Majko, sretan ti MAJČIN DAN!

nedjelja , 12.05.2019.


Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju.

Najslađe što ljudske usne izgovaraju je riječ "Majka", a najljepši kliktaj je "Majko!" To je mala i velika riječ u isti mah, bremenita nadom, ljubavlju i osjećajima uopče, neizmjernom nježnošću i zanosom koje sadrži ljudsko srce. Majka je sve na ovome svijetu: Ona je utjeha u tuzi, nada u očaju, izvor snage u slabosti; ona je izvor nježnosti i samilosti, suosjećanja i praštnja.Vaše majke, bake imaju važne uloge u vašim životima. Da one ne postoje, ne bi danas bilo ni nikoga od nas, a ljubav koje su nam pokazivale ili pokazuju za vrijeme života čine zapravo i njegov smisao.Nemojte biti pažljivi samo za Majčin dan, jer važnije je iskazati ljubav, poštovanje i važnost tijekom cijele godine. Njegujte ih kao cvijeće i zalijevajte ljubavlju svakodnevno.

Oznake: majka, mama, baka

Budućnost je u govnima

petak , 26.05.2017.

Mali Ivica pita oca: "Tata, što je to politika?"
A tata mu odgovori:
"Probat ću ti ovako objasniti, sine. Ja zarađujem u obitelji, pa ćemo reći da sam ja Kapitalizam.
Tvoja mama ne radi ali upravlja novcem u kući, pa ćemo je nazvati Vladom. Mi se brinemo o svim tvojim potrebama, pa ćemo reći da si ti Narod.
Tvoja dadilja neka bude Radnička klasa.
A tvoj jednogodišnji braco, on neka bude Budućnost."

Razmisli o tome i reci mi je li ti to pomoglo.Ivica ode na spavanje razmišljajući o onome što mu je tata rekao.

Tijekom noći začuje bracu kako plače i ustane se provjeriti što mu je. Kad vidi da se beba ukakala, ode do roditelja u spavaću sobu i tamo nađe mamu kako čvrsto spava, pa odluči da je neće probuditi i ode do dadilje, ali nađe zaključana vrata. Proviri kroz ključanicu njezine sobe i vidi oca u krevetu s dadiljom. Odustane i vrati se u krevet.

Ujutro ode ocu i kaže: "Mislim da sam shvatio što je to politika."
Otac će, sav ponosan, na to: "Izvrsno sine, reci mi svojim riječima."
A Ivica će: "Dok Kapitalizam jebe Radničku klasu, Vlada čvrsto spava, na Narod nitko ne obraća pažnju, a Budućnost je u govnima!"

Oznake: kapitalizam, radnička klasa, spavaća soba, tata, sin, mama

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.