vlastita prava (prava na vlast). Titoizam je oduvijek nametao zastupnike (manjinskih zajednica, interesnih skupina, većinskog stanovništva, ...) na neadekvatan, sebi (titoistima) svrsishodan način. Više su štete titoisti uradili u svojoj kratkotrajnoj vladavini nego osmanlije i Huni zajedno ...

Primjer židovskog pitanja (plastično) ukazuje na promašenost i štetnost titoizma. Nepovratno narušavanje međuljudskih odnosa posredstvom udbaško-titoističkih kadrova. (Onog tko se usudio Hrvatskoj spočitavati ustaško-fašistički karakter u protekloj godini dana treba osuditi i kazniti kao udbaško-titoistički kadar (potplaćen i u službi zla), a ne kao predstavnika židovske zajednice.) Židovska zajednica bespotrebno (nepružanjem otpora banditskim načelima (titoizma)) gubi i ono malo izgleda na boljitak (kao i svi mi, bez obzira na pripadnost).
Titoizam je zlo koje treba iskorijeniti (demokratizacijom).

Hrvatska je katolička (fašistička nije mogla, niti može biti), ustaška kad treba ... (ustaštvo je dio hrvatskog povijesnog identiteta). Protivnici ustaštva iz doba Kraljevine Jugoslavije stvorili su ustaše i u titovoj Jugoslaviji (koji se, opet, razlikuju, od pavelićevih). Odnos prema ustašama je odnos prema istini ...
Osporavanje povijesnom narodu pravo na državu (bez obzira na ime naroda) mora stvarati bunt.



Oznake: židovsko pitanje, kriza, materijalna neimaština, bezidejnost, društvena osnova, društvena nadgradnja, zastupanje, borba za pravo na vlast, teta?, demokratizacija, ustaštvo kroz povijest, odnos prema ustašama

05

četvrtak

svibanj

2016

Sto godina vlasti



Sto dana nove vlade obilježila je spoznaja o razlici oblika vlasti.
Komunjarsko-orjunaška titoistička vladavina obilježena je bezobzirnom pljačkom prikrivanom svim (opasnim) instrumentima kojima raspolaže propagandna mašinerija (poduprta sigurnosnim (tajnim) službama). Specijalni rat (iskorišten za pljačkanje).

Bez uporišta u narodu, izdajnička, omražena partija poigrala se svim izvorima nestabilnosti društva kako bi neometano (u jednom mandatu) prigrabila milijarde kuna (za daljnje opstajanje u društvu koje ne želi takvu nakupinu gmizavaca).

Iskorištavanje vukovarske tragedije, materijalne nestabilnosti i siromaštva (blokiranih), poigravanje vojnom spremnošću (koju su uništili), ...
Sve u cilju neometanog pribavljanja milijardi kuna (iz državnih sredstava) kao zalog daljnjeg ometanja hrvatskog razvoja.

Ako je društvo sastavljeno od društvene osnove i društvene nadgradnje, titoisti su društvenu nadgradnju zamišljali kao revoluciju pravno-civilizacijskih postavki (u korist nepoznate civilizacije). Zlouporaba društvene vrijednosti u korist mijenjanja civilizacijske pripadnosti osobina je orjunaško-titoističke vlasti (kojoj potpuno uništenje postojeće civilizacije nije strano). Krvnici. Koji predobro poznaju efekte svoje vladavine i mogućnosti ponovnog vraćanja na vlast.
Od prvog dana vladavine pljačkali su i prikrivali (izazivajući nacionalnu netrpeljivost, obrazovne napetosti, nastojali izazvati promjenu poimanja obitelji, ... udarali su na tradicionalne vrijednosti znajući kako će društvo reagirati.) Nitko nije ukazao na nužnost obrane općeg dobra (u koje spada i materijalna i duhovna vrijednost).
Zapanjuje srpska naivnost (vjerovati hrvatima koji upropaštavaju Hrvate ukazuje na još okrutniji odnos prema Srbima (osim prema Pupovcu i Staziću, oni su ionako upropašteni na drukčiji način)).

Nova (Oreškovićeva) vlada bitno drukčije (svjesna spoznaje kako uvijek može biti izabrana; a ako nije izabrana pružila bi podršku novoj istovrsnoj vladavini u korist općeg dobra) vlada. Ne mijenja civilizacijske odrednice društva (pa je manje opterećena novcima kao sredstva postizanja društvene suglasnosti sa svojim/narodnim ciljevima).

Titoisti (prenapuhani vlastitom bezobraštinom i nemjerljivom glupošću) čekaju osudu društva. I konačno rješenje. Nestanak s političke scene, neopaženo (kako su i došli) ili u krvi (što bi bilo za društvo korisnije).
U stoljeću hrvatske patnje, titoisti su centralna politička snaga nametanja te patnje ...



Oznake: Sto dana nove vlade, bezobzirna pljačka, prikrivanje, propagandna mašinerija, specijalni rat, sigurnosne službe, izdajnička, omražena, milijarde kuna, društvena osnova, društvena nadgradnja, promjena civilizacije (u korist nepoznate civiliza, obrana općeg dobra, srpsla naivnost, vjerojatnost reizbora, podrška istovrsnoj vladi, osuda društva, konačno rješenje, titoisti su centrana politička snaga nametanja pat

04

srijeda

svibanj

2016

Odgovor idiotima


Hrvatska je sustavno uništavana u mandatu sdpove milanovićeve titoističke vlasti.
Posljedice koje je doživjelo stanovništvo (pad BDPa, iseljavanje, smanjenje standarda, porast javnog duga i ideološko zatupljivanje poduprto policijskim zastrašivanjem) stvorilo je okružje očekivanog razračuna s nenarodnom (bivšom) vlašću.

Stalno pojavljivanje u javnosti nije pokušaj rušenja nove vlasti, već održavanja interesa javnih sredstava informiranja kao jamstva zaštite (za počinjene zločine i štete).
Sjetimo se ponašanja Ostoje Rankovića u slučaju Pajčić, policijske invazije na Markov trg i branitelje-invalide, ...
Sjetimo se ministra (svih idiota) bez branitelja Matića i njegova doglavnika Govedarevića ...
Sjetimo se tuke (svih tuka)(capo di tutti capi) Vesne S. Pucić (i izjava koje su postale antologija flore i faune, lišajevi su intelektualno nadmoćniji)...
Sjetimo se Jovice (Antinog) Prosipovića (i njegova frfljanja o ustaškim zmijama/gujama, trećem putu i ustavnim reformama (ORA Jajce 2015.)) ...

Sjetimo se Komadine i Milanovića (no possible to be a Croat) (moj je pradjed bio narodnjak, a prabaka više od toga ...) ...
Sjetimo se Tita (i njegove duhovne sirotinje koju je posijao kao zlo sjeme koje nismo utopili u čaši hladne vode).

Hrvatska nije dokrajčila nenarodnu, priglupu, kvaziljevičarsku i ljevičarsku bandu orjunaša, četnika i otpadnika. Nije imala snage ostaviti retardirane na nemilost njihovim vlastitim zabludama.
Nije zaštitila opće dobro (pa je osuđena iznova proživljavati krizu koju (sustavno) stvaraju titoisti).
Društvena nadogradnja (preko državnog monopola) postala je sebi svrha (a paraziti od toga stvaraju trajnu frustraciju).

Pitanje za nove ravnatelje bolnica: Zašto vam kriminalni talog po bolnicama masakrira pacijente (nestručnošću)(i potplativošću lažiranjem nalaza, isisavanjem proračunskih novaca, otuđivanjem novaca osiguranika (na štetu svih: pacijenata, zdravstva i države))?
Zanima me tko će stradati u bolnicama ... shvaćam da su pojedini liječnici, šefovi odjela i ravnatelji pokrivali dugovanja lažnim fakturama ... ali što je s onim liječnicima koji lažiraju dokumentaciju za svoju korist??


Oznake: sdpova milanovićeva titoistička vlast, pad BDP-a.iseljavanje, smanjenje strandarda, ideološko zatupljivanje, policijsko zastrašivanje, strah od osvete, zablude titoističke vlasti, zaštitoa općeg dobra, društvena nadogradnja, kriminalni talog

03

utorak

svibanj

2016

Saborska na/zasjedanja



Komunistička partija (Jugoslavije, KPJ) je sve (svoje) važne sjednice održavala noću ...
Zasjedanje (AVNOJ-a) u Jajcu su održali u polovičnom sastavu (zapisnikom su krivotvorili broj zastupnika), u noći ...

Komunistička (orjunaška) praksa sastančenja i ispiranja mozga (zastrašivanja svojom glupošću, stravične su njihove teorije društvenog razvoja i ustrajnost na zagovaranju istih) nastoji se protegnuti na Hrvatski državni sabor.
Prijedlozi vrednovanja rada (prisustvom na sjednicama Sabora) saborskih zastupnika samo je pokušaj nametanja uskrate prava saborskih zastupnika.

Bando orjunaška, u Saboru vas nitko nije dužan slušati (satima)(koliko se nadate razvlačiti saborska zasjedanja).
Kada saborski zastupnici napuste sabornicu, nedvosmisleno šalju poruku onima koji sudjeluju raspravama u radu Sabora što misle o njihovim izlaganjima. Ne uskraćujte im to, to je njihovo neotuđivo pravo.

(Komunističko - orjunašku bandu nije nitko dužan trpjeti, ponajmanje dopustiti prisilu saborskom plaćom na taj čin. Popustite li im, Sabor će se održavati noću ...)
Komuniste, orjunaše, posrbice treba najuriti iz Sabora (jer su preglupi).

Oznake: KPJ, komunistička praksa, ispiranje mozga, zastrašivanje, prijedlozi vrednovanja rada, nedvosmislena poruka, prava zastupnika, preglupi

01

nedjelja

svibanj

2016

Hall of shame



Pismo bez marke i bez adrese (iako će svi znati kome je upućeno)



Dvojbe o ideološkoj podijeljenosti Hrvatske nisu (u društvi i za društvo) razrješive s pozicije stranačke ili karijerističke politike.

Osuda totalitarnog komunističkog/socijalističkog (titoističkog) sustava nije u potpunosti izvršena jer komunizam/socijalizam nije ni postojao. Ali je postojao i postoji titoizam. Sustav obmane i korištenja poreznih (državnih) novaca u pozicioniranju pobornika i održavanju vlasti trgovinom tim novcima.
Problem milanovićeve vlade nije bio što su prestali koristiti državne novce u političkim kampanjama osvajanja vlasti (kupovina glasova)(što više), spd je kadrovski nesposoban vladati i u uvjetima diktature (nasilje i sustav su u vrijeme socijalističke države za komuniste održavali srpski milicijski kadrovi) te je pribjegao sklanjanju milijardi kuna koje će koristiti u specijalnom ratu (protiv Hrvatske).
SDP je odabrao specijalni rat (a ne obnašanje vlasti koje bi dovelo do nasilnog svrgavanja nesposobne neprirodne (titoističke) vlasti).

Nesposobnost (polukadrova) ostalih stranaka (a ne partija) ponuditi nedvosmisleni društveni okvir nakon titoizma (jugoslavenskog ili post jugoslavenskog, svejedno) ukazuje na dubinu krize (uzurpaciju vlasti i premreženost raznim polupolitičarima).
Ustrajavanje na političkim floskulama (antifašizma, partizana, NDH, Za dom spremni, ....) ukazuje na neozbiljnost političkih vođa (kojima je dvojba povijesne istine i povijesnog vrednovanja strana). Natucanje jezika kojim narod govori (dašta nego smo Za dom spremni!, ...) ne pruža nadu u stvaranje društva, države i nacije na zajedničkim vrijednostima (koje obilježavaju državu i naciju).

Obzirom da se sdp nakrao proračunskih novaca, izgradnja društva (države, nacije) na zajedničkim vrijednostima u zemlji u kojoj možete kupiti istinu i pravdu nije moguća ...
A tamo gdje se istina i pravda kupuju, a nisu besplatne, nema ni istine ni pravde.


Oznake: ideološka podijeljenost, osuda totalitarnog sustava, titoizam, korištenje poreznih novaca u kupovini glasova, kadrovski neposobni vladati, specijalni rat protiv Hrvatske, polukarovi, društveni okvir zajedništva, uzurpacija vlasti, istina i pravda, Kupovina, besplatno