{SOMWHERE OVER THE RAINBOW}.

nedjelja, 13.01.2008.

Very few things are worth taking risks for—love, family, and the prospect of a first kiss.

Ako ste se kojim slučajem u petak navečer nalazili u blizini Mikove (*on je neka vrsta Tima iz serije*) kuće, vjerojatno biste pomislili kako su mladi TH-a definitivno dobro raspoloženi. Ogromna kuća sada je postajala sve uža zbog navale. Ljudi je bilo svugdje, glazba je glasno treštala, a ako ste se željeli besplatno napiti i zaboraviti svoje probleme, svakako vam je ovo mjesto bila prva destinacija. Zašto toliko veselosti i uzbuđenja? Pa, Tree Hill Ravensi su pobijedili svoju prvu službenu utakmicu i sreći nije bilo kraja. A tko je to bio zaslužan? Braća Scott koja su preko noći postali novi gradski junaci. Nathan i Lucas su me zbilja zadivili svojom igrom večeras. Izgledali su kao da lete po tom parketu i samo tako izbjegavaju protivničke igrače i zabijaju koševe. Ali, najbolje u svemu tome jest bila njihova međusobna komunikacija. Izgledali su kao da jedno drugom čitaju misli i znaju koji će sljedeći pokret napraviti. A očito nisam bila jedina koja je tako mislila jer čim smo Nathan i ja ušli kroz vrata Mikove kuće, osjetila sam kako su svi pogledi upereni prema nama. Isto se dogodilo i s Lucasom. Možda i griješim, ali učinilo mi se i da je par djevojaka Brooke i meni uputilo otrovan pogled što je ujedno značilo da je moja teorija od prije nekoliko dana točna. Nathan i Lucas postali su novi boy toys u TH-u.

Nathan, Lucas, Peyton, Jake, Skills, Mike, Bevin, ja i još neki ljudi, smo sjedili za velikim kuhinjskim šankom i veselo čavrljali. Peyton i Jake su bili u svom svijetu, Lucas i Nathan su razgovarali o utakmici dok se Skills udvarao Bevin koja je uzvraćala, a Mike se pokušavao uvaliti nekoj jadnoj djevojci kojoj je došlo slabo kad je otvorio usta. I to mislim doslovno. Uhvativši Brookein pogled, ona mi se nasmiješila i već sam znala što misli pa sam samo potvrdno odgovorila kimnuvši glavom.

- Ljudi, hajmo igrati jednu igru!- veselo je objavila Brooke povišenim tonom ne bi li obratila pozornost prisutnih.
- Koju igru?- znatiželjno je upitao Lucas dok su svi pogledali prema Brooke tražeći odgovor.
- Nikad nisam?- predložila je Brooke, a onda se kuhinjom prolomio smijeh s Peytonine i moje strane.- Što?- pogledala nas sumnjičavo je Brooke.
- Biti ćeš pijana za pet minuta!- odgovorila je Peyton kroz smijeh, a Brooke nas je samo počastila otrovnim pogledom.
- Onda ćemo igrati Istina/Izazov!- Brooke je više zapovjedila nego rekla, ali svi su se složili pa je samo dohvatila jednu praznu bocu i postavila ju na sredinu stola te zavrtjela.

- Mike! Istina ili izazov?- lažnim slatkim osmijehom obratila se moja sestra Mikeu.
- Izazov!- uzbuđeno je uzviknuo.
- Izazivam te da otrčiš niz ulicu!- pravila se kao da razmišlja Brooke, a kad je Mike ustao i htio otići, dodala je zadovoljnim smiješkom- Gol!
- Znam da me želiš Brooke!- nasmiješio joj se Mike prije nego je krenuo.
- Da, želim da nestaneš!- zakolutala je očima Brooke, a onda pogledala prema meni i kimnula mi glavom da mogu nastaviti igru. Okrenula sam bocu koja se zaustavila na Lucasu.

- Lukey! Istina ili izazov?- pogledala sam ga.
- Istina!- odgovorio je Lucas, a ja sam se zamislila razmišljajući o savršenom pitanju, a kad sam ga smislila kao da mi se upalila lampica. Samo sam se slatko i nevino nasmijala Lucasu koji je već sada bio blijed.
- OK, moje pitanje slijedi!- započela sam pa nastavila- Kada ćeš napokon pitati Brooke želi li biti tvoja djevojka pa da me prestane stalno gnjaviti Lucas ovo, Lucas ono?- rekla sam, a Lucas i Brooke su ostali šokirani dok se Nathan sa strane samo smiješio. Pogledala sam u svoju sestru koja je sada bila crvena kao paprika i otrovno me gledala, a onda i u Lucasa s upitnim pogledom na licu.- Onda, Lucas?
- Pa, mislio sam večeras!- odgovorio je drhtavim glasom, a moja usta su se raširila u iskren osmijeh. Brooke je izgledala kao da ju je pogodio grom, a kad je shvatila što je čula i ona se slatko smijala, a ja nisam mogla ne osjetiti toplinu i sreću zbog svoje sestre.
- Hvala na iskrenom odgovoru Lucas!- kimnula sam prema njemu, a on se samo nasmiješio, a onda je ustao i povukao Brooke negdje sa sobom. Mi ostali smo nastavili igru.

- Peyton, tvoj red!- bacila sam bocu u njenom smjeru i ona ju je zavrtjela, a boca je zastala na meni.
- H. James, istina ili izazov?- milim pogledom mi se obratila Peyton.
- Izazov!- odgovorila sam bez puno razmišljanja.
- Ovo će biti zanimljivo! Izazivam te da poljubiš Nathana!- rekla je Peyton i pogledala me pogledom koji je očekivao nelagodu i sram s moje strane, ali razočarala se. Poznavala sam Peyton dugo vremena i već sam naučila znati što misli pa sam se samo nasmiješila.
- Dobro!- prihvatila sam na opću šokiranost svih. Ustala sam i sjela na Lucasovo mjesto koje je bilo do Nathana. Nagnula sam se prema njemu i nježno ga primila za bradu i kad su svi pomislili kako ću ga poljubiti, rukom sam pomaknula njegovu glavu i tako ga poljubila u lice. Na njegovu žalost.
- Ma daj James, to nije bilo fer!- usprotivio se Jake nakon nekoliko sekundi šutnje.
- Nije rekla gdje!- zadovoljno sam uzvratila, a prije nego što sam se udobno smjestila na Lucasovoj stolici, šapnula sam Natanu u uho- Ne brini! Poljubiti ću te poslije!- naslonivši ruke na stol vidjela sam na njegovu licu kratak, ali iskren osmijeh.

Nastavili smo igrati igru u veselom raspoloženju sve dok nas Brooke, Lucas i vidno pijani Chris nisu prekinuli svojim dolaskom. Lucas je jednom rukom pridržavao Chrisa, a Brooke je ljutito marširala ispred njih dvojice. Kad je napokon posjeo Chrisa, Lucas je izgledao kao da je upravo imao nekoliko sati treninga bez odmora. Chris je s druge strane izgledao prilično veselo i stalno je nešto mrmljao tako nas nasmijavajući, ali bi se mi odmah uozbiljili čim bi vidjeli izraze Lucasovog i Brookeinog lica.

- Što ne valja, Brookie?- pogledao je sa smiješkom na licu Chris moju sestru- Izgledaš malo napuhnuto! Ma nemoj brinuti, vidio sam ja i veće guzice!- završio je, a mi smo svi ostali bez daha. Šokirano sam pogledala u Chrisa koji se i dalje slatko smiješio, a onda i u svoju sestru koja je imala isti izraz lica kao i ja, a iz ušiju ste joj zamalo mogli vidjeti paru. Ovo neće dobro završiti, pomislila sam i bila je istina.

- Oh, mrtav je!- promrmljala sam nikome određenom, a Chris kao da me čuo i naglo se otrijeznio.
- Oh, mrtav sam!- tiho si je promrmljao u bradu i sa strahom kojeg kod njega nikad nisam vidjela, pogledao prema Brooke koja se doslovno pjenila od bijesa.

- Jesi li ti upravo rekao da imam veliku guzicu ili su moje slušne sposobnosti oštećene?- procijedila je kroz zube Brooke strijeljajući pogledom Chrisa.
- Ja…Ne…Chris Keller ne bi nikad!- izvlačio se Chris, ali mu nije baš išlo laganje. Promatrajući prizor samo sam odmahnula glavom i ustala. Nisam željela gledati što će se dogoditi jadnom Chrisu kad ga Brooke dohvati, a onaj tko je bio dovoljno pametan bi se složio sa mnom pa sam odlučila da je vrijeme da se izgubim. I još jednom, imala sam pravo jer čim sam bila na vratima kuhinje mogla sam čuti Chrisov vrisak i Brookein ljutiti povišeni ton glasa.

***

Plaža je oduvijek bila moje najomiljenije mjesto na svijetu. Nikad neću zaboraviti kad je tata mene i sestru prvi puta poveo na plažu. Bile su nam samo tri godine i bile smo prilično nemoguće i neposlušne, ali taj dan kao da nam je nešto govorilo da je jedan od posljednjih trenutaka koje provodimo s tatom i zato smo bile dobre. Smijali smo se, gradili pješčane kule, kupali i jednostavno uživali u zajedničkom društvu. Nekoliko dana kasnije, naša idila se raspala, a zajedno s njom i naša obitelj. Ali to je opet jedna druga priča za jedno drugo vrijeme. Ležeći na pijesku, osluškujući valove, primijetila sam jednu zvijezdu padalicu i u sebi sam poželjela svoju želju u nadi da će se ostvariti.

- Novčić za tvoje misli?!- odjednom sam čula poznati muški glas.
- Koliko novčića imaš?- uzvratila sam, a Nathan se nasmiješio i sjeo pokraj mene.
- Brooke me zbilja preplašila ranije!- komentirao je Nathan, a na mojim usnama se pojavio mali smiješak.
- Da, ima tu naviku!- nasmijala sam se, a onda ga ozbiljno pogledala- Jeli Chris plakao?
- Ne, zašto?- zbunjeno me upitao.
- Onda ne znam čega si se uplašio jer ako Chris nije cmizdrio onda sigurno nije bila oštra!- odgovorila sam kroz smijeh, a Nathan me i dalje zbunjeno gledao, a naposljetku je odustao i poput mene, legao na pijesak i pogledao prema nebu.

- Želiš ići plivati?- pogledala sam prema Nathanu nakon nekoliko minuta šutnje.
- Haley, hladno je!- odgovorio je kao da to nije očito.
- Pa? Hajde, ako nas netko vidi reći ćemo da je to dio izazova!- uzvratila sam, ustala i počela skidati odjeću sa sebe. Kada sam ostala samo u gaćicama i grudnjaku, okrenula sam se prema Nathanu prije nego sam krenula u vodu- Tko zadnji magarac!

Pola sata kasnije

- Ovo je, definitivno, bilo najbolje kupanje u mom životu!- izjavila sam kroz smijeh izlazeći iz hladne vode.
- Ja se definitivno slažem!- odgovorio je Nathana također uz smijeh dok je navlačio na sebe svoju majicu.- Iako se jesam malo smrznuo!
- Ne budi beba, Scott! Znaš da ti se svidjelo!- zafrkavala sam ga pokušavši iz kose izvući morsku travu koja se zaplela u nju dok smo ronili- Malo pomoći, molim te!- uzviknula sam očajno, a Nathan se samo nasmijao i približio mi se kako bi mi pomogao.
- Evo ga!- izvukavši i posljednju travku rekao je Nathan, a ja sam nervozno prošla rukama kroz kosu kako slučajno koja travka ne bi zalutala. Podignuvši pogled, primijetila sam kako Nathan bulji u mene.

- Što? Imam nešto na licu?!- zbunjeno sam upitala.
- Ne, prelijepa si!- odgovorio je Nathan odmahnuvši glavom, a meni je odjednom postalo užasno toplo.
- Hvala!- sramežljivo sam odvratila i zagledala se u njegove oči. Večeras, kao da su bile još ljepše i kao da su sjale više nego obično.

- Bi li bilo nepropisno ako te poljubim sada?- približio se Nathana i lagano nasmiješio.
- Ne!- tiho sam odvratila i sama mu se približila, a onda stavila svoje ruke oko njegova vrata i prislonila svoje usne na njegove u savršen poljubac.

13.01.2008. u 22:06 • 17 KomentaraPrint#

četvrtak, 10.01.2008.

You don’t often get to choose the people that come into your life, but sometimes you get awfully lucky.

Napomena: Znam da će vam se činiti kako ubrzavam stvari i to i radim, ali to samo zato jer je potrebno za priču. Imam puno ideja i sve ih želim ostvariti i obećavam vam da nećete požaliti (barem se nadam). Biti će puno, puno drame u nastavcima, ali i puno ljubavi i iznenađenja. Hvala na komentarima!

Čini se da se Brooke čvrsto prihvatila svoje misije oko braće Scott. Prošlo je tek nekoliko dana od kada smo ih upoznale, a zahvaljujući Brooke, već smo saznale njihova srednja imena i koliko kila su imali pri rođenju. Smiješno, zar ne? Ne bih rekla. Prije bih se složila s čudnim pa čak i pomalo bolesnim. Da sam ja na Nathanovu i Lucasovu mjestu ozbiljno bih se zapitala želim li se družiti s njom. Ali opet, to sam samo ja, a Brooke ima sreće što su obojica prilično miroljubivi i prijateljski nastrojeni pa niti ne sumnjaju. No, moram priznati da to njeno njuškanje zbilja ide nama u korist. Već smo osvojile njihove roditelje, kako bi se Brooke izrazila, a činjenica da sam svoju sestru u ovih nekoliko dana vidjela tek dva, tri puta kaže mi da su se Lucas i ona zbilja kliknuli. Ne bih se ni začudila da su već prijatelji s povlasticama, a to je vjerojatno i istina.

S druge strane, Nathan i ja smo samo prijatelji, na Brookeinu i pomalo moju žalost. Zbog Brookeine i Lucasove odsutnosti, imali smo priliku često se družiti i dečko me svakim danom sve više osvaja. Doslovno. Mislim da nisam upoznala zabavnijeg i pametnijeg dečka, a činjenica da je veoma zgodan sigurno jako pomaže situaciji. Zadivljuje me to kako nam tema za razgovor prirodno dođe i možemo razgovarati satima. Iako ga poznajem tek nekoliko dana, vidim da je na tatu. Gospodin i gospođa Scott su mi prirasli srcu isti tren kad sam ih upoznala i mislim da sam zbog njih ponovno počela vjerovati da prava ljubav postoji i samo se nadam da ću i sama voljeti nekog tako kao što Karen voli Dana i obrnuto. Dan je onaj koji se uvijek voli šaliti, a za svoje godine izgleda nevjerojatno. A o Karen da i ne pričam. Ne biste nikada rekli da je prošla kroz dva porođaja jer izgleda čak bolje od mene. Oboje su stvarno simpatični ljudi i drago mi je što napokon imamo normalne susjede.

***

Nekoliko dana kasnije

Sjedila sam u tutor centru u rukama držeći svoj dnevnik i olovku. Pisala sam novu pjesmu kao što sam to običavala uvijek kad sam imala malo slobodnog vremena za sebe. Pisanje me uvijek ispunjavalo i činilo sretnom. U pjesme sam mogla pretočiti sve svoje tajne, sve svoje tužne i sretne trenutke. Pisanjem sam se rješavala stresa i ono je bilo moj način dobivanja dodatne energije. Razmišljajući o temi za novu pjesmu imala sam puno problema. Ali onda sam se sjetila nečeg što mi je Brooke davno bila prigovorila. Rekla je da još nikad nisam napisala pjesmu o njoj, mojoj savršenoj sestri i najboljoj prijateljici i imala je pravo. Nikad nisam napisala ni jednu pjesmu o njoj, a ona je bila daleko najvažnija osoba u mom životu pa sam odlučila to popraviti. Pjesmu sam pisala već dosta dugo i sada sam se samo nadala da će joj se svidjeti.

Čuvši zvono, duboko sam uzdahnula i pokupila svoje stvari. Izašla sam iz tutor centra i krenula prema svom ormariću kako bih mogla uzeti knjige za sljedeći sat. Ali nešto mi je na pola puta obratilo pozornost. Vidjela sam Nathana, koji je izgledao više nego frustrirano, kako vadi knjige iz svog ormarića i Bevin s osmijehom na licu veselo brbljajući. Ni sama nisam mogla sakriti osmijeh s lica kad sam uhvatila Nathanov pogled koji je zvao upomoć. Iako me cijela situacija itekako dobro nasmijavala, ipak sam krenula prema njima jer je svatko u školi, ma Tree Hill-u, znao kako Bevin zna biti dosadna i brbljava.

- Hej Nate, Bevin!- prišla sam ih i pozdravila suzdržajući se da ne prasnem u smijeh.
- Haley!- entuzijastično je uzviknula Bevin i čvrsto me zagrlila- Lijepo te vidjeti! Izgledaš seksi!
- Hvala, Bevin! Ni ti ne izgledaš loše!- uzvratila sam uz osmijeh znajući da Bevin misli ozbiljno. Ma koliko se činila glupa, Bevin je zapravo bila draga i iskrena cura, samo je uvijek imala malo duži jezik.- Mogu li posuditi Nathana?
- Naravno da možeš, Haley! Vidimo se poslije, Nathan!- pogledala ga je zavodljivim pogledom i krenula negdje, a kad se izgubila s vidika, više nisam mogla izdržati i prasnula sam u smijeh.

- Da, da! Samo se ti smij!- strijeljao me pogledom očito osramoćeni Nathan.
- Ljuta sam na tebe, Scott! Nisi mi rekao da si novi boy toy Tree Hill-a!- zafrkavala sam ga.
- Smiješno, James!- sarkastično je dobacio- A ti? Izgledaš seksi?!- upitno me pogledao misleći na Bevin.
- Pa, ne izgledam li uvijek?!- okrenula sam igru na svoju stranu, a onda smo se oboje nasmijali.
- Hajde Hales! Otpratit ću te do razreda!- rekao je i stavio ruku preko mog ramena ni ne primijetivši da su se moje oči odjednom zasjajile, a moje srce jače zakucalo zbog načina na koji me nazvao. Hales.

Flashback

Nathan i ja smo šetali velikom papirnicom u trgovačkom centru Tree Hilla. Velikodušno se ponudio da ide sa mnom obaviti kupovinu za školu budući da je moja sestra nestala negdje s njegovim bratom. Iako bih se u nekom drugom vremenu sigurno naljutila na Brooke, u ovom sam joj zapravo bila zahvalna jer sam dobila mogućnost upoznati Nathana još više, a nisam primijetila da se on žalio. Ma kako čudno zvučalo, zabavljali smo se.

- Povijest! 101 dalmatinac ili Ptica trkačica?- okrenula sam se prema Nathanu s dvije bilježnice u ruci koje su imale različite motive. Birali smo, kao što pretpostavljate, bilježnicu za povijest.
- Jeli važno?- blijedo me pogledao Nathan kojemu je već postajalo dosadno.
- Naravno da je važno! Imam reputaciju koju moram štitit!- odgovorila sam.
- A zaštiti ćeš je tako što ćeš na povijest donijeti bilježnicu na kojoj su likovi iz crtića?- upitao me, a kad sam se malo zamislila imalo je smisla. Ne mogu profesoru donijeti nekog lika iz crtića, misliti će da sam djetinjasta.
- Imaš potpuno pravo! Hajde, treba mi nešto ozbiljnije!- bacila sam bilježnice na njihovo mjesto i povukla Nathana, koji je umirao od smijeha vidjevši moj izraz ozbiljnosti i zabrinutosti oko jedne bilježnice, sa sobom.

- Znaš mislim da nikad nisam upoznao nekoga tko je uzbuđen što počinje škola!- rekao je Nathan kroz smijeh podsjetivši me na Skillsa koji mi je isto rekao dan ranije.
- Pa, ja jesam tutor girl!- odgovorila sam odglumivši Brookein glas kad me zove tako.
- Koliko ti nadimaka imaš?- znatiželjno je upitao.
- Nikad ih dosta!- nasmijala sam se i pogledom tražila neku ozbiljnu bilježnicu.
- Pa, ako je tako, imam ja jedan za tebe!- rekao je Nathan, ali nisam ni obraćala pažnju jer sam bila zauzeta uzimanjem plave i zelene bilježnice.
- Zbilja? A koji?- smeteno sam rekla, a onda okrenula bilježnice prema njemu- Plava ili zelena?
- Hales! To je moj nadimak za tebe!- nasmiješio se Nathan, a ja shvativši što je rekao, zastala sam i šokirano ga pogledala. Postojala je samo jedna osoba koja me tako zvala, ali ta osoba je davno nestala iz mog života. Inače nikad nisam nikome dala da me tako zove, čak ni Brooke, ali Nathan Scott me užasno podsjećao na tu osobu pa sam se samo nježno nasmijala.
- Mislim da će mi taj nadimak postati najdraži!- tiho sam rekla, a Nathan je samo kimnuo glavom i slatko se nasmiješio.

- Plava!- odjednom je rekao Nathan.
- Što plava?- upitala sam zbunjeno.
- Plava bilježnica, Hales!- odgovorio je i uzeo plavu bilježnicu iz moje ruke.
- Valjda je plava!- ponovila sam nikome naročito, a onda slegnula ramenima i krenula za Nathanom koji je išao prema blagajni.

End of flashback

***

- I? Jesi li uzbuđen zbog utakmice u petak?- upitala sam Nathana. Nalazili smo se na Rivercourtu i Nathan je vježbao dok sam ja sjedila na klupi i čitala knjigu. Načela sam tu temu zato jer su se Nathan i Lucas pridružili košarkaškom timu škole i ovaj petak je njihova prva službena utakmica u dresu Ravensa.
- Uzbuđen što ću te vidjeti u minici? Definitivno!- odgovorio je on uz onaj svoj prepoznatljiv smiješak tako me podsjetivši na jučer kada me Brooke nagovarala da uskočim kao navijačica u petak jer je Theresa bolesna. Naravno, uspjela me nagovoriti svojom dosadom.
- Nemoj me podsjećati!- ljutito sam promrmljala. A najgora stvar je bila da sam bila ljuta na samu sebe.
- Ma hajde! Kladim se da ćeš ih sve zasjeniti!- pokušao me utješiti, ali nije mu baš išlo.

- Da, samo da ne tresnem, sve će biti u redu!- rekla sam, a onda u pokušaju da zaboravim na navijačice, promijenila sam temu- Jesi li bar uzbuđen zbog tuluma o kojem Brooke neprestano priča? Kladim se da se nada da će je Lucas na tulumu pitati da mu postane djevojka!- rekla sam pomalo dramatično oponašajući svoju stariju sestru.
- Ako ti mogu biti pratioc, onda idem!- odvratio je Nathana iznenadivši me. Na tren sam ga šokirano pogledala i osjetila crvenilo na licu, ali brzo sam se sabrala.
- Pa, moram provjeriti svoj raspored! Znaš možda sam zauzeta tu večer!- odgovorila sam i ugrizla se za usnicu kako se ne bi nasmijala.
- Naravno da si zauzeta! Imaš spoj sa mnom!- odvratio je Nathan bez po' muke.

- Nevjerojatan si!- odmahnula sam glavom smijući se.
- Da, nevjerojatno zgodan!- ubacio je onaj svoj smiješak.
- Probaj sa nevjerojatno velikim egom!- rekla sam, a on se samo nasmijao.
- Ista stvar! Hajde, vozim te kući!- rekao je Nathan i pružio mi ruku kako bih ustala, a onda smo smijući se polako sjeli u njegov auto i odvezli se kući.

P.S. Prvo, nadam se da vam se post sviđa! :D Drugo, želim da mi u komentarima ostavite kako bi vi željeli da ova priča završi. Da li da bude tužan ili sretan završetak ili da pak završim tako da jednom mogu napisati nastavak?!

10.01.2008. u 22:04 • 9 KomentaraPrint#

petak, 04.01.2008.

Blue-Eyed Boy Meets Brown-Eyed Girl

Nathan Scott nije mogao vjerovati svojim ušima kada su roditelji njemu i njegovom starijem bratu Lucasu priopćili da se sele. I to u jedan maleni gradić imenom Tree Hill koji se nalazio u Sjevernoj Karolini. Bio je bijesan na njih, a pogotovo na oca Dana, zbog čijeg posla su se i morali seliti u ovo zabačeno selo, kako je Nathan često nazivao TH proteklih nekoliko mjeseci. Mrzio je ideju o preseljenju iz New Yorka, najljepšeg i najuzbudljivijeg grada na svijetu. Sve što je njegov život predstavljao nalazilo se u Velikoj Jabuci. Imao je mjesto kapetana košarkaške ekipe, puno prijatelja i status najboljeg komada u školi. I nije bio jedini kojemu je preseljenje smetalo.

Lucas Scott je potpuno shvaćao svog mlađeg brata kad se svađao s ocem radi odlaska. Ni on se nije želio seliti u nekakav grad koji nije bio naznačen ni na mapi države u kojoj se nalazio. Sve što mu je trebalo imao je u svom rodnom gradu, ali za razliku od Nathana koji je uvijek bio impulzivan, Lucas se radije držao po strani jer nije svojim postupcima želio povrijediti svoje roditelje iako je ponekad i on znao reagirati poput Nathana, pa čak i gore, te bi kasnije zažalio. Na kraju, ma koliko se braća trudila, nije bilo ničega što je moglo predomisliti Dana i Karen i dečki su ovu bitku izgubili.

Sada, šest mjeseci kasnije, obilazili su svoje novo prebivalište. Nisu si mogli pomoći i bili su jako znatiželjni zbog onoga što ih čeka u novome gradu. Nakon što su se smjestili u novu kuću koja je bila dupla i ljepša od one u NY-u, Dan je dečkima rekao kako zaslužuju malo odmora i iznenadio ih činjenicom da je kupio još jednu kuću, ali na plaži. Predložio im je da odu do te kuće i provjere da li je sve u redu, a usput mogu i ostati ako im se svidi. Braća su odmah pristala i iako nikad na glas ne bi priznali, polako im se počeo sviđati novi dom.

Stigavši pred kuću na plaži, Nathan i Lucas su ostali bez riječi. Kuća je bila čak i veća od one u TH-u i imala je mnogo modernih elemenata. Čak su imali i vlastiti prilaz plaži i malo košarkaško igralište sa strane. Nakon što su isprobali sve što su mogli, dečki su odlučili otići do plaže u želji za malo preostalog ljetnog sunca. U razgovoru su hodali po vlastitom prilazu, kad je Nathan odjednom stao. Lucas je nastavio hodati, a kada je primijetio da njegov brat nije uz njega, okrenuo se i vidio ga kako bez treptanja bulji u nešto na plaži.

- Nathan!- zazvao ga je Lucas ne bi li mu obratio pažnju, ali Nathan je i dalje gledao u nešto pa se Lucas vratio do brata i potapšao ga po ramenu tako ga vrativši među žive.
- Što?- pogledao ga je ljutito Nathan.
- U što si se ti zagledao?- znatiželjno je upitao Lucas otpivši gutljaj vode iz boce koju je držao u rukama ne obazirući se na Nathanovu ljutitost.
- U djevojku koju ću jednog dana oženiti!- odgovorio je Nathana s osmijehom na licu i dalje gledajući u prizor na plaži.

Lucas se zamalo zagrcnuo vodom kad je čuo što je njegov brat upravo rekao. Pogledao je u smjeru u koji je Nathana pokazao i iskreno je mogao reći da razumije svog brata. Na plaži je s gitarom u rukama sjedila djevojka plave kose boje meda i ogromnih smeđih očiju. Bila je prirodno lijepa, a njen glas kao da je uveseljavao cijelu prirodu oko nje. Ali, Lucasu je za oko zapelo nešto drugo. Kraj plavokose djevojke sjedila je tamnoputa brineta koja mu je oduzela dah. Bila je nekako drugačija, ali obje djevojke imale su identičan osmijeh i neki čudan sjaj u očima koji Lucas nije mogao opisati. Brineta je u rukama držala uspavanu djevojčicu i nježno ju gladila po kosi što je Lucasa još više privuklo k njoj.

S druge strane Nathan se nije mogao nagledati i naslušati plavuše. Izgledala je tako nježno i krhko i Nathan je poželio zaštititi ju od svega što ju je činilo takvom. Zatim su tu bile njezine oči. Velike, smeđe oči. One su ga najviše impresionirale i Nathan je odjednom postao znatiželjan. Želio je saznati sve o toj djevojci. Ali, najviše je želio saznati zašto je, iako se smijala, opet izgledala tako tužno. Kao da joj netko ili nešto nedostaje. Vrativši se u stvarnost, Nathan se sam sebi začudio. Što je, do vraga, bilo ovo? On nikad nije ostao tako zapanjen jednom djevojkom. On je bio onaj tip koji je iskoristio djevojke, a onda ih tretirao poput smeća i na kraju se time još i ponosio. Barem do sada jer je vidjevši ovu djevojku osjetio sram. Bio ga je sram samog sebe i njegovog odnosa prema curama općenito. Sada uopće nije shvaćao što se događa s njim, ali jedno je bilo sigurno. Tree Hill mu se počeo sviđati i to jako.

Nekoliko dana kasnije (Haleyina perspektiva)

Chris, Skills i ja smo se hodajući vraćali iz dućana s vrećicama u rukama punim različitih vrste hrana za naš već tradicionalni filmski maraton petkom. Tu tradiciju je naravno započela moja sestra istog dana kada smo upoznale cijelo društvo. A ako kažem da je to bilo prvi dan male škole, onda je to zaista duga tradicija. Putem sam ja započela razgovor o novoj školskoj godini čime sam uzrokovala uzvike negodovanja kod dva od tri mi najdraža dečka na svijetu. Ali, nisam si mogla pomoći. Što se više približavao kraj ljeta, ja sam bila sve uzbuđenija i nisam to uopće skrivala. Bila sam velika štreberica i ponosila sam se time na svačije iznenađenje. A moje uzbuđenje je samo raslo zbog činjenice da sutradan idemo u kupnju novih bilježnica, torbi, olovaka, itd. Luda sam. Znam. Ali to je samo dio moje osobnosti.

- Znaš, Shorty, mislim da nisam vidio nikog tko je tako uzbuđen oko škole!- pogledao me Skills kad smo ušli u Brookeinu i moju kuću na stražnji ulaz.
- Naravno da nisi! I nećeš!- ponosno sam odgovorila, a Skills se samo nasmijao i zagrlio čim je bacio vrećice na stol.
- Chris Keller neće dobiti zagrljaj?- javio se Chris svojim, već pomalo iritirajućim glasom.
- Ne! Chris Keller će dobiti čast da me na leđima odnese u dnevnu sobu!- zadovoljno sam rekla i skočila Chrisu na leđa prije nego što je stigao odgovoriti. Zatim smo svi troje prasnuli su smijeh i krenuli prema dnevnom boravku. Dobro, ja na Chrisovim leđima. A Chris je iskoristio priliku i za osvetu me počeo škakljati i tako je još više nasmijao Skillsa i sebe, a kod mene uzrokovao stalno vrištanje jer sam bila užasno škakljiva i kao da sve to nije dovoljno zbog stalnog smijanja i lupanja Chrisa kako bi prestao, izgubila sam ravnotežu i tresnula na dupe. Skills i Chris zamalo su se povaljali po podu od smijeha, a ja iako pokušavala ne, nije mi uspjelo ne smijati se s njima.

Ahem!!

Prekinulo nas je nečije kašljanje i onda smo zapravo prvi puta obratili pažnju na to da se nalazimo ispred vrata dnevne sobe. S druge strane su nam se zadovoljno smiješili Jake, Brooke, Peyton i mala Jenny, a s njima su bila i dva dečka koja nisam poznavala i koja su nas zbunjeno gledala. Osjetivši da mi obrazi lagano gore, odlučila sam ustati i počastiti svoju sestru jednim krasnim otrovnim pogledom. Znala je da dolazimo i da se glupiramo i da ćemo se najvjerojatnije osramotiti pred strancima, a opet nas nije upozorila. Nakon otrovnog, dodala sam i upitni pogled kao zahtjev da mi sve objasni.

- Nisam znala da imamo goste, Brooke?
- Da, imamo! Ovo su naši novi susjedi! Lucas i Nathan! Braća su!- namignula je Brooke tako me nasmijavši od srca.- Jesam li spomenula da su slobodni? Jer jesu!
- Bok! Ja sam Haley!- nasmiješila sam se i obojici pružila ruku. Prvi mi je ruku pružio plavi dečko kojem je ime bilo Lucas. Na prvi pogled mi se učinio jako simpatičnim i kao osoba s kojom bih lako mogla postati prijateljica. Drugi je bio crnokosi dečko dubokih plavih očiju poput Lucasovih. On je bio jako visok i odmah sam pomislila kako sigurno igra košarku. Kada smo se rukovali moj mali dlan je tako savršeno pristajao u njegov veliki da me iznenadilo i u neku ruku pomalo šokiralo, a pogledavši u njegove oči, znala sam da isto misli. Ime mu je bilo Nathan.

- Drago mi je!- tiho sam rekla, a on je samo kimnuo glavom.
- Da, Chrisu Kelleru je isto drago!- ubacio se Chris i rukovao se s obojicom, a Lucas i Nathan su me samo blijedo pogledali.
- To je Chris! On je malo, dobro malo više, šašav!- objasnila sam im, a oni su samo kimnuli glavama i odmah sam znala da im ništa nije jasno, ali nije bilo važno jer će i sami shvatiti što sam mislila. Zatim sam se okrenula prema Chrisu- Može li Chris Keller biti normalan barem na minutu?

- Znaš da me voliš, Hay!- arogantno je dobacio znajući da je istina.
- Ne znam zašto, ali da!- potvrdila sam i oboje smo se nasmijali, ali smo se odmah uozbiljili vidjevši da nas svi gledaju kao da smo poludjeli.

- I…- počela sam, ali me Jake prekinuo.
- Spektakularan pad, baby James!- nevino mi se nasmiješio.
- Da, H. James, zbilja elegantno!- dodala je Peyton, a Jenny se samo slatko nasmiješila.
- Jedan od tvojih najboljih!- pridružio se Skills.
- Ali najbolje je bilo kad je shvatila da ju gledamo!- glumeći ozbiljnost, rekla je Brooke.
- Izraz lica je bio neprocjenjiv!- složio se Chris, a ja meni je zamalo dim iz ušiju počeo izlaziti zbog ljutnje i sramote.
- Jeste li gotovi?- ošinula sam ih pogledom.
- Hajde, tutor sis, znaš da to činimo iz ljubavi!- zagrlila me Brooke.
- Da, kladim se da da!- zakolutala sam očima, ali opet sam imala lagani osmijeh na usnama.

- Čudni ste, znate?- odjednom je rekao Lucas, a mi smo se pogledali i prasnuli u smijeh, a s nama i dva brata.

Kad smo se smirili, svi smo se lijepo smjestili, stavili hranu pred sebe i gledali film. Ovaj put smo mi cure birale na nezadovoljstvo svih dečki jer smo odabrale, prema njima, ženski film. Ali, potajno smo znale da im se sviđa film jer su cijelo vrijeme komentirali o postupcima glavnih glumaca. Negdje usred filma odvojila sam pogled od televizije i pogledala prema Nathanu. Pažljivo je gledao film i svako toliko bi napravio različitu facu kao reagiranje na scenu. Nisam mogla ne pomisliti kako je sladak i zgodan, ali najviše su me zaintrigirale njegove oči. Iako je bio visok i činio se zrelim, njegove oči su drukčije govorile. On je u duši bio veliko dijete i to mi se sviđalo. Jako. Toliko sam se zamislila da nisam ni primijetila da mi uzvraća pogled, a kad sam napokon shvatila, samo sam se nasmiješila i vratila se gledanju filma. Iako nisam bila potpuno koncentrirana.

Kasnije te večeri

- Nathan i Lucas su dragi, ha?- započela je razgovor Brooke dok smo se spremale za spavanje.
- Da, jesu!- nasmiješila sam se, a onda dodala- Primijetila sam da nisi mogla skinuti pogled s Lucasa!
- Neću demantirati!- zagonetno se osmjehnula Brooke- A nisi ni ti nevina, tutorice! Vidjela sam onaj pogled!
- To je bio samo jedan prijateljski smiješak!- branila sam se.
- Da. Prijateljski kao što znamo da je noćas neću imati mokre snove o Lucasu!- sarkastično je dobacila Brooke.
- Brooke!- viknula sam s gadljivim izrazom na licu, a onda dodala- OK, pa možda mi se i sviđa malo! Pa što?
- Znala sam!- uzbuđeno je pljesnula rukama Brooke, a onda počela sanjariti- Ovo je predobro, baby James! Zamisli, jednog dana ja ću se udati za Lucasa, a ti Nathana i ostati ćemo sestre do kraja života. Kako cool je to?
- Počinješ me plašiti Brooke!- nervozno sam ju pogledala, a ona me samo lagano udarila po ramenu.

- Samo čekaj tutor girl! Vidjet ćeš, ti dečki će uskoro biti naši!- rekla je zamišljenim pogledom i odmah sam znala da nešto smjera.
- Kako ti kažeš, Brookie!- složila sam se s njom jer sam bila prilično umorna i nije mi se dalo svađati, ali negdje duboko u sebi sam nadala da ima pravo.

04.01.2008. u 12:15 • 14 KomentaraPrint#

utorak, 01.01.2008.

Sisterly Ties

Obavijest: Prije početka ove nove priče, samo vam želim reći par riječi o staroj. Odlučila sam da je zadnji post kraj one priče jer mi se baš nekako dopada i ne bih ga željela kvariti glupim dodacima. Nadam se da ste uživali čitati ju kao što sam ja pišući i hvala što ste bili moji vjerni komentatori. Slijedi nova priča…Prvi post i dio drugog biti će u trećem licu, a nastavak uobičajeno….

Haley i Brooke James bile su 17- godišnje blizanke s iskustvom u životu većim no što je jedan prosječan tinejdžer mogao zamisliti, a kamoli proživjeti. Pohađale su srednju školu u svom rodnom gradu, Tree Hill-u i obje su bile dio jednog društva. Također, djevojke su bile nevjerojatno povezane i njihova sestrinska veza divila je sve osobe koje su ih upoznale.

Haley je bila desetak minuta mlađa blizanka. Imala je dugu, lagano kovrčavu kosu boje meda i neodoljive tamno-smeđe, krupne oči. Bila je prilično niska, ali uvijek se znala zauzeti za sebe i ljudi su često pazili da ju ne naljute zato jer je Haley po tom pitanju bila pravi mali dinamit. Odmalena je pokazivala izuzetnu inteligenciju i kreativnost pa je tako svirala nekoliko instrumenata i pisala pjesme, a kao da to nije dovoljno, davala je instrukcije učenicima kojima je to bilo potrebno. Od rođenja je bila krhka i nježna, pa je u djetinjstvu često obolijevala od raznih bolesti, ali se nekim čudom uvijek uspijevala izvući. Zbog toga, Haley je izrasla u snažnu i borbenu osobu čija snaga uvijek iznenađuje svakog tko ju upozna.

Druga strana medalje je bila Brooke. Visoka, smeđokosa i zeleno-oka kraljica TH-a. Brooke je oduvijek bila mnogo snažnija od Haley i osjećala je da joj je obveza kao starije sestre, uvijek štititi Haley. Ako se netko usudio samo pogledati u njenom smjeru, a kamoli reći nešto što Brooke nije bilo po volji, ta osoba nije dobro prošla. Brooke je uvijek bila vrlo osvetoljubiva, ali i vječno vesela osoba koja je uvijek podizala atmosferu. Bila je kapetanica navijačica košarkaške ekipe srednje škole koje su blizanke pohađale i predsjednica školskog vijeća. Iako je kao i Haley, bila pametna, ali nikad nije izražavala preveliku inteligenciju i nije se bavila školom kao svoja sestra. Radije je izlazila i uživala u životu. Ako ste joj se svidjeli, Brooke vam je uvijek davala nadimke, pa je Haley imala njih nekoliko. Tutor girl, H. James, Baby James, itd. A Haley je za uzvrat izmislila jedno za nju, Tigger. Po tigru iz crtića Winnie Pooh zbog njezine nevjerojatne energije i dobrog srca.

Dvije sestre većinom su odgajale dadilje koje bi im njihova bogata majka priuštila. Nisu imale oca i od kada su znale za sebe mogle su se osloniti samo jedna na drugu. Majku su rijetko kada viđale jer je ona neprestano bila na nekim putovanjima i svoju ljubav im je nadomještavala svaki mjesec visokim iznosima na kreditnim karticama. Jedine osobe na koje su se još mogle osloniti bili su Jake Jagielski, Peyton Sawyer, Chris Keller i Skills Taylor. Jake je curama bio očinska figura zato jer je uvijek bio odgovoran, a nije odmagala ni činjenica da je bio otac male Jenny, djevojčice koje su Peyton i on dobili nakon dvogodišnje veze. Cure su postale Jenny kume i to je još više učvrstilo prijateljstvo. Zatim je tu bila Peyton, njihova najbolja prijateljica. Sve tri imale su puno toga zajedničkog i vjernije prijateljice od njih niste vidjeli. A onda je došao Skills. Visoki, simpatični crnac i košarkaš Ravensa. On je curama postao poput starijeg brata koji je imao potrebu zaštiti ih od okrutnog svijeta što je često i činio. I zadnji, ali ne i najgori bio je Chris. Ljudi su se često čudili kako se osobe poput Haley, Brooke, Jakea, Peyton i Skillsa mogu družiti s nekim poput Chrisa. On je oduvijek bio malčice čudan i pomalo ekscentričan, a ono što ljude nikad nije prestalo šokirati jest njegovo govorenje o sebi kao osobi u trećem licu. Ali, Chris je bio odličan i vjeran prijatelj, a i super glazbenik pa su Haley, on i Jake često skupa zabavljali društvo svojim izmišljenim pjesmicama.

Petero prijatelja uskoro će okusiti nove avanture u kojima će postati maturanti srednje škole. Nova godina sa sobom će dovesti mnoga nova iskušenja, neke stvari iz prošlosti, a i dvojicu braće koji će curama život preokrenuti za 360 stupnjeva.

***

Čuvši zvuk budilice, Brooke James naglo je ustala iz kreveta i rukom ju lupila. Nije ni otvorila oči, a već je imala onaj svoj dobro poznati osmijeh. Stavila je papuče na noge i glasno izašla iz svoje sobe odmah prešavši u susjednu. Njezin osmijeh još je više narastao i postao iskreniji kad je vidjela uspavalo lice svoje sestre. Haley je uvijek izgledala nekako spokojno kad je spavala i Brooke je bila sigurna da sanja lijepe snove. Ali, odlučivši da je vrijeme da se Haley probudi, stala je na rub kreveta i skočila na svoju sestru tako uzrokujući da se Haley naglo prestraši i probudi iz sna kojeg je trenutno sanjala. A ako kažem da je san bio savršen, odmah vam je postalo jasno da je Brooke u neprilici.

- Brooke Penelope James!- vrisnula je Haley naglo skočivši iz kreveta. Pogledala je prema satu, a kad je vidjela koliko je sati, otrovnim pogledom je počastila svoju stariju sestru koja se samo nevino smješkala- Jesi li poludjela? Zašto me budiš u 8 sati, a na praznicima smo?

- Haley Blue James, budim te zato jer danas idemo na plažu sa našom neodoljivom nećakinjom kako bi Peyton i Jakeu dali mali slobodnog vremena!- uzbuđeno je pljesnula Brooke rukama, a onda je naglo ustala i krenula prema sestrinom ormaru- Odjeni ovaj kostim i uzmi gitaru! Požuri jer Skills dolazi po nas svaku sekundu!- više je zapovjedila Brooke nego zamolila, a onda je izletjela iz sobe ne omogućivši Haley da joj odgovori.

Duboko uzdahnuvši, Haley je ustala iz kreveta i dohvatila kostim koji joj je sestra rekla da odjene i otišla u svoju kupaonicu kako bi se sredila. Pola sata kasnije, Haley je dohvatila svoju gitaru i krenula u prizemlje kuće gdje je sestre u kuhinji čekao Skills. Haley je nasmijao prizor koji ju je dočekao. Skills je sjedio za kuhinjskim stolom s Jenny u krilu i pokušavao je jesti, ali mu nije uspijevalo jer ga je Jenny svojim malim prstićima neprestano ometala.

- Daj da je uzmem!- ponudila se Haley i uzela Jenny u svoje naručje. Djevojčica se odmah okrenula prema djevojci i slatko joj se nasmiješila što je kod Haley uzrokovalo otapanje srca. Voljela je tu djevojčicu od dana kad se rodila i nije mogla zamisliti kakav bi njihov život bio bez nje. Posjela ju je u svoje krilo kad je i sama sjela kraj Skillsa. Skills i Haley su zatim započeli neobavezan razgovor dok su čekali Brooke kojoj je uvijek trebalo puno vremena da se spremi jer je ona jednostavno morala izgledati savršeno.

Nekoliko sati kasnije, troje mladih prijatelja i jedna beba uživali su na plaži u svim radostima koje je ljeto pružilo. Haley se zabavljala sa Jenny gradeći kule od pijeska, dok su se Skills i Brooke sunčali. Na plaži ovih zadnjih dana nije bilo mnogo ljudi pa su prijatelji još više uživali. Nisu voljeli kada je plaža bila prenatrpana jer se tada nisu mogli potpuno opustiti.

- Hajde Jenny! Probaj! Hajde!- nasmiješila se Haley djevojčici koja je pokušavala ustati i hodati, ali je neprestano gubila ravnotežu. Njihovu zabavu prekinuo je dolazak Skillsa kojemu je dosadilo sunčati se, a za njim se dovukla i Brooke koja se tajanstveno smiješila.
- Kako je moja mala?- obratio je Skills pozornost na sebe svojim prepoznatljivim crnačkim naglaskom koji je uvijek iznova bio neodoljiv svim curama, ali Haley i Brooke već su postale imune na njega.
- Ona je dobro, nisi li Jenny? Ma jesi!- odgovorila je Haley ponovno se nasmijavši Jenny koja je pružila ruke prema Brooke tako joj dajući do znanja da želi u njeno naručje.
- Dođi meni, mala moja Jenny!- zahihotala se Brooke primivši djevojčicu u naručje, a onda je pogledala u svoju sestru- Baby James, uzmi svoju gitaru! Vrijeme je da ova mala djevojčica obavi svoje poslijepodnevno spavanje!

Haley se nasmiješila odnosu svoje sestre prema djevojčici zato jer su to bili rijetki trenutci kada je Brooke potpuno otvarala svoje srce. Odmahnuvši glavom kako bi odbacila misli, poslušala je sestru i dohvatila svoju gitaru i zasvirala jednu od pjesama koje je napisala sama. Uživala je svirati, a ništa joj nije bilo draže kad je vidjela kako se oči male bebe nježno zatvaraju popraćene zvucima gitare. Brooke i Skills također su uživali u ovom rijetkom trenu jer je Haley svirala samo za Jenny. Ali, ono čega troje mladih nije bilo svjesno jest to da je još nekog zadivio Haleyin anđeoski glas i nježna pojava.

P.S. Želim vam svima sve najbolje u novoj godini! Sve vas puno volim i hvala što me čitate!!

01.01.2008. u 19:11 • 8 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Welcome

There are two tragedies in life. One is to gain your heart's desire. The other is to loose it.



Online Users

Angels

Photobucket

Haley James

James5

Nathan Scott

Photobucket

Brooke James

Chad2

Lucas Scott

Photobucket

Peyton Sawyer

Bryan3

Jake Jagielski

Antwon

Antwon "Skills" Taylor

Tyler

Chris Keller

Thanks to…

design: blogskins.com
Preradila: Angie

Get awesome blog templates like this one from BlogSkins.comGet awesome blog templates like this one from BlogSkins.comGet awesome blog templates like this one from BlogSkins.com