subota, 24.02.2007.

And darkness will cover the light

Sjela je na travu blizu jezerca nedaleko od trga. Čula je njene korake kako joj se približavaju. Zatim je sve utihnulo. Ellarinim leđima prođu ledeni trnci. Okrenula se. Pred njom je stajala Lauren. Nosila je taman ogrtač s kapuljačom preko glave koji se izgubio s tamom noći tako da je Ellarin mogla primjetiti samo njeno blijedo lice.
- Zašto me slijediš? – upita Ellarin nesigurno.
Lauren nije ništa odgovorila. Kleknula je do Ellarin položivši joj ruku na rame.
- Ne sijećaš se? – upita tiho.
Ellarin je primjetila da se Laurenine oči pune suzama. Jedna suza kliznula je niz obraz, obasjana svijetlom činila se poput sjajnog dragulja.
- Oprosti – šapne Ellarin.
Lauren ustane i udalji se nekoliko koraka.
- Zaboravljeno...kao da nije ni postojalo – kaže hladno.
Negdje blizu njih začuju se šumovi. Ellarin skrene pogled prema smjeru zvuka i ugleda Salarondovu priliku u tami.
- Sama si? – upita on.
- Ne. Tu je... – počne Ellarin ali primjeti da Lauren više ne stoji do nje.
Kao da je iščeznula, tako brzo u tišini.
- Tko? – upita Salarond.
- Ha? – Ellarin tek sada primjeti da Salarond sjedi do nje.
- Tko je tu? – ponovi.
- Ovaj...nitko – odgovori Ellarin mucajući dok je Salarond mirno promatrao njene oči.
Njegov pogled prodirao je dublje, u najskrivenije tajne njena srca. Ali ona o njima nije znala ništa, a opet kao da ih gleda već stoljećima, te ledene oči boje oceana. U očima svakog bića satkana je njegova povijest, sve najdublje boli njegove duše. Salarondove oči zrcalile su neizlječivu bol, bol gubitka.
Satima su sjedili ne progovorivši ni riječi. Tišina koju su slušali bila je poput ugodne glazbe i govorila im je mnogo, mnogo o njima samima.

- 21:45 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 14.02.2007.

Dark is it's world

- Lauren – ponovi Ellarin tiho kao da se prisjeća, iako joj je ime bilo novo i strano.
- Imamo pripremljenu sobu ako se želiš odmoriti – iz razmišljanja ju prene
Fergrothov glas.
- Nisam umorna. Idem... prošetati... – odvrati Ellarin nekako odsutno i krene prema vratima.
Osijećala je kao da će se uskoro probuditi iz tog neobičnog sna. Hodala je mjestom iz starih priča, kraljevstvom vilenjaka. Ali mirisi koje je osijećala bili su tako stvarni. Rane koje su joj nanijeli ehteri još su boljele. Zaista je ovdje, dio njih, bića tako predivnih, tako nepoznatih. Razmišljala je hoće li ikad više vidjeti ljude, hoće li se vratiti kući. Glavom joj prolete slike njezinih skrbnika, kolibe na rubu šume, ljudi koje je poznavala.
Izašla je iz dvorane. Prije nego se počela spuštati stepenicama zastala je. Duboka tama spustila se na šume. Samo je grad blistao plavičastom svijetlošću. Gusta maglica izdizala se iz obližnjih jezera i širila se prema gradu. U daljini čuli su se krici noćnih ptica. Negdje se čuo žubor vode.
- Ovo je moj dom – šapne Ellarin, a sva njena čežnja za starim domom u trenutku nestane.
Spustila se u grad. Trgom su se kretale skupine vilenjaka. Ellarin je promatrala njihova lica, njihove kretnje. Koračali su nečujno, u tišini. Pogleda usmjerena negdje u daljinu ili u zvjezdano nebo. Na nju nitko nije obraćao pažnju. Osim Lauren. Osijećala je nečiju prisutnost iza svojih leđa. Znala je da je to ona.

- 19:36 -

Komentari (19) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.02.2007.

We can't fly with broken wings

Nakon uspinjanja širokim stepenicama stigli su do ulaza u kraljevsku dvoranu. Ispred širokih drvenih vrata sa predivno isklesanim ornamentima stajala su dva vilenjaka stražara. Kad su ugledali skupinu krenuli su otvarati vrata. Skupina zakorači u veliku dvoranu. Na ulazu sa svake strane stajale su dvije skulpture jednoroga, pažljivo i brižno isklesane djelovale su neobično živo. Oči od tamnih dragulja kao da su ih promatrale. Sa strane nalazili su se stupovi s lukovima koji su se protezali niz čitavu dvoranu. Stupovi su također bili ukrašeni. Kapiteli stupova bili su izrađeni u oblicima neobičnih stvorenja. Iza stupova nalazili su se kameni zidovi sa velikim visoko postavljenim otvorima koje su prekrivali lagani zastori tako se mjesečeva svijetlost probijala kroz njih blago osvjetljavajući dvoranu. Na kraju dvorane nalazilo se kraljevsko prijestolje.
Salarond priđe praznom prijestolju i zastane.
- Ima li kakvih vijesti? – upita.
- Ne. Ništa – odgovori Fergoth.
Nekoliko trenutaka dvoranom zavlada muk. Zatim Salarond progovori obraćajući se Fergothu:
- Koliko imamo ratnika?
- Premalo. Mnogi su Eulini stradali. Sjeverni gradovi su potpuno uništeni – kaže Fergroth.
- Ehteri su već izašli iz Enhola. Ne možemo do granice sami – kaže Salarond.
Zatim se oglasi vilenjakinja koja je privukla pozornost Ellarin:
- Pozvala sam Daelose. Obećali su nam pomoć.
- Koliko ih dolazi? – upita Fergoth.
- Ne znam. Ali nadam se da će biti dovoljno – odgovori ona.
- Daelosi su narod vilenjaka s juga. Vole sunčevu svijetlost i imaju zlatne kose. Po tome su različiti od nas. Uostalom, imat ćeš ih priliku upoznati ih. Lauren je dugo obitavala u njihovoj zemlji, veoma ih dobro poznaje – kaže Salarond obraćajući se Ellarin.







Štafeta koju sam dobila od Mrs. Riddle. Na ovom blogu baš i nisam pisala ništa o sebi pa evo:

Živim sa desetak životinja. Toliko ih obožavam da ne mogu zamisliti dan proveden bez njih. Radije provodim vrijeme s njima nego sa ljudima, razgovaram s njima i znam da me razumiju. Osim golubova. Oni su mi strašni, kad čujem njihovo lepetanje sva se naježim. I naravno ne jedem meso.

Volim crtati. Ne mogu gledati prazan papir ispred mene, a da ne crtkaram nešto po njemu. Uvijek sa sobom nosim bilježnicu i olovku. Obično su mi crteži mračni, morbidni.

Užasno sam neuredna. Soba mi izgleda kao odlagalište otpada. Mislim da nema smisla da je pospremam jer onda ne mogu ništa pronaći. Ovako mi je barem pregledno dok je sve na podu.

Bojim se telefoniranja. Ne mogu pričati s nekom osobom ako je ne vidim. Nikad se ne javljam na telefon ako ne vidim tko zove.

Volim biti sama, slušati muziku, razmišljati.

Ovu štafetu predajem svakome tko ovo pročita.

- 13:54 -

Komentari (12) - Isprintaj - #

utorak, 06.02.2007.

Nešto lijepo

Sunce je na zalasku prosulo svoju svijetlost po ulicama grada. Probijajući se kroz plavičastu maglicu koja se izdizala iz brojnih jezera oko grada stvarala je čarobne ljubičasto crvene tonove. Nadolazeća tama noći okruživala je bijele građevine koje su još sjale pod posljednjim sunčanim zrakama. U daljini kraj jezera skrivene krošnjama stabala pijevale su vile. Njihovi glasovi dopirali su u kroz daleka kraljevstva. Nekad, u tihim vedrim noćima i Ellarin je čula njihove glasove, prigušene i daleke.
Ellarin je očarana ljepotom legla na rosnu travu. Ljepotu ovog mjesta upijala je svim osjetilima. U sebi je osijetila potpuni mir. Željela je sve zaustaviti, zauvijek ostati ovdje.
- Ellarin! – negdje u daljini začuje Salarondov prigušeni glas.
Ellarin se uspravi. Salarond je stajao ispred nje.
- Idemo dolje – kaže.
Spustili su se u središte grada. Na trgu je stajala skupina Eulina. Očekivali su ih. Kad su im se približili Ellarin primjeti da su tamo četiri vilenjaka i jedna vilenjakinja.
- Nentheros - kaže Salarond kad su ga ugledali.
- Nentheros – ponove vilenjaci.
Ellarin shvati da je to njihov pozdrav.
- Napokon ste stigli – kaže snažan vilenjak na zajedničkom jeziku koji je Ellarin poznavala iz staričinih spisa.
Zatim se okrene prema Ellarin.
- Nentheros Ellarin. Budi pozdravljena od svih Eulina u Melirionu – kaže.
Ellarin pod blagom svijetlošću primjeti njihova savršena bijela lica. Ellarin se pričinjavalo da sjaje poput mjesečine. Svi su imali prekrasnu tamnu kosu.
- Zovem se Ferngoth. Odvest ćemo vas do kraljevskih odaja – nastavi vilenjak.
Dok su koračali širokom ulicom prema najvećoj i najveličansvenijoj građevini Ellarin primjeti da ju vilenjakinja koja je bila s njima neprestano promatra.

- 22:49 -

Komentari (15) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.02.2007.

Melirion

Počelo se daniti. Sunčeve zrake probile su se šumom osvijetlivši mrtva tijela ehtera. Kacige su im spale s glave, a njihova lica izgledala su odvratno pod dnevnim svijetlom, izobličena i prekrivena ljuskama. Mnoga su bila potpuno razderana snažnim vučjim očnjacima. Ostatke njihova mesa počele su prekrivati mnogobrojne muhe koje su na njima polagale svoja jajašca. Miris krvi privukao je i mnoge lešinare. Smrt je njima značila život. Nakon takvog pokolja oni su slavili svečanu gozbu.

Salarond je ponovno bio u svom pravom obličju. Tijelo mu je bilo puno rana i bio je veoma iscrpljen. Ellarin mu je pomogla da se udalje od mjesta pokolja i sad je klečala do njega pokušavajući mu ostacima ogrtača zaustaviti krvarenje. Ruke su joj drhtale. Salarond joj u pogledu primjeti strah i zabrinutost.
- Ne mogu ti obećati da će sve biti u redu. Moraš biti spremna na gore od ovoga. Ali mogu ti obećati da ću biti uz tebe do kraja – kaže Salarond.
- Što će biti na kraju? – upita Ellarin.
- Na kraju... – počne Salarond – Na granici dva svijeta ja ću složiti dijelove pločice, a ti ćeš morati ubiti Argrotha, gospodara tame.
- Ubiti? – tiho izusti Ellarin.
- Da – odvrati Salarond pogleda usmjerena prema dvije crne ptice koje su se glasno svađale oko nekakvog ehterovog organa.
- Idemo odavde – nadoda.
- Možeš li hodati?
- Nadam se da mogu. Vrijeme prolazi. Prijestolnica Meliriona je blizu. Nećemo morati još dugo hodati.
Salarond ustane s tla i nastavi hodati dalje prema šumi. Ellarin ga je slijedila. Pred njima se nalazilo veliko brdo. Nakon dugih sati pješačenja strmim zaraslim putevima i probijanja kroz gusto grmlje stigli su do vrha. Pod njihovim nogama u središtu doline ugledali su veličanstveni grad. U savršenom skladu stopljene s ljepotom prirode nizale su se predivne građevine od bijelog kamena koje su okruživale veličanstven trg. U središtu trga raslo je stablo posve bijele kore i srebrnastih listova. Granalo se iznad iznad cijelog trga kao da ga štiti. Stablo je bilo obraslo bršljanom koje mu je davalo živost i isticalo njegovu mističnost.

- 19:14 -

Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Priča o zaboravljenom vilenjačkom kraljevstvu



Nekoć bi se nečujno kretali šumama. Plesali bi na čistinama uz prekrasne melodije njihovih instrumenata koje ljudsko biće ne može ni zamisliti. Njihov narod nekoć je bio zaista mnogobrojan, a živjeli su kao jedno, u skladu, miru i zajedništvu s prirodom. Slobodni kretali su se poput vjetra. Danas ljudi više ne vjeruju ali oni svejedno postoje



I nešto o meni:
čudna
komplicirana
izgubljena
volim: metal, životinje, umjetnost, šumu, more, ljeto, groblje, svijeće, nadnaravno, mitologiju, crnu boju, knjige...



Nemoj željeti da budeš sve, budi ono što jesi i trudi se to biti savršeno.

Hours Passed In Exile
What if some things are destined to failure
What if some things are never meant to be
What if someone never sees
What if someone never opens
What if somehow we are different

Though I never claimed to be right
Give to me the benefit of doubt

I brought you fires
That you put out
I brought you fires
For I cannot be without
I came with sadness
But this my shattered heart can't bear

What of the times in exile
What of the hours passed
What if touches seem too trivial

You can never tell me I'm wrong
A song I've heard so long

So what if healing takes forever
So what if time is meant for others
So what is left is but a shatter
And what is broken can't be whole


Dark Tranquillity
Death And The Healing

A windstorm dropped a bird from the sky
It fell to the ground and it's wings broke and died
But when the time got by, back to sky it flied
'cause the wings healed in time and the bird was I

Time is the death and the healing
Take your last breath, 'cause death is deceiving
Time is the past, now and tomorrow
Days fly so fast and it leaves me so hollow

A snowstorm blew inside a wolf's eyes
And the frozen tears covered all the mountainsides
But then the time got by and the wolf died
And someday that wolf would be I

Wintersun



Mordred's Song

I've lost my battle before it starts
My first breath wasn't done
My spirit's sunken deep
Into the ground
Why am I alone
I can hear my heartbeat
Silence's all around

See hate will rise
So don't come closer
Fear your child
Born with a king's heart
But hate fooled me
And changed my cards
No one asked if I want it
If I liked it

Pain inside is rising
I am the fallen one
A figure in an old game
No Joker's on my side
I plunged into misery
I'll turn off the light
And murder the dawn
Turn off the light
And murder the dawn

Nothing else
But laughter is around me
Forevermore
Noone can heal me
Nothing can save me
I've gone beyond the truth
It's just another lie
Wash away the blood from my hands
My father's blood
In agony we're unified

I never wanted to be
What they told me to be
Fulfill my fate than I'll be free
God knows how long
I tried to change fate

Blind Guardian




Sea Of Faces

I see the city lights all around me
Everyone's obscure
Ten million people each with their problems
Why should anyone care

And in Your eyes I can see
I am not just a man, vastly lost in this world
Lost in a Sea of Faces
Your body's the bread, Your blood is the wine
Because you traded Your life for mine

Sometimes my life it feels so trivial
Immersed in the greatness of space
Yet somehow you still find the time for me
It's then You show me Your love

And In Your eyes I can see
And in Your arms I will be
I am not just a man, vastly lost in this world
Lost in a Sea of Faces
Your body's the bread, Your blood is the wine
Because you traded Your life for mine

If only my one heart
Was all you'd gain from all it cost
Well I know you would have still been a man
With a reason
To willingly offer your life

I am not just a man, vastly lost in this world
Lost in a Sea of Faces
Your body's the bread, Your blood is the wine
Because you traded Your life for mine

Just one in a million faces

Kutless