golly&bossy

srijeda, 29.09.2010.

golly&bossy na motorijadi na otoku koji je neopazice postao in

Dragi Naši
i tako nam je ovo lito došla prijatejica iz Grčke (klik ) i rekla:
- Grčke novine i televizija su pune Hrvatske i kako je to naj/top/in zemlja za posjetit što prije to bolje.
- Ma da? – rekli smo – Grčka reklamira hrvatski turizam?
- E – rekla je Zoe – a od mista koji se ističu da se obavezno moraju posjetit i koji su naj in su Split, Dubrovnik i Korčula.
- Grad Korčula ili otok Korčula?
- Otok.

Min smo ostali u nevjerici jer nismo znali da je naš zavičaj posta tako in. Dobro, ku njega stalno prolaze fensi jahte. Ali još se tu ne iskrcava Bijonsi, paparazi ne trču za Nicky Hilton kad se seli iz Carpe Diema u neki drugi turbo kafić. Nema diska tipa Zrće, i nema festivala kako u Petrčanima. Ima tu fensi hotela i trendi restorana i ima Korčula puno za ponudit, ali i dalje tu dolazi obiteljski svit koji se hoće odmorit u miru i tišini. Što svima odgovara.

Ali onda je doša kraj osmoga miseca i mi smo shvatili da je za jednu ciljanu skupinu Korčula centar svita. Motoriste.
smokvica,golly&bossy,golly,bossy,bikers

Budući da smo od ovega lita i min bajkerica nismo mogli odolit zovu rock'n'rolla budući da lokalnim kafićima vladaju Rozga, Milo Hrnić i Gueta. Mobilizirali smo svih i s drugom polovicom gollyh&bossyh uputili se na motorijadu. Svoj motor smo parkirali na samem ulazu i možemo reć da je nekako iskaka među drugim makinama.

Kad smo ušli na rock'n bike forest party diglo nam je rič. Masa svita, masa motora, bina na kojoj prašu niki mladi rokeri, go-go plesačice iz Rusije via Amsterdam, pano na kojem se projicira Mad Max (tamo su motoristi zlikovci, ali koga sad briga za detalje).
smokvica,golly&bossy,golly,bossy,bikers

Sve je bilo krcato ogromatskih motora koje su njihovi vlasnici stalno turirali, i to nan je bilo malo naporno, ali što ćemo. Evo nikoliko motori. Slike su malo mutne jer su nam se od rock'n'rolla tresle ruke.
smokvica,golly&bossy,golly,bossy,bikers

smokvica,golly&bossy,golly,bossy,bikers

Dok smo tako slikavali doša nam je jedan bajker.
- Dođi curo slikat najboji motor ovde.
Slikali smo ga, premda ne znamo po čemu je najbolji. A možda je to način uletavanja na motorijadama? “Ja ti imam najbolji motor.” Hm.
smokvica,golly&bossy,golly,bossy,bikers

Ode je naš komentar suvišan
smokvica,golly&bossy,golly,bossy,bikers

Bilo je masu masu svita. Došli su i okorjeli partijaneri i oni koji izlaze samo na pireve. Najveće iznenađenje je bi Toni koji je hodi s našon prijatejicon i iša za njon u Ameriku prin 10 godina. Prekinuli su, ali svejedno ostali u Americi. Ovo je doša malo liti doma u Zadar i doša na motorijadu na Korčulu. Korčula je znači stvarno in. Bilo je i puno fureštih, Talijana, Slovenaca, Hercegovaca iz MK Skitnice, Posušje…
smokvica,golly&bossy,golly,bossy,bikers

Min smo došli na motoru i kao takvi imali besplatan upad. Cilo vrime smo se prošetavali s kacigom, to nam je zapravo bi glavni aksesori i ulaznica u bajkersko društvo. Čak su nam sutradan kad smo mi išli na motoru u butigu mahali iz drugega motora, jer min smo sad prike, nama benzin teče u žilama i tak.
A mi zapravo nemamo motor nego motorin. Tomos Automatik. Sad možete vidit zašto smo odudarali među drugim motorima. Ali bajkeri ne diskriminiraju po kubikaži :)
Photobucket

Vaši

- 19:12 - Komentiraj (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.09.2010.

golly&bossy i Adrian Mole

Dragi Čitatelji i Obožavatelji,

tako smo jedan dan šetali knjižarom i oko nam je zapelo na Adrianu Molu i oružju masovnog uništenja. Dios mio, Adrian Mole je izroni iz tame prošlosti i sjetili smo ga kako smo ga čitali ki dite dok je on bi u pubertetu i zaljubljen u Pandoru i mater i otac su mu se ništo rastavili. Ali od tada nismo ga ni čuli ni vidili.

A u Masovnom uništenju Adrian ima 34 godine, dvoje dice od kojih je jedan sin u vojsci u Iraku, a drugi s materon u Nigeriji. I još uvik je zaljubljen u Pandoru. To je pisalo na omotu knjige i momentalno smo je odlučili kupit.

I šviknuli. Adrian Mole je s godinama bolji nego ikad. A život mu je i dalje sapunica. Ima sina Glenna kojega je dobi iz mladenačke avanture sa Sharon Bott. Koja je u međuvremenu izrodila masu dice s različitim očevima. Drugi Adrianov sin William je iz braka s nigerijskom princezom i nasljednicom nigerijskog carstva traktora. U dugovima je jer želi bit intelektualac koji živi u fensi stanu i pije espresso svako jutro. A Pandora je u vladi Tonyja Blaira i tečno govori mandarinski, srpsko-hrvatski, ruski i još par egoztičnih jezika.

Uglavnom genijalno. I zato smo odlučili ponovno se upoznat s Adrianom i naručili smo cili komplet. Koji nas je dočeka ovo lito kad smo došli u Stari Kraj.

Evo škatula. Ovde smo skakali od sriće.
adrian mole,golly&bossy

Otvorena škatula, Adrian se nazire.
adrian mole,golly&bossy

I evo svih 7 knjiga.
adrian mole,golly&bossy

Cilo lito smo ga čitali. Pratili smo ga od srednje skule, onda je on prati Pandoru na Oxford i tamo naša posal. Naravno, ni se uspi upisat na Oxford samo je tamo radi u nekoj ekološkoj organizaciji i krivo izbroji populaciju daždevnjaka. Onda je posta kuhar u Londonu. Onda je poče kuhat na televiziji. Zaljubi se u nigerijsku princezu Jo-jo. Vrati živit s materon i ocen. Piše roman/dramu/radio-dramu/scenarij za komediju o masovnom ubojici za BBC. Ćelavi.

Već nan je bi poče izahodit na uši. Čitali smo ga za doručak, ručak i večeru, i on je tako smotan i glupast i pun sebe da bi nas snerva skroz. A opet, nismo ga mogli pustit iz ruke.

Sad čitamo najzadnju knjigu. Adrian Mole i godine prostate. Adrian ima 39 godina, živi u preuređenemu smetu/handuću/svinjcu s ženon koja je napola Meksikanka i ćeron i ima probleme s prostatom. Vrata do su mater i otac. Vratila se i sestra koja je od hašomanke postala gotičarka. A tu je i prostata. Vrhunaravno.
adrian mole,golly&bossy

Komplet smo ostavili drugoj polovici gollyh&bossyh u Stari Kraj, a sve čitatelje pozivamo da ne čase časa nego odma se prime Adriana. Ponovo ili po prvi put. Svejedno, uvik se isplati.

Vaši
golly&bossy

- 19:16 - Komentiraj (3) - Isprintaj - #

petak, 10.09.2010.

Hercegovina u koloru

Dragi Naši
slikopis kroz Hercegovinu u malo riči.

Zelena
Ergo, Hercegovina ni samo zemlja kamena i zmija. Evo naprimjer isprid kuće naše rodice je prekrasni travnjak.
hercegovina,herzegovina

Kafena
Ima Hercegovina i svoj mediteranski dil. To je cili kraj uz Neretvu i tamo svaka kuća ima prekrasnu odrinu od kivija.
hercegovina,herzegovina

Roza
Šoder tamo je roza. Slatko.
hercegovina,herzegovina

Siva
Stećci, naravno.
steÄýak,hercegovina,hercegovina,herzegovina

Plava
Najlipše plavo cviće ikad!
hercegovina,herzegovina

Žuta
Žuta je u najnovije vrime izuzetno popularna za fasade. Imaju je i ovako male šesne stare kućice i manje šesne grdosije. Boja Mercedesa je po želji.
Photobucket hercegovina,herzegovina


Crvena, bila i zlatna
Ovo su nam najdraže boje Hercegovine. Ali, to nismo uspili slikat, to nam morate virovat :)
Crveni pršut, bili sir i zlatni, zlatni uštipci!!!!


Vaši

- 15:47 - Komentiraj (7) - Isprintaj - #