na seoski način

nedjelja , 19.11.2023.

Nedjelja , 19.omj

miješano, krupno mljeveno meso sa svime što se začin zove
umotano u oprane listove glavice kupusa Varaždinskog
zove se sarma.
Špic rebra kupljena domaća, na pazaru, prokuhana u "prvoj vodi"
ostavljena sa strane najveće teče koju imam .
Sve po PS-u

Prvo rezani na dno , zamotano meso u krug i po sredini
pa raspoređena špic rebra
pa opet oni zamotani listovi otkinutog debelog dijela
i tako do vrha pokrivenog rezanim varaždincem.

Veliki pijat za pizze okrenut naopako po napunjenim listovima
( naučila od jedne odlične Marokanske kuharice )
i lagano po njemu zalijevala vrućom vodom
Makla pijat, stavila poklopac , uključila spli'ski špaker i kuhaj

Nedjelja sunčana, neprohladna na suncu nego baš ugodna
jede se na taraci i gleda Drvenik, Čiovo i bokun Brača
gleda se bonaca , a poslužuju se sarme---konaaaaaačno sarme


sarma

ipak

šipak, zreo, popucao ali - nitko ne voli čistiti
......................................!

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.