nedjelja, 20.12.2009.

NA SNIJEGU

Klinci su svako jutro virili kroz prozor i čekali snijeg.zujonut Karlo je vani po cijele dane i baš je šteta što najavljuju kišu idućih dana i zatopljenje, tako da će ovaj bijeli pokrivač nestati i pretvoriti se u smeđe sivu bljuzgu. Sve nam je teže zamisliti da će ovaj Božić biti Bijeli Božić.cry

Nakon čišćenja snijega klinci su nas odvukli na sanjkanje, bilo je super kao i svake godine. Franka uživa spuštajući se sa mamom ili tatom niz brdo na sanjkama, dok su braco i seka jurili na vrećama.
Uskoro počinju školski praznici i klinci će uživati tri tjedna kod kuće, a Franka je presretna zbog toga.


Prošlog ponedjeljka smo završili sa štandom na tržnici Dolac a time i izradu božićnog nakita koji smo na istome prodavali svi skupa iz "HU Mala Anja" zajedno sa našim volonterima koji nam u svakoj našoj akciji pomažu. Akcija je uspješno završila i ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pomogli na bilo koji način. Više o tome na našoj stranici: www.humanitarnaudruga-malaanja.hr

Neki dan poštom je klincima stigao paket kojeg je poslala Marina Majcan. Franka je pitala gdje ga je tata našao, jel joj nije bilo jasno kak paket dođe poštom a još više ju je zbunilo što Marinu ne poznamo. Upravo dok ovo pišem Franka govori " I NAPITI JOJ PAJA" (NAPIŠI JOJ HVALA). Draga naša Marina, puno, puno hvala i nadamo se da ćemo se upoznati, šaljemo ti jedan sniježni pozdrav u Umag.

Evo i par slikica...Pozdrav svima...mah

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us



20.12.2009. u 20:11 • 11 KomentaraPrint#

utorak, 15.12.2009.

BOŽIĆ DOLAZI

Iako dane provodimo uglavnom u kući, nije nam nimalo dosadno. Stalno nas napadaju neke viroze. Frankica je zbog jedne takve (visoka temp., povraćanje, bronhitis) bila dehidrirana tak da smo tri dana išle na Srebrnjak na infuziju. Sad se opet nekaj kuha, Karlo i ja se sad borimo s bronhitisom. Ove prekrasne pahulje snijega koje padaju cijeli dan nas izuzetno vesele i nadamo se da ćemo imati bijeli Božić.

Frankica je išla u vrtić u 9-om i 10-om mjesecu, sad opet pauzira jer je doktor zaključio da je bolje da ostane doma. Organizam joj je iscrpljen pa bi mogla začas pokupiti nekaj možda i gore. Bile smo samo na božićnoj radionici u vrtiću i izrađivale smo čestitke. Radile smo snjegovića od kokosa i bile smo ponosne na svoje radove. Jedna od takvih čestitki je upravo razveselila nas prošle godine u ovo vrijeme ( Franka je bila operirana pa nije išla u vrtić) hvala puno tetama, Franka im šalje puno pusa.

Katarina i Karlo su nastupali na priredbi povodom dana škole na Sv. Nikolu pa smo ih išli gledati. Ove godine smo se smjestili na dobro mjesto tako da je Frankica mogla sve pratiti. Bila je jako ponosna na njih i rekla im je poslije da su bili odlični i jako ih je zagrlila. A nama je bilo puno srce. Tih dana imali smo i malu podjelu poklona u udruzi za sv. Nikolu.

Pripreme za naš štand na Dolcu su bile u tijeku (na kojem smo prodavali prigodne poklone za Božić i božićni nakit) i kuća nam je više nalikovala na neku radionicu. I tome je došao kraj, danas je bio zadnji dan prodaje na Dolcu. Izmjenjivali smo se svaki dan kako je tko mogao. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u tome, da li kao volonteri na štandu ili u izradi prekrasnih stvari. Nemoguće je uz sve naše obaveze to izgurati sam.

Ono što me još uvijek dosta brine je činjenica da naša Franka još uvijek nije operirala drugi kuk iako je to već trebala napraviti. Nemamo nekih naznaka kad bi to moglo biti. U ovoj godini sigurno ne (bolnica u Lovranu bit će zatvorena do 11.1.2010.god. jer idu na kolektivni odmor. Jedino dobro je da sam ipak stupila u vezu s njenim doktorom i obećao mi je da je Franka prioritet i da će biti brzo na programu. Već je prošla godina otkad ima pločicu u kuku pa se bojim da to ne sraste a i jedan kuk je u ležištu a drugi još uvijek visi što nam ograničava i vježbanje i bilo kakav napredak. Neću govoriti o neprospavanim noćima jer se često budi da ju okrenem jer ju ta pločica žulja.

To su sve novosti, puno vas sve pozdravljamo.wavewavewave



Karlo je za domaću zadaću napisao lijepi sastavak o svojoj obitelji.
MOJA OBITELJ

U mojoj obitelji ima pet članova. Mama, tata, seka Katarina, seka Franka i ja.
Tata radi u Grafičkom Zavodu Hrvatske. Prepoznatljiv je po tome što je čelav.
Franka mi je najdraža zato što se uvijek igra sa mnom.
Najčešće sa tatom igram šah. Volim kad me vodi na pecanje.
Moja mama je trenutno kod kuće, gdje njeguje seku Franku koja ima cerebralnu paralizu.
Moja sestra Katarina svira klavir. Ja uživam u njenoj glazbi.
Meni je u obitelji toplo, razigrano i veselo.

Karlo Sučić 3. razred
15.12.2009.





JEDNA BOŽIĆNA


NARAVNO TU JE I FRANKINA ŽELJA

15.12.2009. u 17:42 • 1 KomentaraPrint#

OBITELJ SUČIĆ - braco Karlo



------------------------------------------------------------------------------


Chevrolet.hr



Auto GAŠPARIĆ

------------------------------------------------------------------------------


HUMANITARAN BLOG ZA POMOĆ FRANKI
Naša mail adresa:
frankasucic@net.hr
sucictomislav@gmail.com


------------------------------------------------------------------------------

Frankin racun

Tekući račun,mama Darija (s naznakom za Franku)
Erste&Steiermarkische Banka
2402006-3202827043



Uskoro ćemo ugasiti Frankin račun u Privrednoj banci,već sada postoje problemi kod uplata preko pošte,a uskoro će Hrvatske pošte potpuno ugasiti mogućnost uplata na štedne knjižice. Hvala vam puno na svakoj uplati.


Privredna banka.
Ziro racun banke:2340009-1000000021
Model poziva na broj: 05
Poziv na broj: 814008-10151000081



--------------------------------------
--------------------------------------
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

ZDRAVKA KRAMARIĆ-ZIDNA KERAMIKA


--------------------------------------
--------------------------------------

"...-Svi ljudi imaju zvijezde,ali one svima ne znače isto.Za one koji putuju zvijezde su vodiči.Za druge,one su samo male svjetiljke.Za učenjake one su problemi.Za mog poslovnog čovjeka one su bile zlato.Ali sve te zvijezde tamo šute.Ali ti,ti ćeš imati zvijezde kakve nitko nema...
-Što želiš reći?
-Kad budeš gledao nebo,noću,budući da ću ja stanovati na jednoj od njih,budući da ću se na jednoj od njih smijati,to će za tebe biti kao da se sve zvijezde smiju.Ti ćeš imati zvijezde koje se znaju smijati!
-I on se ponovo nasmija.
-A kad se utješiš ( jer čovjek se uvijek utješi) bit će ti drago što si me upoznao.
Zauvijek ćeš mi ostati prijatelj.Poželjet ćeš da se smiješ sa mnom.Otvorit ćeš katkada prozor,onako,iz zadovoljstva...Tvoji će se prijatelji čuditi kad vide kako se smiješ gledajući nebo.Ti ćeš im tada reći:-Da,zvijezde me uvijek tjeraju na smijeh!-
A oni će misliti da si lud! Baš sam ti podvalio..."

Mali princ
Antoine de Saint-Exupery

PRONAĐI
Pronađi jedan cvijet za sebe,
jedan cvijet što tajnu krije
i nemoj da te srce zazebe
ako je sazdan od iluzije.

Pronađi drvo izvan grada,
drvo koje na osami stoji
i nemoj da te tuga svlada
ako se drvo samoće boji.

Pronađi rijeku u zelenom polju,
rijeku koja tajne sluti
i nemoj nikad izgubiti volju
makar se rijeka ponekad muti.


Vladimir Halovanić



Free Hit Counters
Free Hit Counters

Koliko vas je trenutno

amung