Linkovi
http://public.carnet.hr/globe
GLOBE program Hrvatska

http://www.globe.gov
GLOBE program

http://globe.blog.hr
GLOBE blog

http://free-sb.t-com.hr/kkrtalic
Međužupanijsko stručno vijeće programa GLOBE ISTOK

www.os-hbadalic-sb.skole.hr
web lokacija naše škole

posjetitelj(a) na našem bloguGLOBE škola OŠ Hugo Badalić Slavonski Brod

petak, 30.05.2008.

Rezultati državne GLOBE smotre!

XI. državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola, 27.-29. svibnja u Tisnom i Murteru


Ove smo godine na državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola osvojili dva priznanja: za najuspješniji GLOBEblog i za iznimna postignuća u ostvarivanju programa GLOBE tijekom protekle školske godine, a na orijentacijskom najtecanju 10. mjesto. Više...

Nova mjerenja

Za uspješne rezultate na Državnoj GLOBE smotri dobili smo barometar. Odmah smo krenuli s novim mjerenjima.- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.05.2008.

Eko akcijevijest smo preuzeli s www.slavonski-brod.hr

Posjetili smo Ecocity i spašavali klimu

Za vas smo pronašli na satu informatike zanimljive eko igrice na Internetu (nastavna jedinica: pretraživanje Interneta).
Cilj je prve igre donošenje odluka kojima se štiti svjetska klima, i to na svim lokacijama. Da, klimu možemo "spašavati" i u svojoj kuhinji ili kupaonici. Naše ispravne odluke će spasiti Ecocity od poplave! Zaigrajte i vi.ElectroCity je zabavna i poučna online igra u kojoj se nalazite na položaju gradonačelnika i trebate upravljati razvojem jednog grada. Tijekom igre potrebno je razviti dobru strategiju izgradnje grada jer morate brinuti o četiri područja o kojima ovise rezultati: sigurnosti opskrbe energijom, broju stanovnika u gradu, stanju okoliša, te naravno kao i svaki gradonačelnik, o vlastitoj popularnosti među građanima.

Cilj projekta "Pika i prijatelji" je doprinijeti lokalnim i globalnim nastojanjima za očuvanjem prirode i okoliša. Korisnici projekta su djeca i mladi do šesnaeste godine starosti, roditelji, nastavnici, odgajatelji te zainteresirani građani i udruge.

ElectroCity Pika i prijatelji

The Animals Save the Planet (Životinje spašavaju Zemlju) niz je kratkih edukativnih crtića na temu klimatskih promjena i zaštite prirode i okoliša. Tvorci crtića su ljudi sa televizijskog kanala Animal planet koji se ovom serijom crtića doista potrudio na najjednostavniji mogući način objasniti djeci i mladima (i onima koji to nisu) na koji način i što učiniti za spas Zemlje! Crtići su u sklopu projekta Pika i prijatelji prevedeni na hrvatski jezik.

Web mjesto Ozzy Ozon sadrži različite sadržaje primjerene klincima kojima se ukazuje na tvari koje oštećuju ozonski omotač i na brigu koju moraju posvetiti njegovoj zaštiti.

The Animals Save the Planet Ozzy Ozone

Projekt "Mala škola čiste energije" doprinosi razvijanju svijesti o održivom razvoju kroz uporabu obnovljivih izvora energije i savjesnu uporabu energije, a cilj mu je edukacija osnovnoškolske djece o obnovljivim izvorima energije, mogućnostima njihove uporabe, energetskoj učinkovitosti te prednostima koje nam to sve donosi u smislu zaštite okoliša. U tu će se svrhu u sklopu projekta izraditi radni listovi koji će sadržajem nadopunjavati slikovnicu "Obnovljivi izvori energije".

Projekt

- 15:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

< svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Opis bloga
Prikaz rada GLOBE škole OŠ Hugo Badalić Slavonski Brod
Podaci o OŠ Hugo Badalić


Adresa:
Borovska 3
35000 Slavonski Brod
os-hugobadalic@skole.t-com.hr
tel/fax: 035/446-015

Ravnateljica:
Zdenka Mališa, prof.

GLOBE učiteljica:
Kristina Krtalić, prof.

GLOBEblog učenice:
Josipa, Katarina, Martina i Nikolina

Preporučena rezolucija 1680x1050