Manje kontrole u zračnoj luci Schiphol zbog nedostatka osoblja

ponedjeljak , 07.01.2019.Carina na Schipholu ne provodi sve planirane inspekcije zbog nedostatka zaposlenika. To vrijedi i za rizične letove, gdje bi trebalo provesti takozvane 100-postotne provjere, kažu iz FNV sindikata, a prenosi rtlnieuws.nl.

Carinski organi ne izvještavaju o tome koji su letovi manje kontrolirani, ali sindikat FNV obavještava da se to događa i na letovima iz Arube, Bonairea, Curacaoa, Sint Maartena, Surinama i Venezuele, kojima češće dolaze kuriri sa drogom.

Prema smjernicama, sva prtljaga i svaki putnik moraju se provjeriti na tim letovima po dolasku.

Prekršitelji mogu ponekad proći bez kontrole

Prema FNV-u, problemi s kapacitetom također znače da putnici koji imaju zabranjene predmete u svojoj prtljazi ponekad mogu slobodno proći, jer bi bilo potrebno previše vremena da se protiv njih pokrene prekšajni postupak.

Koalicijske stranke VVD i CDA izjavile su da su zabrinute, a ministar vanjskih poslova i državni tajnik za financije zatražit će pojašnjenje što je prije moguće.

Oznake: Schiphol, aruba, Bonaire, Curacao, Sint Maarten, Surinama i Venezuela

Prilično jednostavno preuzimanje tuđeg vozila na Schipholu

nedjelja , 15.01.2017.

Zahvaljujući propustima na webstranici i nedostatkom kontrole donedavno je bilo vrlo jednostavno odvesti tuđi automobil sa parkirališta u zračnoj luci Schiphol u Amsterdamu. U tv emisiji "Kassa" njihovi reporteri dokazali su kako je lako i jednostavno preuzeti skupi BMW sa parkirališta jedne parking tvrtke (Airport Parking Solutions) koja djeluje u sastavu te zračne luke.

IgreKlik - Igrice online

Rezervacije parkirališta kod Airport Parking Solutionsa pokazala su mnoge nedostatke. Jednostavnom zamjenom broja rezervacije u internetskoj adresi drugim brojem, novinari tv emisije "Kassa" mogli su provjeriti rezervacije drugih klijenata i ispisati ih.

S takvim ispisanim dokumentom u ruci uspjeli su tri puta dobiti automobil nekog drugog. U dva slučaja bili su to kolege novinari, a u trećem slučaju netko nepoznat. Kontrole jedva da je i bilo: zaposlenici su predavali ključeve automobila bez pitanja o provjeri identiteta.

IgreKlik - Igrice online

Provjera identiteta

Direktor Airport Parking Solutionsa Karim Boukhidous, rekao je u emisiji da je zatečen. "Ja sam odmah naredio da se taj problem riješi i pola sata kasnije toga više nije bilo'' - rekao je. Kontrole su pooštrene od strane zaposlenika i ubuduće će se korisnici uvijek trebati identificirati, uvjerava Boukhidous.

IgreKlik - Igrice online

Iz zračne luke Schiphol naglašavaju da oni nemaju nikakve veze sa mnogobrojnim tvrtkama koje posluju u blizini i bave se uslugama parkiranja. Zračna luka dakle, "nema nikakvog utjecaja na njihovo poslovanje".

Oznake: Schiphol, automobil, parking, kassa, tv

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.