Fressssssh

srijeda, 31.07.2019.

Jadi mladog blogera

Jel vidite vi svitu šta je ovo došlo, nemore Čovik ovin blogerican ni komentar napisat a da to ne navali na njega i Oće se udat.

Svi smo bili svidoci incidenta s tikvicama, i dobro ispravno smo stali na stranu nježnijog spola, ali pita li se iko od vas kako je mladom blogeru

mladi bloger je sam svjesan da je kriv, ali moramo uzet u obzir, da se Čovik mora maskirat u Elvisa da bi uopće doša na blog, a tamo ga ka kraljovska kobra čeka ona Yoko ono i Oće ga ipnotizirat ka šta te kobre ipnotiziraju miša i onda ga progucaju.’

Tako vam je to dragi moji, svaka emocijonalno nestabilna žena traži naivnog muškarca, šta mladi bloger svakako je, ne bi li ga ipnotizirala.

U biti Moremo zaključit da je blogerica bila u pravu na svih sedam svojih blogova, kad je upozoravala mladog blogera da nemore skakućat okolo ka razdragani dječak, jer na blogu imaju i Scile i Haribde a bome i kraljevske kobre.

Ali nije to jedina opasnost koja mladom blogeru priti, ta kobra, svi znamo koliko mladi bloger voli bombone, a ko uostalom ne voli bombone, e ali avaj šta ako su bomboni prikoviše slatki, nevini bloger more dobit dijabetes, ili još gore šta ako nevinom Blogeru bombon zapne u grlu, ajme more se i utušit.

U konačnici svidoci smo kako Blogeri bivaju oteti, uzet ćemo samo primjer blogera Domenica, kojega je očito neka kuguarka otela i sad troši njegove dolore.

Nema od čovika ni traga ni glasa.

S druge strane blogerice se samoubijaju, svečano zaklinju da više neće pisat, demonstrativno odlaze, i za DVI ure evo nji nazad, luđe nego ikad, iz čega je razvidno da nji Niko nije oteja, a zašto bi ih i otima nije blesav

a i ti bomboni, to te omađija su onon šarenon karton u koju su zamotani, i tim reklamaman, lakše se diše, pa se onda utušiš

u biti za sve su krivi oni Hans i Kristijan a pogotovo Andersen, oni uvik zatvoru neku djevu bajnu u kulu babilonsku, i onda ona izađe na taj pendžerčić, i leleče, te njon je vako, te nako, te niko je ne razumi, pa onda mladi bloger, skače okolo ka manit ubija zmajove, ljude guštere, vladu, masone, umisto da se drži osnovni postulata, ka kad kupuje polovno auto, koliko je kilometara priša, jesu li mu prominjeni zupčasti i vodena pumpa, kakvi su pragovi i amortizeri, i ima li klimu

- 12:39 - Komentari (38) - Isprintaj - #

utorak, 30.07.2019.

bi bi si

Eto nakon žena koje lažu o svojim godinama, izgledu, bračnom statusu, kilama, eto zamalo sam zaboravio kile, asortiman je proširen i na žene koje lažu da časne sestre gaze kolica.

Mene je u biti više fascinirala činjenica, kako su svi jugosloveni pohrlili podržat kolegicu koja laže, a nema tome tako davno kad je ta kolegica ono bila dobila alchajmer, svi su se pravili mrtvi, nikoga nije bilo ni blizu, da pomogne kolegici da se siti, bilo čega, ili barenko da jon je ko donija DVI banane, ili čokoladno mliko.

Ne, ne za vrime tih bjesomučnih napada alchajmera, oni su zaobilazili žrtvu alchajmera ko da smrdi, i davali podršku alchajmerima, a šta ćeš, takvi su to ljudi, uvik spremni podržat onoga ko napada nevine žrtve, proklinje, laže ili radi već neke druge opačine.

Kaže gradonačelnik Biaća da nesriknji siromašni migranti dnevno dignu po 150.000 eura na bankomatiman, šta bi misečno bilo oko četri ipo milijuna, a da ih tamo ima tri do pet, tisuća, šta bi ako to prevedemo na hrvatski, značilo da ti nesriknji siromašni migranti trošu iljadu, iljadu ipo eurića po glavi migranta misečno.

ako bi to priveli na bosanski, nesriknji migranti trošu misečno više od dvi prosječne bosanske plaće

bus iz Biaća do Minkena košta tries eura, šta znači da bi nesriknji migranti za novce koje svaki dan dignu na bankomatin mogli kupit priko pe iljada karata za bus do Minkena, i otić tamo, ili do Švicarske, a ako bi štedili jedno tri dana mogli bi kupit kartu i do, bi bi sija, pa se jadan, bi bi si, i švicarska televizija ne bi morali snebivat, nad sudbinom kletom nesriknji migranata u raljama Štefice Cvek

eno u Englesku je sad precjednik oni Đonson & Đonson, šta je prije bija levičarska ikona, jer je volija pedere i sve te druge koje levičari volu, a onda je reka da Engeska ima dovoljno svoji crnaca, i tih drugih koje imaju, i da neće da in Anđa šalje neke druge koje oni neće, pa je prista bit levičarska ikona i posta skroz bez veze, konzervativac

svima je ža ti nesriknji migranata, meni je višlje ža Bosanaca, evo ka da sad vidin Bosanca, kako vodi svog sina, malog Bosanca, i nji dva vidu nesriknje migrante kako čekaju red za dignit novce na bankomatu, i onda mali Bosanac kaže tata, tata, ajmo i mi dignit novce, a velikom Bosancu se oči napune suzama i kaže malomu, kurac ćemo mi dignit

Inače migrant iz Eritreje s boravištem u Švicarskoj, na banofu u Nemačkoj, u Vrankvurtu, koji po navodima policije, nemačke naravno, drže bande trgovaca drogom iz Eritreje i Somalije, je gurnuo pod vlak dvije žene i osmogodišnjeg dječaka, koje nikad prije u životu nije vidio, dječak na žalost nije preživio,

nemore čovik nego bit ponosan na hrvatsku policiju, koja svakodnevno u vrlo teškim uvjetima, spašava dicu po nemačkoj, da ih ne bacaju pod vlakove, i švabice od grupnih silovanja, ma što o tome mislila Švicarska televizija, bi bi si, i čuvari vječnog plamena bratstva i jedinstva

- 15:19 - Komentari (15) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.07.2019.

Mojoj Vrancuzici

- 21:48 - Komentari (16) - Isprintaj - #

U laži su kratke noge

Koja je vaša omiljena poslovica.

More bit da je ona, Ko rano rani na blogu mu se spava.

Inače na blogu ljudi često lažu, pa eto tako i eminentna blogerica donosi, a uredništvo koje ne postoji, na naslovnici ističe laž o časnoj sestri koja je vozila automobil, i gazila djecu u kolicima, u kojima eto samo pukim slučajem nije bilo djece.

Kao argument eminentna blogerica ostavlja link, sa člankom sa senzacionalizmu i izmišljanju sklonog portala u vlasništvu propalog tajkuna koji propade neplativši silne milijune poreza ovoj napaćenoj zemlji.

U tom članku naravno piše nešto sasvim drugo, što nije zapreka komentatorima da se oduševljeno slože s eminentnom blogericom koja piše laži, jer ko će još gubit vrime na čitanje.

Kao da je u stvari važna istina, u koju se eto svi kunemo, ko nekad u druga Tita, i o kojoj se svakodnevno u našoj maloj zajednici, dogodi barem poneka verbalna dijareja.

Obzirom da smo se i na ovom primjeru uvjerili da oni kojo najviše pričaju o istini imaju najkraće noge, i da uredništvo koje ne postoji, ne preza od plasiranja laži ukoliko odgovaraju njihovom skojevskom svjetonazoru, ne preostaje nam ništa drugo nego se držati neke od narodnih poslovica, možda one Ne vjeruj ženi koja laže.

- 06:49 - Komentari (24) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.07.2019.

Kapetan Kanta

Moj omiljeni kolumnista, poznat po performansu kad ga je neko zalio kantom govana, inače bivši pitomac JNA koji je maštao da jednom postane oficir i pod šapkom umjesto šešira gleda obnažena torza mladih vojnika, Ante Tomić se pita kakve veze imamo mi s Afganistanom.

Ne bi to bilo čudno da taj isti performer s kantom govana nije zagovaratelj prava migranata, između ostalog i Afganistanaca, koji eto samo žele doć u Nemačku, mirno prodavat herojin i grupno silovat švabice.

Dakle bivši pitomac JNA koji je već bio izvježbao ćirilicom napisat kapetan prve klase Ante Tomić, iznad svega ne podnosi Amerikance, koji su u dogovoru mučnom podlom, zajedno s Hrvatima, razjebali njegovu perspektivnu karijeru kapetana prve klase, koji uživa u pogledu na obnažena torza mladih vojnika, i sav silni trud koji je uložio da ćirilicom napiše kapetan prve klase Ante Tomić.

Nikad realizirani oficir JNA, jednako kao i ostalo ljudsko smeće koje se zalaže za prava Afganistanaca da prodaju herojin i grupno siluju švabice, bi afganistanski narod ostavili na milost i nemilost mudžahedinima, talibanima i ostalim promicateljima religije mira, koje eto zli Amerikanci i Hrvati, koji su mučki i zlokobno uništili san o bratstvu i jedinstvu u kojem će svi ćirilicom pisat kapetan prve klase Ante Tomić, ometaju u promicanju religije mira.

Ako ništa drugo, nikad realiziranog kapetana prve klase, i ostale koji postavljaju pitanje što Hrvatska vojska radi u Afganistanu, moramo pohvalit za dosljednost, naime oni nisu htjeti da Amerikanci i Hrvatska vojska, spriječe i JNA i Beatlese, da šire bratstvo i jedinstvo u kojem će svi pisati kapetan prve klase Ante Tomić, naravno ćirilicom.

- 12:01 - Komentari (48) - Isprintaj - #

subota, 27.07.2019.

Oluja u Pančevu

Da ne bi prošlo nezapaženu među svim ovim silnim proljevima mudrosti, tolerancije i međusobnog razumijevanja na blogu, da napomenem da se danas obilježava tradicijonalno, ustanak četnika i srbijanskih komunista u Srbu prigodom kojeg su ti isti četnici i srbijanski komunisti pobili nešto preko 400 hrvatskih civila, uključivo i hodočasnike koje su izvukli iz vlaka i poklali, a broj hrvatskog življa koji je za vrijeme ustanka prognan broji se u tisućama.

Sve ovo su činjenice koje čak ni notorni zagovaratelj otcjepljenja okupiranih djelova RH od matice mirnim putem Milorad Pupovac ne osporava.

Valjda na tom komunističko četničkom derneku Četnike predstavlja sam Milorad, a srbijanske komuniste predstavlja valjda Franjo Habulin, koji je sam po sebi vrlo zanimljiva pojava.

Franjo je naime predsjednik saveza antifašističkih boraca.

Za pretpostavit je da bi u savezi antifašističkih boraca trebali biti oni koji su se borili protiv fašizma, bilo onog njemačko talijansko ustaško četničkog, iz četrdesetih, bilo onog srpsko jugoslavenskog iz devedesetih.

E pa Franjo se nikad nije borio protiv fašizma jer je rođen 12 godina po završetku rata, onog u četrdesetima, a ovaj fašizam iz devedesetih je prešutno odobravao, pa eto na da ne može biti predsjednik nego ne može biti ni član.

O lažnom političkom zatvoreniku, kradljivcu čekova, krivokletniku, lopovu, korumpiranom brabonjku, veleizdajniku i zadnjem ološu Stipici mi se ovaj put neda pisat.

ja znam da ovim mojim svakogodišnjim ponavljanjem ovoga Srbima, Jugoslovenima, vama iz miješanih, i vama u miješNim brakovima idem na živce, ali eto shvatite me ja se zločina vaših sunarodnjaka i istomišljenika gnušam točno onoliko koliko se vi gnušate nekih drugih fašizama, uključujući i hrvatski, u čemu vas ja bezrezervno podržavam, stoga se nadam da ćete i vi mene podržat u mojem nastojanju da prikažem koliko je bestijalno slavit pokolj Hrvata u Hrvatskoj, to je ko da neko organizira proslavu Oluje u Pančevu, izgleda li vam to moguće

- 15:39 - Komentari (21) - Isprintaj - #

Mački u Veljači

Ankice di se spremaš.

Iden na koncert od Tonsona, na rivu, oš ić i ti Đulijeta.

A šta ja znan mogla bi, bit će sigurno mladi momaka pa će se zeru oblejat, i skinit do pasa, ajme šta ja volin kad se mladi momci skinu do pasa.

Jebate volin i ja, te mlade momke bi i tribalo dat nama šta znamo šta bi šnjimi, a ne onin mladin šupjačama, ajme šta me nerviraju te mlade šupjače šmrči mi se kad koju vidin.

Je Ankice dobro si rekla, mislu da će in guzica zauvik ostat tvrda, i da će in sise prkosit zakonin fizike.

Oće pizdu materinu i sad bi in jurišale prema pupku da nije oni pušapova.

Je dobro si rekla, a još su gore one sa malin sisicama, šta se rastežu po mistu, pare ka da će ovi čas učinit pirujetu.

Eto i takve bi mlade momke Gole do pasa, njima ne triba niko, one su dosta same sebi.

Je, je, baš tako, Eno jesi vidila onu Ančicu, jebate koja je ono zmija, ona ka da ipnotizira one muške, a oni jesi ih vidila, ka mački u veljači, a nije bome veljača, nego je lito.

Koja Veljača jel ona Jelena, ajme meni je ona super, ona zna šta s mladin momcin, isto ka nas dvi.

Ajme je li, a kako znaš.

Vidila san ima filmić na enternetu, ajme da si vidila kako mu je popušila.

Neko zvoni.

Ko jeeeeee.

Merica.

Koja Mericaaaaa, ajme biće je ona kokoš šta radi u biblijoteku.

Merica biblijotekarkaaAa.

Ajme šta mi je drago šta si došla, evo ja i Đulijeta nešto o jubavi prema pisanon riči govorimo, jel ti znaš da će Tonson bit na rivu u Split.

Je vidila san u foje, ić će i Kolinda.

Ako će ta šupjača ić, ja ne iden.

- 07:31 - Komentari (18) - Isprintaj - #

petak, 26.07.2019.

važno je zvati se Mate




obzirom da na bljogu preovladava, misaono romantično raspoloženje, evo da se i ja pridružim

poznati hrvatski mislilac Mate, je izgovorijo jednu od najveći istina, ikad izgovoreni








more bit da će uć, more bit da neće, uvik triba bit spreman i pazit na konzekvence, jebate koja rič, evo san se zajubija

- 09:01 - Komentari (24) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.07.2019.

jebeš selo bez običaja

u prijateljskoj i nesvrstanoj Nemačkoj, zadnjih nekoliko godina se pojavijo novi običaj, grupna silovanja

skupi se grupa, ka šta samo ime kaže, inžinjera, doktora, fizičara i ginekologa, porijeklom iz islamskih zemalja, i onda grupno siluju švabice, ali nije uvjet, siluju brez obzira na nacijonalnost, i opće zdrasvstveno stanje, pa su nedavno silovali i neku švabicu sa posebnim potrebama, da se ne osjeti diskriminiranom
nemački mediji o svemu tome objavljuju šture vijesti i pokušavaju u suradnji s policijom i vlastima prikriti razmjere pojave

kod nas se zapalilo smetlišće u Zagrebu, i odma su se svi uzjebali

neki dan je recimo dosta veći požar bio na smetlišću u Čakovcu pa nije bilo drame, ali eto u Zagrebu odma triba smjenit gradonačelnika Milu, koji već godinama pokušava saziđat spalijonicu, jer se smeće u Zagrebu nemore riješit bez spalijonice, ali mu kojekakvi debili, ka Rada Borić, i ostali skojevci, ne daju i stalno bune narod, i lažu mu o nekim održivim pičkama materinima

gradonačelnik Mile je lupež, oko toga nema spora, ali ovi koji se nude umisto njega su idioti, i to je sva tragedija našeg društva, jer nan se nudi izbor između idiota i lupeža, a obzirom da i idioti i lupeži, potječu iz istog legla, međusobno su se prčili i razmnožavali, pa imamo u novije vrime i idiote lupeže

u prijateljskoj i nesvrstanoj Nemačkoj, osim grupnih silovanja uvode i druge običaje, na primjer ako u kindergartenu ima sto dice, i među njima dvoje mali muslimana, onda se u tom kindergartenu ne jede svinjetina, da se ne vriđaju mali osjećaji, mali muslimana, e sad neuki svit ne razumi kakve veze sekularni kindergarteni imaju sa svinjetinom, zato i je neuk svit, iz kindergartena je ključno maknit križove i svinjetinu pa će sve bit super, još bi tribalo dičicu odma od malena i obučavat za grupna silovanja, a ne da ih nespremne i neuke šaljemo u svit

vako more tata Heinrich svojon malon Gretti reć Grettchen, ako iđeš kod Abdulaha na rođendan, plakni se zeru, znaš da će te Abdulah und jaranen, zeru grupno silovat, taki je običaj

moremo zaključit, dok Hrvati ginu po Afganistanu, Afganistanci uz asistenciju welcome refjuđis organizacija i Maje Sever, polako ali sigurno preuzimaju tržište teškim drogama u Europi, a za vrime stvaralačkih pauza, siluju grupno švabice sa posebnim potrebama, iza kindergartena u kojem se nesmi ist svinjetina

wunderbar rekla bi moja pokojna baba

- 15:51 - Komentari (21) - Isprintaj - #

srijeda, 24.07.2019.

La famiglia

Mate šta pišeš to.
Reklamu.
Kakvu reklamu Mate, šta reklamiraš.
Jebate Rajko jesi dosadan, evo čitaj, povećanje grudi masažom.
Ali se grudi mogu povećat masažom.
A otkud ja znan, mi moremo probat.
A šta ćemo ako se ne povećaju.
Nećemo naplatit.
Mate jebate ić ćemo na inkanat, mukte ćemo radit.
Nećemo mukte radit, uopće nećemo radit.
Šta sad to govoriš.
To šta san reka, drugi će radit, evo Zdene se prvi javija, on sutra masira sise, ti pleskaj to ti super ide.
A kako ćemo Zdeni platit.
Nikako on će nama platit trista euri da more masirat sise.
Jebate Mate ti si genije.
A šta ja cilo vrime govorin, evo ti neka Čekinja ispleskaj je ja iden kod Kate na kavu.

Mate tražija te načelnikov brat.
Ko ga jebe, neka traži daj ti meni kavu, Ala matere ti evo ga.
Evala Mate, tražija san te.
E znan rekla mi je Kate, šta ti triba.
I ja bi.
Šta bi ti.
Pa masira sise.
Moreš u drugu sridu, sve prije je zauzeto, to je trista euri.
A nemore prije, do druge sride će se pročut, pa mi žena neće dat.
Nemore reka san ti da je zauzeto.
Dat ću ti pesto euri.
Da daš iljadu, nemore.
Dat ću ti iljadu.
Alo je li mesnica, daj mi Stipu, Stipe Mate je. Sutra nemoš masirat sise, nešto je iskranilo, šta Oćeš, da ti vratin novce, more Stipe, ali onda zaboravi daš ikad masirat, E i ja mislin da si se šalija, gledat ću te ubacit šta prije.

Eto riješeno, daj lovu i sutra ujutro, upri i masiraj.

Mate fala ti jesi Čovik i gotovo.

Nu ovoga Rajka, šta ti radiš ode, ko je u salon.

Ja san u salon samo san ti doša reć da se prijavila prva mušterija za masirat sise, ne bi nikad pogodija koja.

Rajko nismo na kvizu da ja pogađan, koja se prijavila biće ona Čekinja.

Nije, uopće nije furešta, nego žena od načelnika.

A lipo sve će ostat u familiju.

Nego Mate jel te mogu nešto pitat.

A pitaj samo brzo, i vraćaj se u salon.
Kako si zna da je ona Čekinja.

Nego šta će bit u onin plastičnin sandalan nego Čekinja, nije eskimka valjda, Ajde sad.
Iden šta to gledate na televiziju, vidi ovoga šta je navalija ovon na sise, Nu ga isti naš Zdene, iden ja pomalo.

Ajde Ajde proće sezona dok se ti dokoturaš do salona.

- 23:46 - Komentari (11) - Isprintaj - #

utorak, 23.07.2019.

Beštija

Alo vas dva, šta to radite.

Evo ja i Mate čupamo ovi bor.

Vidin Zdene jebate bager ti je uskuva, ali niste mogli neki manji iščupat.

Jesi ti pametan Špiro, Dašta nego smo mogli, ali pod ovi stane deset Talijana pet s live pet s desne strane.

Šta će Talijani ispod bora.

Šta će, sakrit se od sunca šta bi radili ispod bora, neće peć janje, sad ti računaj, deset Talijana po tries kuna, trista kuna to je pet iljada euri za sezonu.

A i nisu neki novci, neš ti ja toliko uvatin na kumpirima za šetemanu, otkad je Ineska vidila ovi Magic pomfri u neke novine posa ide za popizdit.

Neš ti magije, kumpire pospeš vegeton i daš in šalšu da umaču, i za dvaes deki kumpira in uzmeš pedes kuna.

Je vidin vas dva ste pošteni, ladovinu ćete in prodavat.

E šta onda Mate ovi je gotov, Aj nađi još koji da ga prisadimo na plažu.

Jebate Eno staroga Jere s puškon, najebat će neko.

Šta sad oće mala mesarica se udala za onog Slavonca, Mate jon više ne proučava tetovaže.

Ko zna šta Mate radi, a more bit da je njegov bor.

Koji.

Ovi šta si ga iščupa, koji bi bija.

Reka je Mate da mu je to ćaćin.

Jesi naša kome ćeš virovat, Nu ga šta biži, bolje je i nama uteć, Ajmo Ineska pali Poršejića i bižmo, ti Zdene kako Oćeš.

Jebate kad uvatin onog Matu posadit ću mu ovi bor u guzicu.

Ajme Eno ga nišani, bižmo Špiro.

Staniiii, pucaću.

Stani Jere nemoj pucat.

Šta radiš ti s tin boron.

Kako šta radin, spašavan ti šumu.

Šta spašavaš.

Šumu gledaš li ti vijesti, jesi vidija da su ispilali po Merjana u Split, jer je neka beštija napala bore.

A je vidija san, a šta je s mojin boron.

Bija je Čovik iz Splita neki stručnjak i reka da je napalo i ovi tvoj bor, al ga nisi vidija.

Jebate a meni se učinilo da je ona nesrića Mate, zamalo nisan ubija stručnjaka.

E srića šta nisi puca.

Deboto je tako, Aj vozi ti bor da mi ne priđe beštija na koji drugi.

Evo iđen, posli ću doć vidit da nije napalo još koji.

More ali ja ti neću platit, to je država kriva šta je ta beštija došla.

Ne tribaš platit će oni stručnjak.

A ako ti ne plati meni se ne javljaj.

Ako ne plati jebat ću mu mater.

E ko zna more bit da bi njon bilo drago.

- 22:18 - Komentari (13) - Isprintaj - #

Hrvatska šutnja


Neki dan su u Puli, neki idioti natamburali nekog lika ne zna se još uvijek zašto, zna se da je jedan počinitelja pripadnik hrvatske vojske, što je ocijenjeno skandaloznim, i inače cijeli događaj je izuzetno medijski popraćen, te lijevo orjentiranim medijima služi kao argument, fašizacije društva, jer pripšadnik hrvatske vojske koji natambura nekog lika more bit samo ustaša, ništa drugo

Neki dan su u Drveniku, neindentificirane osobe napale umirovljenog hrvatskog branitelja, i natamburale ga, usput mu psujući majku Ustašku, o čemu vjerojatno niste čuli ništa, jer su hrvatski mediji bili priličnop nezainteresirani, njihov interes prestaje tamo gdje je hrvatski vojnik bivši ili sadašnji žrtva, jer hrvatski vojnik kao žrtva nikako ne može bit iskorišten kao argument fašizacije društva, pa onda nije ni zanimljiv.

Zadnjih dana je tema po ko zna koji put ćirilica u Vukovaru, svi imaju nešto o tome reći a meni recimo nije jasno kako to da gradske vlasti u Puli mogu kršit ustavno pravo na rad Marku Perkoviću Thompsonu, zabranjujući mu nastupe u Puli, jer se eto ideološki i svjetonazorski ne slažu s njim, i njegovom publikom, za razliku od Bore Drljače i njegove publike, a istovremeno gradske vlasti u Vukovaru ne mogu odlučiti u kojoj mjeri će se i na koji način koristiti ćirilica u javnoj uporabi, možda je stvar u tome što su Thompsonove pjesme dokaz fašizacije društva, a ćirilica pismo mira ljubavi i bratstva te naročito jedinstva

Samohrana majka s troje djece iz Novog Zagreba traži pomoć kod rješavanja stambenog pitanja, jer mora iselit iz stana u kojem trenutno živi, a nije u mogućnosti plaćat puni iznos stanarine, koji se traži za adekvatan stan za njenu obitelj

Obzirom da je samohrana majka po nacionalnosti Hrvatica te ne pripada ni jednoj od ugroženih manjina ili migrantskih skupina, ni država ni grad Zagreb ne žele joj pomoći, te se nameće zaključak da nesretna žena ima samo jedan izbor otić u Bosnu s djecom, te se na povratku prijavit kao izbjeglica iz Sirije, ili otić u ured državne uprave i promijenit nacionalnost u romsku, kako bi država i grad Zagreb bili u mogućnosti, čak i obvezi sukladno Marakeshkom sporazumu, istanbulskoj konvenciji, i zakonu o pravima nacijonalnih manjina, pomoći nesretnoj ženi, i njeno troje djece.

inače, osim navednih nemilih događaja, neko je prikla nekog francuza, neki izbacivač je natambura mladu djevojku, a neki lik je izrezbario nožem nekoliko njih

a na blogu, ništa, niko ni riči, valjda zbog toga što niko od napadnutih nije Srbin

eto šta ti je hrvatska šutnja, moš klat ljude po cesti, ako nisu Srbi, svi muče ka pizde

prestrašno, zar ne

- 14:51 - Komentari (15) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.07.2019.

Floki i Lagherta

Mate jel bi ti moga danas ić u salon radit, mene je straj od Zdene, Eno ga još kruži bageron po mistu.

Ajme tebe Rajko, Zdene nije još nikoga zgazija osim onog crnca šta je bija u misto, i to zato šta je bila noć pa ga nije vidija, ja moran šetat Flokija i Lagerthu.

Koji su ti to.

To su pasi od oni Šveđana šta imaju onu smišnu ćer šta je Dena razvlači.

Ajme ne spominji mi Šveđane kad se sitin one dvi noge mi se odma odsiku, a zašto in ti šetaš pase.

Za tristo euri.

Cilu šetemanu ćeš šetat pase za tristo euri.

Nije nego na uru.

Tristo euri na uru, skuplji si od Tine Katanić.

A i bolje šetan pase od nje.

Jebate Mate da si ti žensko koja bi ti kurvetina bija.

Ajde namisti se da te plesnen.
Ajme Zdene budi nježan.
Je li budi nježan, nisi onome Rajku govorila da bude nježan, on te je moga pandrčit je li.
Zdene ne budi manit, jesi vidija ti u njega ruke pari ka pijanista, a Nu u tebe.
Šta Nu u mene, gospeti biće bi ja moga vozit bager da neman vaku šapu, daj da te Zdene zeru prognječi, neće ti više past na pamet da te pleska ona čovičja ribica.

Evala in šjor Jere.

E Mate mali, čiji su ti to pizdolisci, nisi valjda ti nabavija te pase na baterije, i vako se priča da si peder.

Nisan barba Jere, ovo su pasi od oni Šveđana, ja kad budem ima pasa to će bit pas, neće ličit na pantaganu.

A zašto ti onda šetaš te šimije kad nisu tvoji, biće si namislija nategnit Šveđanku, i triba kad oni njezin ima tako malog pasa šta liči na pantaganu sigurno je peder, znači da je njon potriba.

Nisan Jere, ja šetan pase za novce, iman firmu Johnie Walker d.o.o., za šetanje pasa, ako i kod vas u apartmane bude tribalo komen šetat pase morete me priporučit.

Jebate Mate koji si ti lažov, šta ti sve neš izumislit da bi natega Šveđanku, i ja san tako kad san bija mlađi, nateza san i ka praćke, joj da mi se vratit, nebi ovon tvojon tribali pizdolizci.

Ajde Mate reci ćaći da ću doć na bevandu posli pižolota.

Ajmo Floki, Ajde Lagherta, jeba van ja gazdaricu.

Vau.

- 20:11 - Komentari (13) - Isprintaj - #

za drugog su dunje žute

ona blognjuzača se jutros u 5 digla samo da bi mene maknila sa naslovnice

evo ovon prigodon bi se zafalija svima vama koji ste mi nesebično pomogli u obnašanju izuzetno odgovorne dužnosti bloga šetemane

poslali smo one najvažnije poruke, rješili kriznu situvaciju s tikvicama, ispekli rozbif na posteljici od rukole, s kaparima i umakom od acceto balzamica, meda i crnog vina

i pokazali još jedan put da našu međusobnu jubav i onu prema pisanon riči nemore ništa ugrozit, a najmanje neka nedepilirana skojevka


u ovih tjedan dana rekli ste, između ostalog slijedeće


pa nije puno samo dvi na tolko svita!.. i?... el ih odvelo!?:)))
ma nu Mate šta mu omililo...
ni pet ni šest, odma nama za guicu! :))) (nisan EL DIABLO 14.07.2019. 20:10)


Ludilo. Mene zanimaju te lude šta cirkusiraju sikirama. (samo za vranju 14.07.2019. 23:25)


Objasnite mi, pliiiz. ja sam biserka. Ko je koga obiša i zašto? (zlatna djeva 15.07.2019. 10:59)


Nestao nam Freš . Da nije krenuo Rajka tražit? Ahahahahahahaha....koja mi je ovo terapija..... ahahahahahaha.....ludilo!!!! (Just me 15.07.2019. 11:06)


A cek od 1000 kuna nisi naveo,bar je tako bilo kad sam ja bio Bloger tjedna hehe (Euro 16.07.2019. 09:41)

nisan popizdija pa da me šefika napadne 'ČIJA TI JE OVO PLAVA DLAKA!' a i inače, te šta se bave kosurinom češljajuć se svu pamet istresu. trast mi aj nou vot aj toking :))) (kako_ti_kupus 16.07.2019. 09:25)


najbolje je ono kad se zanesu otizi Ahili s puno blogova pa se sami posvađaju pa se pomire, pa... a i danas je dan zajedništva (pal MOOD 16.07.2019. 09:13)

Isuse koliko opasnosti na blogu! Meni se blog činio mirnim i sigurnim mjestom! Dobro da si mi otvorio oči! Protuhe, kažeš, a? Strašno!!! :)) (5-35 16.07.2019. 08:37)

Nevin bloger i nevina blogerica...
Hm...to mu je više muzejski exponat nego reala ;)) (mecabg 16.07.2019. 08:02)

ajde Freshi, pa se leči...:)i)))
ko te sad napada?
jesu li unutarnji il vanjski (tignarius 15.07.2019. 23:07)

Pa jesi vidio... i još bi se i u matere dirali... nečuveno! (kadseneugušihsadovimkompotomodvišanjaštojeispredmene :)))

Deder pošalji i poruku za taj pokušaj diranja u mater. (V 15.07.2019. 21:21)


Aha, od oplahnuti, plahnuti... ima smisla. :) (Dnevnik toka misli 16.07.2019. 14:26)

@kako ti kupus ...kaže se heliHopteri! .... (Elyca 16.07.2019. 13:51)

lako je to : imam ja doma onoga koji ćurlika i izvoljeva svaštanešto (AnnaBoni 16.07.2019. 13:25)

ajmeeeeee! grozno. grozno. grozno.
a ja misllila da je to samo pretjerivanje.
a ovo o uskrsnuću blogerica pod nekim drugim nickom, ono, kao, zasitile se, treba malo odmora, pa odmah za par dana istim prepoznatljivim kvazistilom. eh.
juliška, pa nisi ti centar blogoglobusa, očito tu ima bitnijih kreatura. ti si bitna samo nama kojima si draga, posebno kad slikaš takve divne njam-njam jestvine i slastice. i kad imaš tak slatkog patkića :)
meni je žal kaj su mnogi prešli, čini se zauvijek, a zbiljam su dobro pisali i imali smisla za komunikaciju. :(
definitivno ih nisam ja otjerala. ja ne općim z blogerima na okrutan način. mi koje se družimo s tebom i sarahbeicom smo nježne, osjećajne, suptilne i nježnodušne. (stara teta 16.07.2019. 20:43)

da kuguarke... čuj to :)) (smjehotvorine 17.07.2019. 06:23)

Ja sam ovdje zbog učenja 'rvackog... Što znači "škini"? Četvrti odlomak zadnji redak. (Dnevnik toka misli 16.07.2019. 21:29)

sve to triba ispleskat (kako_ti_kupus 17.07.2019. 16:27)

Prvo kaj sam ugledala nakon narkoze, bio je moj decko. Pustilo ga na intenzivnu;-))) (SarahB 17.07.2019. 14:3

Evo banke cigane moj, cigane moj sviraj mi ti... tebi je rođo zvizdan upeka odavno. Sarah be je za nje6nost stvorena, ne triba njoj PTSP. (samo za vranju 17.07.2019. 09:49)

dosta mi je punjenih paprika više vala (pal MOOD 18.07.2019. 11:02)

Juhuuu.... Frešuuu... ajmo, ajmo - friški je dan, na noge lagane.
Što je ovo, svi se uspavali.... nema još ni ankete o osjećajima zagorenih tikvica.
Radi li ovdje itko da bi zaslužio svoju plaću?!?!

A vidi Kupusa... nemo'š ga ne volit ovakog :)))
Evo meni opet koljena klecaju :) (V 18.07.2019. 09:02)

za kaznu bi mu dala da ispeče tisuću tikvica i odnese ih Julki na slikavanje :)))) (zlatna djeva 17.07.2019. 22:37)
bokić :) (Čarapa Floyd 21.07.2019. 19:08)

@ poslaću ti sliku na fejs, nevjerniče:-P (SarahB 21.07.2019. 17:43)

ma....puknit ću se matunon da ne postanen ovisnik (kako_ti_kupus 21.07.2019. 14:09)

Evo, znala sam ja... sad će opet Bise, pa more, pa Bise, pa gradele, pa Bise.... a kupus tikvica se jedva dotakli. Ccc... a što tebi smeta šta je Kupus lip i pametan, ha?

Odoh pjevati borbene i Hal'da! (V 21.07.2019. 11:32)





da vas nema tribalo bi vas izmislit, i ko vas ne bi vake manite volijo

- 14:47 - Komentari (21) - Isprintaj - #

nedjelja, 21.07.2019.

Što me čeka iza magle

Ovi dana kad smo imali tu odgovornost da ka blog šetemane pošaljemo neke snažne poruke, to smo i uradili, nismo dramili ka neki, iako smo u svom mandatu imali čak i nemilu situaciju sa tikvicama.

Sad kad se sve smirilo, kad nas opet ljubav veže i spaja, moremo se vratit jubavi prema pisanon riči.

Zato ćemo se dotaknuti lika i djela naše kolegice Bise, koja nan je ukazala privilegiju da uživamo u njenim crticama, koja su prava mala remek djela, i pričama koja su velika remek djela.

Mi koji smo odrastali na istom mistu ka i Bise, moremo van posvidočit koliko su slike koje nan je Bise prikazala vjerne i autentične.

Ja sam recimo čitajuć Bisine crtice čuo zvukove, osjećao mirise, pa čak i nenadmašne okuse, Gavrilovićke na maslu i paštete koja se na plus četrdeset u polutekućem stanju razliva po fetama bilog kruva.

Vama ka poznavateljima i jubitjima pisane riči ne moran tumačit o kvaliteti pisanja koje je izazvalo take reminiscencije, jebate koja rič.

Zbog toga je eto šteta šta se uglavnom držite načela ja tebi ti meni, i šta vas više oduševljava kad neko dobije Alchajmer, ili orališe po blogu, pa eto niste sudjelovali u ovoj svetkovini pisane riči, koju nam je Bise priuštila.

Ja naime odbijam virovat da vi ka vrsni poznavatelji pisane riči, niste pripoznali Bisino umjeće, teško mi je za povirovat da recimo osobe koje imaju po nekoliko, a i priko nekoliko objavljenih književnih uradaka, nisu pripoznale umjeće naše kolegice Bise.

Inače Rade Šerbedžija je podrža premijera Plenkovića, i uputijo snažnu poruku, iako nije blog šetemane, svojim poklonicima, da se ne ponašaju ka debili i ne napadaju Andreja koji je autentični izdanak jugoslavenskog socijalističkog opredjeljenja kojem i sam Rade pripada, dakle obzirom da je Rade uvik u pravu, očekujemo da se seniori koji su uznemireni, da se smiru, jer Rade zna da je jedini put prema jugoslavenskom socijalizmu onaj Andrejevog hadezeja.

Sad se više ne mogu bavit s vama moran reducirat umak od Acceto balsamica, Crnog vina i meda, kojin ću onda poškropit posteljicu od Rikule, na koju ću metit rozbif, a Triban i začinit carpaccio od inćuna.

Kako je to vrhunski sročijo Toni Cetinski, Blago onoj što me imaaaaa ......

- 11:17 - Komentari (62) - Isprintaj - #

subota, 20.07.2019.

Gejzira

neka Gejzira sa Malte je nakantala Hajduk
i sad vi meni rečite da ja nisan bija u pravu kad san se bunija protiv Istanbulske konvencije
prije dok toga nije bilo, i Liverpool bi skida gaće kad je dolazija priko Klisa, a sad neki gejevi sa Malte dođu i naguze Hajduka

naš Anemični prajmminister je zaminija pola ministara, šta je jako uznemirilo kolegicu Annaboni i sekciju antifašista na blogu, ostali su osupnuti time šta dica bivši članova saveza komunista, u koaliciji sa Srbima i Jugoslavenima, rade hrvatskom narodu.

Zato obratite pažnju na to što pišu naši vremešniji članovi, iz njih progovara iskustvo, oni jako dobro znaju što se Hrvatima dogodi kad se komunisti, ili njihova dica udruže sa Srbima i Jugoslavenima.

Naše drage kolegice Sarah be i Justica su završile u bolnicu, pa ćemo im zaželit brz oporavak, i slat ćemo im samo pozitivne misli i pisat lipe komentare, likari tamo u bolnici im daju neke droge, pa nji dvi imaju halucinacije, priča se čak i da su twerkale tamo po tim odjeliman u bolnican, šta je izazvalo velku pozornost, pa su zaboravili smjenit ministra od bolnica.

o nemilom incidentu s tikvicama smo već dosta napisali, pa se sad nećemo na to obazirat, probat ćemo doć sebi, mislin bolje da dođemo sebi nego kome drugome

u našoj stalnoj rubrici recimo ženama šta mislimo i danas imamo potresno, i snažno svjedočanstvo anonimnog blogera koji kaže


Mi svoju dicu ne volimo manje od vas, mi ih dapače toliko volimo da ne želimo da postanu kreteni, zato nismo nekritički opčinjeni svojim sinovima, i ne bi svojim trinaestogodišnjim ćerima dopustili da paradiraju okolo u tangicama, te im ne bi dopustili, kao ni sinovima da spavaju do tri popodne, ni kupili šporke mudante za njima.


kad smo zamolili našeg hrabrog anonimnog blogera da javno istupi, reka je da se boji zlih očiju, kaže da postoji cijela grupa zlih žena koje čitaju ovaj blog, a nikad se ne oglašavaju, koje su nemilo nadrkane, i do podne mrzu cili svit a popodne isto tako

danas je Purgerici rođendan, pa da ne ispanete nepristojni jer joj niste čestitali, ne tribate jon ništa kupovat, ona je već dobila jackpot, mene

- 11:11 - Komentari (37) - Isprintaj - #

petak, 19.07.2019.

Djevojčica sa tikvicama

Ko zna koji je razlog za ovakvo ponašanje kolege Kupusa, ja naprosto ne mogu virovat da se ovo događa.

Možda je u pitanju strah



Ko zna možda je u pitanju nesporazum, možda je Julka sve krivo protumačila



Pokuša san se konzultirat s kolegom Eurom ali on ima pametnijeg posla



Možda je u pitanju nešto sasvim drugo



Ko zna, ko zna.....

Od danas uvodimo novu rubriku u kojoj će si Blogeri i blogerice moć reć šta stvarno misle o nekim stvarima, pa za početak donosimo kratki zapis hrabrog anonimnog blogera.



Nama muškima vaše matere, idu na živce jednako ka i vama naše matere, samo smo mi pre pristojni, i radi vas Trpimo vaše matere, odnosno ne pretvaramo se u neurotične luđakinje ka vi u kontaktu s našim materama, jer zajedničko obilježje vaših i naših matera, je da su i jedne i druge žene, opsesivno posesivna bića, s patološki izraženom potrebom za upravljanjem tuđim životima, uostalom u konačnici svaka od vas se vremenom transformira u našu mater.

Evo zahvaljujemo se našem kolegi anonimnom blogeru i otvaramo diskusju na temu Moja mater te traži.


- 18:39 - Komentari (9) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.07.2019.

a more bit

Oćemo ić.
Di ?
Na Hajduka.
Ja iden.
I ja.
Ja moran pitat ženu.
Jebiga načelniče, ti uvik moraš nekoga pitat, u općinu koValicijske partnere, Stevu Srbina i Krasnićija šta ima banak s voćen u portu, a kad triba ić na Hajduka moraš pitat ženu.
A šta ste vi rekli ženama kad ste tako pametni.
Ja san Ineski reka da se iden kurvat sa Šveđankama.
I šta je ona rekla?
Da mi jebe mater lažljivu da sigurno iden s onin pijančinama na Hajduka.
A ti Zdene?
Ja san reka da iden na Hajduka, šta ću lagat ka da je grij ić na Hajduka.
I šta je rekla apotekarica.
Rekla je da mi jeba pas mater lažljivu da se sto posto iden kurvat su onin šveđankama.
Ja bi moga reć da iden na partijski sastanak u stranku.
Onda te sigurno neće pustit vidiš da ko god otiđe u stranku da ga smjenu.
Ala ekipa eno ih jebu se.
Ko Dena, ko se jebe, da se nije Rajko opet negdi uvalija.
Nije neki furešti, se jebu na klupi, onon šta se s nje vidi Šolta.
Jebate morat ćemo mati reć da i tamo meti kameru.
Jebiga ode opet pesto euri, Kate aj upali televiziju da vidimo šta ima u salon.
Jebate koja je ono na stolu, pari apotekarica, Zdene eno Rajko gnječi onu tvoju.
Gnječi kurac, ona moja je išla kod matere, nešto jon triba pomoć.
A more bit, more bit da jon je mater ispo stola, Kate pojačaj da čujemo šta govoru.
Je li dobro ovako.
Je Rajko zlatne ruke imaš.
Fala in apotekarice, davno nisan masira vaku lipoticu.
Fala tebi Rajko, a bi li ti mene moga malo.
Šta.
Pa ono po guzi zeru.
A to more, evo saću.
Ajme je dobro, to ženi triba, samo ko će to rastumačit, onon mojon seljačini, on samo one anemične Šveđanke gleda, i još laže da ide na Hajduka.
Zdene šta je, šta si poblidija.
Di su mi ključi od bagera, ajme njemu ajme njoj.
Stani šta ti je, pa ništa se nije dogodilo.
Rajko a moga si ti doć kod mene doma, na privatnu sejansu, kad on od e na Hajduka, jeba ga Hajduk, lipo ću ja šufigat tikvice, ala Turka, vidila san ricetu na blog, a iman i orasa i meda, pa se moremo zeru podružit.
Evala svitu, šta to gledate, i di je Zdene iša s bageron.
Ne znamo don Petre nije ništa reka, samo je oša.
A pari mi se da mu je negdi priša
A more bit

- 11:30 - Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 17.07.2019.

Tikvice Laži i video vrpce.

Šta reći, koju posluku porati.

Svjedoci smo javnog iznošenja prljavog veša na kraju jedne do nedavno idilične blogoveze.

Julka je kuvala, pekla, slikavala pašta šutu, i vjerno čekala ki Penelopa svog kupusa.
Čak i u trenutcima kad bi Šefika kupusu odnila kabel, naša Julka nije pokleknila, nego je stala postojano kano klisurina, ni Dalaj Ljama nije dosega taj nivo stoicizma koji je prakticirala naša Julka.

I onda, dok ta je ona čekala sa pašta šuton, on je bija ko zna di, i umisto da se poklopija ušima, i ponizno molija oprost, ranije spomenuti kupus je priča neku bajku s tikvican, koju ni crvenkapica ne bi popušila.

Zato bi ja pokrenila javni linč protiv kupusa, pridlažen da se organiziramo, u manje skupine, a svaku more pridvodit po neki top bloger, i da onda napanemo na kupusa, ka šta je Alchajmer ekipa bila napala na Annaboni.

Svi oblici klasne borbe su poželjni, Kletve, laži, klevete, verbalno i druga nasilja, da pokažemo kupusu di mu je misto.

Ono šta razočarava više od kupusovog ponašanja, je činjenica koja se još jedan put pokazala pogubnom i istinitom, da je žena, ženi hijena.

Danas kad je jednon od nji bila podrška najpotribnija, mi smo svidočili slijedećem, Mela je špijala kupusu, Ančica traži sponzora, Sarah be se izdrogirala samo da skrene pažnju na sebe, teta je jednon rukon gladila patka a drugon neko kupusovo janje, a Annaboni se pravila mrtva a sve radi neke vešte s interneta.

Jedina je Bise dala nedvosmislenu podršku ka prava feministica, sve drugo brale gleda svoju guzčetinu.

Dokle tako žene, jel oćete vi da tu sotonu išćeramo ili šta?

- 20:10 - Komentari (33) - Isprintaj - #

Influjencerice

Mate, o Mate đava te gluvog nosa.
Šta je, šta se dereš, oš da bacin bombu u dvor.
Aj baci, jeben tebe i taj tvoj pitispipi, ti si manit od nejebice, to je tebi, mukte san ja u Međugorju klečeć plazila, samo da nađeš koju, a ti zapeja za onu Sarah be, i kuvat si učija pa ništa.
Oš više umrit stari šišmišu, ko će me tit kad tebe taku vidi, čin kažen da živin s materon, svakon ka da se ugasi nešto u očiman.
E biće one nemaju matere, ja san svojon svekrvi bila ka sunce.
Je sićan se po cili dan je vikala, beštijo u grob ćeš me otirat, sve dok nisi uspila.
Jeba ti pas mater laživu, koja te ispišala.

Dobro i šta si tila.
Ništa.
Pa šta si me zvala.
Nisan.
Kako nisi, ko se onda dera po dvoru.
Šta ja znan ko se dera, ja nisan.
Jebate nisan ja pitiespi dobija od rata nego od tebe.
Ajme sitila san se, vruće mi je, Ajde kod Mate poštarovog neka ti da onu puvalicu ka šta je proda Đulijeti, da se i ja zeru ladiškan.

Sad ja moran po ovom zvizdanu ić na drugi kraj mista, zato šta je tebi vruće.
Je bidan, daleko ti je ima svi trista metara, oš da ti spremin štagod za marendat po putu.
Muči šišmišu, di su novci za puvalicu, neću ti ja kupovat, a ti ležiš na eurin.
Ne tribaju ti novci, samo reci Mati da ja znan šta je bilo sa biciklon od Vrancuzice.

Mate, daj mi jednu puvalicu, ka šta si prida Đulijeti.
Evo, daj pet euri.
Rekla je mater da zna šta je bilo sa biciklon od Vrancuzice.
Jebate koja je to influjencerica, tvoja mater, po cilu noć je na ponistri.
Mate.
Reci Mate.
Jel bi moga ja radit u salon sa Rajkon, možda bi upozna koju.
A šta je bilo sa onon Sarah be, šta si je tija ženit.
Našla je cigu sa gitaron.
Znači mater mukte u Međugorje išla.
E mukte.
Jebate koja je to kokoš.
Ko jel mater.
Ne mater, ona je lješinar, nego ta Sarah be, umisto da je došla vamo četri apartmana, mogla je bit ka kraljica ona našla cigu.
Nije četri nego pet, saziđali smo poviš garaže još jedan, nego nešto mislin, moga san i ja naučit svirat gitaru.
Al bi se prijavija na Splitski festival.
Ma nije nego more bit da bi se onda Sarah be pridomislila.
E moj Mate, al nisi ti radi nje učija kuvat.
A jesan.
I šta je bilo.
A ništa.
Eto vidiš da nije normalna, nego zna ti Rajko neke Šveđanke mater i ćer, krasne žene, pa nek te upozna, pa moš birat, oš mater oš ćer.
Ja bi ćer, a mater isto more bit s nami, more predikat sa onin mojin šišmišon.
Je imaš pravo, nji dvi influjencerice bi imale o čemu predikat.

- 07:20 - Komentari (48) - Isprintaj - #

utorak, 16.07.2019.

Džezvabele

Ako ste mislili da su Protuhe najgore šta vas more zaskočit na blogu, vi ste naivčina miseca.

Jeste li se ikad zapitali di nestaju Blogeri, di je nesta Domenico, ili Bajker, oni udovac šta je prije pisa, i drugi Blogeri koji su nestali.

Evo recimo blogerice koje oće otić odavde, one sve po nekoliko puta umiru, pa se vraćaju, pa otvaraju druge blogove, neviđena je to Agonija.

A Blogeri samo jedan dan nestanu, puf, ka da i nije ni bilo, šta in se dogodilo, koja i je sudbina kleta uvatila, koje zlo i je snašlo, čuje se samo duboko u noćima uz logorsku vatru, kad poput ladnog vitra po znojnon škini prostruji ime Džezvabele.

Ko su Džezvabele, čije ime se izgovara šaptom, i kakve imaju, odnosno imaju li ikakve veze sa Đezabelama, mladim zavodnicama, ovisnim o muškoj pažnji.

Da bi razlikovali Đezabele od Dževabela, Đezabele su namiguše ka moja prijateljica Sarah be, Koju ovim puton pozdravljamo, i puno volimo, barem mi neki.

Džezvabele pak su nezasitne kuguarke koje ka vampiri iz blogera isišu zadnju kap krvi i seksuValno ga iskoriste, legenda kaže pet pa i više puta na noć.

Priča se da je jedan nekim čudom preživjeli bloger, iako već u zrelim godinama, plaka ka malo dite, kad se prijateljici povjerava nakon proživljenog iskorištavanja od strane Džezvabele.

Džezvabele najčešće napadaju krhke muškarce, slomljenog srca, napuštene, tužne poput Bambija kad mu je ubilo mater, te žilave bogomoljke ipnotiziraju i prvo in odgrizu muda, sažvaču ih i ispljunu, a onda se sa tako uškopljenin blogerin igraju ka mačka s Mišon, a onda na kraju se činu da ih ne poznaju.

Žrtve Džezvabela najčešće nestanu a nekad i ostanu pa se nako bez muda klataraju po blogu i pišu pisme.

Zato nikad ne izgovaranje ime Džezvabela na glas, ostavite zlo neka spava, bolje nam je bez njega.

- 19:56 - Komentari (26) - Isprintaj - #

Helikopter

Oćemo li počet načelniče
Čekaj još zeru, dok svi dođu
Ajme je vruće, oće li neko upalit klimu, Špiro vruće mi je, učini štagod
Šta ću učinit, ja se razumin u kumpire ne i u klime, kad je Stipe meštar od klime iša u Irsku, govorili ste da je pametan, sad se morete jebat.
Ajme umrit ćemo od vrućine, Mate ti se tendiš u svašta, aj ti upali klimu.
Ne tendin se u klime, ali iman ventulatrore za iznajmit, a i one male džepne, po pet euri, skoro mukte.
Aj daj mi taj jedan džepni.
Tata kupi mi helikopter.
Nek ti mater kupi, jebla te ona razmaženog, Domina ovi tvoj montesori sin, oće helikopter.
Dušo mamina, nemoremo imat helikopter, to samo u ameriku ima za kupit.
Lažeš, ima kod Mate, eno proda je Juliji.
Paškvalino, nađi Matu, kupi malome ono šta ima Julija, nemoj mu suzbivat krejativnost.
Oću mu jebat mater.
Je samo se pritiš, to si i lani reka kad si se opija na derneku u Prološcu, pa se ja tuka ponadala.
Ajmo počet načelniče, afanat će neko.
Svitu sastali smo se ode, da vidimo šta ćemo organizirat u mistu da nan svima bude bolje.
Al, ti načelniče nisi reka daš dat ostavku.
Pridomislija san se, i ne prikidaj me, niko nema pravo govorit dok ne dobije rič.
Ko će dilit rič, ja pridlažen don Petra, on je Božji čovik, svi vi drugi ste lupeži.
Dobro more, da nastavimo, u Split ima Ultra, u Španjolsku oni trču s kravan, a oni drugi se gađaju poman, šta ti Ineska oćeš,
Ja bi rič.
Javi se don Petru.
Javila san se, na mote san mu rekla da bi rič, a on se prikrstija.
Nije ni čudo kad zivaš ka cipal, biće bidan čovik mislija da bi mu popušila, meni je tako parilo.
Zdene ti si kreten, Špiro opandrči Zdenu, ne spavaj tu.
Šta je učinija.
Šta te briga šta je učinija prokini ga.
Dobro je Ineska imaš rič, šta oćeš.
Nisu krave nego bikovi.
A ?
Ne trču sa kravan nego s bikovin.
Kod nas Rajko trče gol po mistu, mi bi tribali organizirat, prvi nudistički maraton na svitu, jebate sise bi skakale po cilom mistu, škina bi me zabolila od gledanja maratona.
Bravo Zdene super si se sitija, tiš bit presjednig organizacijskog odbora.
Nisan ti ja baš za trčat, moga bi neko drugi to organizirat.
Šta je opet Ineska, šta sad oćeš.
Ja bi rič.
Dobro imaš rič.
Zdeni nema šta skakat kad trče, ajme ne poteži me za kosu glupane, špiro pšrokini ga.
Dosta je Ineska ne radi pizdarije, a ti Zdene se javi onon neukrotljivon i onon drugon šta trče po blogu da ti pomognu organizirat, saćemo prikinit sjednicu, dok nije neko afana od vrućine, i onako se ništa ne čuje od ti Matini ventulatora, jeba vas Mate.
Šta je reka.
Ko baba?
Načelnik.
Reka je da će nas jebat Mate.
Ajme iđen se brzo plaknit

- 10:29 - Komentari (26) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.07.2019.

Protuhe


Ka šta svi dobro znate, samo se neki pravu blesavi, blog tjedna služi da bi se poslale snažne poruke.

To je nešto ka da si dobija krunu i lentu i posta miss bloga, pa moreš urbi et orbi poslat poruku o miru u svitu i zaštiti pliskavica i založit se odlučno protiv korištenja šperme od kitova u kozmetičke navade.

Zato ćemo mi ode poslat poruku, šta poruku, krik, jauk čak, protiv ponašanja određeni blogera.

Nazvat ćemo ih protuhe.

Ko je protuha.

Protuha je bloger koji nevinim blogericama, daje lažne nade, da su one jedine i posebne, a sidu na četri pet stolica.

Saćemo ukratko opisat tu pojavu.

Protuha se pojavi stidljivo, ali ne uzimajte to za ozbiljno, to je samo dio njiove opačine, tu i tamo se javi komentarom, meti koji smajlić, pofali uradak, divi se pismi, slini nad kolačin, i tako redon.

Onda protuha postane redovita, a nevina blogerica šta će, pomisli bit će nešto, i zanesena ne vidi da protuha igra simultano na dvaes ploča, ilitiga blogova.

Nevina blogerica, se kvarca, peče kolače, čini frizuru, uskladi ciklus sa protuhinim horoskopskim znakom, riže pancetu, zanemari kućne ljubimce, i popularnog blogera koji jon je oduvik bio sklon, Brez ikakvi namjera da bi je iskoristijo.

I onda, šta bude onda.

Ona napravi pašta šutu, a njega nema, pa se vadi da mu je neko odnija kabel, pa da je zakasnija na avijon, pa mu je bager zagradija auto na parkingu, a istovrimeno kriomice ćurlika okolo po drugim blogovin.

Zato ćemo mi braćo i sestre sada ode na ovom blogu šetemane reć dosta, poslat ćemo snažnu poruku do svemira i nazad, i svim protuhama ovog bloga reć Nećete u Tschawoglawe niste Niprije.

Jer braćo i sestre nemore Niprija bit svako, a svakako nemore protuha, šta mu samo ime kaže.

Zato zapivajmo svi skupa.

- 21:06 - Komentari (42) - Isprintaj - #

Swedish House mafia

Šta ste se svi skupili, nije još ni šest uri, vi niste normalni.
Muči Kate, otvaraj kafić i odma pali televiziju.
Šta ćete gledat jutros najranije.
Kako šta ćemo gledat, pa Šveđanke, sigurno će ić, prija vrućine na tenis, a prija tenisa će se izmasirat, Eno je Rajko prija pet oša u salon.

Kate daj i meni kavu.
Evo odma don Petre, da ne zakasnite ne misu, nego čujete li vi ovoga Zdenu.
A čujen, nesriću, neću Zakasnit na misu bila ke jutros u pet, sad san potribniji ode.
Špiro jesi li naša program, tribaš uštekat i ono čudo šta je Mate donija, Eno, eno ih, naša si, eno Šveđanke na stolu, i nji oba su tamo, pusti ton Špiro, ko zna šta će bit.

Du har mjuka händer.

Eno nešto je rekla, ko zna šta je rekla, ko zna švedski.
Mate zna švedski.
Jebate Špiro znan da Mate zna, ali on je tamo, muči Rajko nešto pita.

Mate šta je ova rekla.

Rekla je da je zeru plesneš po guzici.

Jag gillar det.

Šta je sad rekla.
Da moreš i zeru žešće.
Zdene kome ti šalješ poruke?
Mati reka san mu da nan triba privoditelj.
I šta je reka.
Reka je da skupimo pedest euri.

det är varmt

Mate šta je rekla.
Kaže da jon je neugodno da ja gledan, pa da iden ća.
A kako ću ja šta ako bude nešto tila.
Ti samo pleskaj vidiš da jon se sviđa.

Evo me Kate daj kavu, jeste skupili lovu, jel šta govorila dok san ja iša vamo.
Nije pari da će sad, Nu je šta je lipa, ka ona iz Abbe.

Min mamma kunde gĺ med oss.

Šta je rekla Mate privodi brže.

Kaže da će in se pridružit njena mater.
Ajme ovo je gore nego kod nas u općinu, svak svakoga jebe.
Ko zna kakva je mater, biće neka aždaja.

Mamma dominerar.

Šta je sad rekla?
Rekla je da je Rajko najeba.

Ajme vidi ovu pari Brigite Nielsen, Nu je ima bič, šta radu nji dvi, Eno skidaju Rajka.

U jebate je ga stara opandrčila.
Nu male šta je navalila, oderat će ga s onin bičon.
Ajme stara mu trlja guzičetinon po faci udušit će ga.

Eno ga oslobodija se.
Je pari da će uteć.
Eno pobiga je, spasija se.
Špiro gasi to, a ti Kate da nisi nikome pričala, da ovin našima ne bi palo na pamet to sutin bičovin.

Kate daj kavu.
Evo Dena di si ti bija.
Evo iden iz noćne, nego zna li ko zašto Rajko trči gol po mistu.

Otkud bi mi znali.

- 07:22 - Komentari (32) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.07.2019.

Šveđanke

Rajko Ajde spremaj se idemo na aerodrom, dolazu Šveđanke.
Kakve Šveđanke Mate, šta si sad opet skemija.
Znaš onoga Slavonca šta se uda u misto, za Jerinu malu.
Znan oni šta se zove Tuna.
E taj, Bože mi prosti ko mu je da ime, dobro da se ne zove cipal, E njegov brat se uda u Švedsku žena mu se zove Ula, i cili njezin teniski klub dolazi u misto, pa ja i ti moramo kombijima po nji, Ajde zakasnićemo.

Jel sletija?
Nije još stani tu kraj mene i drži tu tablu, Oćeš se namasirat švedski guza.

Mate vidi one tamo.

Koje

One tamo di piše Hrvatska Dalmacija, šta ono radu.
Jebate ona sa kapuljačon ima sikiru Eno udara po Hrvatskon, a ona druga pari mi se da pleše Užičko kolo sama sa sobon.

A maniti žena, šinjorina jel vi radite ode, jel morete zvat hitnu da otra one luđakinje, poplašit će nam Šveđanke.

Mate Eno ga sleĆe, Mate sletija je.

A vidin šta si se se uzjeba.

Mate ja nisan nikad masira Šveđanke.
Nisan ni ja lovija krokodile pa ne manitan po aerodromu.

Eno je policija došla po one manite žene, Nu one šta se otima, šta se ono dere, ništa je ne razumin.

Viče da će radije umrit nego mučat.

Pa neka umre samo da se pristane derat.

Eno ih Mate, dolazu.

Jebate Nu ih šta su plave, ko zna jesu li i doli sve plave.
Kako to misliš Mate.
Rastumačit ću ti kasnije Ajmo i sad trpat u kombije.

Ajme Rajko gušta.

Šta je bilo?

Kako šta je bilo malo san je uvatija za guzicu a ona se smješka, kad je uvatin kako triba smijat će se oko glave, dođi ti svome Mati.

Šta ona oće, reci lipoto.

är De terrorister, en kvinna med Huga

Šta je pitala?

Pita je li ona sa kapuljačon terorista.

A di si ti Mate tako naučija Švedski.
A jedan semestar san študira film, najviše švedski, pa san naučija.

Bome si ti Mate pravo učen čovik, Ajmo pali kombi.

- 17:11 - Komentari (23) - Isprintaj - #

subota, 13.07.2019.

Ultra blog

kroz mrak se prvo probila jedna laserska zraka, pa još jedna, onda se začula potmula tutnjavina basova

uzbibana masa blogera se ljuljuškala, u ritmu basova, pogleda uperenih u pozornicu

onda je na pozornicu iskočija bloger, inače čuveni di đej

laserske zrake su pomanitale

bloger, di đej je reka ISTINA

uzbibana masa blogerica je frenetično odgovorila ISTINA

onda je bloger di đej reka SMISAO

uzbibana masa blogerica je frenetično ponavljala TRAŽI, TRAŽI, TRAŽI

na pozornicu su istrčale blogerice u seksi trikoićima, sa natpisima ultra maraton i brojevima i ka manite trčale vamo tamo po pozornici

onda je bloger di đej, iz polumraka za ruku izveja blogericu od čiji sandala sa švarovski kristalin su se odbijale laserske zrake, i onda je ona dreknila neću mučat, radije ću se samoubit nego mučat

uzbibana masa je pivala killing me softly

a di đej bloger je viknija ZA KOGA

uzbibana masa je uzvratila ZA PLISKAVICE

onda je na blog uletija neki lik šta je parija ka Jovica iz ljubavi na selu, i počeja repat

šta je to grijeh
ima li nade za nas
virujen ute
kad se male ruke slože
i ove dvije duše

pa je onda uletila neka blogerica i derala se ka manita, ja san virovala, ali su me iznevjerili, pa ne virujen više nikomu

uzbibana masa je ponavljala nikomu, nikomu, nikomu

na video zidu su se vrtile slike kolača sa alkoholom, izmjenjujuć se sa slikama nepreglednih stada janjaca

Onda su se sva svitla pogasila i bila je velika mrčina, samo se tu i tamo čuja uzdah neke blogerice ka da je nešto ubolo, a nije trava

Odjedanput se iz zvučnika čuja glas od Dartha Vadera koji je reka, samo ovde, samo za vas, samo ove noći Rajko i njegovo jato.

Na pozornicu su izašle neke žene u tangama i naguzile se, a onda je neki zbunjeni lik doša i lupa in po guzicama.

Uzbibana masa je pivala Đulijaaaaaaa, ooooooo Đulijaaaaaaa, pa se pojavija neki lik sa bageron, i neka ženska šta je imala čizmicu na raketni pogon, pa je letala poviš pozornice, a za njon je iša neki lik šta je parija ka da je uteka iz Đipsi kingsa i svira gitaru.

Uzbibana masa je tresla glavama i u glas recitirala ako sritneš moju baku, tamo negdi na sokaku

Uzbuđenje je dosizalo vrhunac, red bull i votka su se točili u potocima, popi su dilili vodu, Mate je prodava travu, kad se začuo zvuk automobilskog motora.

Uzbibana gomila se razdvojila ka more isprid Mojsija, i neki crveni autić je krenija kroz masu.

Iz auta se čulo jebate Zvonka jesan ti rekla da nikad ne skrićeš livo.

Uzbibana masa je zapivala

Oni s desne strane su zapivali

Nemoj ići lijevo na križanju staze

Oni s live strane su zapivali

Tu ne ide niko svi se zvijeri paze

A onda su se svi spojili u uzbibanu masu i zapivali

Daleko, daleko, iza devet sela

- 14:57 - Komentari (33) - Isprintaj - #

petak, 12.07.2019.

Nimi film

Mate jebate šta si se popeo na te skale, ako paneš slomit ćeš nan stol za masažu, šta radiš gori.

A ništa ovo mi je fatureta, radin ka hakler.

Šta ti je to hakler, samo nemoj da je štagod protuzakonito.

Ma nije, zeru prisrićen emajlove, špijuniran žene i ljubavnice, prikopčan se na Ankicin emajl, i odma sve znan, tamo se slivaju sve informacije.

Dobro i šta radiš tu, mećeš špijunsku antenu.

Nije nego mećen kameru.

Zašto mećeš kameru.

Spojit ću se na televiziju u Kate u kafić, oni tamo su skupili pesto euri i dali mi da direktno prinosimo masažu u kafić.

A šta ću ja, šta ako neka furešta bude tražila specijalne usluge.

Ništa ti se lipo nasmiji u kameru, to će i onako vidit samo ovi naši iz mista.

Kate upali televiziju da vidimo jel se Mate spojia.

Kaže se, dobro jutro Kate, daj mi kavu, popij i ti nešto, a ne odma gledat guzate švabice, baš si bagerista Zdene.

Ajde ne pizdi, skuvaj mi kavu, popij i ti nešto, i upali televiziju.

Evala Kate, di si Zdene jel počelo.

E Špiro, oš i ti kavu, evo sad će Kate upalit televiziju.

Šta je ovo jebate, samo su nji dva, ako će se nji dva masirat ja ću povratit.

Muči evo neke, jebate vidi je jedva je stala na stol, pari ka nasukani tuljan.

Vidi Rajka nu mu face, umra je od straja.

Adi neće ako ova prne, otpuvat će ga do naplatni kućica.

Jebate eno je skida riđipet, ajme kolike su jon sise.

Paru ka one dinje u Krasnićija na banku, vidi veća jon je sisa od Rajkove glave.

Don Petre reci i ti štagod šta si zinija.

Svi ćete vi u pakal završit, nema van spasa.

Koja je ura don Petre, zakasnit ćeš na misu.

Neka potribniji san ja ode, ode se vodi bitka sa sotonon.

Nu je pleska se po guzici, šta oće.

Kako šta oće, čula je kako je Rajko ispleska onu Juliju, pa sad oće i ona, nu Rajka šta je gleda, eno plesnit će je.

Asti matere, vidi šta se to ljulja, kad je plesne, iđu valovi ka da je cunami, nu je šta gušta ka prasica.

Evo me ljudi jel se dobro vidi.

Je Mate vidi se, ali se ne čuje ništa, pari ka nimi film, bolje bi bilo da je zeru tona.

A mogli bi i to riješit, mogu ja i mikrofon montirat, samo bio tribalo još pesto euri za matrijal.

Ajme vidi šta se uspuvala, ja mislin da stenje Monika Seleš, ajme šteta šta nema tona, ajmo skupit ti pesto euri, don Petre kolikoš ti dat.

Evo svi pesto euri, Mate trči po mikrofon, borba protiv sotone nema cijenu.

Evo trčin

- 09:33 - Komentari (25) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.07.2019.

Kome smetaju partizani na blogu

Anselmo je zamišljeno gleda prema pučini, nije mu bilo jasno kome smetaju partizani na blogu, neko je otvorija blog sa partizanima, a onda je neki fašista obrisa taj blog, eto dokle je doša ti revizionizam.

Melin post ga je vratio u sjećanje, u ono vrime kad je zbog špijuniranja nekog Ilije Čvorovića, koji je prisrića emajlove svoje cure, i prikuplja informacije putem blogerice koja strašno voli imat i dilit informacije, došlo do nesporazuma koji je rezultira zamalo nemilim scenama.

Još uvik nekad se probudi po noći, okupan u znoju, osjećajući miris hidrauličkog ulja, i slušajuć škripanje gusjenica na bageru.

Eh sutra je novi dan, bila je Anselmova deviza, otkad je spoznao svoju žensku stranu, pogleda je prema pučini i pripalio novu cigaretu.

Anselmo je prethodno jutro razgovara sa Zdenom bageristom, dogovarali su neke iskope i gradnju nove terase isprid noćnog bara, na terasi će bit i bazen u kojem će se gosti kupat u pjeni.

Kad ga Zdene nije pripozna neće ga poznat ni drugi, šta je bilo dobro, tribalo mu je zeru mira, da se odmori, prije nego krene oluja, a oluja će se sigurno dogodit kad se pročuje da otvara u noćnom klubu prvi gej bar je samo u Mistu, nego u cilon Hrvatskon, zato je bolje da se šta kasnije sazna.

Jebate ovi komaraca šta su dosadni, reka je Anselmo, morat će nešto poduzet s tin komarcin, gejovi nikako ne vole kad ih komarci izbadaju po guzici, to ih frustrira pa budu nadrkani.

Odma ujutro će otić u Peveca vidit šta ima tamo za ubijat komarce.

- 19:38 - Komentari (16) - Isprintaj - #

srijeda, 10.07.2019.

Commedia divina

Ka šta ste mogli primjetit, ostavku je da osvišćeni utjerivač Istanbulske konvencije, i Marakeshkog sporazuma, i otimač referenduma kao izraza volje naroda, njegov anemični šef ga je eliminira jer je skupina antifašista, zaključila da je Faljen Isus Lovre, od štale napravija apartmanski objekt.

Naime u svijetlim tekovinama antifašizma je zapisano da nema veze ako narodu ukradeš volju da odlučuje, pogubno je samo pritvaranje štala u apartmane, jer se ograničena seljačina more obogatit, a socijalistička revolucija se ne more vodit s bogatim seljačinama, reka je još davno drug Moša.

Anemični govnar je eto nakon ćurlikanja s opajdarom u emigraciji u Beogradu, i spašavanja imaginarnih žena po fejspuku, primio i predstavnike djelatnika iz sustava socijalne skrbi.

Doduše primio ih je tek kad su jednu od njih ubili, a drugoga teško ranili.

U zemlji u kojoj dezerteri postaju premijeri, a doušnici tajnih službi predsjednici, u kojoj vladu koordinira predstavnik okupatora, valjda je normalno da se, umjesto da se djelatnicima u sustavu osiguraju normalni uvjeti za rad, ćurlika s opajdarama, sklonima samopromociji.

Približavaju se i precjednički izbori, ima sve više kandidata, uglavnom na ljevici, pa se eto kandidira propali diplomata s bolnim preponama.

Jebate koji bi to tandem bio, anemični i preponaš, oba dezertera.

Osim preponaša javila se i neka iz radničke fronte, čijih svi trista članova ne bi mogli skupit zajedno, radnog staža da jedan od njih ispuni uvjete za penziju, ženska lupeta take gluposti da je to za ne povirovat, šta i nije tako zabrinjavajuće, ne moraš bit pametan da bi bio precjednik, to nije uvjet, stravično je da je ta individua bila ili još uvijek je profesorica nečega na nekom fakultetu.

I kao šlag na kraju, javila se o Dalija, koja je još jedanput svjedočila proporcionalan odnošaj između manjka inteligencije i viška ega.

Glasove psihičkih bolesnika će podijelit Kolakušić i Pernar.

Ipak najzanimljivija bitka će se vodit na desnici, tamo će se aktualna precjednica obračunat sa još jednim dezerterom Mirom Škorom, pa će obzirom da preponaš nema nikakve šanse, o ostalima da i ne pričamo, svi pravi antifašisti s mojom prijateljicom Annaboni na čelu morat glasat za Kraljicu jer je u komitetu odlučeno da je manje zlo od Škore.

Zar nije život nenadmašan, koji komediograf bi smislio scenario u kojem će Anči, sekcija antifa s bloga, Srbi, Jugosloveni, homoseksualci, i ostali glasat za kandidatkinju adezeja, Kolindu kraljicu Hrvata.

P.S. Pozdrav veliki majci svih Eskima, i Ribi koji pliva.

- 20:41 - Komentari (28) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.07.2019.

Lithophaga Lithophaga

Ajme čula san da si dok san ja u nekon vali sanjala o jogurtu, bila se izmasirat i da te je oni Rajko ispleska po guzici.

A je ne mogu reć da nije, Ankice tribala bi se i ti zeru ispleskat, da ti se zeru smanji neuroza, večeras idemo na večeru, vodi me na prstace.

Ajme ne spominji mi prstace, odma mi pane mrak na oči, prvo se ona Aida uslikala sa prstacin, i sad bi se svaka kokoš davila u prstacin, a i ona rošpija, ja san glupača mukte slala limune, a oni kreten bi nju pita sa prstacin, ajme je mi se gadu, više od one šta je pušila po blogu.

Jebate jesi se navila, jebe mi se za prstace, zaskočila bi ga i da me odvede na manistru usuvo, iđen se depilirat i zeru plaknit za večeras,

Pile moje, sve je tvoje
Ovo more pile moje
Pile moje sve je tvoje
Ovo more sve do zore

Ajme nje, njon se piva a meni nije do života, da prstaci jebli ih prstaci, i onu Aidu, kad san ja bila u komitetu omladine, ona je skakala na laštik, prisili jon prstaci dabogda.

Triba mi neki losijun za tilo, da lipo miriše.
Evo ovi je dobar, sa kokoson i caton, koji će te to njuškat Julija, navalit će na tebe ka na sladoled, valjda nije neki naš, za ove naše bi se tribala natrljat paprčkom od janjca.

Nije apotekarice, nije naš, furešti je, ajme kako me danas ispleska po guzici, još mi je vruća oš pipnit.

Ajme daj da vidin, di si našla toga, ja san tila da me Zdene zeru ispleska, pa san se naguzila priko kauča.

I šta je onda bilo, je li te ispleska.

A nije metija mi je pivu i pepeljaru na guzicu, seljačina ništa ne razumi, vodila san ga i gledat prdeset koluri sive, pa je zaspa, taman je oni zaveza onu žensku kad moj Zdene rče ka konjina.

Ajme baš nemaš sriće, more bit sa bi i ti tribala nać nekog fureštog, inače ćeš ostat neispleskana.

- 19:45 - Komentari (22) - Isprintaj - #

Ein gutes Mädchen

Ajme Rajko zlatne ruke imaš, stisni me zeru jače.

A trudin se gospođo Julija, ne bi volija bit grub.
Gospođica, gospođica Julija, gospođe su stare žene, ka Ankica i Merica, a ja volin zeru grubo, ajme ako bi me moga malo pljeskat po guzici.

Kamo to mislite.
Šta kako mislin, plesni malo svoju zločestu Julijicu, e tako, samo malo jače, još jače, Aj bit ću dobra, poslušna, Aj opet, aj, aaaaj, jebate Rajko koji si ti meštar.

Entschuldigung.

Evo samo malo, Julija prošlo je po ure.

Šta ova debela krava oće, ja ću platit još po ure.
Nemore ova ima rezervirano u devet ipo.
Cili dan je rezerviran.
Onda ćemo morat štagod organizirat kad padne noć.

Moremo poslin kad zatvorin otić negdi na piće.

A moga si me i odvest na večeru, baš bi tila ist prstace, svaka šuša ide prstace, samo ja nisan, pa bi mogli metit selfi na fejs, ja ti i prstaci.

A di ćemo nać prstace, tribali bi ić u Bosnu, na Kupres, ja san čuja da tamo ima neki tečaj di se idu prstaci pa se postane pravi muškarac.

Ajme tebe Rajko, ti ništa ne znaš, prstace ima u onu ilegalnu konobu kod Joke, tamo iza frizerskog, a ne tribaš ić ti na nikakvi Kupres, tvoja Julija će Napravit muškarca od tebe, posli večere.

A dobro onda, sad morate ić gospođice Julija, švabica čeka.

Evo iđen, samo me još jedan put uvati za guzicu, al ono jako, E tako jako, ajme gušta.

Evo izvolite.

Nu je, kravetine švabske šta je navrla, pusa Rajkiću.

Ich will dasselbe wie Frau vor mir

A šta ste rekli

Aj aj, šljap šljap, Rađko

Jebate šta ova oće, moment, Mate Mateeee, šta ova oće.

Kaže da oće da je ispleskaš po guzici ka i ovu prije, da oće i ona bit ein gutes Madchen

Šta oće bit

Ništa samo pleskaj, jebate koji si ti manijak


- 07:50 - Komentari (44) - Isprintaj - #

subota, 06.07.2019.

Como tempera

Anselmo je znan da će iza borove šume ugledat svitla Mista, i odjedanput su ga preplavila sjećanja na onu noć prije deset godina.

Bila je noć vrela ljetna, cvrčki su još uvik pivali pismu, a dolje niz plažu su se čuli pokliči koji su nadjačavali zvuk bagera u pokretu, muškarac je vika, držte me ljudi, zadavit ću kurbinog sina, drž te me krvi ću mu se napit.

Ta bagerom je trčala žena, u prozirnoj spavaćici i vikala, nemoj ga ubit, nije on ništa kriv, sve je to nesporazum, ajme svitu ubit će ga, ajme Gospe moja šta je ovo, spasite ta ljudi.

Policija, policija vikala je druga žena, nikad vas nema kad vas Čovik triba, samo znate kazne naplaćivat, jeba vas onaj ko vas je doveja u misto, načelniče, samo neka ga takne, svima ću reć koliko ti je mali pišo, i da se oblačiš u ženske mudante, ljudi zaustavite manijaka, ubit će mi dragoga.

Manijak, ja manijak čulo se s bagera, biće san ja jeba po mista i muško i žensko, ja manijak, držte me ljudi i nju ću zgazit sa bagerom.

Anselmo se vratio iz sjećanja točno u trenutku kad je Misto izronilo iza borova, i odjednom ka da se neka praznina u njemu popunila, ka da se neki davno dešvani mozajik počeja slagat na svoje misto.

Anselmo je zaustavija oni smišni autić šta ga je dobija u rent a caru, na vidikovcu poviše mista, i izaša vanka iz auta.

Duboko je udahnija topli morski zrak, i došlo mu je da zapiva, kao teeeempeeeeraa

- 17:05 - Komentari (30) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.07.2019.

Latinka

A vidi Ančice šta se zbigecala, bome je i njon neka fumada u šufit udarila.
Koje Ančice di je vidiš.
One šta radi u općinu, Eno je tamo livo od palme, Ajmo vidit šta oće.

Ančice a i ti si došla, baš ti je dobra frizura, a i šondule su ti lipe, jel to imaš Švarovski po njima.

Nisu teta Ankice, neman ja šoldi za Švarovski, nisan se ja znala udat za likara ka. Vi, a lipo me je mater svitovala, udaj se za likara ka Ankica ibništa to neće falit, a ja se zajubila, barenko san mislila da jesan.

Kamo to misliš da si mislila, Oli više ne misliš.

Ma mislin, samo mi se pari da bi ta jubav tribala bit zeru više ka vatromet, kad već svi stalno o njon pivaju pričaju, ja bi tila da me on svaki put kad ga vidin, izpali iz postoli, da me otme, i odnese na neki otok u pećinu i tamo me obljubi, pa da mi kupi Švarovski, pa da me opet obljubi, pa da mi kupi oni smišni kabrijolet, pa da me obljubi, pa da me vodi u Pariz, pa da me obljubi, pa da mi...

A moja Ančice slušaj ti dobro svoju Juliju, ti bi se morala zajubit u brata od načelnika, jer jedino on u mistu ima toliko vrimenA, za toliko objubjivanja i toliko novaca da ti sve to kupi, ajme vidi ga šta je sladak, potrošit će ga Julija ka seljak poticaje.

Koga, ko je sladak.

Kako ko pa oni Matin prijatelj, vidi ga ka curica je, svašta će njega Julija naučit.

Šta ona tamo žena govori.

Koja žena Ineska u kojem si ti filmu.

A ona tamo furešta nešto melje, Nu je šta se uspinila.
A ne razumin je ja ništa, Ajmo zvat don Petra on je učija ti latinski, a more bit i krčki.

Alo don Petre šta ova Latinka oće.

Nije Latinka vengo je francuzica, kaže da jon je neki ukreja biciklu, pa je popizdila, da su svi ode lupeži, i da će učinit performans, da će iznajmit cigu da oda za njon po mistu i piva o njenon bicikli.

Ajme ka kokoši ste, evo je doša pivač šta će pivat himnu na otvaranje, ajme vidi ga pari ka Tom Đons.

Šjor, šjor pivač, ja san Ankica žena od likara, drago mi je.

I meni je drago ja san Nisan.

Znan da niste, samo parite ka Tom Đons, u stvari ste masu zgodniji od njega, a šta ćete nan pivat.

Šta bi vi tili evo morete naručit.

Šta se oba Latinka opet dere, don Petre šta je rekla.

Kaže da ona oće da pivač piva Moj bicikl i ja.

Ajme šta je dosadna, ka da je prva šta jon je ukralo biciklu, tako jon i triba, ka da nije mogla iznajmit biciklu, nego je vuklja sa sobon, kakvi su ovi furešti najradije bi i apartman donili sa sobon, od čega oni mislu da ćemo, mi živit, Julija dođi vamo da te upoznan sa šjor pivačon.

Šjor pivač ovo je Julija.

drago mi je Nisan

a jesi jesi, bome da ne volin mlađe, imali bi o čemu pričat, vako moran nešto vidit, Rajko, Rajkoooo, jel se mogu ja prva izmasirat

Nemore se niko masirat, dok ne blagoslovimo stol, pivač pivaj himnu

- 09:28 - Komentari (34) - Isprintaj - #

srijeda, 03.07.2019.

Otvori Marija vrata


Ajme šta je vruće, spotila san se ki kobilA, rekla je apotekarica Zdeni bageristi, moran se ić istuširat.

Štaš se opet tuširat, treći put odjutros, i šta se špricaš sutin smradovin, pocrkat će sve muve u mistu, i kakve su ti to šondule šta svitlu, biće si opet išla a Ankicon u Karle kupovat postole, lako je njon, njon je muž likar, mito i korupcija, ne mora on kopat kanale po zvizdanu ka ja, uostalon di se ti parićaš.

Iđen nešto doli do hotela, mali Mate poštarov i neki njegov prijatelj otvaraju poduzeće, pa su pozvali mene i Juliju na otvaranje.

Bogami ako se i Julija toliko pere nestaće vode u mistu, a kako to da mene niko nije zva na otvaranje.

Ma to ti je više poduzeće za ženske.

Šta otvaraju psihijatrijsku ambalantu.

Joj Zdene koji si ti šaldžija, nešto ka kozmetički salon otvaraju, Ajde iđen ja evo su došle po mene Ankica i Julija.

Alo vas dvi mogle ste doć šta popit, umisto šta se guzite tu po ogradi, jeste li se vas dvi našpricale ka ova moja, denu dođite da vas Zdene onjuši.

Ajme koji je ovaj Zdene seljak, gori je od onog gastarbajtera, nego Julija kakvi je taj Matin prijatelj.
Mali je ka cukar, poćućala bi ga ka mentol bonbon, jedva čekan da me izmasira, oš se i ti Ankice masirat.
Bome neću mene masiraju muž i dica, a bija bi i krš i lom u pisničkom svitu da se ja izmasiran, evo i Ineske, i Merice, alo vas dvi, di ste krenile.

Di i vi, na otvaranje di bi drugo, Eno i don Petar je krenija.

Jebate ali će se i on masirat.

Neće on će blagoslovit stol za masažu, tebi je Julija samo masaža na pameti.

A bome ke otkad san vidila onog Matinog prijatelja samo bi se masirala, a oš se ti Ineska masirat, vama mlađima to i ne triba.

Ajme Julija šta ti je, ja mislin da bi Špiro u papar učinija onoga koji bi ruke name metija.

Ajme i mene je straj da Zdene ne popizdi pa bageron sve ne potaraca ako čuje da me je neki drugi gnječija.

Ajmo ženske, Zakasnit ćemo, kad navalu one debelguze švabice, neš nikad nA red, Eno Matinog ćaće Ajmo šnjin.

Evala in šjor pošćer, kako ste, je li istina da vi u poštu morete čitat sve emajlove, ajme šta bi ja to volila, sve bi znala, pa bi mogla davat informacije kome ja oću.

Nije Ankice, nije istina, jebe mi se za ote emajlove, puna kapa mi je i oni tvoji limunova, još bi mi samo tribalo da vatan te emajlove.

Živili šjor pošćer, znate šta san van tila reć, ako vi nemate mista more Matin prijatelj bit kod mene, ja iman slobodnu sobu.

E Julijeta šta ti radiš s ovon Ankicon, al nije nikidan svašta kontra tebe govorila, da si laživa guja šta sikće, ili tako nešto, moga bi i ja kod tebe u sobu, šta bi ti falilo, altroke u sobu, i u posteju bi moga.

Je baš mi taki triba, da salmonelu dobijen od smrdljivi jaja.

Ajme šjor pošćer biće ste vi masu ponosni šta Mate otvara poduzeće, prvi salon za masažu u misto.

Je ponosan san za popizdit Ineska, sin će mi gradit karijeru trljajuć tuđe guzice, a ja san mu četrnajst godina plaća fakultet, vi mladi ćete uništit turizam, samo bidnima fureštima oćete vazest novce, mi smo kad su turisti počeli dolazit u misto, masirali furešte mukte, i mazali ih su copertonom, Nu ove budaletine s kombijon zgazit će nas.

Jeba mu pas mater neodgojenu, šta ono piše, catering Kupus, janjetina na sto načina, ajme kako ja znan super kuvat, prava san umitnica u kužini, to kad ja kuvan...
Dobro je Ankice udala si se, nemoraš se više falit, Ajmo don Petar će doć prija nas, a bila bi šteta da vas ne poškropi blagoslovljenon vodon, i ne istira sotonu iz vas

- 05:59 - Komentari (31) - Isprintaj - #

utorak, 02.07.2019.

Sibirski leopard

Mate zašto mi moramo piturat pedaline.

Zato šta svi imaju bile, naše će bit ka sibirski leopard.
Meni više liču na dalmatinca.
Eto dobro si se sitija salon za masažu nan se more zvat kod dalmatinca.
Lipo moremo sidit ispo palme i gledat kad bura odnese manite Čehe sa pedalinama, i ako pedalina nije ka sibirski tigar jebe nan se, nek i spašava ko oće.

A zašto pituravamo u podrumu.
Da ne izblidi boja, je i ti ništa ne znaš.

A stol.
Šta stol.
Pa stol za masažu di ćemo ga nabavit.
Ima u konobu stol, šta na njemu bikarimo prasce, ako more izdurat prasca od dvista kila, izdurat će i debeloguzu švabicu.

Mate, oooo Mate, di si jeba ti pas mater.

Evo nas Pape u podrumu, nešto radimo.

Zaključaj podrum kad ste gotovi, neko je u Mistu Gornjem, ukra pedaline isprid hotela, srića da smo se odvojili od njih i da imamo svoju općinu, tamo je sve lopov do lopova.

Ajmo Rajko na kavu dosta smo za danas radili, nije posa zec neće uteć.

Kate daj nan dva mala espressa.

Ja bi kavu s mlikon.
E nemore, moj partner neće pit kavu s mlikon, dobro da nisi kapućino naručija, to je za kurve i malu dicu, kava s mlikon, šta si je pija pija si.

Bog Mate a ko ti je ovi mladi prijatelj, vidi ga šta je smišan.

E Julija to je Rajko, moj poslovni partner, otvaramo salon za masažu.
Ako će tvoj prijatelj masirat morete računat na mene.

Rekla mi je da san smiješan.

Nije rekla ti je da si smišan, to je drugo, Nu ga šta je blenija, more ti mater bit, jebate jel se to tebi diga, koji si ti manijak.

To je radi šlaufića.
Čega
Šlaufića, kad žene imaju šlaufića oko pasa ka na Rubensovin slikama.

Ko ti je taj.
Ko.
Pa ti kako si reka šta slikaje te šlaufiće, Nu ga opet je isplazija jezik, jebate, u srid raja, punog polugoli mladi ženski on se zapalija za ovu šta mu more bit mater.

Ajmo mi Mate izvadit stol iz konobe, da moremo Počet masirat šta prije.

Znan ja zašto se tebi žuri.

- 07:21 - Komentari (25) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.07.2019.

Ako ti život da limun

Dobar dan, oprostite tražim Katu, reka je Rajko ljepuškastoj crnki za šankom.
Možda si je i naša, a koji si.
Ja sam Rajko, Matin cimer, gospodin don Petar mi je reka da se vama javin, da ćete vi znat di je Mate.

A ti si taj, evo sad ću ga nazvat, čekaj sekund, evo ti ga na telefon.

Alo Mate ja san, di si ti.

E stari moj, ma tu san, samo je došlo do nekog nesporazuma, s nekim parcelama, pa me neki ljudi tražu, zato san se zeru maka iz mista dok se to ne rasvitli, Aj ti lipo kod mog ćaće i smisti se eto mene brzo, daj mi Katu.

E Mate, šta si reka, odma ću ja poslat malog Denu da ga odvede, Denaaa, majmune ne skači tuda, Aj odvedi čovika kod poštara.

Dobar dan šjor furešt, to van je deset euri, ten jurous.

Dena, jeba ti pas mater bezobraznu, nije Čovik furešt nego Matin prijatelj, Aj vodi ga odma, nemoj da te puknen, dimi tamo.

Ajmo furešt Matin prijatelj, uvik jadni Dena mora mukte radit, moga si mi barenko slaju kupit, Ajde brže malo, Nu ga šta se vuče, ka baba Marta kad je ćapi oni išijas, evo ode ova zelena vrata, ja nesmin dalje, poštaru je neki dušmanin reka da san mu ja sakrija motorić, na groblje pa me oće zadavit, poslin ćeš mi kupit slaju, nemoj da te sanjan ja, jesi čuja furešt.

Dobar dan gospodine, ja san Rajko, Matin cimer.

Evo sad ću umrit od dragosti, U ton šarenon majici pariš ka da si peder, ne bi me ni čudilo od one moje nesriće, Mate da mi muž u kuću dovede, Aj sidi tu evo ide žena od likara, da vidimo šta oće, pa ćemo zaprit poštu i iđemo da te smistin u apartman.

Evala in šinjorina Ankice, kojin dobron.

Ajme šjor pošćer, da šinjorina, davno san ja bila šinjorina, Evo san donila paket, zeru limuna bi poslala jednom pisniku, da se mrvu pokripi.

Ajme a šta će reć šjor likar, da ona moja pisnicin šaje limune okolo ja bi je zadavija, nego jel tebi taj pisnik otpiva koji šonatu.

Jebe se likara, za pisnike i limune, moj šjor pošćer, znaš kakvi su likari samo i novci i mlade medicinske sestre zanimaju, a ni od pisnika ti nema puno koristi, oni ti svi više volu muške, viruj ti meni čin on piše pismice, on ti je ka i ovi tvoj ode u šarenu majicu, koji ti je ovo.

Ja san Rajko, Matin cimer, mi ćemo doli ispod hotela ima pedaline i salon za masažu, pa svratite gospođo.

Da Rajko, dobro nisi Pantelija, mali moraš prominit ime, viruj ti meni, neko furešto uzet, Aleksander, ili tako nešto, jel da da lipše zvuči kad se priji pofališ da te izmasira Aleks, nego Rajko, Rajko more bit veterinar, nemore bit maser, ajme moran ić na vikendicu, šjor pošćer javin se poslin s moba, doviđorno.

Ajmo sad i mi pomalo da te smistin, pa čekaj Matu, morat ćeš spavat sa Maton u sobu, meni apartmani tribaju za furešte, osim ako ti nemaš što pedeset euri na noć.

Ajde, Nu ga, Nu mu koferića, Nu mu majice, šta je mene Bog vako kaznija.

- 06:42 - Komentari (52) - Isprintaj - #