Banke će ukinuti zasebne bankomate

utorak , 27.11.2018.

Bankomati kakve sada koristimo za podizanje novca nestaju s ulične scene. ABN Amro, ING i Rabobank spajaju sve svoje bankomate. Novi bankomati postaju žuti i moći će se vidjeti na ulici od početka iduće godine.Svi bankomati triju najvećih banaka zamijenit će se u roku od dvije godine. Prema riječima Geert Eikelbooma iz Geldservice Nederland, koji upravlja bankomatima banaka od 2011., došlo je vrijeme za novu vrstu bankomata.

9 bankomata na 100 metara

Potražnja za gotovinom se smanjuje, ali ostaje određena potreba. "Dakle, također moramo osigurati da je gotovina dostupna." Sada je svaka banka organizirala sustav bankomata na svoj način, što nije praktično ", kaže Eikelboom.

Kao primjer navodi shopping ulicu u Breukelenu. "Uredi ABN Amro, Rabobank i ING su praktički jedni pored drugih, a na stotinu metara postoji devet bankomata, što uopće nije potrebno."Sve radi isto

Za potrošača su to neznatne promjene, osim što ćete morati potražiti žutog smiješka za gotovinu. Kod zamjene bankomata, neki će nestati; koliko točno još nije poznato. No, banke naglašavaju: novi bankomati bit će smješteni na logičnim mjestima.

Do kraja 2020. godine nova mreža bankomata mora biti u potpunosti operativna.

U Nizozemskoj se ni sada ne može kao u Hrvatskoj dogoditi da vam neka banka zaračuna proviziju jer ste novac podigli na bankomatu druge banke!!! Hrvatske banke koje i nisu više hrvatske, pljačkaju nas na svakom koraku..

Oznake: abnamro, ING, rabobank, bankomat, novac, euro

Dječji doplatak

utorak , 26.04.2016.

Pravo na dječji doplatak u Nizozemskoj imaju sva djeca do svoje osamnaeste godine.Stanujete u Nizozemskoj i vaše dijete je rođeno u Nizozemskoj

Unutar 2 – 4 tjedna od prijave rođenja djeteta na općini, dobit će te pismo od Sociale Verzekeringsbank (SVB). To je Socijalno osiguranje preko kojeg se iplaćuju mirovine i dječji doplatak. Kad ste dobili pismo, možete kod njih zatražiti dječji doplatak.

Rodi li vam se drugo ili bilo koje slijedeće dijete, ne morate više ništa prijavljivati Socijalnom osiguranju. Oni će automatski prilagoditi novo stanje u vašoj obitelji.

Koliki je dječji doplatak?

Kolika je visina doplatka na djecu, ovisi o starosti djeteta. Kad dijete navrši 6 godina, dobivate veći doplatak i povećava se opet kad dijete navrši 12 godina.

Visina doplatka za 2016. godinu

dijete od 0-6 godina : 197,67 €
dijete od 6-12 godina: 240,03 €
dijete od 12-18 godina: 282,39 €

Iznosi se odnose na kvartal, a tako se i isplaćuju!

Mogu li djeca zarađivati?

Mnoga djeca između 16 i 18 godina počinju honorarno raditi ili stažiraju. Njihova zarada utječe na visinu doplatka. Ako je dijete mlađe od 16 godina i radi, onda njegova zarada ne utječe na visinu doplatka.

Djeca između 16 i 18 godina ne smiju zarađivati više od 1.266 € neto po kvartalu jer u protivnom gube pravo na doplatak. Jedino u ljetnim praznicima mogu zaraditi do maksimalno 1.300 € i taj iznos ne će utjecati na visinu doplatka.

Sa navršenih 18 godina dijete nema više pravo na doplatak.

Oznake: djeca, doplatak, novac, zarada, Nizozemska

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.