."Spašavanje utopljenika u rukama je samih utopljenika".."Tko kontrolira prošlost, kontrolira i budućnost. Tko kontrolira sadašnjost, kontrolira i prošlost.""Mnoge stvari ne razumijemo zato što je naše razumijevanje slabo, već zato što te stvari ne spadaju u krug naših koncepata". <Globalnapolitika.>
Brojač posjeta


Flag Counter

Website Stats

Globalnapolitika

26.10.2020., ponedjeljak

Lockdown i dolazi veliki obračun

Kao što vidite u državama u EU uvodi se jako velika ograničenja,lockdown koji se počo provoditi u većini država,pojedine države uvode policijski sat,kretanje u noćnim satima od 21 pa do 5 ujutro itd.U dosadašnjim temama na Blogu pisao sam zašto i zbog čega je koronavirus izmišljen na samom početku a onda se u taj proces umješala američka drzavna elita ili "duboka država" radi realizacije svojih ciljeva a to je Novi svjetski poredka koji bi trebao biti stvoren po njihovom planu i programu kojeg su napisali u periodu 2008-2010 godine.Tih godina bila je ekonomska kriza koju je stvorila ta ista elita a sada provode opet veliku krizu,haos sa svojim poslušnicima u Evropi.
Mnogi će se upitati zašto odjednom sva ta represija,policijski satovi itd?Odgovor je jednostavan,da jednostavniji nemože biti.Po Evropi sire sve su to sluge ili piuni "duboke drzave", znaju jako dobro da nakon izbora idućeg mjeseca dolazi totalni obračun i da će početi letjeti perje na sve strane.Sada im je jedino ostalo da pokusaju kroz sve te represije stvoriti haos i nezadovoljstvo naroda kako bi se onda oni mogli pojaviti kao spasioci svega toga a konačni cilj bi bio Novi svjetski poredak uz obavezno cjepljenje,čipovanje i potpuna kontrola stanovništva.Vjerjem da taj njihov suludi plan neć euspijeti iako u pojedinim državama imaju već napisane planove kako i na koji način sve to treba sprovoditi.Da im je sve to u planu,govori slijedeći tekst jednog e-emaila iz Kanade:
Član sam odbora Liberalne stranke Kanade. Sjedim u nekoliko skupina odbora, ali informacije koje dajem potječu od Odbora za strateško planiranje (kojim upravlja Ured premijera).
Moram započeti s tim da nisam sretan što ovo pišem, ali moram to reći. Kao Kanađanin i posebno kao roditelj koji želi bolju budućnost ne samo svoje djece već i druge djece. Drugi razlog zbog kojeg to radim je taj što je oko 30% članova odbora nezadovoljno smjerom u kojem će se kretati Kanada, ali naši su stavovi zanemareni i planiraju krenuti prema svojim ciljevima. Također su jasno stavili do znanja da ništa neće zaustaviti planirane rezultate.Detaljni plan i cilj, kako ih je utvrdio Ured premijera, su sljedeći:
- Faza postupnog uvođenja mjera sekundarne blokade, koja započinje prvo s velikim gradskim područjima, a zatim se širi prema van. To se očekuje do studenog 2020.
- Ubrzati nabavu (ili izgradnju) izolacijskih objekata u svim provincijama i regijama. Očekuje se do prosinca 2020.
- Novi dnevni dodaci COVID-19 naglo će se povećati iznad ispitnih kapaciteta, uključujući povećanje broja smrtnih slučajeva povezanih s COVID-19 na temelju iste krivulje rasta. Očekuje se do kraja studenog 2020.
- Potpuno i potpuno zaključavanje (tj. Zaključavanje) (puno strože od postupnih ograničenja u prvoj i drugoj fazi). Očekuje se do kraja prosinca 2020. - ili početka siječnja 2021. godine.
- Program nezaposlenosti transformirat će se i proširiti, promijeniti će se u program univerzalnog temeljnog dohotka. Očekuje se do 1. kvartala 2021. godine.
- Pretpostavljena mutacija COVID-19 i / ili zajednička infekcija sekundarnim virusom (koja se naziva COVID-21) dovest će do trećeg vala s mnogo većom smrtnošću i višim stopama zaraze. Očekuje se do veljače 2021.
- Nova dnevna povećanja hospitalizacija COVID-19 pozitivnih pacijenata i smrtnih slučajeva povezanih s COVID-19 i COVID-21 premašit će kapacitet zdravstvenih ustanova. Očekuje se u prvom do drugom kvartalu 2021.
- Uvest će se proširena ograničenja zaključavanja (koja se nazivaju trećim zaključavanjem). Uvest će se potpuna ograničenja putovanja (uključujući putovanja između provincija i unutar grada). Očekuje se do 2. tromjesečja 2021.
- Prijelaz pojedinaca na program univerzalnog temeljnog dohotka. Očekuje se do sredine drugog kvartala 2021. godine.
- Očekivani poremećaj lanca opskrbe, nedostatak zaliha, velika ekonomska nestabilnost. Očekuje se do kraja drugog tromjesečja 2021.
- Raspoređivanje trupa u glavnim gradskim područjima, kao i na svim glavnim cestama, kako bi se uspostavili putnički kontrolni punktovi. Ograničenja putovanja i kretanja. Logistička podrška pružit će se područjima. Očekuje se dotrećeg kvartala 2021.

Uz ovaj detaljni plan, od Odbora za strateško planiranje zatraženo je da predloži učinkovit način za podnošenje Kanađana ovog ekonomskog napora bez presedana. Onaj koji će promijeniti lice Kanade i zauvijek promijeniti živote Kanađana. Rečeno nam je da će, kako bi nadoknadila ono što je u biti ekonomski kolaps na međunarodnoj razini, savezna vlada ponuditi Kanađanima potpuno oslobađanje duga. To će funkcionirati ovako: savezna vlada ponudit će eliminaciju svih osobnih dugova (hipoteka, zajmova, kreditnih kartica itd.), Uz sva financijska sredstva koja će Kanadi osigurati Međunarodni monetarni fond (MMF) u okviru takozvanog programa "Poništavanje svjetskog duga". U zamjenu za prihvaćanje ovog potpunog oprosta duga, pojedinac će zauvijek izgubiti vlasništvo nad svom imovinom i imovinom.Pojedinac će također morati pristati sudjelovati u rasporedu cijepljenja protiv COVID-19 i COVID-21, koji će pojedincu pružiti neograničeno putovanje i sredstva za život čak i kao dio potpunog zaključavanja (putem foto kartice, koja će se nazivati kanadski "HealthPass"). ).
Članovi odbora pitali su tko će u ovom scenariju postati vlasnik zaplijenjene imovine i imovine i što će se dogoditi s vjerovnicima ili financijskim institucijama, a jednostavno nam je rečeno da će program Poništavanje svjetskog duga obraditi sve detalje. Nekoliko članova odbora također je pitalo što će se dogoditi s pojedincima koji su odbili sudjelovati u ovom programu za poništavanje duga ili su odbili HealthPass ili raspored cijepljenja, a odgovor koji smo dobili bio je vrlo zabrinjavajući. U osnovi, rekli su nam da je naša dužnost iznijeti plan koji će osigurati da se to nikada ne dogodi. Rekli su nam da je u najboljem interesu pojedinaca da sudjeluju. Kad je nekoliko članova odbora neumorno tražilo odgovor, rekli su nam da će onaj tko odbije prvo živjeti neograničeno u granicama zaključavanja. I u kratkom vremenskom razdoblju,kako se sve više Kanađana prelazi na program oslobađanja od duga, oni koji odbiju sudjelovati smatrat će se sigurnosnim rizikom za javnost i bit će premješteni u izolacijske objekte. Kad uđu u ove ustanove, dat će im se dvije mogućnosti da sudjeluju u programu oprosta duga i budu pušteni ili da ostanu u izolacijskom objektu na neodređeno vrijeme na temelju ozbiljne klasifikacije rizika po javno zdravlje i da im se oduzme sva imovina.ili ostati u izolacijskim objektima na neodređeno vrijeme na temelju klasifikacije ozbiljnog rizika za javno zdravlje i oduzeti im svu imovinu.ili ostati u izolacijskim objektima na neodređeno vrijeme na temelju klasifikacije ozbiljnog rizika za javno zdravlje i oduzeti im svu imovinu.
Dakle, možete zamisliti da je nakon što smo sve ovo čuli, uslijedila žestoka rasprava koja je eskalirala izvan svega čemu sam ikada prije bio svjedok. Na kraju je Ured premijera neizravno naznačio da će se cijeli dnevni red kretati naprijed, bez obzira na to tko se s tim složio. Da to neće biti samo Kanada, već će zapravo sve nacije imati slične planove i programe. Da moramo iskoristiti situaciju koja je trenutno kako bi potaknuli promjene u velikom opsegu kako bi poboljšali svačiji život. Članovi koji su se protivili i oni koji su pokrenuli ključna pitanja koja iz toga proizlaze bili su potpuno ignorirani. Naši stavovi i zabrinutosti bili su zanemareni. Jednostavno nam je rečeno da to učinimo.Znam samo da mi se ne sviđa i mislim da će Kanađane baciti u mračnu budućnost.
Vancouver, Kanada: Poslano 14. listopada
Ali plan u Kanadi je toliko zastrašujući da sam ga odlučio objaviti s rizikom da izgubim reputaciju. Ako se pokaže sranjem, rado ću se ispričati. A ako to nije sranje, što ćemo znati u narednim mjesecima, budimo sigurni da će, iako je Kanada daleko, naše političare rado nadahnuti sranje, a uskoro bi se i nama moglo dogoditi nešto slično. Bog nas zaštitio od političara.


Bliže se izbori u Americi i danas je Trump na svom Twiteru napisao,ako pobjedi na izborima da ce jednim potezom unistiti koronavirus.Netreba biti previše mudar da iz njegovih riječi sve rečeno,tko stoji sada iza tog velikog haosa:duboka država i elite koje su na sve to napojene preko mafijaških skupina,koji u svemu tome vide novac,svoj interes,zaboli ih ona stvar za narod.Globalisit koji su koronavirus na početku korisitli za preformaciju svjetske ekonomije da nedođe do totalnog haosa i inflacije,sada vode veliku borbu protiv duboke drzave i elita u svijetu,kako i na koji način savladati taj haos koji bi mogao preći u pojedinacne lokalne ratove i totalni haos.Jedina nada u svemu tome je pojeda Trumpa da se konačno obračuna sa dubokom državom i da unisti i pohapsi sve one koji su pokrenuli sve to zlo pod imenom koronavirus.Globalisti su upozorili američku drzavnu elitu,nepriznaju poraz na izborima,smjestiti ce u Americi građanski rat koji će biti mala beba nasprema onome sto se prikazuje u filmu"Podivljali Max".
Znaci,ovih dana očekujte jos drastičnije razne mjere protiv tog zločestog kovida,tupi i glupi novinari nemaju druge teme nego vas svakodnenvo lažu,pišu dezinformacije oko zaraženih,mrtvih a koronavirus kao sam virus nepostoji.Lako moguće da u konačnom obračunu može sa strane od duboke drzave doći do aktiviranje biološkog oružja preko ranih obavjestajnih službi koje su pod njihovom kontorlom,jer znaju jako dobro što ih ceka nakon izbora i pobjede Trumpa:bajbuk ili pržun.
Da nezaboravim,moram dodati, Putin na Valdajskem forumu 20.10. otovoreno rekao da svijet bez Rusije neće postojati a izjava Bidena da je najveća pretnja svijetu i Americi Rusija,govori činjenica da je američka duboka država i pojedine elite sa zapada spremne na sve.Nemojte misliti da u Rusiji nema pindusa koji otovoreno pozivaju duboku državu i elite sa zapada da uklone Putina i Lavrova,jer oni su jedini koji sprečavaju da Rusija opet bude njihov rudnik zlata gdje će moci koristiti badava rusko prirodno bogastvo uz pojedine oligarhe a narod ce krepivati od gladi kao davne 1991 godine.Ova i iduća godina biti će velikih događanja a nakon izbora u Americi,biti ćete iznenađeni koliko će prljavog veša izaci oko događanja vezano za koronavirus i puno drugih stvari , mnogi nemogu niti zamisliti što će sve isplivati ..biti ce vesela Nova 2021godina.

- 23:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

22.10.2020., četvrtak

Marija Terezija i projekat Trimora-Austro-Ugarska monarhija
Prije dva tjedna sam na Blogu kao prvu temu napisao"Incijativa Trimora".Da sve ponovo nepišem o svemu tome,19. listopada 2020. godine u Talinu se održao ovogodišnji summit Inicijative tri mora . Zbog Covid-19, summit je bio virtualni, tako da njegovi sudionici sve to virtualno dogovarali.
Virtualni summit i Forum triju mora usredotočit će se na budućnost inicijative, financiranje prekograničnih infrastrukturnih projekata i digitalizaciju energetskog i prometnog sektora. Inicijativa je namijenjena promicanju suradnje između 12 europskih država i njihovih partnera koji doprinose gospodarskom rastu i energetskoj sigurnosti, kao i promicanju kohezije i jedinstva u Europi.
Inicijativa Tri mora okuplja 12 zemalja između Baltičkog, Crnog i Jadranskog mora - Estoniju, Latviju, Litvu, Poljsku, Češku, Slovačku, Mađarsku, Sloveniju, Austriju, Hrvatsku, Rumunjsku, Bugarsku i, kako se čini, na čelu cijelog ansambla Sjedinjene Države, koje su također bile prisutne na summitu, kao i Europska unija.
Inicijativa tri mora zaključuje transatlantski sporazum - zajamčena investicija od 300 milijuna eura iz SAD-a, financijski i duhovni doprinos Googlea i revolucionarni estonski pristup digitalnoj integraciji prometa i energije u 12 zemalja koje čine regiju tri mora bile su glavne teme napornog dana u virtualnom Summit triju mora, održan u Tallinnu u ponedjeljak 19. listopada 2020.

Pa tko će sa svim tim upravljati? Hoće li to biti Google, čiji je duhovni ulazak u projekt zasigurno velika korist, ili će to biti revolucionarni estonski pristup digitalnoj integraciji prometa i energije u 12 zemalja? Upravljati će Estonija, s populacijom manjom od Praga? Ponovo će upravljati Austrija. A da će sve tako biti,govore slijedeće činjenice koje se objavljuju ovih dana.
O virtualnom summitu u Talinu u Hrvatskim medijima nisam uopće našao članak o tome ,glavni mediji kao općenito šute o svemu tome.Ima jedna zanimljiva stvar o kojoj mediji šute a posebno u Češkoj gdje je 20. listopada 2020. U Pragu je otkriven prvi kip Marije Terezije u Češkoj.
Kao što je napisano na web stranici grada Praga 6 : Marija Terezija na vlast je došla 1740. nakon smrti svojeg oca cara Karla VI. Habsburškog, i to Pragmatičkom sankcijom koju je car Karlo VI., koji je ostao bez muškog nasljednika (praksa je bila da vlast nasljeđuje najstariji sin), donio godine 1713. U naše je zemlje zajedno sa sinom donijela puno novih i dobrih stvari. Zapravo živimo od njegovih reformi do danas. Zbog toga smo izabrali originalno i inovativno rješenje za otvaranje njezinog spomenika i drago mi je da će u Pragu 6 biti zanimljivo umjetničko djelo - prava počast kraljici koja je Češku približila modernom svijetu ", kaže simbolički značaj otkrivanja kipa. godine od trenutka kada je Marija Terezija preuzela Habsburško carstvo, gradonačelnik Praga 6 Ondřej Kolář.
Evo što nam knez iz Austirje govorio na češkom:
"Danas ste puno toga postigli, moja supruga i ja smo vrlo tužni, nismo mogli biti prisutni s vama, jer je Marija Terezija bila naš zajednički predak. I velika nam je čast otkriti kip Marije Terezije, divimo joj se jer je bila vrlo moderna žena i u svoje je vrijeme razvila puno stvari. Danas nas Marija Terezija mora podsjećati na našu povezanu (vjerojatno zajedničku) povijest. Češki Austrijanci u srednjoj Europi i zaista vam želim uspjeh danas, a također lijepu lijepu zabavu i dan. Hvala vam. "
A žena od kneza iz Austrije izjavila slijedeće:
"Željeli bismo čestitati Ondřeju Kolářu, gradonačelniku Praga 6, na otkrivanju ovog prekrasnog kipa Marije Terezije. Marie Tereza, naš zajednički predak, bila je vodeća u obrazovanju i zdravstvu i prekrasan uzor svakoj današnjoj ženi. Kip će biti inspiracija za sve ljude u Pragu 6. "

Marija Terezija (Palača Hofburg, Beč, 13. svibnja 1717. - Palača Hofburg, Beč, 29. studenog 1780.) češka i ugarsko-hrvatska kraljica, austrijska nadvojvotkinja, prva i jedina žena koja je vladala Habsburškom Monarhijom. Zbog njezine znakovite i utjecajne vladavine, četrdesetogodišnje razdoblje njezine vladavine znano je kao Terezijanizam. Njezina je vladavina u nasljednim zemljama započela ratom na život i smrt. U razdoblju od 1740. do 1763. godine vodila je četiri rata koja su dovela do znatnih teritorijalnih gubitaka - prije svega Šleske, ali i talijanskih zemalja.Reforma vojske, ostvarena 1748. godine, jedna je od velikih i dalekosežnih novina njezine vladavine. Ona je jasan dokaz jedne od najizraženijih osobina Marije Terezije, a na kojoj se zasniva njezino slavno državničko umijeće: uvijek se znala okružiti pravim savjetnicima i u pravom trenutku poslušati njihove savjete.
Tom odlukom da Marija Terezija preuzme vlast,tom su se izboru protivili kneževi Karlo Albert Bavarski, Fridrik August II. Saski i španjolski kralj Filip V. koji su sami htjeli prijestolje te nisu bili suglasni sa ženom na vlasti. Mariju Tereziju su podržavale Velika Britanija i Nizozemska, dok je Rusko Carstvo ostalo neutralno. Odmah po dolasku na vlast, pruski vladar Fridrik II. Veliki ušao je sa svojom vojskom u Šlesku i tako započeo osmogodišnji Rat za austrijsko nasljeđe. U daljnjem tijeku rata, odnosno godine 1742., Pruska odnosi pobjedu i pobjeđuje habsburške trupe kod Hotušica u Češkoj. Marija Terezija i Fridrik II. potpisuju Wrocławski mir i time završava Prvi šleski rat, no Rat za austrijsko nasljeđe se nastavlja. Fridrik II. napušta protuhabsburšku koaliciju, dobiva Šlesku i grofoviju Glatz. Godine 1743. Marija Terezija je okrunjena u Pragu kao češka kraljica. Te iste godine Marija Terezija potpisuje Wormski ugovor zajedno s Velikom Britanijom i Kraljevinom Sardinijom, a cilj ugovora bio je protjerivanje Bourbona iz Italije. Godine 1744. Fridrik II. započinje Drugi šleski rat protiv Marije Terezije. U rujnu 1745. Franjo Stjepan Lotarinški, muž Marije Terezije, okrunjen je za cara pod imenom Franjo I., a iste godine kraljica potpisuje Četvorni savez protiv Pruske. Rat je završen 1748. godine potpisivanjem Aachenskog mira kojim je Marija Terezija uspjela sačuvati status quo ante bellum, izuzev gubitka Šleske još od samog početka rata.
U vrijeme Marije Terezije, Hrvatska je podijeljena na županije, kao veće, i okružja, kao manje sastavne teritorijalne jedinice. Na čelu županija nalazio se župan (supremus comes), a niže i srednje plemstvo okupljalo se na županijskim skupštinama. Jedna od prvih reformi koje je Marija Terezija napravila bila je obnova triju slavonskih županija 1745. godine. Tako se od te godine u sklopu Hrvatske govorilo, osim o postojećim Zagrebačkoj, Varaždinskoj i Križevačkoj, i o Virovitičkoj, Srijemskoj i Požeškoj županiji, a vrlo brzo uspostavljena je i Severinska županija (sjedište Mrkopalj; Rijeka - Senj - Gorski kotar).

Ključno političko tijelo u Hrvatskoj bio je Sabor, tada još uvijek staleški, koji je svoje predstavnike slao u Namjesnički sabor u Požunu (zapravo Ugarski sabor). Na čelu sabora bio je ban, osoba koja je imala status potkralja i predstavljala glavnu državnu instituciju Hrvatske. Ban je za Marije Terezije bio obavezan polagati prisegu i na taj način potvrditi žezlo i zastavu (simbole banske časti), a za bana je uvijek birana osoba lojalna politici Dvora (što je omogućilo svojevrsne beneficije). Banski stol (na čelu s protonotarom) kao sudbena ustanova postojao je još od 1723., a održavane su i Kraljevinske konferencije, svojevrsni sastanci vlade na kojima su donošene i provođene razne odredbe. Marija Terezija je 1767. godine formirala Hrvatsko kraljevsko vijeće (Consilium Regium), čime je uvelike povećala ulogu Hrvatske i smanjila njezinu ovisnost o Ugarskoj. Sjedište vijeća je do 1776. bilo u Varaždinu, kada je u gradu izbio veliki požar, nakon čega je (zajedno s Banskim stolom) preseljeno u Zagreb. Staleži su uvelike protestirali protiv Vijeća, smatrajući ga instrumentom centralizacije te su se tako oslanjali na mađrasko plemstvo. Kraljica je vijeće ukinula 1779. godine kada je sve njegove ovlasti prenijela na Ugarsko namjesničko vijeće, a ne na Hrvatski sabor. Hrvatska je tada, po prvi puta u povijesti, postala podložna ugarskim državnim tijelima. Ukidanje Vijeća tako je zapravo još više oslabilo položaj Hrvatske unutar Monarhije i pripomoglo ugarskoj hegemoniji.

Marija Terezija uvela je nekoliko značajnih vojnih reformi tijekom 40 godina svoje vladavine, od kojih su najznačajnije bile one vezane uz Vojnu krajinu. Kako je Vojna krajina sve do 18. stoljeća imala primarno obrambenu ulogu, odnosno služila je kao prva crta obrane protiv Osmanlija, trebalo je provesti reforme kako bi se (pošto su osmanska osvajanja jenjavala) uloga Vojne krajine promijenila. U Vojnoj je krajini, koja je tada podijeljena na 11 pukovnija, provedena sustavna militarizacija (uz obvezni vojni rok od 16. do 60. godine) koja ju je pretvorila u izvor vojske (svojevrsnu "vojnu akademiju"), a ne obrambenu barijeru. Ta militarizacija omogućila je Monarhiji stalan izvor vojske i njihovo sudjelovanje u ratovima, a ne više samo obranu od Osmanlija.
Godine 1746. u Bečkom Novom Mjestu Marija Terezija osniva vojnu akademiju Theresianum, koja je postala najpoznatija i najznačajnija vojna akademija u Monarhiji (na njoj je diplomirao i Petar Preradović).
Uz podršku kraljice Marije Terezije barun Franjo Trenk osniva 1741. godine Trenkove pandure, koji su Monarhiji služili kao velika podrška tijekom ratnih pohoda (posebice Rata za nasljeđe).
Gospodarske reforme Marije Terezije bile su primarno usmjerene na reformiranje (i subsekventno ukidanje) feudalnih te uređivanje kmetskih odnosa. Njezin otac, Karlo VI., još je 1737. donio prvi urbar, a ona je time nastavila 1756., donošenjem Slavonskog, i 1780. donošenjem Hrvatskog urbara. Urbari su dokumenti koji su smanjili davanja kmetova feudalicima i uredili međusobne odnose (smanjenje tlake i zamjena iste porezima). Slavonski urbar iz 1756. omogućio je bolje uvjete kmetovima i njihov izlazak na burzu, odnosno tržište, a naišao je na očekivane proteste plemstva. Kraljica je provodila i plansku kolonizaciju.
Oduzela je isusovcima, i drugim redovima katoličke Crkve, školske poslove, odvojila ih od Crkve. Sva djeca, oba spola, u dobi od 6 do 12 godina, bila su obavezna pohađati školu.Obrazovna je reforma dočekana s neprijateljskim stavom, posebno od strane seljaka koji su htjeli da djeca rade u polju (od rane mladosti).Maria Terezija slomila je odbijanje, s naredbom da se uhite svi protivnici.
Marija Terezija oduzela je isusovcima cenzuru. S druge strane, torturu i parnice protiv vještica stavila je pod svoju kontrolu, što je ubrzo (1758.) dovelo i do konačne likvidacije tog srednjovjekovnog krvavog nasljeđa. Ove reforme provedene su u sklopu uvođenja Kaznenog zakonika kojim je kraljica ograničila provođenje smrtne kazne u Monarhiji. Otvarala je nove medicinske ustanove i rađaone, što je dovelo do demografskog rasta. Poticala je razvoj manufaktura u Austriji, ali je tako priječila njihov razvoj u Hrvatskoj. Provodila je i popise stanovništva i zemljišta (katastri), uvela kućne brojeve u Monarhiji te poticala sadnju novih kultura.
Kada je njezin suprug Franjo I. preminuo 1765., suvladar joj je postao sin Josip II., tako da je dio ovih reformi nastao i pod njegovim utjecajem. Ipak, tijekom vladavine znalo se da je Marija Terezija na čelu, tako da Josipov utjecaj i nije bio posebno znakovit za donošenje i provođenje reformi.

Što da kažete na sve to?Sve jasno nakon ovih poteza da pomalo na "mala vrata" kroz projekat Trimora i otkrivanje u Pragu spomenik Marije Terezije ,vraća se ponovo Austrijsko-Ugarska monarhija.Dok mediji svakodnenvo trube o povećanom broju zaraženih oko nepostojećeg virusa,iza kulisa u politici događaju se puno važnije stvari o kojima mediji šute da nebi narod počeo se protiv toga buniti radi svojih nacionalnih emocija.
Da, tako se upravlja složenim nadsistemima, a na nama je da možemo znati te procese. Stoga ne oklijevajte, a kad zatvore lokale, uvijek ih čitaju navečer, umjesto vijesti na TV-u, još uvijek imaju zadatak napraviti gulaš u našim glavama, pročitajte nekoliko članaka na ovom Blogu gdje ćete pronaći puno kvalitetnijih informacija o onome što se događa iza zakulisnaih poltičkih igara u svijetu i Evropi.. Bez razumijevanja niskofrekventnih (dugoročnih, vremenski produženih) i srednjoročnih procesa, nije moguće dovoljno dobro analizirati ili komentirati visokofrekventne (kratkotrajne) procese.

- 21:24 - Komentari (1) - Isprintaj - #

21.10.2020., srijeda

Koronavirus i Novi svjetski poredak

U predhodnim temama sam pisao da je koronavirus instrument globalne preformacije svjeta na ekonomskoj,političkoj socijalnoj bazi.Da se moje predpostavke točne govori slijedeća cinjenica oko organizacíje Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu januaru 2012;godine.Gdje zagovornici iza kóje stojí Americká duboka drzava želé Noví svjetski poredak i globalisti kojí podrzavaju Trumpa, kapitalistički sistem kojí je prihvatljiviji za vecinu običnog naroda.
“Velika preformacija ekonomije"je tema samita koji će sazvati Svjetski ekonomski forum u januaru 2021. godine. Sastanak Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, okupit će globalne lidere iz brojnih vlada, ekonomije i civilnog društva, te druge sudionike iz cijelog svijeta
“COVID-19 je ubrzao našu tranziciju ka dobu Četvrte industrijske revolucije. Moramo osigurati da nove tehnologije u digitalnom, biološkom i fizičkom svijetu ostanu usmjerene na čovjeka i da služe društvu u cjelini, pružajući svima pošten pristup”, rekao je António Guterres, glavni sekretar Ujedinjenih naroda u New Yorku.
Na ovu temu su govorili još i predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, Klaus Schwab, i britanski princ Charles.
"Imamo samo jednu planetu i znamo da bi klimatske promjene mogle biti sljedeća globalna katastrofa, s još dramatičnijim posljedicama za čovječanstvo. Moramo dekarbonizirati ekonomiju u kratkom periodu, koji je preostao, i ponovno dovesti svoje razmišljanje i ponašanje u sklad s prirodom. ” – Izjavio je Klaus Schwab.
Pojednostavljeno govoreći, najavljuju i govore kako bi trebali preći u postkapitalistiku fazu ekonomije. Ali o čemu se radi? Koja je to naredna faza? Međutim, prvo pitanje koje trebamo postaviti sebi jeste: Tko iza svega toga stojí .
Predsjednik Trump je već nekoliko puta na twitteru objavljivao kako se borimo sa “Nevidljivim neprijateljem.”
Kako bi svijet prešao u narednu postkapitalističku fazu, kako najavljuje Klaus Schwab, mora se potpuno urušiti današnja globalna kapitalistička ekonomija.Ali u suštini ovo podrazumijeva urušavanje cjelokupne globalne finansijske i vojne strukture kapitalizma.
Kapitalizam 20. stoljeća započeo je sa dolaskom američkog predsjednika Trumana, krajem drugog svjetskog rata 1945. godine.
Na stotu godišnjicu ovih događaja, 2045. godine, sada nastoje proglasiti kraj dosadašnjeg kapitalizma i svijetu nametnuti novi oblik digitalne ekonomije.

Počeo je drugi talas pandemije u svijetu. U kojem smjeru će se situacija odvijati?
Ujedinjeni narodi su nekoliko puta ove godine upozoravali kako slijedi globalna nestašica hrane i namirnica. Kada pogledamo analize i izvještaje MMF-a, OICD-a, UN-a, svi se slažu u tome kako će drugi talas pandemije ozbiljno naštetiti i ugroziti globalnu ekonomiju.
Istovremeno, govori se o tome kako se planeta zagrijava uslijed klimatskih promjena. Mnogi izvještaji kažu kako će, ukoliko se nastavi ovako, mnoge regije na planeti postati nemoguće za život u narednih stotinu godina.
Zagovornici “Velikog reseta” kažu kako bi trebali preći na obnovljive tj. po okoliš sigurne izvore energije, istovremeno zagovarajući odbacivanje nafte, prirodnog gasa i uglja.
Problem za američku ekonomiju je taj što, temelje američkog kapitalizma u dvadesetom stoljeću čini energija. Američki dolar kao “rezervna svjetska” valuta, važi za temelje globalnog finansijskog sistema, koji je utemeljen na dolaru.
Zašto je dolar postao rezervna svjetska valuta? Glavne sirovne u svijetu poput nafte, prirodnog gasa se prodaju za dolare. Onog trenutka, kada se energija ne bude prodavala za američke dolare, nastupit će urušavanje američkog kapitalizma, što će neminovno izazvati urušavanje cijelog zapadnog finansijskog sistema.

Kapitalistički poredak u svijetu nastoji se zamijeniti sa “digitalnim poretkom”, uz potpunu kontrolu nad životima ljudi
Najbolji postojeći primjer za ovu tvrdnju je današnja Kina, koja je svojim građanima nametnula Socijalni kreditni sistem ili Kreditni rejting građana.
Radi se o tome da je Kina gotovo u potpunosti postala “Digitalna država”, kojom danas upravlja sistem zasnovan na vještačkoj inteligenciji.
Kineski uspjeh u ekonomiji, koja će ove godine jedina zabilježiti pozitivan rast u svijetu, koja je uspjela zaustaviti širenje pandemije upravo dolazi zahvaljujući novom sistemu koji je Kina prihvatila.
Bill Gates je prije nekoliko mjeseci govorio o tome kako su zapadni saveznici pobijedili u drugom svjetskom ratu, tako što su uveli tehnologiju radara i dešifrovali enkripciju njemačke enigme.
Bill Gates kaže kako je i borba protiv trenutačne pandemije jedan oblik rata. Da bi pobijedili u ovom ratu moramo prihvatiti novu tehnologiju koja će nam u tome cilju pomoći. Kina je to već učinila, zbog toga u Kini nema širenja zaraze, za razliku od SAD-a, Evrope i drugih država.
Drugi talas pandemije izazvat će veliku nezaposlenost širom svijeta. Kako bi nametnuli novi globalni sistem ekonomije, doći će do kontrolisanog haosa.
Haos je riječ koja najbolje opisuje dešavanja u Sjedinjenim Državama posljednjih mjeseci. Američke demonstracije protiv rasizma, podržane od strane globalnih medija, polako su počele da se pretvaraju u demonstracije protiv nepravednog, rasističkog sistema u SAD-u.
Krajni cilj je “Veliki reset”, međutim, šta ovaj globalni reset kako ga nazivaju donosi svijetu?
Dok ljudi budu živjeli u metežu koji je nastao, nezaposleni, zabrinuti, ponudit će im se “Univerzalni temeljni dohodak.”
O univerzalnom dohotku odavno se već govori, i postoji nekoliko projekata na kojima se radi. Najpoznatiji među njima je Microsoftov patent pod nazivom WO2020060606 .
O čemu se radi? Srednja klasa stanovništva biva ekonomski pregažena posljednjih mjeseci širom svijeta, nacionalne države i ekonomije oslabljene. Ovo će se nastaviti dotle dok ne dođu u situaciju da ne mogu zadovoljiti potrebe svojih građana, kako bi se nametnuo Novi svjetski poredak.
Novi svijet koji nam nude zasnovan je na klimi i energiji. Naravno, svi želimo imati čist zrak, što više zelenila, u tome ne vidim problem.
Međutim, mase koje će izaći na ulice zapadnih gradova, mogle bi upasti u daleko težu situaciju, nego što je to slučaj sada.
Iz kapitalističkog ropstva, koje nije apsolutno i uz potpunu kontrolu, mogli bi zapasti u digitalno ropstvo, pod nadzor vještačke inteligencije, kao u kineskom slučaju.
Mase ljudi su generalno kroz historiju zbog svojih ideala izlazile na ulice, tako iskazujući nezadovoljstva. Međutim, kada se vrate svojim domovina, generalno nikada ne postignu svoje ciljeve, niti dobiju ono što žele.
To u suštini govori kako na svjetskom nivou postoji “mehanizam” koji se koristi ovim masama, počevši od Arapskog proljeća, demonstracija u Hong Kongu, sada i u Sjedinjenim Državama i Evropi.
Trenutačno u svijetu postoje dvije globalne osovine, jedna je kapitalističko na čijem čelu se nalazi američki predsjednik Trump, druga je globalistička koju čine zagovornici Velikog reseta. Koju stranu ćemo mi izabrati?
Iz svega spomenutog možete zaključiti zbog čega se je Trump povukao iz Pariškog klimatskog sporazuma, svjetske zadravstvene organizacije i drugih UN-ovih institucija.
Ukoliko bi Trump slijedio agendu o klimatskim promjenama, i pristao na obnovljive izvore i odbacujući naftu i plin, dolar bi brzo prestao biti rezervna valuta u svijetu, kao posljedica toga, američka ekonomija bila bi više nego propolovljena.
Međutim,koju stranu ní trebali zauzeti ?Netrebamo biti zagovornici kapitalizma i zapadnog rasizma, niti smo pristaše globalizma i pune kontrole nad populacijom. Mi trebamo treći put.Akoni izabere većina drzava put elita kóje zagovaraju kontrolu národa, to će za mnohé biti katostrofalno.Jednostavno rečeno zagovornici Novog Svjetskog poredka imaju za cilj smanjenje broja stanovnistva na planeti zemlji sá sadasnjih 7.4milijardi na 500 miliona izabranih i 1.5 miliona robova kojí ce sluziti izabranoj eliti..Pobjedi Trump na izborima i prodje njegova strategija normalnog kapitalizma, osobno vjerujem u bolju budućnost svih nás.Zato, své te mjere drugog vala koronavirusa imaju za cilj stvořit sveopci haos kojí sada tzv.duboka drzava putem svojih piuna sve to realizira.Nakon izbora u Americi slijedeci mjesec puno toga ce sve biti jasnije, kuda ide ovaj svjet.Prema informacijama kóje imam, jednostavno sví zagovornici Novog Svjetskog poredka nece se tako lako predati jer nemaju sto izgubiti.Ici ce u otvoreni sukob protiv Trumpa, biti ce nepredvidivih teroristickih napadá kako bi izbio sto veci haos i neredi.Sto se tiče Americké, duboka drzava nepomiri sa porazom, globalisti ce im realizirati gradjanski rat, to je neminovno.

- 18:46 - Komentari (6) - Isprintaj - #

19.10.2020., ponedjeljak

Hoće li Trump „razvaliti“ Planet?George Soros, izjavljuje još 2018. godine da je „Trumpova administracija opasnost za svijet koja će nestati u 2020. godini“ („I consider the Trump administration a danger to the world that will disappear in 2020“). Dvije godine kasnije, dok je Soros zajedno s Billom Gatesom i princom Charlesom (Davos 2020) iza leđa kovidpandemije dogovarao plan za provedbu Novog svjetskoga poretka , hrvatski se premijer sastao sa Sorosevim sinom Alexandrom, a to je javnosti prešutio. Razotkrio ga je sam Alexander Soros svojom objavom na Twiteru uključujući zajedničku im fotografiju . Još je nekome privržen premijer – Emmanuelu Macronu, globalistu, odanom Novom svjetskom poretku, Rothschildovoj marioneti u Francuskoj , potom Angeli Merkel, koja kaže da ako želimo imati globalni politički poredak onda moramo svoj suverenitet, svoja prava dati drugome . Tome se opiru zemlje članice V4 skupine, među kojima Hrvatska nije.

Alexander Soros, PhD
@AlexanderSoros
With Croatia taking over the the @EUCouncil
Presidency, it was great meeting with Croatian Prime Minister @AndrejPlenkovic
to discuss solutions to demographic decline that threaten European integration and the importance of a European path for the western Balkans.

„Duboka država iza duboke države“ – Soros, Rothschild, Rockefeller – ispod sebe ima razgranatu široku mrežu neoporezivih fondacija poput one Billa Gatesa.
Nekako u vrijeme tog sastanka u Davosu, Charles Lieber, profesor na Harvard sveučilištu, biva uhićen pod optužbom da je od Američke vlade prikrivao svoju ugovornu povezanost s kineskim Tisuću talenata programom . Visoko pozicionirani insajder iz američkoga Ministarstva pravosudstva otkrit će Davidu Wilcocku da je sva istraživanja platila kompanija Billa Gatesa, a kod Kineskinje, s kojom je usko surađivao prof. Lieber, pronađene su 23 bočice koronavirusa. Jedna od tih bočica sadržavala je smrtonosni virus koji je tajanstveno otkazao poslušnost i prometnuo se u virus svojstava suprotnih ciljanima .
Vratimo se Sorosevoj izjavi. Što to čini Trumpova administracija, da je trn u Sorosevu oku, da je tako opasna da bi morala nestati u znakovitoj koronavirusnoj 2020.-oj godini?
Prvo na što je Trump udario je pedofilija, u prvome redu da se spase djeca, a drugo, jer je pedofilija, zajedno s korupcijom, široko i duboko umrežena u dubokoj državi, u dubokoj crkvi, kraljevskim obiteljima, vladama, državnim institucijama, pravosudstvu, društvenim mrežama, platformama, jednostavno rečeno – posvuda.
Prema riječima Roberta Davida Steela, glavnog savjetnika pri Sudskoj komisiji za istragu trgovine ljudima i seksualnog zlostavljanja djece (Judical Commission of Inquiry Info Human Trafficking and Child Sex Abuse) pri Međunarodnom tribunalu za prirodnu pravdu (ITNJ International Tribunal For Natural Justice), radi se o skoro 8 miljuna nestale djece godišnje iz cijeloga svijeta koja nisu samo ukradena, uvezena iz drugih zemalja, već su i „uzgajana“ da bi bila prodavana. O takvoj djeci ne postoji nikakva dokumentacija što olakšava put da djeca budu ubijena. Uz trgovinu organima, dječje ropstvo i zlostavljanje, tu je i mučenje djece, adrenalizirana krv (adrenochrome), ceremonije pijenja krvi i ritualna ubijanja .

Ni jedna američka vlada dosad nije potpisala ni jednu, a kamoli toliki broj izvršnih naredbi (dostupno na whitehouse.gov) i zakona koje je potpisala Trumpova administracija, posebice one koje se odnose na borbu protiv trgovine ljudima, uključujući i onu po kojoj se oduzima imovina seksualnim zlostavljačima i trgovcima djecom, a oduzeta se imovina dodjeljuje žrtvama nasilja. Od 2017. godine pa do danas američka će javnost svjedočiti uhićenjima istaknutih političara, senatora, gradonačelnika, policijskih dužnosnika i drugih visoko pozicioniranih, kao i svijetu poznatih osoba, onih iz Hollywooda. Američko će Ministarstvo pravosudstva razotkriti i zatvoriti najveću pornografsku stranicu „us.backpage.com“ koja je operirala u skoro 100 zemalja. Pod zapovjedništvom generala Milleya tijekom „Kovid zaključavanja“ provele su se brojne tajne vojne akcije. Trump surađuje s brojnim predsjednicima drugih država; rezultatom je jedne takve suradnje uhićenje na stotine članova pedofilijskoga lanca u Meksiku. A i zid je na meksičkoj granici dao izvrsne rezultate. Sve u svemu, trgovina se djecom i ženama smanjila za 96%!

Većini je poznat slučaj Jeffreya Epsteina i njegova otoka. Da vidimo tko je sve bio čestim gostom OTOKA ORGIJA, kako ga još nazivaju: Princ Andrew, Bill i Hillary Clinton, Tony Blair, Sorosev suradnik – Bill Gates (Microsoft), te Mark Zuckerberg (Facebook), Erick Schmidt (Google), Jeff Bezzos (Amazon), hollywoodske zvijezde i mnogi drugi …

Mark Zuckerberg, na svaki će upit novinara kako je osmislio Facebook, pred javnošću, umjesto odgovora, doživjeti ni manje ni više već napad panike! Ali napad panike ne doživljava dok u svome postu poziva na Epsteinov otok, na SEKSUALNI KONGRES uz korištenje ADRENOCHROMA . Princ Charles prijateljevao je s notornim pedofilom, poznatim po okrutnosti, Jimmyjem Sevileom, ljubimcem također i Margaret Tatcher , a njegov sin, princ Andrew, prijateljevao je s Epsteinom. Kamera je ulovila nagoga mladića kako se, da bi se spasio, spušta po svezanim plahtama, a potom pada, s nekoga od katova Backinghamske palače , a ispred te iste palače prosvjednici „Spasimo djecu“ (Save The Children) uzvikuju kraljevskoj obitelji „pedofili!, pedofili!“A bivšemu predsjedniku, Billu Clintonu, pri nekom javnome nastupu, nazočni će gromoglasno postaviti pitanje zašto je letio 26 puta na „Lolita Expressu“ Jeffreyja Epsteina, trgovca djecom .

O Billu Gatesu, reklo bi se da već puno toga znamo, osim ovog, i još ponekog podatka, da je bio gostom Epsteinova otoka orgija. Otkud izvire ta moć jedne i upravo takve osobe da može upravljati stožerima tolikih zemalja u svijetu? Što to motivira našu Vladu, Stožer joj, i Sabor, svaka čast onima koji iz kolosijeka iskaču, da slijede korporatističku agendu, slušajući Billa Gatesa koji nam najavljuje novo programiranje – da bi godinama ili do kraja života mogli biti pod epidemiološkim mjerama ?

Trump u svome sučeljavanju na svim frontovima pokatkad nastupa otvoreno, pokatkad se služi kodiranim porukama, pokatkad i gematrijom. Koji god način izabrao da se obrati javnosti, poruke dopiru do ljudi i oni ih sasvim jasno razumiju. Na presici u listopadu 2017., Trump je, često prekidavši presicu, namjerno nespretno, poput maloga djeteta, pio vodu, držeći čašu ili bocu objema rukama. CNN, BBC iskoristili su to da mu se izrugaju, kao što to uobičajeno čine i naši režimski mediji. Na boci je pisalo „FIJI water“. Time je Trump poslao poruku da će se pedofilijski lanac i trgovina djecom na nekom od Fiji otoka, ne samo razotkriti, rezultirati uhićenjima, već će i dovesti do bivšega predsjednika i supruge mu, do Clintonovih .

Kad smo već kod Clintonovih, treba istaknuti činjenicu da predsjedničku kandidaturu Hillary Clinton i Demokratsku stranku financira George Soros, također i radikalni islam i protivnike Izraela . Soros financira i Sjevernoameričku ljubavnu udrugu muškarac/dječak – NAMBLA North American man/boy love association, s namjerom da se legalizira pedofilija . Iza velike lažne migrantske kolone iz Južne Amerike prema SAD-u također stoji George Soros. Kamera je snimila te ljude, odmorne, uredno počešljane, čiste odjeće, koji su u japankama trebali prelaziti dnevno 45 milja. Kamera je također snimila i plastične narukvice raznih boja koje je svatko od njih morao nositi, kao i ljude koji su im dijelili novac… . Soros je također osmislio plan pod imenom Project Syndicate, sadržan u njegovoj izjavi: „Europa mora prihvatiti i integrirati više od milijuna tražitelja azila i migranata godišnje“ (25). Slijedeći Sorosev plan poznato nam što je o tom pitanju učinila Angela Merkel.

O tome kakav je svijet na vrhu svjetskog financijskog sustava svjedoči Robert Bernard, bivši elitni nizozemski bankar, sada zviždač, pred gore već spomenutim ITNJ Međunarodnim tribunalom za prirodnu pravdu. Bernard je brzo napredovao i uspeo se do visoko pozicioniranog financijskog svijeta. Operirajući u puno zemalja, obavljao je prljave poslove za banke, središnje banke, multinacionalne i terorističke organizacije, vlade, tajne službe i crkvu. Kaže, da se na vrhu nalazi između 8000-8500 ljudi koji uživaju u tome da uništavaju Planet. U poslu je bio vrlo uspješan sve do trenutka kad je trebao žrtvovati djecu. To nije mogao učiniti pa mu se srušila karijera, a on se psihički slomio liječeći se godinama. U drugom dijelu video zapisa intervju je koji s Bernardom vodi Sacha Stone. Na Stoneovo pitanje vjeruje li da se tih 8000-8500 članova ilumininata može povezati s optužnicama u zapečaćenim omotnicama u Washingtonu, Bernard odgovara da je siguran da su ti ljudi koji vode „show“ povezani s tim omotnicama, ali da nije siguran da će se svih 8000-8500 naći u tim omotnicama .

Sad je sasvim jasno da se iza koronapandemije odvijaju dva paralelna, a suprotna procesa – jedan pokušava spasiti pedofiliju i uništiti svjetsko gospodarstvo, a drugi uništava pedofiliju i vodi svijet k novom financijskome sustavu. Također je jasno zašto je Trump trn u oku Georgeu Sorosu i ljudima poput njega.
Pobjedom Trumpa svijet bi se spasio od katastrofe i mogućeg trećeg svjetskog.U slučaju porza Trumpa najvjerojantije da ce elita iz duboke države uz pomoć elita zapada nastojati u Rusiji organizirati nemire,mogući građanski rat a zatim taj rat iz Rusije trebaao bi se prenijeti na cijelu Evropu.
Putin prije par dana otvoreno rekao što namjerava ako se ima namjera napasti Rusija:
"Mi u Rusiji uspijeti ćemo se pomoliti Bogu prije nego što umremo a u Americi neće se stici niti pomoliti Bogu a već ce biti mrtvi.Svijet bez Rusije nece postojati".
Putin neblefira,nikad nije blefirao a niti u toj izjavi koju je dao.Pa gospodo iz duboke države i zapadna elita koja misli da je Rusija kao nekad ili 1991 godine,grdno se varate.Na čelu je države malo jača faca od svih Vas koji iza sebe ima armiju a najviše Ruski narod i svaki pokušaj napada na Rusiju,najgore sto bi onda životima platio nevini narod radi interes pojedinih elita u dubokoj državi u Americi i Evorpi.
Vjerujem da pobjedom Trumpa na novim izborima puno toga će se rijesiti "prljavog u globalnoj politici a izaći ce na vidjelo puno prljavih igara o kojima mnogi nisu niti mogli sanjati a kamoli pretpostavljati.Biti ce zanimljiva zima a još zanimljivije proljeće oko izbijanja raznih afera u Americi,Evropi koji su bili usko povezani sa američkom dubokom državom a biti će i onda velikih hapšenja.Sve to zna ta duboka država i pojedine elite i sada nastoje svim mogućim sredstvima putem medija da iskrvljuju slike oko svega toga itd..Danas na Čeksim medijima vec pomalo počimaju priču kako Biden ima prednost ispred Trumpa a javljanje novinara iz Amerike u živo,kad ga čovjek malo razumnije posluša jasno kao dan da svim silama pojedini mediji navijaju za pobjedu Bidena.Sasvim normalno jer vecina čeških elita je rukama i nogoma povezana sa dubokom državom i sadašnji njihov poraz značio bih za njih potpuni kraj a za pojedince financijsku katastrofu.
Naredna dva tjedna biti će puno velikih napetosti,raznih događanja ako se američka duboka država nepomiri sa porazom,na osnovu onoga kako funkcio iraju globalisti,vjeurjem da će globalisit u Americi organizirati građanski rat koji će biti jako krvav,a onaj film"Ludi Max"ce biti mala beba sto će se onda dešavati u Americi.Preformacija Amerike koju propvode Trump i globalisit je neminovna,Amerika mora postati normalna država a ne svjetski hegemon koji će zivjeti na osnovi ratova,krađe itd..Trumpova vizija je da Amerika i amerikanci moraju živjeti od rada,proizvodnje a ne ratovanja.

- 21:20 - Komentari (5) - Isprintaj - #

18.10.2020., nedjelja

Uzroci sukoba na Nagorno-Karabahu

Oko trenutnog sukoba između Armenije i Azerbejdzana na Nagorno-Karabahu premalo je ključnih informacija oko tog sukoba.Na tom prostoru žive Armenci koji su među prvim kršćanima na svijetu. Armenija kao državna, tvorevina, prva je u historija koja primila krišćanstvo kao svoju vjeru. Oni se bore za autonomiju ili svoju državu od osmanskog doba za vrijeme Sovjetskog saveza i za vrijeme socijalizma, a i poslije raspada Sovjetskog saveza i Hladnog rata.Možda nije za odmet podsjetiti da 1915 godine Turska je izvršila genocid nad Armenima gdje je pobijeno preko 1,5 miliona Armenaca.Mnogi će se upitati zašto je do toga došlo?Prvi i osnovni razlog da je sve to relaizirano pod pokroviteljstvom Engleza sa konačnim ciljem stvoriti na tom području haos i preko Kavkaza ovladati Rusijom.Oko ostalih događanja na tom području neću pisati,svatko od nas na internetu može to bez problema pronaći.

U tom sukobu Azerbejdžan ima ogromnu podršku Turske.Turska je namjerno uvučena u taj sukob jer ide o likvidaciju Turske koja sve više teret globalnom sistemu upravljanja.Uvlačenjem Turske u sukob u Siriji,Libiji,povremeno koškanje sa Grcima u Sredozemnom moru,sada u Azerbejdzanu,jasno kao dan da ide rastezanje Turske i potpuna likvidacija.Turska nema toliko potrebnih financijskih sredstava kako bi sve to savladala i nakon svega toga ide o likvidaciju Turske koja je ionako umjetno stvorena radi tuđih interesa.A kontrolu Turske potom će preuzeti Iran kao novi globalni centar koji će imati kontrolu muslimana u svijetu a posebno u Evropi gdje će preformacijom EU nastati nove muslimanske države.

Da bi se na tom prostoru stvorio novi globalni cnetar,posebno u Armeniji,potrebno je stvoriti haos,rat a onda sve kompletno preformirati.Pod utjecajem Turske i Azerbejdzana biti ce sadasnje stanovnistvo Armenije dosta likvidirano a onda slijedi naseljavanje novih stanovnika,većinom iz Evrope i istovremeno ce se Papa iz Vatikana i kompletan Vatikan preseliti do mjesta Ečmiadzin koji će biti novi Vatikan,sjedište katolicke crkve.Također je u planu globalista da do Armenije presele i jevreje ili židove iz Izraela nakon procesa koji će dovesti do potpunog uništenja Izraela.

Mnogi od vas posjetioca koji ovo budu čitali,misliti ćete da je sve to moja teorije zavjere ,ali?Koliko se Vas sjeća ili ima informaciju da je Papa Franjo 2016 godine bio u posjeti Armeniji i to mjestu EČMIADZIN.Malo tko od vas sve to prati ima takvu informaciju.Nije sigurno Papa bio da popije kavu u Armeniji nego je posjetio sjedište novog Vatikana.Zasto će Vatikan iz Rima presleiti do Armenije?Odogovor je jednostavan.Prema planu preformacije svijeta pod okriljem koronavirusa što se dešava,doći ce do preformacija država,regija.Biti će stvorene nove države,jezici a većina EU će biti islamizirana.To su procesi koji su trenutno zaustavljeni,neide masovna migracija ali taj proces uskoro ubrzati kako su vec bili planirani.

Moj teskt o projektu Trimora govori svemu tome,da će se unutar EU dogoditi promjene.Projekt Trimora ima zadatak očuvati stari dio Evrope od islamizacije i puno drugih stvari.Kojim tempom ce sve to ici,moći biti ćemo svjedoci narednih godina raznih političkih dogovaranja.
U tom ratu doći ce do unistenja i većeg dijela Azerbejdžanaca i Azerbejdžan kao drzava će također nestati nakon likvidacije Turske.Osnovni cilj tog sukoba je stvaranje terena novom Vatikanu na tom području,centar upravljanja kršćastva u budućnosti.Nije slučajno Armenija bila prva koja je primila kršćanstvo,sve ima svoje zašto i radi čega.

Uz sve to nije za odmet spomenuti još jednu stvar.A to je susret Pape sa Ruskim crkvenim poglavarom patrijaharom Kirilom u Kubi i to je prvi susret nakon raskola katoličke i pravoslavne crkve od 1054 godine i to 2016 godine i to nakon posjeta Pape Armeniji.Znaimljivo,zar ne . Taj susret je bio dogovor oko zajedničke suradnje i ovo preslejenje Vatikana do Armenije nije nista slučajno kao što pišem.Nakon završetka rata između Azerbejdžana i Armenije,te dvije države pasti ce pod kišobran sigurnosti Rusije,kako više u budućnosti nebi dolazilo do sukoba na tom teritoriju a posebno sigurnost novog centra kršćanstva u mjestu EČMIADZIN.

Globalnoj politici ništa nije slučajno,svi projekti se unaprijed planiraju a njihova realizacija zavisi od sudionika tog projekta dali se netko brani ili sve to ubrazava.Nakon izbora u Americi narednog mjeseca,puno toga će na vidjelo izaci,a biti će toliko toga,da mnogi kad sve to saznaju,pročitaju,neće moći vjerovati svemu tome,misliti će da je sve to velika zavjera.Sto će sve izaci na vidjelo,nemam namjeru pisati unaprijed ali biti će jako veselo i zanimljivo.

- 16:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Što su globalisit ili globalni prediktor(GP)

Mnogi su me pitali što su i tko su globalisti kad ih u svojim temama spominjem.Kratkim crtama napisati ću tko su globalisti ili globalni prediktor(GP).
Takozvani Globalni prediktor ili globalisti koji upravljaju svijetom,i njegova struktura potječe iz Drevnog Egipta. Osim faraona još su tu bili posbeni ljudi koje su nazivali vidovnjaci,ljudi koji su vidjeli puno više od ostalih.Tako je bila jedna grupa vidovnjaka Juga 10+1 i druga grupa vidovnjaka sjevera 10+1.Otprilike u Mojsijevo vrijeme, vidovnjaci su prestali kontrolirati samo Egipat i službeno djelovati (u kontaktu s faraonima). Preselili su se pod zemlju, odakle su vladali i vladaju svijetom do danas. Globalni prediktor ima dva krila - sjeverno (atlantsko) i južno (euroazijsko). GP radi u tandemu. Jedan tandem predstavlja zadatak, drugi ga rješava. Ali to rješava i prvi tandem. Oba rješenja međusobno se uspoređuju ili sinhroniziraju upravljanje.
GP vuče korijene iz drevnog Egipta. U gradovima Memphisu na sjeveru zemlje i Tebi na jugu. Oba su grada bila metropole različitih dijelova Egipta. Simbol Tebe bila je bijela zastava (boja), simbol Memphisa crvena zastava (boja). U svakom gradu bilo je smješteno 10 hijerofanata i 1 vođa. U međusobnom rješavanju zadataka dodavali su loptu kao simbol zemlje. Odavde dolazi simbolika nogometa.
Vidovnjaci ili GP se nisu razlikovali samo u boji, već i u načinima na koje su dizajnirali zadatke. Bijeli su predstavili evolucijska, miroljubiva, nenasilna rješenja, Crveni revolucionarna, ratna, nasilna rješenja. Rješenje je uglavnom pobijeđeno da je magarac natovaren zlatom (korupcija, mito, dezinformacije itd.) Prolazio tamo gdje vojska nije prošla. Kad se Egipat ujedinio, kralj je nosio krunu s obje boje.
GP, provodeći procese po cijelom svijetu, pronašao je novo mjesto rada u Italiji nakon pada Egipta, krajem 12. stoljeća. Teritorijalno je ponovno podijeljen na dvije republike - Genovu i Veneciju. Republika Genova odredila je bijelu zastavu s crvenim križem, koja simbolizira ujedinjenje. Mletačka Republika odabrala je crvenu zastavu s bijelim lavom. A tko ima crvenu zastavu s bijelim križem? Švicarska.
Pomorci iz Genove predali su svoju zastavu Engleskoj krajem 12. stoljeća. Venecijanska Republika predala je svoj simbol Švicarskoj nakon napada na Langobard. Međutim, postojala je još jedna država koja je izvršavala zadatke mletačke i genovske republike, to je bio njihov izvršitelj. Bila je to Republika Lucca (teritorij u blizini Toskane). Imala je istu zastavu kao i Poljska danas.
Nakon stvaranja Osmanskog carstva, Republika Genova (evolucijska) i lokalno sjedište GP-a ostali su na svom mjestu. Mletačka Republika (revolucionarna) ponovno se preselila u 15. stoljeću iz sigurnosnih razloga, ovaj put u Nizozemsku. Dio korpusa osoblja odveden je u Holandiju iz Republike Lucca. Potomcima GP bila je potrebna bogata i urodna zemlja, u kojoj se rađalo mnogo djece, gdje se ispovijedao kult majčinstva. Takva je zemlja bila Nizozemska.GP je tako imao novo sjedište - euroazijsko krilo - u Genovi, atlantsko krilo u Nizozemskoj. Sve zemlje koje potpadaju pod atlantsko krilo GP imaju boje zastava - crvenu - plavu - bijelu. U bilo kojoj kombinaciji.
Iznimka: Poljska je izvršitelj oba krila GP, kao i bivša Republika Lucca. Zbog toga Poljska daje sve od sebe da preuzme vodeću ulogu u Europi od 17. stoljeća i često šteti svima. Zbog toga je u povijesti bilo toliko pokušaja podjele i okupacije Poljske.
Krila GP-a nemaju međusobnih sukoba, ne svađaju se i rade u tandemu u obliku "kreativne audicije". Situacija je takva, ovo se događa u ovoj zemlji, revolucija nije uspjela, učinit ćemo to kasnije na druge načine. Jedno krilo djeluje evolucijskim (nenasilnim) metodama, drugo djeluje revolucionarnim metodama.
Kad je Rusija 1991. ponovno usvojila crveno-plavo-bijelu zastavu, ponovno je došla pod utjecaj krila Euro-atlantskog GP-a. (Češka, Slovačka, Nizozemska, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Hrvatska, Luksemburg, Slovenija, Srbija i SAD imaju sličnu zastavu). Zastava ne ovisi samo o bojama, već je i vrsta pomoći u čijoj je nadležnosti država.
Ako zastavom dominira crno - žuto - zelena (npr. Belgija, Njemačka, Irska, Litva, Brazil), na zemlju utječe krilo Euroazijskog GP-a. Prema tome možemo prosuditi koje će se metode budu u prednosti od GP preferencijalno koristiti za koju zemlju (revolucionarni protiv evolucijskog). Ali nisu isključene ni druge, alternativne metode. Sve nove zemlje koje su doživjele revoluciju automatski dobivaju crveno-plavo-bijelu zastavu.
Rothschildi su nastali kao nacionalna elita Sjedinjenih Država. GP je koštalo puno truda da bi kontrolirao ovaj klan 1910. godine. Rockefelleri su među francuskom nacionalnom elitom. Dakle, ni Rothschildi ni Rockefelleri nisu potomci drevnih egipatskih vidovnjaka ili GP i ne vladaju svijetom na najvišoj razini (sami imaju "nadređene").
Tko konkretno upravlja tim zemljama, više je ili manje konspirativno pitanje. Postoje dva operativna centra svjetskog menadžmenta kroz koja GP djeluje. Atlantsko krilo djeluje kroz središte Britanske krune, britanske kraljevske obitelji. Drugo središte je Institut za papinstvo i Vatikan. Kroz njih djeluje križ Euroazijskog GP-a.
1050/5000
Čini se da je Švicarska zasebna GP zastava s crvenom zastavom i bijelim križem (atlantsko krilo), a Republika Genova s bijelom zastavom i crvenim križem (euroazijsko krilo). Stoga se, također 1922. godine, kada su kapitalističke zemlje počele diplomatski priznavati novi Sovjetski Savez, u Genovi održala prva konferencija koja je razbila zid diplomatske izolacije SSSR-a. Republika Genova bila je i jest povijesno središte krila Europskog GP-a, evolucijsko (nenasilno) središte.
Švicarska - zemlja koja je stoljećima izbjegavala sve ratove i u kojoj se nalazi tiha i tajna arhiva sveg svjetskog bogatstva, drugo je središte, je centar sadašnjeg GP.
Tragovi, bitke crveno-bijelih mogu se pratiti u povijesti u svim građanskim ratovima. Sjever protiv Juga, Bijeli protiv Crvenih, Hutusi protiv Tutsija, kosovski Albanci protiv Srba itd.
Crveni grad Memphis i bijeli grad Teba odražavaju se u cijeloj našoj povijesti i sadašnjosti. Ali tijekom povijesti njihovi su se ciljevi i sredstva međusobno miješali. Revolucionarna, krvava rješenja mogu se stoga očekivati od bilo kojeg krilaGP, kao i mirna, evolucijska rješenja.
To je bilo u kratim crtama napisano tko su i što su globalisit,od kud potječu,kako je svce to bilo kroz povjest itd..Zato,mnogi se čude kako to u Švicarksoj nije bilo 400 i kusur godina ratova.Sasvim normalno da nije bilo rata jer Švicarska je glavni cnetar globalista,neće valjda organizirati ratove sami protiv sebe.


Postoji (sada) veća podjela između ovih krila zbog različitog pogleda na upravljanje krizama upravljanja zbog prekoračenja / pogrešaka GP, posebno nedavno, a općenito također u posljednjih 100-150 godina. Na primjer, globalna konceptualna moć nikada nije planirala razviti kapitalizam i društvo koje eksponencijalno povećava potrošnju u današnji oblik - kapitalizam kao takav trebao je završiti negdje početkom 20. stoljeća, a alat su bili Marx i svjetska revolucija. Njihovo razmišljanje ima logiku, shvatili su, da takva razina potrošnje i prekomjerne proizvodnje ne može dugo trajati. Sada, nakon otprilike 90-100 godina, oni se približavaju cilju okončanja kapitalizma drugim sredstvima (trenutno primjerenim), ali imaju 90-100 godina odstupanja od plana.To je njihov opći problem već jako dugo, počevši sinajskim "maršem" (morali su završiti nakon otprilike tri generacije, planirano je 7), zapravo, donedavno im se činilo da uvijek uspijevaju u svemu, ali uvijek s jednim "ali" - ne u potpunosti i s vremenskim odmakom. Ima objektivne uzroke ...
Povratak na temu. Atlantsko krilo konačno je formirano negdje u 17. i 18. stoljeću, kada se sjedište GP djelomično preselilo prvo u Nizozemsku, a nešto kasnije (shvatili su da je Nizozemska u nekim aspektima nezadovoljavajuća) u Englesku. No, dio "mozga" ostao je u Vatikanu, koji sada predstavlja šator euroazijskog krila (podjela na dva krila, međutim, mogla je biti i puno ranije, zapravo proizlazi iz suštine 2x (10 + 1)). Suparništvo među krilima više-manje podsjeća na "borbu Nanajevih dječaka", ali postoje kontradikcije i konceptualno pismeni državnik može ih koristiti za postizanje svojih ciljeva, što Putin uspijeva, na primjer, u krizi oko Sirije tijekom G20 da samo on može riješiti sirijsku krizu.
Vatikan / Papa predstavnik je / personifikacija euroazijskog krila GP-a, ali Papa nije njegov dio - on je samo "agencija za odnose s javnošću" za krilo GP-a i to mu stavlja djelomične zadatke.
Atlantsko krilo GP-a počiva na anglosaksonskom svijetu, "glava" je Engleska, "mišići" su SAD. Oličenje i "PR agencija" je britanska kraljevska obitelj, ali poput pape, britanska kraljevska obitelj nije dio GP-a. (Na primjer, smrt princeze Diane bila je signal / upozorenje GP prema kraljevskoj obitelji da ne pokušava ili da prestane pokušavati "skrenuti s linije" u nekim stvarima i samo mora izvršavati dodijeljene zadatke.)
Anglosaksonska regionalna elita, posebno SAD, koja je svjesna / nesvjesna periferija atlantskog krila, pokušala je izazvati rat na Bliskom istoku sirijskom krizom, općenito bacajući svijet u nestabilnost i spašavajući dolar kao jedinu valutu na svijetu i njegov status, imovinu i moć. . Ovo je zapravo bila njihova posljednja šansa za spas dolara i šansa za "pax americana", hegemoniju i unipolarni svijet (ili su barem mislili da im je to zadnja šansa). Može se reći da je periferija atlantskog krila stajala straga. Srećom po svijet, nisu uspjeli, ali i "na svoju sreću" u posljedicama, jer ni posljedice njihovog uspjeha ne bi trebale preživjeti. Na taj će način izgubiti status i položaj, ali će vjerojatno preživjeti. Njihovo ponašanje treba usporediti sa putnikom-skitnicom koji napada vozača autobusa,jer vozač odbija stati na mostu preko jezera, gdje se autobus obično ne zaustavlja. Vagabund ga udari u glavu, on se onesvijesti, autobus pada u jezero i većina putnika umire, vjerojatno uključujući i napadača. Slično tome, oni ne razmišljaju o posljedicama onoga što čine.
Krilo Europskog GP-a bilo je toga svjesno i stoga je Putina ohrabrilo da "opravda" američku regionalnu elitu. Jedna od manifestacija ovoga bilo je pismo pape Putina u kojem se traži sprječavanje sukoba u Siriji, drugo objavljivanje Putinova članka u New York Timesu i njegov sadržaj. Signali da atlantsko krilo GP-a više nije predviđeno u rješavanju sirijske krize, a rješenje će se tražiti u kreativnoj audiciji euroazijskog krila-Putina (dakle, Rusije), bili su: plakati u Rimu s Putinom i tekst "Mi s Putinom", koji je ondje visio oko 2 dana, a vlasti ih nisu mogle ukloniti. "Mi s Putinom" - "Moje euroazijsko krilo s Putinom", ovdje nije važno što su to bili formalno plakati Talijanske nacionalne stranke;
-plakati s Putinom u Kairu, u mornaričkoj uniformi - ovdje se na atlantsko krilo simbolično odnosi mornarička uniforma, a "moje-euroazijsko krilo" geografski je izraženo tamo gdje su se plakati pojavili - povijesna kolijevka Egipta i prvo sjedište GP-a.
-pismo pape Franje Putinu tijekom summita G20, neviđeno obraćanje pape određenom državniku, preko njegove osobe koje mu je zapravo (ne) obraćalo euroazijsko krilo.
Kreativna audicija princip je koji GP primjenjuje prilikom prihvaćanja rješenja i odabira postupka u određenim pitanjima. Sastoji se u činjenici da onaj tko ponudi (koje od njih dvoje) bolje rješenje, taj je izbor izabran za provedbu. U prošlosti su se uvijek odvijale kreativne audicije između euroazijskog i atlantskog krila GP-a, u slučaju sirijskog pitanja, euroazijsko krilo je Putinu dodijelilo ravnopravno, a kreativne audicije održavale su se između njega i Putina. U pismu od pape, euroazijsko krilo priznalo je da nije moglo samostalno pronaći rješenje bez Putina i Rusije (i spriječiti rat i potencijalno u Trećem svjetskom ratu) te je prihvatilo i podržalo Putinovo rješenje.
Ovo je samo okvirni obris slike, cijela se stvar malo isprepliće, isprepliću se interesi, skupine itd. Na primjer, Obama, iako je bio predsjednik SAD-a, više je euroazijsko krilo . Drugim riječima - Obama je uglavnom talac američke regionalne elite, ali čim je Putin smislio prihvatljiv scenarij da ne napada, odnosno dao je Obami manevarski prostor, također sa stajališta logičnog mišljenja i regionalna elita nije mogla otvoreno prigovoriti, Obama je to odmah iskoristio. .
Međutim, činjenica da je GP prepoznao Putinovog ravnopravnog po određenom pitanju globalne politike - sirijska kriza, s druge strane, ne znači da ne pokušava stvari vratiti na pravi put i Putina staviti "da pokaže svoje mjesto".
Da bi sve to razumjeli,kako funkcioniraju globalisit ili GP,morate dobro prostudirati sto je kocept socijalne sigurnosti i sveopca teorija upravljanja koja u sebi sadrzi 6 ključnih tocaka a to su:
1.konceptualno - svjetonazor, metaideološki
2.kronološki
3.činjenično - informativni
4. ekonomski
5.sredstvo neizravnog odlaganja - biološko
6.sredstvo izravne likvidacije ili rat.
Svaki od navedenih točaka ili prioriteta odgovara određenom sastavu resursa, vrstama moći. Na drugom se prioritetu - kronološkoj razini oružja povijesnog znanja - prije svega vrši snaga oblikovanja povijesti (usp. "Povijest pišu pobjednici"). Drugo, međutim, očituje se u nižim: Pojedinačna uvjerenja, sekularne ideologije, tehnologija i znanstvene činjenice, propaganda i dezinformacije, koje su alati i predmet bitaka trećeg prioriteta na kojima se odvija informacijski rat, stječu stratešku važnost samo u povijesnim okvirima određene filozofije povijesti. Nenaslovljenost ove filozofije povijesti nije prepreka njezinoj djelotvornosti, a može biti upravo suprotna. Da bi netko mogao izvršiti vlast nad nekim, ne mora je biti svjestan, već naprotiv, ako netko nije svjestan da je pod nadzorom, pod određenim će se okolnostima njime bolje upravljati. S metodološkog gledišta, najviša razina upravljanja jekojoj su podređeni svi ostali, konceptualni, svjetonazorski ili metaideološki prioritet, što je specifično polje konceptualne moći. Također se odnosi na sve ostale razine, jednostavno rečeno kao moć imenovanja.
Glede metodološke hijerarhije u okviru spomenuta tri prioriteta, nadalje razlikuje tri "materijalnije" prioriteta: četvrta prioriteta - razina ekonomskog rata različitih monetarnih sustava, valuta, zaduženost, sankcije itd .; peta prioriteta - biološka razina oružja za njegu tijela, higijenu, medicinu, regulaciju prehrane, ovisnosti i psihotropne tvari, genocid, itd .; i na kraju šesta prioriteta - "konvencionalno vojni" nivo razornog oružja. Gledajući ocrtanu sistematizaciju, može se utvrditi da su alati najviše razine upravljanja najradikalniji, ometajući naše najdublje, najtrajnije i obično prilično nesvjesne psihičke strukture, dok su alati nižih razina površni, djeluju samo izravno, ali njihov učinak nije zanemariti. Učinak konceptualne ili kronološke moći može biti tako spor ili čak neprimjetanali njegov doseg "piše povijest". Kreatori svjetonazora, konceptualnih okvira i ključnih pojmova određuju razumijevanje povijesnog razvoja, u kontekstu kojeg stječu činjenice, znači osnivački ekonomski odnosi, u čijim granicama se razvija biološki potencijal stanovništva, koji određuje sposobnost borbe. Ključne riječi određuju horizont u kojem je moguće razmotriti pitanje danih prioriteta, a određeno ime uvelike oblikuje pristup pitanju.
Na osnovu svega toga što već godinama pratim,što sam pročitao i studirao koncept socijalne sigurnosti i sto je sveopća teorija upravljanja,prateći sistem rada globalista,kretanja u globalnoj politici mogu prepoznati razna događanja sasvim drugacijim očima i imati drugačije informacije od onih sto pišu i prenose svakodnevna medija.Od samog početka izbijanja koronavirusa mnogima sam odmah govorio da je sve to geopoltička igra i da je koronavirus instrument kojeg globalisit ili GP koristi za preformaciju svijeta.Sva nova događanja,najnovije mjere oko koronavirusa govore svemu tome da državama upravlja GP a ne predsjednici Vlada ili država.

- 00:23 - Komentari (3) - Isprintaj - #

15.10.2020., četvrtak

Predizborna afera Joea BidenaJoe Biden u predizbornoj kampanji paniči, mediji su preplavljeni kompromitirajućim materijalom s laptopa Bidenova sina Huntera, ukazujući na korupciju, podmićivanje, trgovinu drogom i upotrebu droga, i što je najvažnije, kineski novac! Tragovi vode do Zemanove vodeće kineske investicije u Češkoj, CEFC-a, koja je, prema procurjelim dokumentima s Hunterovog prijenosnog računa, trebala platiti članove obitelji Biden za politički utjecaj na američke trgovačke naloge preko Hunterovog oca Joea Bidena! Prijenosno računalo uzeo je FBI, ali Rudy Giuliani ima kopiju tvrdog diska i New York Post postupno će objavljivati sadržaj diska svaki dan! Twitter i Facebook idu kongresnoj istražnoj komisiji, jer su počeli brisati informacije o ovom skandalu na svojim mrežama!

Kao što sam spominjao u predhodnim tekstovima Američku državnu elitu ili duboku državu koja ima problema sa globalistima vezano projekat koronavirus,sada je neposredno prije američkih izbora u SAD-u, ispaljeno je takozvano "Listopadsko iznenađenje", što je američki izraz za preokret u izbornoj situaciji, koji u potpunosti mijenja raspored snaga i šanse za izbor. Ne da treba nešto mijenjati na ovim izborima, Donald Trump bit će ponovno izabran, ali ono što se dogodilo jučer jako veliki udarac da se okonča patnja Joea Bidena.Jučer je američka New York Post pustil prvi u nizu istražnih članaka koji se odnose na poslovne aktivnosti Huntera Bidena, sina Joea Bidena.

Sve je započelo prije nekoliko mjeseci, kada je stanoviti John Paul Mac Isaac, vlasnik servisa Maca u državi Delaware, postao vlasnik rabljenog prijenosnog računala koji je prije bio u vlasništvu Huntera Bidena. Isaac je jučer gotovo sat vremena razgovarao s medijima sugerirajući da je sadržaj daleko više nego što je objavio New York Post , da na disku računala ima ilegalnih sadržaja i rekao da se boji za svoj život zbog sadržaja na tvrdom disku. Isaac je također naznačio da FBI još uvijek prikriva sadržaj prijenosnog računala kao oblik političke ljubaznosti prema obitelji Biden te da ga je FBI upozorio da ne otkriva podatke koje ima.U jednom je trenutku u razgovoru s novinarima Isaac objasnio da je tijekom svoje karijere profesionalca za popravak računala jednom naišao na dječju pornografiju dok je popravljao muško računalo i odmah nazvao policiju. Usporedio je ovaj incident i rekao da je, iako na Hunterovom računalu nije vidio nijednu dječju pornografiju, vidio ilegalni materijal i rasprave o ilegalnim aktivnostima te je shvatio da će mu "život biti u opasnosti".
Isaac je također objasnio da se plaši "stvari kroz koje ljudi prolaze u današnjem političkom okruženju", očito misleći na posljednjih nekoliko mjeseci građanskih nemira i političkog nasilja u Sjedinjenim Državama. Također je tvrdio da ljudi koji rade za Joea Bidena ugrožavaju njegov život. Na pitanje je li prvi put razgovarao s FBI-jem ili Rudyjem Giulianijem o računalu i njegovom sadržaju, rekao je novinarima da je informacije prvo dao FBI-u jer im je "vjerovao".
Hunter Biden dobio je novac za dogovaranje sastanaka ukrajinskih oligarha sa svojim ocem, tada Obaminim potpredsjednikom.New York Post objavio je jučer prvi paket mailova s Hunterovog laptopa, a jedan od njih ističe da je Hunter od ukrajinske plinske tvrtke Burisma dobio novac za dogovaranje sastanaka ukrajinskih čelnika i oligarha s američkim političarima, a posebno s ocem, zatim potpredsjednik Joe Biden.
Prema e-pošti od 17. travnja 2015., Hunter Biden, koji je tada bio potpredsjednik Burisme, osobno se sastao s Vadimom Požarskim, savjetnikom upravnog odbora Burism-a. Bursima je ukrajinska rudarska i plinska energetska tvrtka koja je Huntera Bidena postavila u upravni odbor te tvrtke, a navodno mu je plaćala 50.000 američkih dolara mjesečno, iako Hunter nema nikakvo iskustvo u energetskom sektoru i ne govori niti jedan od jezika koji se govore u Ukrajini.Datum e-pošte je važan. Sastanak između Pozharskog i tadašnjeg potpredsjednika Bursime dogodio se osam mjeseci prije nego što je Biden zaprijetio da će uskratiti američku pomoć Ukrajini ako zemlja ne pristane na protjerivanje ukrajinskog tužitelja koji istražuje Burism. I tužitelj je na kraju doista dobio otkaz.
Joe Biden dao otkaz ukrajinskom glavnom tužitelju kad je započeo istragu korupcije u Burismi, u čijem je upravnom odboru bio Bidenov sin Hunter kao potpredsjednik tvrtke.Biden se 2018. godine pohvalio na Vijeću za vanjske odnose (CFR) da je ukrajinski državni odvjetnik dobio otkaz. "Pogledao sam ih i rekao: 'Odlazim za šest sati. "Ako do tada tužitelj ne bude otpušten, nećete dobiti novac. Pa kurvo. Otpustili su ga! “ A Burismovu istragu novi je tužitelj odmah prekinuo. Međutim, New York Post jučer je objavio novu e-poštu u kojoj se navodi da je Hunter također organizirao sastanke za Ukrajince sa svojim ocem, potpredsjednikom Joeom Bidenom, ali bez dopuštenja za lobiranje, što je savezni zločin u Sjedinjenim Državama.
Ali to nije sve. New York Post danas je ispalio još jedan e-mail s Hunterovog tvrdog diska, a ovaj put je puno gori. Dokumenti potvrđuju da su Hunter Biden i njegov otac i predsjednički kandidat Joe Biden radili za kinesku tvrtku CEFC, upravo CEFC koji je trebao jamčiti ulaganja u Češku pod okriljem predsjednika Miloša Zemana i, naravno, Jaroslava Tvrdika.Sin predsjedničkog kandidata dopisivao se s najvećim kineskim privatnim opskrbljivačem energijom, CEFC-om, što potvrđuju izvještaji pronađeni u pošti na Hunterovom prijenosnom računalu . Jedno izvješće poslano CEFC-u u svibnju 2017. pod naslovom "Očekivanja" raspravljalo je o detaljima "paketa nagrada" za šest ljudi u poduzeću.Hunter Biden identificiran je kao "predsjednik / potpredsjednik" u sporazumu s CEFC-om, što je jasna referenca na sada bankrotirani Šangajski energetski konglomerat China Energy Co. Hunterova plaća je u nagradnom paketu navedena kao "850", a prepiska je također pokazala da "on ima neka uredska očekivanja u tvrtki koju razvija." Ova otkrića e- pošte stižu jedva 24 sata nakon što je New York Post objavio više e-mailova. što je pokazalo da je Joe Biden lagao kad je rekao da „nikada nije razgovarao sa sinom o svojim inozemnim poslovima. "U najnovijem skupu e-poruka čini se da jedna e-pošta opisuje "privremeni sporazum" u kojem bi se 80 posto "kapitala" ravnomjerno rasporedilo između četiri osobe čiji su inicijali uključili Huntera i ostala tri primatelja. James Gilliar poslao je e-poruku od konzultantske tvrtke J2cR i napisao: "Rado ćemo objasniti detalje Zangu ako bude bilo nejasnoća." Čini se da je Zang referenca na Zang Jian Jun, koji je bio bivši izvršni direktor CEFC-a.
Obitelj Biden povezana je s kineskim glavnim gradom, što predstavlja sigurnosnu prijetnju Sjedinjenim Državama.Čitava obitelj Biden tako je financijski povezana s najvišim čelnicima kineskih poludržavnih tvrtki povezanih s kineskom Komunističkom partijom, a kandidatura Joea Bidena za predsjednika Sjedinjenih Država predstavlja potencijalnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti. Čitav tvrdi disk Hunterovog prijenosnog računala sadrži više od tisuću materijala, tekstova, videozapisa i fotografija, od kojih će neke sljedećih dana i tjedana svakodnevno objavljivati New York Post, a možda i drugi izvori ako ne budu imali hrabrosti nešto poduzeti u New York Postu. . Panika u predizbornoj kampanji Joea Bidena neopisiva je. A panika u sjedištu Facebooka i Twittera još je veća.Projekt Veritas doživio je nevjerojatnu cenzuru na Facebooku koji pripada Facebooku. Instagram je onemogućio dijeljenje promjenom imena računa u nepostojeće ime u roku od 5 sekundi od objavljivanja videozapisa na Instagramu! Cijeli događaj snimljen je uživo.
Dvije društvene mreže stavile su sve u predizbornu kampanju Joea Bidena, sve njihove kredite i kapital, jer ako Joe Biden ne pobijedi na izborima, Trump će uspjeti provesti promjenu zakona o komunikacijama u Sjedinjenim Državama i oduzeti imunitet objema tvrtkama prema članku 230. zakona o komunikacijama . operateri društvenih platformi kaznenu odgovornost za korisnički sadržaj. Međutim, primjenjujući cenzuru sadržaja na temelju političke ili svjetonazorske orijentacije, obje društvene mreže na taj način vrše neovlašteno miješanje u sadržaj platforme i tako zapravo postaju izdavačke kuće, a ne samo platforme. A situacija je zaista ozbiljna.
Facebook i Twitter danas su počeli brisati račune republikanskih aktivista koji dijele članke New York Posta o skandalu Hunter Biden, a Twitter je također izbrisao službeni prilog Komisije sudbenog kongresa Republikanske stranke, bez premca u američkoj povijesti. Povjerenstvo je podijelilo članak u New York Postu o Hunteru Bidenu, a njegova veza s čelnicima kineskog CEFC-a i Twittera izbrisala je objavu, kasnije je vratila, ali dodavši upozorenje o štetnosti objave. Senator Ted Cruz već je pokrenuo pravnu akciju i pozvao predstavnike Twittera i Facebooka da istraže kongresno povjerenstvo zbog utjecaja na njihove izbore , prešućivanja slobode govora i informacija od saveznih agencija, koje dvije društvene mreže blokiraju i cenzuriraju.
Na osnovu svih tih informacija koje sam uspuo skupiti,sasvim je jasno da će Trump biti ponovo izabran za predsjednika USA a američka državna elita ili duboka država doživijeti će totalni fijasko.
Nakon izbora u Americi na polje će isplivati toliko stvari o kojima će mnogi biti iznenađeni a ja ću na svom Blogu pravovremeno o tome pisati jer većina medija u Hrvatskoj i šire puno toga neće spominjati niti pisati u to sam uvjeren 100%.

- 22:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Projekt Tri mora

Pisao sam na Blogu o projektu Trimora.Sada otvoreno o tome se govori i u EU.Zato je gospodo koronavirus,to je instrument za preformaciju svijeta od političkog,ekonomskog i socijalnog.Koronavirus je iskoristen za preformaciju EU..Nakon koronevirusa za dvije godine EU neće više biti kakva je bila.Mozete postaviti na videu tekst na Hrvatskom.
PROJEKT TRIMORA-VIDEO

- 08:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

14.10.2020., srijeda

KORONAVIRUS I DUBOKA DRŽAVA

Mnogi će si postaviti pitanje što je Dubika država.Pojam "duboka država" ima svoje korjene u turskoj sintagmi "derin devlet". Ona označava paralelnu mrežu snaga koje povlače poluge vlasti iz sjenke.To se ne odnosi samo na zvanični establišment - turska "duboka država" obuhvaća i organizovani kriminal, kao i vojne i obaveštajne operativce. Početkom 20. vjeka, u poslednjim danima Otomanskog carstva, Mladoturci regrutovali su bande organizovanog kriminala da obavljaju prljave poslove umesto njih.
Termin posljednjih godinu-dvije često koriste geopolitički analitičari u kontekstu vladavine američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je navodno u političkom djelovanju ograničen snagom utjecajem “duboke države”. Donald Trump je pak optužio Ministarstvo pravde SAD-a da je dijelom duboke države.U SAD-u se pod pojmom "duboke države" misli na “permanentni establishment” koji - neovisno o tome koji je američki predsjednik na vlasti - stvarno stoji iza strateških odluka Bijele kuće. Taj establishment obuhvaća vojnoindustrijski kompleks, obavještajne službe, ali i interese moćnih financijskih i medijskih korporacija.Duboka država je ondje gdje su kapital i moć, pa određene (posrnule) gospodarske divove možemo gledati kao klasičan proizvod “duboke države”, tj. kumsko-rodijačko-mafijaškog modela ekonomije gdje postoji duboka sprega političara, pseudopoduzetnika, obavještajnog podzemlja i kriminala. Do danas je malo koji ili ni jedan političar uhvaćen u kriminalnim pothvatima i korupcionaškim nathvatima nije u proračun vratio protupravno stečenu imovinsku korist, što govori o neovisnosti i samostalnosti pravosuđa kao također dijela “duboke države”, po staroj latinskoj "Ruka ruku mije.“
Duboka država” ne predstavlja monolit i u njezinim redovima često dolazi do sukoba oko podjele političkog utjecaja i financijskog plijena. Prijepori nastaju i između suradnika ove ili one strane službe, što posebno danas vidimo u novonostalim neohladnoratovskim okolnostima. No, sve ih povezuje borba za političku i financijsku moć. Disfunkcionalne, paralizirane države zbog djelovanja duboke države pretvaraju se u "plitku državu", koje po svim parametrima bivaju na dnu ljestvica pokazatelja, mladež, ali i stariji obrazovani ubrzano napuštaju takve države, dok operativci “duboke države” jako dobro žive i izruguju se tzv. običnom narodu.Duboka država prelila se i na filmsko platno te ju kao temu eksploatira Hollywood, u kojem je snimljen je televizijski serijal Država u državi (Deep State).

Mnogi će postaviti pitanje, kakve veze ima duboka država sa koronavirusom.Ima i tekako veliki utjecaj.Kratkim crtama da objasnim.Već sam pisao da su bankeri davne 2008 godine sa elitom iz duboke države organizirali ekonomsku krizu.Posljedice te krize vremenom su bile smanjene ali Globalisit koji upravljaju svijetom shvatili su da je ta kriza privremeno samo smanjena da bi ove 2020 godine mogla pući velika svjetska inflacija koja bi svijet dovela do nekontroliranog haosa a interes za taj haos imaju elite iz duboke drzave koji bi se onda pojavili kao spasioci svijeta.Da taj scenarij likvidiraju Globalisit uz pomoc pojedinih predsjednika država kao sto je Putin,Trump i Kineski predsjednik Kine Xi Jinping i svjetskom bankom dogovorili da raliziraju globalni instrument upravljanja pod imenom Covid-2019 ili koronavirus kako bi stabilizirali svijetsku ekonomiju od velike inflacije,kako nebi došlo do totalnog ekonomskog haosa u svijetu.Kao sto znate putem medija uspijeli su to relaizirati i nakon tzv.zatvaranja,širenja velike zaraze tim nevidljivim koronavirusem,uspijeli su globalisit staviti cjeli svijet pod kontrolu.Taj proces terbao je trajati do konce ljeta,po podacima koje sam nasao i dobio do konce 30.7.2020 godine.Vec pocetkom ljeta počele su se provoditi mjere opuštanja od koronavirusa i vecina je imala nadu da je svemu tom kazalištu dosao kraj.Sto se desilo?Mediji koji su pod kontrolom duboke države i sionista koji su vlasnici tih medija uz pomoc svojih satelita u pojedinim državama počeli pisati i govoriti da dolazi drugi val koronavirusa koji ce biti još gori a uz sve to znamo da su krajem godine izbori u Americi i oštri boj duboke države protiv Trumpa iza kojeg stoje Globalisti.
Kao što vidite počele su opet mjere koje uvode države protiv tog strašnog koronavirusa a povećava se broj oboljenlih,mtrvih itd. Mnogi će od Vas čitaoca misliti da je sve to tako,da su pojedini predsjednici drzava,Vlada piuni koji uništavaju zdravlje svog naroda nošenjem maski,zatvaranjem kafica itd.itd..U stvari o što ide? Priblizavaju izbori u Americi,elita u dubokoj državi svjesna je da nakon druge pobjede Trumpa biti ce otpisana i likvidirana i sada "kopaju" iz svih sila da pomoću svojih piuna organiziraju razne Majdane po raznim državama koji se navodno bore protiv mjera koronavirusa i rukovodstva pojednih drzava koji to provode.U stvari to je prljava igra elita iz duboke države koja pomoću svojih elita i pojedinaca trebaju stvoriti još veci haos nego što je a onda da se oni pojave kao spasioci svega toga.A plan duboke države je Novi svjetski poredak pod kontorlom jednog čovjeka,cjepljenje,čipovanje a tome se brane Globalisti i većina država.Ove mjere koje trenutno uvode se po pojedinim državama neshvaćajte kao represiju nego kao protiakciju protiv elita duboke drzave kako bi stabilizirali svoju državu od haosa.Povećjanjem oboljelih,raznim mjerama sprečavaju mogućnost da razne službe koje rade za duboku državu organiziraju nemire,teroristicke akcije koje vode k cilju haosa.
Sjećate se kako za vrijeme koronavirusa pod rukovodstvom pojedinih maroneta koji su pod kontrolom duboke drzave htjeli u Srbiji putem demonstracija stvoriti nemir i haos na cjelom dijelu Balkana i šire.Uz pomoc Trumpa i Putina ta akcija njihova je spriječena.Najnoviji dogadjaj oko pucnjave na Markovom trgu je po mom misljenju posao raznih službi koji su imali namjeru destabilizaciju Hrvatske države,nemire a iza svega toga vjeurjem da stoje elite koje su povezane sa Americkom dubokom drzavom.Taj mladi momak kao sto sam juče pisao na svom Blogu iskoristen i vrbovan za tu operacju destabilizacije.Te mjere koje provodi Hrvatska Vlada su u stvari stabilizacija same Hrvatske i borba protiv haosa koji je bio pripremljen.
Mogao bi do sutra o svemu tome pisati ali moja poruka je nevjerujte medijima koji su pod kontrolom raznih elita koje svojim pisanjem,dezinformacijama Vas neinformiraju,vec provode sistem upravljanja radi raznih tuđih interes.
Koronavirus nije virus,to je globalni instrument kojim Globalisti provode stabilizaciju ekonomije u svijetu da nebi doslo do totalnog haosa .Razne udruge,pojedinci,mediji koji pišu i organiziraju razne prosvjede protiv svih tih mjera u stvari su marionete koji zele jos veci haos a pod kontrolom su elita duboke drzave.
Na kraju,nakon izbora u Americi narednih mjeseic isplivati će van toliko prljavštine oko zakulisanih igara pojedinaca oko kazalista koronavirus da ce te mnogi biti iznenanđeni o svemu tome,imenima pojedinaca itd.
Mnogi koji na raznim portalima komentiraju koronavirus,razna sva ta događanja meni su potpuno jasna.Većina nerazumije sistem globalnog upravljanja u svijetu,kako se sve to provodi,tko su Globalisti,koja je njihova uloga u svijetu,tko je duboka drzava,pojedine elite itd..Narod ili građani nikad nece biti sto posto informirani niti ukljuceni u svjetski sistem upravljanja kako nebi bacali "kamenje" pod noge Globalisitma koji upravljaju svijetom.
Kazalaiste koronavirus će u naredne dvije godine ili 2022 godine zavrsiti ali svijet više sigurno nece biti kakav je bio prije pojave koronavirusa,u to sam siguran 100%.Puno politickih i ekonomskih promjena će se dogoditi..većina nas sve te promjene će doživjeti.
Uživajte sa prijeteljima,obitelji,rodbninom u prirodi,uzivajte u nadolazećim praznicima.Oštri boj duboke drzave koja želi potpunu kontrolu u svijetu i Globalista koji svijet vide sasvim drugačije sigurno ce trajati jos najmanje dvije godine,biti će tu još raznih popuštanja,mjera sa konačnim ciljem uništenja katastrofalnih planova za čovječanstvo od strane pojedinih elita iz duboke države.Kako će sve to završiti,biti ćemo sudionici raznih događanja,procesa,lažnih informacija itd..Sačuvati sebe,porodicu,zdravlje to mora biti cilj svakog od nas,sve ostalo će riješavati malo jače face.- 12:08 - Komentari (7) - Isprintaj - #

13.10.2020., utorak

Pucnjava na Markovom trgu

Juče je došlo do pucnjave na Markovom trgu gdje je ranjen jedan policajac.Počinitelj tog dijela je bio mladi Danijel Bezuk, 22-godišnjak iz Donjeg Kletišta.Pročitao sam puno tekstova ,informacija u raznim dnevnim novinama koje izlaze u Hrvatskoj,u 99% slučajeva svi isto pisu kao da su se dogovorili.A kad se zna da su vlasnici tih medija iste gazde iz sionistickih elita,onda ništa čudno.
Nakon što je taj skromni mladić sa 22 godine izvršio to dijelo,utekao prema Jabukovcu,izvršio samoubojstvo.Zanimljivo da u tom periodu od Markovog trga do Jabukovca gdje je udaljenost nekih 1.8 km nitko od policije ili ostalih sluzbi za 20 minuta koliko je to bilo potrebno da napadač prođe pješke ,nitko ga nije uspio uhvatiti.Zanimljivo zar ne?Bilo bi to još zanimljivije ali te novinarske priče mogu pisati maloj djeci i onima koji se nerazumiju u globalno upravljanje i kako se i pod cijim partonatom provode takve ili slične akcije,određenom području radi određenih interesa.Najvjerojatnije mladica su likvidirali ti koji su sve to organizirali..Politici i sličnim akcijama nije ništa slučajno,sve ima zašto i radi čega.
Osnovna stvar u takvim akcijama pojedinac nikad to nemoze i neće napraviti sam ako nije pod nečijom kontrolom,a najvjerojantije obavještajnih organizacija koje u 99,99% slučajeva realiziraju takve akcije u svijetu.Slične ili puno drugacijih akcija organiziraju obavještajne sluzbe stranih drzava radi određenih interesa,a naviše su to politički interesi.Sve obavještajne organizacije kao sudovi su pod kontrolom globalista a u pojedinim sluzbama imate pojedince koji rade za pojedine drzavne elite koje plate jako dobro a kad se radi o novcu,ljubavi nema,samo interes.
Još jedna zanimljiva stvar oko poruke koju je navedeni mladić napisao na svom facebook profilu:"dosta bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti''.Kad se malo bolje ta poruka pročita i između redova,moje osobno mišljenje da sadržaj poruke nije slučajno osvanu dan prije na facebooku a niti je to on osmislio.To je posao malo jačih faca koje tom porukom i pucnjavom jasno šalju poruku nekome u Hrvatskoj Vladi,najvjerojantije pojedincima koji direktno sudjeluju u relizaciji projekta koronavirus.Tomu nije na odmet dodat kako se Baroš zalio da je dobivao anonimne poruke i pretnje ,onda sve se to uklapa u koncepciju,da je sve to organizirano sa puno višeg nivoa a ne samostalna akcija mladića koji je iskoristen kao žrtveno janje.
Iz tiska u Hrvatskim novinama,drugim sredstvima informiranja premlao je ključnih informacija kako bi se mogao napraviti kompletan mozaik,tko stoji direktno iza te kacija a dok u Evropskim meidjima skoro pa nema informacija o tom dijelu.Čim ta akcija nije ozvučena u Njemackim novinama Deutsche allgemeine Zeitung koje su glasna truba globalista onda iza te akcije najvjerojatnije stoji netko drugi.Mislim da iza svega toga stoje nečije obavještajne službe a Hrvatska policija i novinari nikad vam neće napisati istinu svega toga kao vecinu slučajeva koji se dogode vezano za politicka ili slična događanja.Nije to slučaj samo u Hrvatskoj,to je isti slucaj u drugim drzavma u Evropi i šire da nikad nedaju pravu i istinitu informaciju oko takvih ili sličnih akcija.
Cilj te kacije terba pratiti i razna politička događanja koja se događaju javno i iza kulisa o kojima javnost i narod nema pojma niti ce ikad imati prave informacije.Politika se vodi iza kulisa a ne u javnosti da se narod neuplece i nepodmeće nogu političarima oko njihovog sistema upravljanja.To je tako bilo u prošlosti,bude u sadašnjosti i budućnosti.Neočekujte od političara da Vam govore i pišu isitnu oko raznih političkih događanja u Hrvatskoj ili svijetu.To nećete dočekati.

- 21:04 - Komentari (7) - Isprintaj - #

To je bomba-koronavirus

Kao što sam u prošlom tekstu pisao da je koronavirus instrument globalno-ekonomske preformacije svijeta,da je to posao svjetske banke, to se obistinilo.
Na pojedinim TV kanalima polako ali u tišini objavljuju rezultate da je u godini 2019 puno vise ljudi umrlo na gripu nego na ovaj strasni koronavirus.
Ove godine trebalo je doći do velike inflacije u svijetu i da taj mjehur inflacije nepraskne své je bilo već pripremljeno 2018 godine od elita i bankera da se u eter pusti kazaliste koronavirus.Da nebi doslo do nekontrolirane ekonomske krize i pod platformom koronavirus vrsi se ekonomska-stabilizacija svjetske ekonomije.
Za koga će poslijedice ovih mjera biti najgore?Za mala poduzeća posebno za male trgovce a najviše za ugostitelje.Svi ti mali subjekti biti će unístenin a ostati će veliki hypermarketi, veliki hoteli izd.Znaci,sve sto nije u sustavu velikih korporacija će propasti.
Da ide u prilog svemu tome o cemu písem mogu navesti konkretne priloge iz Češke.Zatvaraju se male česke gostionice gdje su Češi uz svoje pivo komentirali o sportu, politici.Zatvaraju se male trgovine .Vec je Heiniken pocelo otkupljivati male gostione po Pragu, Mc Donalda otvara sa KFC nove svoje restauracije, otvaraju se novi trgovački centri izd.To znaci da sva ta gospoda jako dobro znaju sto stoji iza koronavirusa ,kako će sve to izgledati nakon završetka kazaliste koronavirus.
Što se tiče Hrvatske najviše nastradati ugostitelji i turističke djelatnosti,sam turizam jer mogu svi zaboraviti turizam kakav je bio do 2020 godine.
Ovo strašenje preko medija je jednom da se narodu odvuče pažnja od ključnih događanja u svijetu.Mjerama zabrane,kaznjavanjima u stvari to je policijski sat gori nego za vrijeme komunizma da nezadovoljan narod nebi mogao okupljati,protestirati da nebi mogao srušiti sistem upravljanja oko preformovanje svijeta itd.
Sve je to unaprijed naplanirano jos 2008 godine kad je bila prva ekonomska kriza a ova bi bila 100 gora i da ne dodje do haosa i totalne katastrofe bankeri uz pomoć Globalista koji upravljaju svijetom, uveli su Koronavirus kao instrument preformacije svijeta.
Nakon završetka koronavirusa, svijet vise nece biti isti kakav je bio,od političkog do ekonomskog.Doci će do velikih promjena u EU, biti će Nova Evropa a biti će nova Austro-Ugarska monarhija kao sto sam napisao pod člankom Trimora.
Zato,neplasite se tim virusom, to uopće nije virus,sve sam objasnio.U tom kazalistu sacuvajte svoj zivot, familiju,družite se sa prijateljima u prirodi,radite na selu jer onaj tko bude imao komad zemlje taj će preživjeti u zadovoljstvu ovo veliko svjetsko kazalište koronavirus.

- 07:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

10.10.2020., subota

Koronavirus je instrument globalnog upravljanja

Kao sto možete primjetiti većina država u Evropi pooštrava mjere oko koronavirusa.Da bi shvatili sve te procese moramo imati ključne informacije zašto se pojavio odjednom taj "zločesti"virus po cijelom svijetu i tko je realizator svega toga.Većina se sjeća ekonomske krize koja se pojavila 2008 godine.Tko je bio realizator te krize? Banke i vlasnici banaka sa pojedinim elitama koje vladaju u svijetu.Tko je realizator koronavirusa, opet iste face kao u ekonomskoj krizi sa puno drugačijim karakterom.
Danas je na stotine raznih portala, novinara koji pisu puste dezinformacija oko cijepljenja,čipovanje,G5 i raznih drugih budalastina a nitko da napise ključni problem.Koronavirus je iskoristn kao sredstvo za preformaciju svijeta od političkog,ekonomskog i socijalnog.
Sto se tice politike dolazi do velikih promjena oko suradnje i dogovora pojedinih drzava, međusobne suradnje, novi politički savezi kao npr.Trimora ili buduće Austro-Ugarske monarhije o kojima sam pisao.Preformacija Amerike u normalnu državu a ne da bude hegemon u svijetu.Centar dosadašnjeg globalnog upravljanja iz Amerike i Engleske seli u Kinu.Kina će u budućnosti biti novi centar globalnog upravljanja.
Sto se tiče ekonomije ide o veliku preformaciju i vecina proizvodnje sto se odvijala u Kini, morati će se vratiti do matičnih država a taj proces već se realizira.Mnogi se čude kad se zatvaraju razni noćni klubovi, skraćuje rad kafića itd.Tko su bili vlasnici tih klubova, možete bez problema saznati a tim zatvaranjem smanjuje se distribucija i prodaja droge i prostitucije.Radi tog koronavirusa tim potezom sve riješeno dok bi to normalnim putem bilo puno prepreka i zakonskih zavrzlama.
Ekonomski će se riješiti i puno loseg i crnog tržišta a ostati će samo oni koji budu poslovali na pravilima zakona.
Smanjiti će se potreba stanovništva na planeti za 40% kako bi se smanjila proizvodnja nepotrebnih stvari a očuvao eko sistem planete
Smanjiti će se masovni turizam koji je bio toliko prosiren da pojedini gradovi kao npr.Venecija i Prag počeli uvoditi mjere određenog broja posjeta jer doslo je do totalnog zagađenja mjesta i ekološke katastrofe.Pojavom koronavirusa,kanali u Venecije cisti, vidi se dno i nakon dugo godina pojavili se dupini u tim kanalima.Sto se tice Praga, zbog gomile turista, nije se moglo normalno živjeti od buke, zagađenja i puno drugih stvari.Danas nebo nad Pragom čisto, nema smoga a Vltava postala odjednom cista i plave boje umjesto smeđe boje.
Većina naroda ove mjere koje se provode vezano za koronavirus psihološki lose podnose jer njihova svijest shvaćanja procesa upravljanja u globalnoj politici premala.Umjesto da se posvjete setnji u prirodi,većina svog vremena provodi komentirajući sve to a nemaju spoznaje istine svih tih događanjima.
Spomenu sam na početku banke.Bankeri su shvatili da bi tokom ove godine mogao pojaviti ogromni mjehur svjetske inflacije i da bi došlo do totalnog haosa u svjetskoj ekonomici koji je proizveden raznim manipulacijama pojedinaca u bankama, proizvodnom ciklusu itd.Da bi to spriječili dogovorili su se sa globalistima i elitama koji upravljaju svijetom da realiziraju koronavirus kao globalni instrument preformovanje a uz pomoć medija i političara uspjeli su sve to realizirati.Svi političari u svijetu moraju sudjelovati u tom procesu kao bi se stabilizirao financijsko - ekomski sistem u svijetu.Na kraju taj sistem prema informacijama koje imam,trajati će do 2022 godine do potpune stabilizacije svijeta .Da se ne bavite previše koronavirusom ,izvedite djete u setnji, zenu na dobru veceru,sá prijateljima napravite gril parti jer Covid malo jače face riješavaju od pojedinih novinara i komentara po raznim portalima.
Mnogi ili većina od 99% neshvaća sto je to koncept socijalne sigurnosti,sveopća teorija upravljanja koja se sastoji od 6 ključnih točka.Na osnovu neznanja o svemu tome nemožete imati relanu predodzbu sto se desava u svijetu vezano za globalnu politiku a trenutno od tom "zločestom"koronavirusu.

- 12:21 - Komentari (6) - Isprintaj - #

07.10.2020., srijeda

Incijativa TrimoraDok novinari i mediji svakodnenvo pune glavu narodu koronavirusom sa druge strane događaju se puno važnije stvari o kojima mediji nepisu niti slovo.Već sam spominjao,koronavirus je globalni instrument preformacije svijeta a incijativa Trimora je jedan od projekata preformacije Evrope.
Mediji i novinari nepišu kako se sprema novi recept oko pojave novih migranata do jednog dijela EU a prema procjenama treba stici nova posiljka migranata oko 5 miliona.
Također,Hrvatski mediji niti slovo oko toga kako je Češka izdvojila oko 15 milijardi krouna ili 6 miliona eura za kanal koji treba spojiti tri rijeke:Dunav-Labe -Odra a taj kanal je jako bitan za razvoj novog saveza Trimora koji ce se službeno zvati nova Austro-Uharska monarhija.
Inicijativa tri mora neformalna je organizacija dvanaest zemalja srednje i istočne Europe. Cilj mu je suradnja između zemalja u različitim područjima i povezivanje regije u smjeru sjever-jug. Inicijativa slijedi međuratne poljske planove takozvanog Mediterana.Trijadu čini 12 država članica između Baltičkog, Jadranskog i Crnog mora: Češka, Slovačka, Poljska, Mađarska, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Litva, Latvija, Estonija, Bugarska i Rumunjska. Sve osim Austrije su postkomunističke zemlje. Te zemlje zajedno imaju 112 milijuna stanovnika i prostiru se na površini od 1.218.975 km2.Inicijativa slijedi međuratne poljske planove takozvanog Mediterana. Njegovu modernu verziju 2015. godine osnovali su poljski predsjednik Andrzej Duda i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Prvi summit inicijative održao se u Dubrovniku u kolovozu 2016. Usvojena je deklaracija o suradnji u gospodarskim pitanjima, posebno u području energije, prometa i komunikacijske infrastrukture. SAD James L. Jones, koji je naglasio ulogu inicijative u razvoju Europe i sigurnosti.
Drugom summitu u Varšavi u srpnju 2017. godine kao gost prisustvovao je američki predsjednik Donald Trump. Sudionici su se složili stvoriti Poslovni forum Trojmori..
Treći summit održan je u rujnu 2018. u Bukureštu. Sudionici su odobrili popis prioritetnih projekata međusobnog povezivanja u tri ključna područja - prometu, energiji i digitalnim tehnologijama. Summitu su prisustvovali predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas i američki ministar energetike Rick Perry. Po prvi puta organiziran je poslovni forum na kojem je stvorena mreža gospodarskih komora i potpisano pismo u kojem se podupire namjera stvaranja investicijskog fonda Trojmoří. Češku je, kao i prošli summit, predstavljao predsjednik Komore, koji je predstavljao predsjednika Republike.
U veljači 2020. američki državni tajnik Mike Pompeo najavio je da će SAD osigurati Trinity Investment Fund milijardu dolara.
Kao što vidite sve ide prema planu samo krdo naivnih i glupih pojedinaca putem komentara na facebooku,raznim portalima se svađaju oko koronavirusa a uopce nerazumiju procese svega toga a najmanje procese upravljanja u globalnoj politici.
Kao što ovdje sve ide po planu, tako se slični procesi, ali s različitim ciljevima, javljaju u cijelom svijetu (amortizacija SAD-a kao svjetskog hegemona, amortizacija "Velike" Britanije i Izraela i time automatski jačanje Kine i Irana, totalna "kastracija" zapada EU kroz liberalizam i njegovog "tvrđeg" brata neomarksizma, pripreme za daljnju migraciju itd. To je globalna operacija i nije važno shvaćaju li to ljudi ili ne - naša će djeca i unuci živjeti u onome što se dogodi. "A mama, što si učinila kad se sve dogodilo? ... Posvađala sam se na FB s ostalima jesu li maske važni ili ne i o tome kako su neki ljudi užasno neodgovorni..

- 19:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2020  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Listopad 2020 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Na Blogu će biti analize,informacije vezano za događanja u globalnoj politici o čemu dnevne novine,medija nepišu.