13

subota

rujan

2014

Politički (ne)korektni plaćenici

Politička korektnost (kao način nekorektnosti).

Hrvatska, unatoč ratnom naporu za ostvarenje samostalnosti i slobode, nije slobodna.
Okovana je, uglavnom, iznutra. Lanci siromaštva i lanci ropstva duboko su se usjekli u hrvatsku (pučku) svijest. Tim lancima nisu odoljeli ni viši staleži ...
Intelektualci (naučnici, umjetnici, ...) su prvi u ropstvu. Javni istupi ("Hrvatska šutnja") su obilježili hrvatsku intelektualnu scenu.
Tako je glavni intelektualac ispala Savka (oznašica, kosovka), ekonomistica .... U osvit borbe za slobodu, požurila je osnivanjem HNS-a (ali je ubrzo odustala, po sociološkim teorijama preporučljivo, od javnih istupa što ne znači i od aktivnog bavljenja politikom). Ustoličila je u vlastitoj mreži kosovsko-ruskih agenata/ca Vesnu Pusić. Dok je Savka bila živa, Vesna je bila marioneta ... Tek nakon Savkine smrti, Vesna samostalno prakticira plaćenu političku nekorektnost.
Politička (ne)korektnost je prakticirana na primjeru vojno-redarstvene operacije Oluje, na primjeru državne korupcije, na primjeru izgradnje i održavanja hrvatskih auto puteva, ...
Pojavljuju se sudionici političkih kampanja koji politički (ne)korektno sudjeluju ...

Teorija naglašava nesposobnost političara usljed zahtijevnosti struke i omjera dobiti ... To se zove politička regrutacija. Političari su uvijek problematični jer su regrutirani iz reduciranog uzorka.
Materijalno (i nematerijalno) podupiranje (političkih) kandidata osnovno je sredstvo u nametanju političke volje (nenarodnih) političkih skupina. Narod je (deklarativno) nositelj političke moći, ali je neorganiziran i podložan političkoj manipulaciji ... Razumljivo.
Ali nije razumljivo biti siromašan i obespravljen (porobljen). Toliki stupanj političke neorganiziranosti je poguban.

Politička aktivistica Markić je primjer političke (ne)korektnosti. Aktivistica u ratnim godinama (u okvirima Human Rights Watch/Helsinki), bez političke vizije (ali plaćena za svoj aktivizam), svojiom je izvještajima koje nije opovrgavala, pomagala kreiranju optužnica za hrvatske generale ... U godinu dana pokrenula je inicijativu za dva referenduma. Jedan je za zaštitu obitelji, drugi za promjenu izbornog zakonodavstva ... Nije se sjetila (zbog političke nekorektnosti) pokrenuti referendum za smjenu razarujeće vlasti koja potiče siromaštvo (siromašenje) i ropstvo. A osnovno pitanje političke organiziranosti je sloboda (i duha i tijela).
Nametanje manje važnih (ili parcijalnih-djelomičnih) rješenja otupljuje našu političku organiziranost.
Narod mora djelovati pravovaljano i ispravno (kako bi zadržao vitalnost). Ovako smo robovi (vlastitih zabluda)(koje nam drugi lako nameću).
Nema dvojbe oko profesionalnog plaćanja političkih aktivista, ali je dvojbeno tko ih plaća ... (kukurikavci su svi potplaćeni ruski agenti)!

Hrvatska obiluje politički (nekorektnim) plaćenicima ...