Prva isplatna lista u 2019. bit će veća za gotovo sve kategorije radnika

srijeda , 19.12.2018.

Prva će plaća u 2019. biti veća u odnosu na prosinac 2018. godine. Mjere Vlade, kao što je smanjenje poreza na dohodak i povećanje poreznog rasterećenja donijet će povećanje od 1 do 2,5 %.

Starijim osobama i umirovljenicima će neto prihod u siječnju isto tako blago porasti. Primatelji socijalne pomoći i starosne mirovine biti će nešto veći zbog većeg općeg poreznog rasterećenja.

Tako će na pr. radnik sa plaćom do 20.600 eura, dobiti povećanje od 1,2 %, a onaj sa plaćom do 35.000 eura dobit će 2,5 % povećanje, dok će oni sa plaćama većima od 105.000 eura dobiti 0,7 % povećanje. (visina plaće je u godišnjem brutto iznosu!!)

Viši prihodi kompenziraju rast cijenaBudući da će se niža stopa PDV-a (hrana, voda, poljoprivredni proizvodi, lijekovi i medicinska pomagala, umjetnost, kolekcionarstvo i antikviteti, knjige i časopisi) povećat sa 6 na 9 % i cijene će porasti. Prema podacima Ministarstva za socijalna pitanja i zapošljavanje, veća neto dobit ipak će osigurati da 96 % nizozemskih domaćinstava osjeti poboljšanja. 4 % kućanstava koja neće osjetiti ove pogodnosti često ni ne plaćaju porez na dohodak.

Očekuje se prosječno povećanje kupovne moći od 1,6 % u odnosu na 2018. Kupovna moć nešto je viša nego u rujnu nakon što je predviđen niži porast premija zdravstvenog osiguranja.

Osobito srednji sloj se nada da će njihova kupovna moć porasti sljedeće godine. Na primjer, obitelj s djecom sa 1,5 prosječnim dohodkom osjetit će povećanje od 1,3 %. Takva kućanstva imaju koristi od nižeg poreza i veće dječje doplatke te doplatka za brigu o djeci.

Oznake: porez, prihodi

Kad ne platiš kaznu..

srijeda , 04.05.2016.

Kad ljudi vide ovaj auto, najprije se upitaju jesu li nešto dužni državi, odnosno gradskoj poreznoj upravi.

IgreKlik - Igrice online

Taj otkriva preko registarskih ploćica sve one koji su dužni porez ili neku kaznu koju nisu platili. Ovaj “utjerivač dugova” je u službi gradske porezne uprave. Kruži gradom i skenira registarske tablice automobila, a podatke šalje u bazu podataka.

IgreKlik - Igrice online

Ovdje je uhvatio “Nijemca” koji nije platio kaznu za krivo parkiranje, kako stoji na naljepnici koju su mu poreznici zalijepili na šoferšajbu i na vozačeva vrata..

IgreKlik - Igrice online

Ne, nije ovdje napravio prekršaj, nego negdje drugdje. Njegova gazdarica ga u ovoj ulici parkira već duže od godinu dana i ima karticu za parkiranje u ovom sektoru.

IgreKlik - Igrice online

E sad, kolika je kazna, zavisi od toga gdje je napravljen prekršaj. Kazne za pogrešno parkiranje kreću se od 35 do 370 €, zavisi od lokacije gdje se prekršaj dogodio (dvostruko parkiranje, parkiranje na uglu ulice, na zebri, rezerviranom mjestu za druga vozila, izvan označenog parkirališnog mjesta, uz žuto liniju itd.)

Kazna za parkiranje na mjestu rezerviranom za invalide bez invalidske dozvole iznosi 370 €.

Na jednu od ovih kazni, gazdarica ovog auta platit će još i 302 € za skidanje kleme sa kotača i na to sve skupa još i administrativne troškove.

Oznake: porez, kazna, parkiranje, invalidska dozvola

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.