Mnogo klizača na prvom prirodnom ledu ove zime

nedjelja , 20.01.2019.

Noć od subote na nedjelju bila je najhladnija ove zime. U Leeuwardenu je živa pala na -10 °C, što je rekord ove zime. Nakon najhladnije noći ove zime, od subote na nedjelju, nekoliko klizališta u zemlji otvorilo je svoja vrata u nedjelju.Nizozemci su poznati kao veliki ljubitelji klizanja, što dokazuju i na Svjetskim prvenstvima i Zimskim olimpijskim igrama. U Doornskom klizačkom klubu, klizači su došli na prirodni led već u 8 sati ujutro. Prvi klizač bio je gradonačelnik. Bilo je dosta entuzijasta već sat vremena nakon otvaranja.
U prosincu je bilo samo osam dana s temperaturom ispod nule

U prosincu je bilo samo osam dana s teperaturom ispod nule, dok je prosjek trinaest dana. Siječanj je do sada imao pet dana u kojima je temperatura pala ispod nule.

Sinoć je po prvi put ove zimske sezone umjereno smrzavalo u cijeloj zemlji. U glavnoj meteorološkoj postaji De Bilt, temperatura je pala na -5,2 stupnjeva. Najhladnije je bilo na sjeveru Nizozemske u pokrajini Friesland u Leeuwardenu, -10,2 °C.

Ove noći bit će još hladnije. Uvjeti za smrzavanje su idealni, vedro nebo i malo vjetra. U mnogim mjestima moguće je vidljiva i impresivna pomrčina mjeseca, poznata kao krvavi mjesec.

Oznake: led, klizanje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.