< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Dobre Vijesti 
Blog sa samo dobrim vijestima iz medija

Zašto dobre vijesti? 
Kao što kažu filozofi na forum.hr možda su samo i isključivo dobre vijesti utopija, pokušaj nemogućeg, pokušaj da se ljudima predstave samo pozitivne i dobre vijesti kojih svakako ima ali nestaju u gomili loših.

Dobre vijesti su ono nešto što nam izmami osmjeh na licu, što nas tjera da se zamislimo i promislimo kako je život lijep. Kako je svaki novi dan poklon i svaki osmjeh koji dobijemo neprocjenjiv.

Čitati i tražiti samo dobre vijesti jest željeti u svoj život unjeti radosti sreću, širiti mir i dobro jer, samo je jedan život za svakoga od nas, samo jedna prilika, samo jedan pokušaj... i zašto ga ne bi iskoristili za dobro i veselje.
---------------------------

Idi smireno kroz buku i užurbanost, i sjeti se mira koji se može naći u tišini.

Sunny Side Up
Koliko je to moguće, budi u dobrim odnosima sa svim ljudima.

Govori svoju istinu smireno i jasno, slušaj druge, čak i glupe i neuke – i oni imaju svoju priču. Izbjegavaj bučne i agresivne osobe, one su teret duhu.

Uspoređuješ li sebe s drugima, možeš postati tašt ili ogorčen jer uvijek će biti većih ili manjih od tebe.

Raduj se svojim dostignućima, kao i svojim planovima. Održavaj žar za svoj poziv, ma koliko skroman bio – to je pravo blago u promjenjivim vremenima.

Budi obazriv u svojim poslovima jer svijet je pun prijevara. Ali neka te to ne smeta da vidiš vrlinu gdje god je ima. Mnogi ljudi teže za visokim idealima i život je pun herojstva.

Budi ono što jesi. Pogotovo nemoj glumiti osjećaje, i ne budi ni ciničan prema ljubavi jer usprkos svoj ograničenosti i svim razočaranjima – ona je svevremena, kao trava.

Spokojno primi iskustvo godina skladno napuštajući što je prikladno mladosti. Gaji duhovnu snagu da te štiti od iznenadne nesreće. Ali ne žalosti samog sebe crnim slikama – mnoga strahovanja nastaju zbog umora i osamljenosti.

Osim održavanja zdrave discipline budi blag prema sebi. Ti si dijete svemira, ništa manje nego što su to drveće i zvijezde. Imaš pravo biti ovdje, i bilo ti to jasno ili ne, nema sumnje da se svemir razvija kako treba.

Dakle, budi u miru s Bogom, ma kako da ga zamišljaš, i bez obzira na to što radiš i čemu stremiš, u bučnom komešanju života zadrži mir u svojoj duši.

Pored svih prljavština, jadikovanja i porušenih snova, ovo je ipak divan svijet.

Budi vedar. Teži da budeš sretan.

 Dobri linkovi
Web portali
Good press news
Dobre Vijesti

 Partneri
Osijek Online

 06.01.2008., nedjelja

Rodila je na putu do vinkovačke bolnice

Mama i sin Uz pomoć telefonskih uputa hitne pomoći suprug Igor Ivkov (27) pomogao je Magdaleni (24) u rađanju u automobilu između Privlake i Otoka.
Supruga je vikala meni što treba raditi, a ja njoj, i nekako smo uspjeli - rekao je sretni otac Igor Ivkov (27) koji je suprugu Magdalenu (24) vozio u četiri sata ujutro u Vinkovačku bolnicu kad je već imala trudove. Vidjeli su da neće stići u bolnicu i stali su na cesti između Otoka i Privlake, a Igor je nazvao Županijski centar 112 u Vinkovcima i kazao da mu žena rađa. Iz centra su ga spojili s liječnicima u Hitnoj medicinskoj pomoći u Vinkovcima koji su mu savjetovali kako da porodi suprugu.
- Savjetovali su mi iz Hitne pomoći da, nakon što je dijete rođeno, ne presjecam pupčanu vrpcu već da dijete utoplim te pojačam grijanje u automobilu. Kada je do njih u 4.16 sati stigla hitna i policija žena je već rodila.
- Ipak je sve prošlo u najboljem redu i sada se samo možemo smijati i prepričavati kako je bilo, a nije bilo jednostavno - rekla je majka Magdalena Ivkov, koja je smještena u rodilište vinkovačke Opće bolnice. Potvrdila je kako su i ona i novorođeni sin, koji će dobiti ime Filip, dobro. Magdalena i Igor osim Filipa imaju još jednog dvoipogodišnjeg sinčića.
(24 sata)
- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

0