26

petak

rujan

2014

Crveni patuljci pojma nemaju ...


Suverenitet (fra. souverain od lat. superanus) je potpuna vlast vladara, države ili naroda na vlastitu teritoriju[1] (suverenost u odnosu prema političkoj zajednici unutar države, odnosno unutarnji suverenitet), te nezavisnost takve vlasti u odnosu na bilo kakvu izvanjsku, tuđu vlast.[2] [3] (vanjski suverenitet).

Suverenitet je pravni pojam koji označava pravo na neograničeno vršenje vlasti. S obzirom na načelo učinkovitosti prema međunarodnome pravu to vršenje vlasti mora biti stvarno ili faktično, što znači da državna vlast ima kontrolu nad granicama i da ima aparat prisile kojim može osigurava pravni poredak. Tako suverenitet može biti državni, narodni i monarhijski suverenitet.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Suverenitet

Suverenost (jednog naroda) podrazumijeva upravljanje vlastitim gospodarstvom po vlastitom nahođenju (u vlastitu korist).
Svakodnevna (poprilično bezobrazna; jer stalna opravdavanja za nesposobnost, sabotažu i neznanje su bezobrazna) opravdavanja premijera Vlade postala su suvišna. Potakla su prosudbu o položaju premijera ...
Po suverenitetu i ulozi koju premijer ima u donošenju odluka presudnim za politički i gospodarski razvitak države prije izbora smo morali znati kako SDP klijentela nije pogodna za obnašanje tako odgovornih državnih dužnosti.
Njihovo poznavanje makroekonomije, prava, demokracije, uprave, ... neupitno je na nivou potpunog neznanja ili ideološke iskrivljenosti. Ali su zato ideološki odgajani vlastohlepni! Vlast se (k tome zastupnička) ne dopušta onima koji hoće vlast ... Prije izbora (predsjedničkih, parlamentarnih ili lokalnih) to smo morali/moramo imati na umu. Ropotarnica povijesti.

U makroekonomiji mali crveni (a ne vrtni) patuljci nemaju što raditi ...

Tomasz Moczek,Wroclaw