L'Envol de Cartier EDP

30.12.2018.

Pozdrav ljudi, ovaj put neću pričati o modnoj kući Cartier. Tko god je imalo zainteresiran za modu znati će i previše o istoj. Ovaj put posvetiti ćemo se jednom od meni najdražih parfema u kolekciji, a to je L’Envol EDP.

Parfemsku kompoziciju stvorila je Mathilde Laurent inspirirana nektarom bogova, ambrozijom, mjedi. Parfem je izdan 2016.godine.

Čim sam ugledao prezentaciju oduševila me. Nisam manje niti očekivao od Cartiera. O samoj prezentaciji neću puno pričati iz razloga što će te u nastavku vidjeti par fotografija istoga.Parfem je klasificiran kao orijentalno – transparentni sa čime se u potpunosti slažem.

Gornje note su : artemizija, lavanda, kadulje

Srednje note su : papar i ljubičica

Donje note su : amberwood, cedar, pačuli, guiaiac, mošus, iris, med i vetiver

Nakon prve aplikacije na kožu ostao sam pomalo zbunjen. Očekivao sam eksploziju gornjih nota, no ono što sam dobio oduševilo me.

Artemiziju gotovo da nisam niti osjetio, ono što sam odmah uspio prepoznati je blaga i ugaodna (gotovo prirodna ) lavanda sa malo kadulje i puno puno meda

Da, med koji je donja nota i očekivao bih ga puno kasnije probio se do samog vrha gotovo prevladavši gornje note. Zaljubio sam se u miris istog trenutka. Par minuta kasnije gornje note se gotovo potpuno gube,a ja ostajem očaran medom koji u kombinaciji papra, cedra i guiaiaca postaje gotovo osvježavajuće/sladak. Taj miris ostaje sve do samoga kraja kada možete osjetiti ako se baš jako potrudite mošus i vetiver.

Smatram da je ovo jako unikatan i zanimljiv parfem.Ne mogu reći da sam ekspert i da sam pomirisao sve parfeme koji postoje, no smatram da sam pomirisao gotovo sve vrijedne mirisanja koje sam bio u mogućnosti pronaći.

Projekcija je umjerena do jaka prvih sat i pol do dva.

Trajanje parfema je oko 7 sati sa čime sam jako zadovoljan.

Uzevši u obzir ove što sam Vam do sada ispričao, bacit ću se na ocjene.

Originalnost 8/10.

Performanse 6,5/10

Miris 8,5/10

Za sam kraj predložiti ću ovaj parfem svima koji vole med i slatkoću,a s druge strane da je to umjereno i da ne zaguši svakoga tko pomiriše parfem. Isto tako mislim da je ovo parfem za ljude od 25 godina na dalje jer je dosta kompleksan i smatram da će ga više cijeniti istinski ljubitelji parfema. Usuditi ću se reći da bi se čovjek mogao lako zabuniti pa ga čak svrstati u niche kategoriju.

Do slijedećeg pisanja, Vaš Fragrance Hunter.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.