"Bolje biti krepan nego poluživ."
(Saša Lošić u rijetkim trenucima kad je ovaj bio trijezan)

"U diktaturi ne smiješ nikome reći ono što je zabranjeno. U demokraciji smiješ svakome reći ono što je dozvoljeno."
(A.Ferkel, Berlin)

"Ni ove godine vjerojatno nećete otići tamo gdje još nikada niste bili, a bogami ni tamo kamo ste uvijek odlazili."
(Dalaj Sarma)

"Vidim opasan virus koji će izazavati pandemiju svjetskih razmjera početkom 2020."
(Baba Vanga nakon okulističkog pregleda po okončanju pandemije, krajem 2023)
U središtu kružnice radijusa 15km

srijeda, 27.01.2021.

Nagradna igra 2

U jednoj diktaturi moraš paziti da pred susjedom ili ljubomornim kolegama ne kažeš nešto protiv velikog vodje, inače si najebo.
U jednoj demokraciji moraš paziti da pred susjedom ili ljubomornim kolegom ne rečeš nešto protiv demokratski izabrane vlasti, žena, uvoza plastičnog smeća iz Kine, malog švedskog autističnog gnoma koji vrišti na nas i gleda nas očima šizofreničara kojem su fulali terapiju, migranata i kad nam siluju žene i provaljuju u kuće po putu, lopova, ubojica, debelih krmača koje glume modne ikone, anoreksičnih kostura koji glume modne ikone, crnaca koji glume englesku kraljicu (jer zašto crnac ne bi u filmu bio engleska kraljica), Billa Gatesa, Angele Merkel, nogometaša i kurvi koje im glume žene, pasa, mačaka, virusa, cjepiva, policijskog sata, maski i zabrane djelovanja za naše dobro.
Inače si najebo.

Nadji barem deset razlika.
Nagrada je alufolija po izboru stožera.

- 08:29 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2021 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2021 (12)
Siječanj 2021 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Zbog očuvanja kakvog takvog psihičkog zdravlja ovog bloga i bloghaera u cjelini, zabranjeno je komentiranje svima onima koji neistomišljenicima imputiraju nošenje alu šeširića i neinteligenciju uz omalovažavsnje osobnog osjećaja tjeskobe i propitkivanja smislenosti mjera poput zabrane kretanja izvan kruga od 15 km (po noći i po danu) ili pak zabrane kontakta sa više od jednom osobom iz drugog domaćinstva, kojom npr. odrasla kćer smije roditelje posjetiti isključivo sama, dok njezin muž čeka u autu u koji će ona nakon posjete sjesti.
Ili pak smisao najnovije mjere predložene u Berlinu o obavezi nošenja maske u autu.
Ili pak smisao potrebe nošenja ffp2 maski, usprkos naputku Robert Koch Instituta da ffp2 maske nisu za svakodnevnu upotrebu medju širokom masama jer se u normalnim uvjetima ne smiju nositi duže od 75 minuta bez pauze od pola sata a skladno odredbama o zaštiti na radu, za nošenje na poslu potreban je liječnički atest kojim se potvrdjuje da time nije narušeno zdravlje zaposlenika.
Ili pak propitkivati zašto bi Eventim, kao najveći organizator koncerata, dopuštao ulazak samo cijepljenima, iako će ciljana grupa posjetitelja takvih "evenata" (mladi zdravi ljudi mladji od 40) na red za cijepljenje doći zadnja, nikako prije kraja 2021? Tko će dotada moći na koncerte? Stogodišnjaci oboljeli od alzheimera i šezdedetogodišnjaci sa COPD-om? I ako su svi na koncertu cijepljeni, kakvu onda opasnost po njih predstavlja netko tko (još) nije cijepljen (recimo jer još nije došao na red jer je mlad i zdrav pa će ga cijepiti nakon što bolesni a cijepljeni godinama mogu putovati, odlaziti u restorane, bazene i na kocerte dok on samo smije raditi i šetati po šumi).
Ili pak pitati se kako je uopće moguće da se javno raspravlja o "vraćanju osnovnih ljudskih prava cijepljenim gradjanima" (bitna razlika od termina "ukidanje ograničenja" predvidjenog Zakonom) , čime se potvrdjuje tvrdnja nositelja alu šeširića da su nam osnovna ljudska prava oduzeta a ne privremeno zbog katastrofe ograničena, kako to Zakon definira.
Pitanja gore navedenog smisla može ne postavljati isključivo bahata osoba smanjene inteligencije, uvjerena u svoju neograničenu inteligenciju. Ona kategorija koju je moj pokojni stari nazivao : glup a misli da je pametan.
Takvima nema pomoći.
S takvima nema smisla raspravljati, samo se nadati da će i njima neka od novonormalnih mjera onemogućiti neku od mjera za održavanje vlastitog zdravlja, otkazati važnu operaciju, zabraniti im da vide svoju djecu ili roditelje na barem 6 mjeseci, da ne vide svoju sestru dvije godine, ne primiti im njihovog bližnjeg u bolnicu (a da oni kojima se pljeskalo po balkonima ne osjećaju ni minimum krivnje kada taj netko umre od obične upale pluća i ostavi za sobom desetogodišnje dijete, moju nećakinju), staviti ih u situaciju da moraju odlučivati koje od svoje dvoje ili troje djece smiju a koje ne smiju vidjeti.
Pa ćemo onda vidjeti koliko će sami "kmečati" i tražiti razumijevanje i empatiju, koje su im puna usta i ismijavati one kojima je svega pun kurac.
No kad jednom ovo prodje, oni koji su imali život prije ovoga nastaviti će živjeti dalje a ovi drugi nastaviti će igrati se A je to u svojim konobama, sastavljajući staru kramu i huškajući po blogu, rugajući se svima oko sebe umjesto da se pogledaju u ogledalo, žaleći za vremenima kad i drugi nisu imali svog života, kao što ga oni nemaju.

P.S. da ne bi morali razmišljati jesu li Vaši komentari na ovom blogi poželjni ili ne, autorica je iskoristila mogućnost blokiranja i time vam olakšala dilemu.