Suđenje odgođeno zbog odbjeglog psa

srijeda , 30.01.2019.

Evo još jedne priče o psu, ali ovaj puta malo veselije....

Jedan odbjegli pas je danas poslijepodne prouzročio odgodu tužbe protiv navodnog trgovca drogom. Vlasnika psa je odvjetnik okrivljenika pozvao kao svjedoka, ali je predložio da je potraga za četveronožnim prijateljem važnija od sudskog procesa.Osumnjičeni, 50-godišnji stanovnik Rotterdama, morao se pojaviti na sudu jer ga se sumnjiči da je prošle godine prodavao heroin u jednom stanu u sjevernom dijelu grada.

Dvostruka uloga


Tu je i 55-godišnji osumnjičenik. On je optužen da je ustupio svoj dom na raspolaganje zbog preprodaje droge. Taj čovjek ima dvostruku ulogu.

Odvjetnik 50-godišnjeg muškarca već je naveo da želi ispitati suoptuženika kao svjedoka. "Ali on trenutno trči za svojim psom", objasnio je roterdamski odvjetnik odsudnost svjedoka.

Za suca nije bilo druge nego da se odgodi suđenje, jer je osumnjičeni u navodnom trgovanju drogama inzistirao na tome da se mora ispitati drugog čovjeka.

Nastavak suđenja planiran je negdje u travnju.

Nije poznato da li je pas pronađen i ponovno sa svojim vlasnikom.

Oznake: sud, droga, pas

Moje ime je Mirko

nedjelja , 27.01.2019.

Sjećate se naslova iz tiska: Pas Mirko iz čakovečkog azila završio u nizozemskom domu za pse s posebnim potrebama? Ako niste čitali, još uvijek možete to učiniti na ovoj poveznici: Pas Mirko iz čakovečkog azila završio u NizozemskojZlostavljenog psa iz romskog naselja Kuršanec spasili su članovi čakovečkog azila ”Prijatelji” i Petra Puvača, predsjednica Udruge za zaštitu životinja Sedma od Devet.

Mirko se zahvaljuje svim dobročiniteljima. Kako je i gdje završio Mirko, možete saznati ovdje ispod:Živio sam s Romima, u jednom romskom naselju u Hrvatskoj. Pretrošle godine, ljeti, toliko sam bio zlostavljan da sam postao invalid. Kosti su mi bile slomljene, šape su mi bile slomljene. Lokalni azil u Čakovcu tražio je da me se uspava. Ali Petra mi je spasila život. Osjećao sam se prilično loše nakon zlostavljanja. Bio sam u velikoj boli. Više nisam mogao hodati, više nisam mogao ništa učiniti. To me rastužilo. Ali Petra je vidjela da sam zapravo vrlo sretan mladi pas i da želim živjeti. I Petra mi je pružila tu priliku. Odvela me u Zagreb. Pobrinula se da me operiraju, a troškove liječenja platio je proslavljeni Mirko Filipović ”Cro Cop”, po kome sam i dobio ime Mirko. Sada imam vijke u nogama, i prošao sam transplantaciju kože. Mogu hodati na svoj način, ne trebaju mi invalidska kolica! I moj mali rep morao je biti amputiran. Ali to nije važno. Drago mi je što još uvijek postojim. Petra me nije samo spasila i brinula, već mi je dala i dom. Dom u kojem mogu biti običan pas sa svojim novim prijateljima s invaliditetom. To što ne mogu dobro hodati nije važno. Navikli su na to. Skoro cijeli dan je netko s nama da očisti našu sobu, da se brine o nama, da se igra s nama i da hoda s nama. Petra me dovela u Nizozemsku iz Zagreba. Bili smo satima u automobilu. Odmarao sam se. Petra naravno nije, morala je voziti. Ali nije joj smetalo, svidjelo joj se to što radi za mene, rekla je. Hvala ti draga Petra, za svu dobru brigu i za moj novi život!

Dobrodošao dragi, nestašni, ponosni Mirko. Zauvijek kod kuće, zauvijek siguran.

Izvor: Zaklada Životinje kod kuće

Oznake: azil, pas, Nizozemska

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.