Uzgajivači cvijeća pokrenuli kampanju kako bi turiste zadržali izvan polja

četvrtak , 28.03.2019.Uzgajivači cvijeća iz regije cvijetnih polja pokrenuli su kampanju za zadržavanje turista izvan polja cvijeća. Broj posjetitelja povećava se svake godine, a s time i broj uništenog cvijeća.


Stoga, ako se nađete u blizini cvjetnih polja, ni u kom slučaju nemojte ulaziti među cvijeće.

Ove godine je Keukenhof, park cvijeca otvoren od 21. ožujka do 19. svibnja.Oznake: keukenhof, tulipani, cvijece, Nizozemska

Cvjetni park Keukenhof

srijeda , 20.04.2016.

Park Keukenhof otvoren je od 24. ožujka do 16. svibnja, svaki dan od 08:00 - 19:30 h.

Posjetite Keukenhof (eng. "Kitchen garden"), jedan od najvećih svjetskih cvjetnih parkova i proživite dan u cvijeću sa puno zabave! Ovog proljeća zasađeno je više od 7 milijuna cvjetnih lukovica i u cvatu je 800 različitih sorti tulipana i drugog cvijeća. Bit će vam to jedinstven i nezaboravan doživljaj.

Uz više od 32 ha cvijeća, možete uživati u spektakularnom cvijetnim priredbama, iznenađujuće inspirajućim vrtovima i jedinstvenim umjetničkim djelima. Ne zaboravite izložbu Tulpomania u Juliana paviljonu.

Keukenhof je također velika fešta za djecu. Sa besplatnim pretraživanjem, dječjim zoološkim vrtom, labirintom i dječjim igralištima.

Keukenhof ove godine slavi 67 godina postojanja. Ovog proljeća očekuje se više od 800. 000 posjetitelja. Od svog postojanja, Keukenhof je posjetilo više od 50 000 000 ljudi iz svih krajeva svijeta.

Više možete saznati ovdje: KeukenhofPrvo nekoliko fotki tulipana koje ćete teško naći negdje u cvječarnici, a ako ih i nađete, jako su skupi pa ih cvječari ne naručuju.

Kraljica tulipana: "Queen of the Night"


Black Diamond


Black Hero


Black Parrot


Blue ParrotNegrita Parrot


Možda niste znali?

Jedan tulipan nosi ime naše najbolje sportačice, Janice Kostelić.

Nizozemski uzgajivač tulipana, Cor Grooteman iz gradića Lisse, zamolio je Janicu Kostelić da da svoje ime njegovom novom tulipanu. Ovom posebnom pažnjom uzgajivač je želio na originalan način odati svoju počast velikoj hrvatskoj sportašici.Za vrijeme proslave nizozemskog Nacionalnog dana, 27. travnja 2006. god. u Klovićevim Dvorima, nizozemski je veleposlanik, gospodin Lionel Veer, predao prvi buket tulipana "Janica Kostelić" Janici.

Radi se o tulipanu vrste "Triumf", prekrasne crvene boje i baršunasta izgleda. Snažan i istovremeno elegantan tulipan, jednostavan i čist; ukratko tulipan koji pristaje Janici Kostelić.

Vozeći se prema gradiću Lisse, gdje se nalazi cvjetni park Keukenhof, zadivit će vas krajobraz kroz koji ćete prolaziti.U parku će vas dočekati usklađenost boja i oblika i plijenit vam pažnju na svakom koraku. Uživajte!I na kraju, ako imate sreće vidjet ćete i cvjetni korzo koji se ove godine održava 23. travnja.Oznake: keukenhof, lisse, cvijeće, zumbuli, tulipani

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.