Goddess Vesna

subota, 30.07.2022.

Epilog

Polako prolazi mila nam boleština! Današnje kontrolno testiranje je pokazalo da nismo više pozitivni ali smo do utorka u samoizolaciji, zlu ne trebalo. Junior se pobrinuo za stare mu roditelje, obavio shopping da ne umremo od gladi, žeđi i ostalih pošasti!
Uglavnom, posljedice postoje. Umor, i to konstantni, nesanica......... Sva sreća da možemo gledati serije dok ne zadrijemamo svaki u svom brlogu! :))
Nismo izgubili ni osjet okusa i mirisa ali nekoliko dana smo osjećali pečenje i žarenje u ustima; bilo je nemoguće nešto pojesti jer je sve bilo odurnog okusa (osim voća). Da ne duljim, ne bih nikome poželjela zadnjih 9 dana! Nije to gripica ni malo jača prehlada....
Kaže moj Junior ( a tko sam ja da preispitujem naučne argumente) da bi bilo gore da nismo cijepljeni. I vjerujem u to! Ipak je ostalo nešto antitijela u nama. Malo sam imala frku frkicu zbog moje tromboze ali pila sam puno tekućine i lijekove, tako da sam izbjegla moguće pojavljivanje trombova i daljnje komplikacije!
A sad adio..... Odoh nazad u horizontalu ;)!

Oznake: korona

- 11:38 - Komentari (12) - Isprintaj - #

srijeda, 27.07.2022.

Šmrc-šmrc

Da mi je netko rekao da ću biti pozitivna na koronu, rekla bi mu da ide vrit! Ali, evo i nas je dohvatila..... Nakon svega što sam poduzimala, nošenje maske u trgovini, razmak......Znači da nema pravila! Uglavnom, ako nas zadesi teško disanje i divljački kašalj, istog časa u bolnicu! Za sada Lupocet od 1000 mg i Brufen od 600mg svakih 6 sati! Budite mi zdravo i živahno!

- 08:24 - Komentari (20) - Isprintaj - #

utorak, 26.07.2022.

Šmrc

Zadnjih nekoliko dana potpomažem farmaceutsku industriju..... Vani peče 39 stupnjeva a ja sam na malo više! Ne, nije ugodno! Šopam se lupocetima, kašljem, kišem! Znojim se kao da sam u sauni! U rijetkim trenucima kad mi padne temperatura (kao ovaj), tankam se ledenim čajem (znam da nije dobro) i ledenim voćem iz frižidera! Jučer navečer zakurio je i zakoniti! Baš smo sretni jer i bolujemo zajedno!
Ali dobro; sjedenje pod klimom ima svojih prednosti a sad sam shvatila i nedostatke! Čuvajte se, pazite na sebe... da ne prođete kao ja!

- 08:34 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.07.2022.

Godišnjica

12 bresaka
500 g šećera u prahu
sok od jednog limuna
2 l bijelog vina
1 boca pjenušca(Freixenet Cordon Negro)
2 čašice maraskina ili liker od marelica

Breskve ogulite, izvadite im koštice, narežite ih na kockice ili ploškice pa stavite u posudu za bole.
Pospite vanilin šećerom u prahu, poškropite sokom od limuna i prelijte bijelim vinom. Ostavite hladiti u hladnjaku barem 2 do 3 sata.
Nakon toga dodajte rashlađeni pjenušac i maraskino. Nemojte često i puno miješati jer će bola postati mutna.
Da bi se šećer lakše otopio, umjesto teže topljivim kristalnim, bolu zasladite šećernim sirupom. Umjesto pjenušca možete dodati soda vodu.(voda.... brrrrrrrr) :)
Danas se pijucka bola!

Oznake: 35 godina

- 13:49 - Komentari (10) - Isprintaj - #

petak, 15.07.2022.

Koncert

25.11 U Areni Zagreb gostuje Andre Rieu......... Pocastila sam se za rodendan, karte su kupljene! Jedva cekam cuti "Juliszka aus Budapest", Straussove valcere uzivo..........Biti ce to noc za pamcenje!
Placida cu propustiti! Njega ostavljam svojoj sogorici!

- 10:42 - Komentari (9) - Isprintaj - #

utorak, 12.07.2022.

Comeback

Sve sto je lijepo kratko traje! Moje najstarije, bakin prvijenac i ja vratili smo se iz Njemacke, tocnije Baden Württemberga! Uzivancija .......... Dva dana za redom bili smo u Wilhelmi, ooogromnom zolooskom vrtu! Dijete je uzivalo a bome i ja! Vrijedilo je svakog centa! Inace, ako ce tko posjecivati ulaznice su 20 eura odrasli i 8 eura djeca do 12 godina! Sam put avionom je bio uzbudljiv! Kad smo sletjeli u Zurich i bili u transferu za Sttuttgart, malo smo svrljali po aerodromu.....Oci su bile poput cajnih salica! Upijao je atmosferu, gledao ljude sa svih strana svijeta! Da ne govorimo o tome kad smo se ukrcavali uz drugi avion, vec je bio pravi, iskusan putnik!
Uglavnom, dozivjeli smo svasta! Sopingirali smo, malo obnovili garderobu, kupovali igracke i legice! A poklona je bilo more! Prijateljica moje sestricne je Japanka, malo je reci da je bio odusevljen! A smijuljio se i bio jako sarmantan dok su razgovarali na manjkavom engleskom,rukama i nogama, prstima........... Dva puta smo vecerali vani sa mojom Seki i njenom familijom, naravno u pravom njemackom restoranu "Krone"! Svaka selendra mora imati ili "Krone " ili "Adler"! Sala mala! Mislim da ne budem tako skoro pozeljela novi "rajze"..... Jos dolazim k sebi! Dijete je otputovalo sa roditeljima i preostalim malim razbojnicima na more a baka i deda su ostali u Zagrebu!
Do nekog novog, opsirnijeg posta.........Auf wiedersehen!!!!!!!!!!
Isprike jer nema slova sa kvacicom, nova tastatura.....


https://www.youtube.com/watch?v=-52MWBzal2c

- 14:46 - Komentari (8) - Isprintaj - #