KITA od Medvida - Mrkopalj

25 studeni 2012

Podno Čelimbaše Jurišnici Svetog Petra progovoriše riječi Istine... Nova sezona skitanja odvela je vesele trekere u Mrkopalj na prvu ovosezonsku treking avanturu. Nakon prijave ekipe ovaj put pod nešto drugačijim imenom – Jurišnici Svetog Petra, malo se zagrijavamo, te nakon kratkog govora najstarijeg hrvatskog planinara zajedno s lijepim brojem trekerica i trekera krećemo prema izazovima 12 kontrolnih točaka. Još svi na okupu KT 1 rješavamo dosta brzo, te krećemo prema usponu na KT 2. Na tom putu nam se pridružio jedan pas koji trekira nekih pola sata s nama jer se vjerojatno odvojio od vlasnika/ce pa nas prati, a mi ga ostavljamo na čuvanje HGSS-u. Uspon na KT 2 bio je dosta strm i orijentacijski zahtjevan, ali još puni snage to rješavamo i nastavljamo trčeći prema KT 3. Tamo pucamo iz zračne puške (valjda one koju koriste biatlonci), i pičimo na broj 4. Neposredno prije KT 4 obojica padamo na istom mjestu jer je bilo jako sklisko, ali bez posljedica. Laganim usponom idemo prema KT 5, a nakon toga slijedi totalno pucanje na velikom usponu prema KT 6 (1116.7m). Naime tu nas ne toliko snaga koliko noge izdaju pa se tako jedva penjemo na sam vrh i rješavamo KT 6. Nakon kratkog odmora jurimo na KT 7 i 8 gdje nas je dočekalo kuhano vino i topli čaj. Već prilično umorni stižemo na KT 9, i tu ambicije da stignemo što brže na cilj odumiru, jer se treking pretvorio više u preživljavanje zbog bolova u nogama, pa smo si postavili novi cilj, a to je bilo rješavanje preostale 3 kontrolne točke prije nego padne mrak. Teškim korakom dolazimo do male crkvice i s ogromnim problemima se vučemo i penjemo, čak i na sve 4 na vrh Janjine kose. Nakon toga sustižu nas ostali trekeri i trekerice dok pomalo hodamo prema KT 11 – na Maj vrh (1268m). Nakon toga krećemo prema zadnjoj točki koju nalazimo bez problema i već lagano s mrakom dolazimo na cilj nakon 7 sati trekiranja. 4 pada na trekingu i brojna manja proklizivanja, no ipak bez ozljeda, sve u svemu dobro je jer smo uspjeli riješiti sve kontrolne točke, što nekim trekerima nije pošlo za rukom. Ruta velike Kite od Medvida ima između 20 i 25 km, ali meni se čini da je i više. Veliki usponi i forma koja je tek u uzlaznoj putanji učinile su mi ovaj treking jako teškim i napornim. Ipak sve u svemu bilo je odlično, pohvale organizatorima. Sada treba samo nastaviti s treninzima, a kontinuitet će učiniti svoje na putu povratka. Forma me ovaj put malo izdala, kao i noge, ali svaki ponovni početak je težak. Za kraj trekinga je zato dobro sjela hladna piva.

Image and video hosting by TinyPic
podno Čelimbaše

Image and video hosting by TinyPic
uspon na KT 1

Image and video hosting by TinyPic
pogled prema Mrkoplju

Image and video hosting by TinyPic
kod raspela

Image and video hosting by TinyPic
neposredno prije teškog uspona na KT 6

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


i za kraj kratki filmić

Najava

19 studeni 2012

Uskoro kreće nova sezona KITE – Kvarnersko Istarskih treking avantura! Prošle godine sam po prvi puta bio na trekingu na Riječkoj KITI i bilo je fenomenalno. Sezona starta u Mrkoplju, te očekujem dobar treking i ugodno druženje kao i uvijek. Za kraj ove kratke najave jedna mala retrospektiva na jedan prijašnji tekst s bloga Sibirskih Tigrova... Utabane staze Kastavskog plinovoda, te mnogi dobri treninzi poput puta do izvora Rječine i nazad, te 40 kilometara za Učitelja ponovno vraćaju stari sjaj ali u novome ruhu... Naizgled i zadnja nada u Sibirske bijaše izgubljena, no kada se i zadnja suza u oku arhaičnog trenera bješe osušila ja još uvijek bijah tu. Kao i Sibirski. Nepokolebljiva Istina ovaj puta leži u dubokim šumama Mrkoplja...Trekeri vidimo se u subotu!

Image and video hosting by TinyPic
kao nekada

Image and video hosting by TinyPic
Rejdman

Ab ovo

04 studeni 2012

Ab ovo ili od početka... Tako je najpoštenije ukratko opisati moje trenutne pripreme. Preko ljeta sam malo vozio biciklu i malo, ali jako malo trčao... Naime radio sam u prosjeku 10-12 sati na dan pa sam ono malo slobodnog vremena većinom potrošio na more i ispijanje ledenih pivi u dubokoj hladovini. Nije ništa za pohvalu, ali tako je bilo. Razmišljajući o svom slobodnom vremenu unazad godinu dana shvatio sam da je volja za trčanjem postojala, ali osim par trekinga i čisto rekreativnog trčkaranja nisam uspio ništa napraviti upravo zbog nedostatka vremena. Sada je pak druga priča, vremena imam, a počeo sam i pripreme, pa i normalne treninge laganih dužina. Počeo sam kao da nikada prije nisam trčao, lagano i s malo kilometara. Rezultat toga su upale mišića koje ne prestaju u potpunosti već neko vrijeme jer svaki novi trening od 6-7-8 km sutradan sa sobom nosi podsjetnik u nogama. Ali tako mora biti jer to je cijena za hladne pive tokom ljeta kako sam već spomenuo. Uskoro počinje Zimska liga, točnije za tjedan dana u Kostreni i dolazim ali neću trčati prva 2-3 kola jer nisam spreman. Pomoći ću Melezu oko rezultata ako bude trebalo. Planiram otići u Mrkopalj na kitu krajem mjeseca, a nakon toga bih mogao otrčati 3. kolo Kostrene gdje je ravna(lakša) staza. To neka bude to zasada, vidimo se za tjedan dana. Potraga za Istinom je opet u igri.

Image and video hosting by TinyPic
podno brda Straža

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.