Rotterdam smanjio porast broja socijalnih davanja

nedjelja , 26.02.2017.

U velikim gradovima, u Amsterdamu, Den Haagu i Utrechtu, broj socijalnih davanja raste više nego u Rotterdamu.

Broj naknada za socijalnu pomoć u Rotterdamu raste manjim tempom nego u ostala tri grada. U 2015. i 2016. godini broj socijalnih davanja u Rotterdamu povećan je za 1,7 % dok je ostala tri veća grada u istom razdoblju ta brojka u prosjeku iznosila 8.6 %.

Mnoge općine i gradovi moraju se nositi s povećanjem broja korisnika socijalnih davanja. Uzrok tog povećanja je prema podacima Državnog zavoda za statistiku veliki priljev tražitelja azila iz Sirije i povećane dobi za odlazak u mirovinu.Staklenici

Da je tako mali porast u Rotterdamu i relativno bolji nego što se očekivalo, tri su razloga:

1.) Mnogi podnositelji zahtjeva socjalnih naknada dobili su mogućnost zapošljavanja na različitim projektima rehabilitacije, kao što su staklenici u Westlandu u blizini Rotterdama.

2.) Općina nastoji, zajedno sa Institutom za osiguranje zaposlenih osoba (UWV), ljudima na vrijeme pronaći posao, prije nego što završe na socijalnoj pomoći.

3.) Tu su i dodatne kontrole: Rotterdam preispituje svake godine 3 000 korisnika i poništava po 15 % naknada, jer nisu bile u skladu sa zakonom.


Savjetnik za socijalna pitanja pri gradskoj upravi Rotterdama, Martin Struijvenberg , naglasio je kako je važno ograničiti porast broja naknada:

"Općina svake godine isplati 550 milijuna eura na račune korisnicima na socijalnoj skrbi. Drugim riječima, svaki sedmi eur kojeg potrošimo, ide za socijalnu pomoć!

Oznake: Socijala, Pomoć, Nizozemska, rotterdam, sirija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.