Trekking na najtezi nacin

ponedjeljak, 01.12.2008.

2008/11/29 - Rab Ultra TrekK - part 1 - Prica

Dana 29.11. a.d. 2008. odrzana je utrka trekKing lige na Rabu. Start je bio zakazan za nekoliko sati (zaboravio sam tocno kada), ali utrka je startala u 9:30, znaci ranim jutrom!
Nakon samog starta ponovio se isti scenarij kao i na gotovo svakoj utrci, najgluplji trekKer lige harry je posjedovao visak snage pa nam je utekao. Na stazi smo ostali igor, mikro, spoks, neki stariji lik, BBS (podaci poznati autoru), jos neki lik i ja. Tu smo pokazali iznimnu mudrost i slusali smo starije, stariji lik nas je uputio koji je pravi put na greben, dok je harry po obicaju otrcao za nekim (jagodom u ovom slucaju) i fulao pravi put.
Greben je pokazao svu svoju ljubav i dobrotu pa smo prakticki pjevuseci prosli taj najlaksi dio staze. Nakon KT2 smo stigli do repetitora gdje smo opet naletili na harrya koji je vec trcao s mahnitim pogledom trazeci KT2, kratko smo ga uputili prema toj tocki i nastavili dalje. Tad se vec spustila magla pa smo imali vrazjih poteskoca pratiti markacije, no na srecu ugledali smo nekoga malo dalje i s nadom da je netko pametniji krenuli prema njemu. Nije bio, bio je to harry. Opet.
Zdruzenim snagama smo uspjeli ponovno doci na pravi puti usprkos bozjoj namjeri da nas omete kisom, do KT3 smo dosli bez vecih problema. Sljedeci dio puta je bio, kako bi to neki rekli, pljuga. Lagano smo trckarali prema Rabu, sto jedino igor nije mogao pratiti, kasnije ce se vidjeti i zasto.
No, kako nas dragi Bogo nije stvorio sve iste (na svu srecu) opet je doslo do razdvajanja, spoks i harry su otrcali pa smo mikro i ja ostali sami. Kretanje prema KT4 smo znacajno usporili pa nas je igor opet sustigao i pokazao nam da je zapravao skupljao snagu. Na tom smo putu susreli i golemu zmijugu. Ni ona nas nije zaustavila, ne znam zasto ju je simun tu podmetnuo. Osokoljeni stizanjem na KT4 prije deadlinea krenuli smo dalje toliko veseli da je igor i zapjevao. Ne pjeva lijepo.
Perforator smo u uvali B lako nasli i spakovali prnje te udarili prema KT6. Na tom smo putu susreli i dva mjestanina, kako to uvijek biva, igrali su igru good mjestanin/bad mjestanin. Naime, jedan nas je poslao krivim putem, sto je mudri igor brzo shvatio te smo se vratili (to se ponovilo vise puta na ovoj utrci). Drugi mjestanin je bio coban kojem smo potjerali ovce bukom koju smo stvarali, a on nam je zauzvrat otkrio kojim putem prema Matkicima. Mikro je u ovom trenutku vec imao ozbiljne probleme s kretanjem.
Ni tu nismo pokazali izrazitu inteligenciju pa smo malo fulali sto ce se jasno vidjeti kasnije na slikama. Kod KT6 smo se ponovo spojili u jednu grupu s harryem i spoksom, zaputili se prema rajskoj plazi, a mikra ostavili simunu. Nama vise nije trebao.
Do rajske plaze smo se zaprepascujuce malo gubili, s obzirom na enteligenciju i cinjenicu da je vec pao mrak. Spustili smo se istom padinom i stali u Lavandi uzeti vode i zadovoljni jer je bilo tek oko 18:20 nastavili put prema zadnje 3 KT, prava sitnica za obaviti.
Tu su poceli problemi, naime, nikako nismo mogli naci stazu, stalno smo gubili markacije i prelazili stijene na sve moguce nacine, hodali kroz makiju, kroz trnje i nekako nasli tu KT7.
Prema KT8 nije bilo toooolikoooo ruzno osim u najgorem trenu kad vise nismo znali kako cemo, nije nam se dalo vise penjati bas pa smo odlucili gaziti po moru. Kako nitko od nas nije Isus (iako mu ja najvise slicim) tako nismo hodali po povrsini nego po dnu. Do KT8 je bilo potrebno jos jednom smociti se do koljena.
Sad se samo jos trebalo vratiti u Lavandu, neki bi rekli da je to prelako. Nije. Nikako nismo uspjevali izbiti na krvavi makadam. Glupa makija, sto te ovce tamo uopce rade? Zaboravih spomenuti, ovcije oci imaju zapanjujuc ucinak u totalnom mraku u kombinaciji s bilo kakvim izvorom svjetla.
Nakon sto smo konacno izbili na makadam pratili smo cestu i nasli tu zadnju KT9 i stigli u Lavandu. Gdje nas je docekao aplauz svih prisutnih. Stvarno lijep docek. I hrana je bila dobra. A decki (zvone i doksa i mikro ak se ne varam) su nam slali pivo. Neki su jos skupili snage za ples (igor) dok smo mi ostali jedva docekali odlazak u hotel na tusiranje i spavanje. Hvala slavici na organizaciji i dariji na voznji!

Neki podaci (s GPS):
ukupni prijedjeni put - 57,9km
vrijeme (prema simunu) - 12:56
pozicija - dijelimo 10. mjesto.

Enteligencija ce biti dokazana sljedecim postom, sa slikama s GPS loga.

Pitanje: ma sto vi radite sa stopalima da ih ne unistite?????

Hvala, do slusanja,

~joghurt

01.12.2008. u 16:39 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Svibanj 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Kako ispasti glup gotovo svaki put kad pokusas sudjelovati na utrci? Ovako!

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis



A koliko vas je bilo?




free hit counters

I ostale bitne stvari: