Velika zapljena droge

petak , 10.02.2017.

Na jugu Nizozemske u selu Rilland blizu belgijske granice u provinciji Zeeland, policija je zaplijenila veliku količinu komponenti za proizvodnju droge.

U prikolici šlepera pronađene su sirovine od kojih bi se moglo proizvesti 1 milijardu ecstasy tableta izjavio je glasnogovornik policije.

roboti

Nađeno je 100 boca vodika, 15.000 kilograma kaustične sode i 3.000 litara drugih tvari za izradu droge. Te sirovine u ovom "sirovom stanju" su prema policijskoj izjavi vrijedne nekoliko stotina tisuća eura

Prema novinskoj agenciji ANP, poseban istražitelj otkrio je da je vozilo već nekoliko dana stajalo na općinskom parkiralištu. Policija istražuje tko je vlasnik kamiona i robe. Prema novinskoj agenciji Omroep Zeeland, kamion ima nizozemske registarske tablice i čini se kako je kamion bio korišten kao skladište.

Oznake: xtc, policija, šverc, droga

Podmetnut požar u stanu Sirijskog tražitelja azila

subota , 31.12.2016.

Požar u jednom stanu u Pieter de Hoochstraat u Zwijndrechtu, blizu Rotterdama, prošlog četvrtka bio je podmetnut. U iznajmljenom stanu živio je jedan sirijski tražitelj azila.

Policija pretpostavlja da je požar podmetnut jer su forenzička ispitivanja pokazala da je požar podmetnut na nekoliko mjesta u stanu.

Požar je izbio prošli četvrtak oko 10:15 dok stanar nije bio kod kuće. Policija je otkrila razbijena stakla na stražnjim vratima stana i stoga sumnja da je piroman (ili više njih) u stan ušao sa stražnje strane stana.

IgreKlik - Igrice online

Izbjeglica je u stanu živio već šest mjeseci čekajući da mu se pridruži njegova obitelj. Nakon požara, Sirijac je dobio zamjenski stan.

Prema riječima policije, nema naznaka da bi palež imao neku vezu sa porijeklom stanara. Nije bilo ni prethodnih incidenata oko kuće, kao što su prijetnje ili grafiti.

Netko će se zapitati kako je to moguće u najdemokratskijoj zemlji EU-a? Ali, demokracija nije samo na papiru, ona mora biti i u glavama, što očito nije uvijek tako.

Oznake: požar, piroman, policija, Nizozemska

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.