05

srijeda

studeni

2014

Titoisti (bez maske)

O biološkim sustavima (koji nužno ne potpadaju pod političko upravljanje).

Sustav je uređena cjelina. U znanosti je sustav zajednica pojedinih dijelova, koji se organiziraju i održavaju kroz svoju strukturu organizacije.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Sustav

Ljudska bića, po Maslowljevoj teoriji hijerarhije potreba, imaju potrebe na različitoj razini.

Maslow je ljestvicu potreba podijelio na:

D potrebe – potrebe nedostatka. To su: fiziološke potrebe i potrebe za sigurnošću
B potrebe – metapotrebe ili motivi rasta (kvazi potrebe). To su: potreba za pripadanjem i ljubavlju, potrebe samopoštovanja, potreba samoaktualizacije i potreba transcendencije (nadilaženja sebe)

http://hr.wikipedia.org/wiki/Maslowljeva_teorija_hijerarhija_potreba

Sva biološka tijela imaju fiziološke potrebe. U biološkim sustavima uobičajen je suodnos bioloških elemenata sustava, koji se uspostavlja u funkcionalnoj ovisnosti. Iako su neke biološke vrste plijen drugim vrstama, uspostavlja se ravnoteža (jer poremećaj vrsta dovodi do obostrano/višestrane štete)(iako su vrste nestajale i biološki su se sustavi temeljno mijenjali).

Što iz uvoda o biološkim sustavima (bez namjere pisati znanstveni rad o teoriji bioloških sustava) možemo primjeniti na (današnje)(jučerašnje; srpskpo-rusko-orjunaško komunističko/postkomunističko) političko stanje?
Teza o pljački političara (ne na javno predočeni način) nije poduprta dokazima. Pljačka je najčešće sintagma za kompleksnost političkih odnosa u kojim izražavamo neslaganje s političkom stvarnošću ... a ne namjera ukazivanja na problem koji je od vitalnohg značenja.
Važnije je uočiti kako u slučaju pljačke, onaj tko otuđuje novčano-imovinska sredstva po ostvarenju radnje preusmjerava svoje interesovanje na drugu ciljanu skupinu, i time nakon neke najniže točke (mužnje) omogućava oporavak biološkog sustava (ovaca, krava, koza, ... poreznih obveznika).
U slučaju zlokobne genocidne politike, vršitelj pritiska ne ostavlja mogućnost oporavka promatranog biološkog sustava, već nastavlja spuštanje najniže točke (biološkog postojanja). Po Maslowu, ugrožava potrebe nedostatka (fiziološke i potrebe za sigurnošću).
Promatrajući (teorijom sustava) biološki sustav (koji tvorimo), primjenjujući ostvarenje potreba (Maslowljevim tumačenjem) izičem tvrdnju:
Vladajuća garnitura vodi rat protiv naroda s namjerom da ga iseli, usmrti ili bitno onesposobi u (političkom) životu!

Odnarođena vladajuća struktura je preuzela zadaću (svojih nalogodavaca) postići u prividnom miru (specijalnim ratom) sve ciljeve koje su agresori pokušali ostvariti oružjem.
Samim tim se vlast stavila izvan zakona i nije moguć nikakav dijalog s takvim (monstruoznim) sklopom.
Označimo li tu politiku titoističkom, ujedno nudimo i riješenje problema: Ropotarnica povijesti!