GLOBE blog Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac

10.03.2014., ponedjeljak

Foto natječaj

Povodom obilježavanja Dana meteorologa Šumarska škola otvara natječaj za najbolju meteorološku fotografiju

Ako imate fotografije duge, oblaka, oluja, idiličnih snježnih fotografija ili predivnog zalaska sunca svoje fotografije možete prijaviti na natječaj za najbolju meteorološku fotografiju u 2013. godini. GLOBE grupa smjera meteorološkog tehničara, koji se u cijeloj Hrvatskoj školuju jedino u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac, obilježit će Dan meteorologa. Kao dio obilježavanja raspisuje se natječaj za najbolju meteorološku fotografiju 2013. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani do 21. ožujka, a rezultati će biti objavljeni na dan obilježavanja 24. ožujka. Fotografije se mogu snimiti u bilo kojem dijelu Hrvatske, a trebaju sadržavati neki meteorološki motiv. Bio to oblak, oluja, idilični snijeg ili pak potpuno vedro nebo. Stručni žiri sastavljen od meteorologa i fotografa odluku o najboljim fotografijama razmatrat će omjerom kvalitete fotografije i zanimljivosti i jedinstvenosti meteorološke pojave na fotografiji.

Svaka osoba može poslati maksimalno 3 fotografije do 21. ožujka u 23:59h na e-mail meteo.natjecaj@gmail.com, a detalje prijava pročitati na dnu ovog teksta. Najbolji autor osvojit će dvodnevno putovanje u Gardaland koje će osigurati putnička agencija KA travel u terminu po dogovoru. Dok će svi autori užeg izbora fotografija, njih 10, dobiti diplome.

GLOBE grupa Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac u programu obilježavanja Dana meteorologa održat će mnogobrojne radionice, predavanja, kvizove i druge aktivnosti za osnovnoškolce, a pripremit će se i poseban program za vrtiće. Sve posjetitelje očekuje i izložba meteoroloških fotografija kao i predavanje poznate sinoptičarke Dunje Mazzocci Drvar. Više o programu obilježavanja Dana meteorologa koji će se održati 24. ožujka u prostorijama škole čitajte na ovim internetskim adresama.

DETALJI PRIJAVA

Što fotografirati?

Fotografija u prvom planu treba prikazivati meteorološku pojavu ili meteorološku temu, a druge objekte ili ljude svakako treba izbjegavati. Fotografija treba biti snimljena u 2013. godini u bilo kojem dijelu Hrvatske.

Pravila

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane, s maksimalno tri fotografije po osobi koja se prijavljuje na natječaj. Krajnji rok za slanje fotografija je 21. ožujak 2014. godine u 23:59h.

Format fotografija: jpeg, 1200px po dužoj stranici fotografije s max veličinom od 2MB
Imenovanje fotografije: ime autora_lokacija fotografiranja_ime fotografije
npr. petra perić_Karlovac_veliki oblak

Fotografije uz osobne podatke (ime, prezime, datum rođenja, e-mail, broj mobitela) poslati na e-mail meteo.natjecaj@gmail.com uz naslov „Za fotografski natječaj“. Prijave koje ne sadrže sve potrebne podatke neće se razmatrati.

Prijavitelji radova obvezuju se da će autorska prava prikazivanja i tiskanja fotografija ustupiti organizatoru za potrebe promidžbe natječaja bez naknade. Autori čije fotografije uđu u uži izbor (top 10) dužni su dostaviti fotografije u visokoj rezoluciji.

Nagrade

Izbor najboljih 10 fotografija kao i najbolju fotografiju vršit će stručni žiri sastavljen od fotografa i meteorologa koji će ocjenjivati kako kvalitetu fotografije tako i zanimljivost meteorološke pojave na njoj te omjerom ta dva kriterija odlučiti.

Nagradu za prvo mjesto osigurat će putnička agencija KA travel, dvodnevno putovanje u Gardaland u terminu po dogovoru. Ostalim autorima čije fotografije uđu u uži krug (top 10 fotografija) dostavit će se diplome.

Veselimo se vašoj prijavi!
- 19:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GLOBE SASTANAK

21.02.2014, u petak, održan je prvi ovogodišnji GLOBE sastanak. Na sastanku su bili prisutni: Marko Vuković, Vladimir Ribičić, Filip Trezner, Ines Špičko, Kristijan Petelin, JosipVujanić, Antonio benić, Buno Moguš, Izidor Lončarić te Luka Vuković, a od profesora: Ivana Čordašev i Mladen Matvijev. „Problemi“ o kojima se raspravljalo na sastanku su bili problemi vezani za unos podataka na GLOBE server, određivanje GLOBE ekipe koja putuje u Jastrebarsko na međužupanijsko natjecanje, predstavljanje ovogodišnjeg GLOBE projekta… Problem sa podacima je riješen istoga dana. Međužupanijsko GLOBE natjecanje održat će se 11. Ožujka u Jastrebarskom, i dogovoreno je da na njega putuju Izidor Lončarić, Josip Vujanić i Luka Vuković, kao glavni prezenteri i predstavnici škole, a uz njih također idu i Filip Trezner, Vladimir Ribičić i Ines Špičko. Ovogodišnji projekt je vezan za mjerenje temperatura tla na različitim mjestima i vrstama tla te utjecaj sunčevog „zagrijavanja“ na temperaturu tla. Mjerenja službeno počinju 1.3, a mjerit će se infracrvenim termometrom kojeg je naša ekipa dobila kao nagradu za prvo mjesto na državnom GLOBE natjecanju 2013 godine.
- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PREDAVANJE O POMORSKOJ METEOROLOGIJI

Srednja Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac organizira predavanje s temom pomorske meteorologije koje će održati Ružica Popović, dipl.inž. s početkom u 12:00 sati u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ 13. veljače 2014., a prisustvovati mogu svi zainteresirani.

Predavanje o pomorskoj meteorologiji u Gradskoj knjižnici

Srednja Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac organizira već drugo ovogodišnje predavanje s temom meteorologije. Predavanja su organizirana u sklopu jedinog meteorološkog smjera u Hrvatskoj te dovode najveće znanstvenike iz područja meteorologije u Karlovac.

Predavanje će se održati s početkom u 12:00 sati u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ 13. veljače 2014., a prisustvovati mogu svi zainteresirani. Ružica Popović, dipl. ing., voditeljica Sektora pomorske meteorologije pri Pomorskom meteorološkom centru Split ukratko će objasniti značaj pomorske meteorologije u Hrvatskoj i svijetu te nas upoznati nas sa prognozama, meteorološkim motrenjima i upozorenjima u pomorstvu.

Pokušat će nam kroz kratko vrijeme objasniti važnost oceanoloških elemenata i pojava značajnih za sigurnost i ekonomičnost plovidbe te šifriranje istih, zatim kako upotrebljavati navigacijske publikacije pri planiranju, izvođenju plovidbe i nakon plovidbe. Kako možemo prepoznati i interpretirati vremenska i oceanološka stanja, prognozirane situacije, uključujući i lokalne uvjete te kako primijeniti prognozu vremena tijekom planiranja pomorskog putovanja, tijekom putovanja, ali i nakon putovanja.

U sklopu smjera meteorološkog tehničara do kraja ove godine očekuje nas cijeli niz događanja i predavanja kao i proslava Dana meteorologa 23. ožujka čime škola nastoji popularizirati meteorologiju kao znanost.


Izvor: Mladen Matvijev


- 18:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PREDAVANJE O ZRAKOPLOVNOJ METEOROLOGIJI

Predsjednik Hrvatskog meteorološkog društva i direktor Sektora zrakoplovne meteorologije u Kontroli zračne plovidbe Alen Sajko bio je gost Šumarsko - drvodjelske škole u Karlovcu.

Predsjednik Hrvatskog meteorološkog društva i direktor Sektora zrakoplovne meteorologije u Kontroli zračne plovidbe Alen Sajko bio je 29. siječnja 2014. gost Šumarsko drvodjeljske škole u Karlovcu.
Sajko je održao stručno predavanje u Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić".

Prisustvovati su svi učenici meteorološkog smjera Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac te zainteresirani građani i nastavnici koje zanima ponešto o suvremenoj zrakoplovnoj meteorologiji, prognozama, meteorološkim motrenjima i upozorenjima u zrakoplovstvu.
- 18:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2014  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2014 (4)
Ožujak 2013 (8)
Svibanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (11)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Listopad 2010 (1)
Lipanj 2010 (2)

Opis bloga

Linkovi

METEOROLOŠKA POSTAJA