Goddess Vesna

nedjelja, 29.05.2022.

Ja sam


Ja sam mirna kao površina jezera, ja sam nitko i ništa.
Ja sam knjiga koju nitko nije pročitao.
Ja sam potisnuto sunce i mjesec u magli
Ja sam nebitna i neželjena, slomljena igračka u potkrovlju.
Ja sam prašina na ogledalu koju ostavljate iza sebe
Ja sam zrak koji udišete i pljujete kao nešto drugo.
Ja sam ono sivo, tamno............. najtamnije crno
Ja sam stara duša sa zaboravljenim uspomenama
Ja sam zaboravila riječi, vise na vrhu jezika, vise na omči vaših usana.
Ja sam presušeni potok.
Ja sam posječena šuma. Odlučno ništavilo
I tamo je pakao koji gori u mojim očima i duši .........

03.03.2014

- 22:32 - Komentari (15) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.05.2022.

'ko preživi, pričat' će vol.2

Prvo svima se zahvaljujem na željama da uživam!
Upravo sam otpratila svoje tri bubice! Imali smo prekasno popodne.... i večer. Bili smo u parku i sreli moju prijateljicu koja ima prekrasnu čokoladnu labradoricu koju njih troje poznaju! Koje je to obostrano veselje bilo!!!!! Lola je otplesala indijanski ples a njihovo veseli smijeh kad su sreli svoju četveronožnu prijateljicu ne da se opisati!
Poslije smo radili hamburgere; tek toliko da nešto jedemo! :)
Najstariji je uspio uvjeriti dedicu da strrrašno voli matematiku i informatiku..... a dedek cvate!
Srednji i mala gusarica su imali festival, pjevali i plesali! Naravno s bakom, koja je poznata plesačica i pjevačica (moš mislit)! Oko osam je tatino dežurstvo bilo gotovo i trebalo se spremati za povratak!
Uglavnom, uspjeli su tatu uvjeriti da spavaju kod bake! Malo smo imali strah što ako gusarica u neko doba traži kući....
Nakon tuširanja dedu smo deložirali iz spavaće sobe! Legla sam s njima, počela pričati priču...... nešto prije deset spavali su ko mali šišmiši jutros do devet! Lijepo smo doručkovali, nazvali roditelje da im poželimo dobro jutro! I došlo je vrijeme odlaska svojoj kući! Došao je tatica kojem su se jako razveselili: mi te jako volimo, tako smo te se uželjeli (znaju što tata voli čuti).
Da umorili su me! Nemam više malo godina, tu je i malo bolesti ali ta bezuvjetna ljubav koju pružaju, ručice koje te pomaze po licu i kažu "baka volim te", zagrljaj...... neopisivo je! I sjaj u očima za bojanke koje je deda specijalno napravio za njih, glupiranje dok smo se snimali i slali mami!
Uvijek sam mislila da ne možeš jako voljeti nikoga kao svoje dijete! ......možeš voljeti jače, srce ti brže zakuca kad vidiš dio svog djeteta u tri mala bića!
Zahvalna sam svemiru što mi je dao privilegiju da sam majka odgovornog mladog čovjeka koji mi je pružio mogućnost da u svojem srcu nosim još tri malena srca!

- 11:42 - Komentari (11) - Isprintaj - #

subota, 21.05.2022.

'ko preživi, pričat' će

Obavila šoping u dva dućana molim lijepo! Malo klepetala s društvom s pseće livade.....
A, sad sve četiri u zrak, lagano kafenisanje a popodne dolaze mali razbojnici i gusarica! Baka je obećala napraviti puuuno hambugera!
Eno,dedica nam printa bojanke! Jack Sparow rules!

- 12:40 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 17.05.2022.

Želja

Kad bih mogla izabrati nešto
što trenutno nisam sposobna učiniti
to bi bilo da zadržim suze, zauvijek.........
kad stvarno ne želim da poteku.

- 11:54 - Komentari (10) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.05.2022.

Osobno

Zanimljivo je kako su se digli iz udruge "Vigilare". Naš dobri John Vice nije mogao srati po Australiji pa se vratio u zemlju svojih predaka!
Neću o pobačaju, to je ionako stvar žene i muža.....
Samo bih postavila pitanje: što je s nama kojima je nakon prve trudnoće i poroda izričito rečeno da druga trudnoća ne dolazi u obzir!?
Da li smo trebale rađati i ostavljati siroče iza nas?

- 13:55 - Komentari (11) - Isprintaj - #

utorak, 10.05.2022.

Bezobrazluk na n-tu

Već neko vrijeme sam u lošoj fazi. Depresivci znaju što je to! Elem, dok sam danas teškom mukom obavila što sam trebala, jedva sam čekala leći, pokriti se dekicom i zaspati. Al' ne lezi vraže zvoni netko; nasjeo na zvono ko sivonja!
Odem otvoriti.... moja mila susjeda! (samo smo na dobar dan) U ruci papir A4 sa svim mogućim uputnicama.... Jel'te, nju bi trebalo naručiti u bolnici za neke pretrage pa se sjetila mog Juniora! Inače sam pristojna ali danas sam pitala otkud joj pomisao da mi dolazi na vrata?
Pitala sam da li grata mandu cijeli dan? Nije da grofica Flora nema slobodnog vemena zajedno sa mužem pa nek se naručuje! Raspizdila me do neba i natrag..... Ma jebi se i ti i tvoje naručivanje, ni mene Junior ne naručuje!
Zakoniti je bio zgrožen mojim rječnikom, zamalo da sam se posvađala i s njim!

- 16:32 - Komentari (13) - Isprintaj - #

subota, 07.05.2022.

Tv program i internet portali

Uz jutarnju kavu otvorim sve moguće portale i tako.....čitam i čudim se ko pura dreku koliko sam gluposti u stanju pročitati!
Radi se o glupavim najavama raznih realitiy-a koje ne gledam i nemam ni namjeru.Iz pročitanog ispada da su ti ljudi mentalno potkapacitirani i za nekakvu sitnu paru prostiru svoju intimu svekolikom pučanstvu!
Danas sam donijela odluku da više ne klikam na te članke (radi svog duševnog mira).
Tv program je kriminalan; repriza za reprizom....Sreća da imam satelitske programe pa nisam vezana za naše tv kuće. Pogledam ono što me zanima; više sam za čitanje. Ne volim ljubavne romane čisto jer mi romantika ždere živce. Volim dobar krimi ili špijunski roman isto kao i filmove te tematike.
Zadnje sam pogledala izvrsnu seriju " Mare of Easttown" s izvrsnom Kate Winslet!
Unaprijed se veselim pogledati "Tokyo vice" a u međuvremenu sam pogledala IT science fiction "Devs"!

- 14:51 - Komentari (11) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.05.2022.

Lešinarenje

Zadnjih nekoliko dana čitamo o nestanku mlade žene. Tragedija za njenu obitelj, djecu....
Međutim ono što me smeta da ta žena po našim novinarima nema prezime, samo ime i skraćenicu reality show-a u kojemu je sudjelovala!
Da ne govorim o naslađivanju i ogavnim komentarima ispod članaka! Seciranje njenog života prelazi granicu dobrog ukusa! U krajnjoj liniji naslađivanje nad njenim brakovima, životu...... Tužno!

- 11:26 - Komentari (20) - Isprintaj - #