Foto i nefoto priče

25.11.2008., utorak

Arrival Abba u Osijeku

Slika Arrival Abba
Tribute band, Arrival Abba gostovao je u četvrtak, 20. studenog, u Osijeku u Multimedijalnom centru Slavija.

Na većim koncertima grupa surađuje i s originalnim bubnjarom ABBE Ola Brubketom, a ponekad se trupa sastoji od čak 24 osobe. Nastupali su po cijelom svijetu: Danskoj, Finskoj, Švedskoj, Americi, Kini, Australiji, Vijetnamu, Turskoj, itd. Grupa postoji već deset godina a ozbiljnost njihovog rada definitivno potvrđuje i brojka od 10 000 posjetitelja na koncertu u Goteborgu.


Šveđani koji su prihvatili ambiciozan zadatak da pokušaju svirati i pjevati onako kako su u sedamdesetima to činili članovi grupe Abba vrlo vjerno su prikazali kako je to zapravo izgledalo tada.
Ne samo vizualno, već i glazbeno i scenski neodoljivo podsjećaju na orginalnu Abbu, a to mogu zahvaliti orginalnom kostimografu.
Ovaj bend potpuno je zadovoljio očekivanja publike. Već uvodnim pjesmama ˝Voulez Vous˝, ˝Gimme! Gimme! Gimme! ˝, ˝SOS˝ osjetila se solidna vokalna interpretacija ženskog dvojca praćena vrlo dobrom instrumentalnom pozadinom.
Slika Arrival Abba
Jedna od dvije više nego odlične pjevačice.

Slika Arrival Abba
Dvojac koji je fantastično odradio posao orginalnih Agnethe i Fride


Slika Arrival Abba
Publika je ovaj nastup popratila točno onako kako je to trebalo. U dvorani prepunoj šarenih balona svi su bili ponešeni disco ritmovima.

Ovu klupsku glazbu u Osijeku su došli slušati doslovce svi. Upravo onako kako se ova glazba opisuje, tako se mogla opisati i publika u Slaviji - od 7 do 77. I svi su se kretali u istim ritmovima.
Ovaj bend ima suglasnost orginalnih članova Abbe da izvodi i snima njihova djela, što je vrlo pohvalno, jer bi zbilja šteta bilo da jedan ovakav scenski nastup i vizualna sličnost ne uspije dobiti privolu orginalnih za pokazivanje bivše svjetske atrakcije i nama koji nismo imali prilike vidjeti je u živo.
Te večeri u Slaviji sve je bilo zlatno, sjajno i na šljokice. Publika se veselila, plesala u disko ritmovima, a ova grupa je dala sve od sebe da još jednom ostavi odličan dojam na osječane.
Inače, u Osijeku je Arrival Abba gostovala prije godinu dana u Zrinjevcu. Kada je bilo jednako dobro.
Slika Arrival Abba

Iako nisu originalna ABBA - Arrival šokantno podsjećaju na ABBU, a i činjenica da su od originalnih članova dobili pristanak za snimanje i objavljivanje njihovih pjesama te da na showu radi originalni kostimograf Owe Sandrstom definitivno potvrđuju ozbiljnost projekta.


Za kraj može se zaključiti da Arrival Abba u vokalno-instrumentalnom i scenskom nastupu vjerno i uvjerljivo dočaravaju duh onog vremena kada su Agnetha, Frida, Bjorn i Benny bili dio svjetske atrakcije.


- 11:05 - Komentari (13) - Isprintaj - #

18.11.2008., utorak

Stefanovski trio & Jan Akkerman

Stefanovski je napisao glazbu za film Gipsy magic koji je režeriao Stole Popov, kao i za turski film Journey to the sun. Upravo ovaj turski je osvojio dvije nagrade na berlinskom filmskom festivalu 1999. godine.


Sredinom 1996. godine Vlatko Stefanovski, trenutno jedan od najboljih gitarista na svijetu, osnovao je električni trio koji je i nastupio u nedjelju u Osijeku u dvorani Zrinjevac uz posebnog gosta, Jana Akkermana iz Amsterdama.

Slika Stefanovski & Akkerman

Slika Stefanovski & Akkerman

Slika Stefanovski & Akkerman

Slika Stefanovski & Akkerman


Akkerman je u prvom bendu svirao sa samo jedanaest godina. Njegov interes seže u širok spektar glazbenih žanrova. Svirao je rock, jazz, latino, blues, pa i klasičnu glazbu. Sedamdesetih godina dobio je nagradu za najboljeg gitarista svijeta a uz vrlo respektabilnu konkurenciju, kao što je Eric Claptnon.
- Nisam ja bolji od velikih gitarista kojima sam tada stao uz bok, ja sam samo drugačiji. – kaže Akkerman.

Slika Stefanovski & Akkerman

Slika Stefanovski & Akkerman

Uravo ovaj drugačiji glazbenik i gitarist je na koncertu u Osijeku pokazao svu svoju "drugačijost".
Stefanovski Trio i Akkerman su predstavljali svoj novi album "Thunder From the Blue Sky" i to na samom početku koncerta. Akkerman je na vrlo inovativan i ekspresivan način osječkoj publici pokazao razloge zbog kojih je jedan od najboljih na svijetu.
Drugi dio koncerta je odradio Stefanovski Trio na najbolji mogući način, idući od bluza do rocka, od rocka do jazza, a sve je to začinio makedonskim etno ritmovima, na način koji je samo njemu svojstven. Upravo ovo dodavanje etno ritmova bluzu, jazzu i rocku Stefanovskom je zajamčilo ogroman uspjeh na prostorima bivše Jugoslavije, a i u ostatku Europe.

Slika Stefanovski & Akkerman

Slika Stefanovski & Akkerman

Slika Stefanovski & Akkerman

A svoju veličinu, i Vlatko Stefanovski i Jan Akkerman pokazali su pri sitnom tehničkom problemu koji su vrlo elegantno riješili.
- Imamo tehničkih problema, ali umjetničkih nemamo. Mi bismo svirali, vi biste slušali, zato uživajte! – rekao je Vlatko Stefanovski tjekom otklanjanja tehničkih smetnji.

Slika Stefanovski & Akkerman

Slika Stefanovski & Akkerman


Slika Stefanovski & Akkerman

A uz činjenicu da ovaj gitarist odlično spaja emocije i tehniku, te je to upravo ono što ga stavlja među najveće na svijetu, umjetničkih problema nisu niti mogli imati. A publika, koju je Stefanovski odlično znao animirati svojom nevjerojatnom gitarskom tehnikom kojom stvara bogat zvuk ispunjen imaginacijom i jednostavnošću, i jest uživala.



Prvi solo uradak Vlatka Stefanovskog bio je Kauboji i indijanci koji je prikazao njegove različite interese. Tu se preklapaju glazbeni stilovi od etno štiha preko ambijentalne glazbe do klasičnog bluesa.


Slika Stefanovski & Akkerman




- 14:46 - Komentari (19) - Isprintaj - #

11.11.2008., utorak

Fashion Incubator

Hm... da. Ovo je najjači modni događaj u državi za mlade i neafirmirane kreatore. Moram priznati da je bilo odlično. A i kolekcije su napravili kao veliki...

No, da ne pričam previše (nešto mi niti ne ide), evo fotki...

Slika Incubator

Slika Incubator

Slika Incubator

Slika Incubator

Ovo je moje viđenje hodanja po crvenom tepihu...

Slika Incubator

A fotka u nastavku su od dana ranije, sa Hennessy patrija na koji je ulaznica bila odjeća u slilu kultnog Studia 54...

Slika Incubator
- 20:56 - Komentari (6) - Isprintaj - #

01.11.2008., subota

Noć vještica u Osijeku

Malo sam obišla partyje po gradu, a i konačno ulovila vremena za nešto staviti na blog.

U kafiću Parfe u Tvrđi bio je Jäger party. Točili su ga pomoću ovog strojčića koji ga hladi na - 20... :D
Slika Konobar

Jedan poprilično zastrašujuće maskiran konobar...
Slika Malo neobi<br />
an konobar

Ispred OBP-a:
Slika Smrt

Nakon neuspješnog kiruškog zahvata:
Slika Neuspjela kiruška obrada
Inače, ovo je fotografirano na partyju u Planu B. Od svih koje smo obišli, ovaj je bio nekako najbolje organiziran.

Opaka:
Slika Opaka
- 17:20 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OniKojeGledam(IČitamAkoNeštoPiše)

OniKojeČitam

Galerije by Sanja