Black Friday prouzročio gužve na blagajnama

srijeda , 28.11.2018.

Fenomen ”Crnog petka” koji je došao iz Amerike rezultirao je mnogim dodatnim PIN transakcijama prošlog vikenda. Prema podacima Nizozemske udruge plaćanja, Nizozemci su u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak na blagajnama upisivali PIN gotovo 58 milijuna puta. To je 21 posto više nego prije godinu dana i 16 posto više nego u normalnom produženom vikendu.

Iako Black Friday pada samo u petak, mnoge trgovine odlučile su proširiti ponude tijekom nekoliko dana. Brojke uključuju i transakcije od subote, nedjelje i ponedjeljka.

U Nizozemskoj je posljednjih dana više od 10 milijuna uplata izvršeno i putem internetske platforme za naplatu iDEAL. To je 38 posto više nego prošle godine i 72 posto više nego normalno.

Online promet putem iDEAL-a iznosio je preko 845 milijuna eura, dok je ukupni promet od oko 1,5 milijardi eura. Plaćanja gotovinom i kreditnim karticama nisu uzeta u obzir.

Oznake: Black Friday, pin, euro

Banke će ukinuti zasebne bankomate

utorak , 27.11.2018.

Bankomati kakve sada koristimo za podizanje novca nestaju s ulične scene. ABN Amro, ING i Rabobank spajaju sve svoje bankomate. Novi bankomati postaju žuti i moći će se vidjeti na ulici od početka iduće godine.Svi bankomati triju najvećih banaka zamijenit će se u roku od dvije godine. Prema riječima Geert Eikelbooma iz Geldservice Nederland, koji upravlja bankomatima banaka od 2011., došlo je vrijeme za novu vrstu bankomata.

9 bankomata na 100 metara

Potražnja za gotovinom se smanjuje, ali ostaje određena potreba. "Dakle, također moramo osigurati da je gotovina dostupna." Sada je svaka banka organizirala sustav bankomata na svoj način, što nije praktično ", kaže Eikelboom.

Kao primjer navodi shopping ulicu u Breukelenu. "Uredi ABN Amro, Rabobank i ING su praktički jedni pored drugih, a na stotinu metara postoji devet bankomata, što uopće nije potrebno."Sve radi isto

Za potrošača su to neznatne promjene, osim što ćete morati potražiti žutog smiješka za gotovinu. Kod zamjene bankomata, neki će nestati; koliko točno još nije poznato. No, banke naglašavaju: novi bankomati bit će smješteni na logičnim mjestima.

Do kraja 2020. godine nova mreža bankomata mora biti u potpunosti operativna.

U Nizozemskoj se ni sada ne može kao u Hrvatskoj dogoditi da vam neka banka zaračuna proviziju jer ste novac podigli na bankomatu druge banke!!! Hrvatske banke koje i nisu više hrvatske, pljačkaju nas na svakom koraku..

Oznake: abnamro, ING, rabobank, bankomat, novac, euro

Kako su lijepe, crvene i slasne

ponedjeljak , 02.05.2016.

Još od davnina trešnje su bile na dobrom glasu. Ovim ukusnim plodovima pridavao se čitav niz ljekovitih svojstava, od lijeka za giht i artritis, do hrane za dobar san. Do nedavno sve se to smatralo narodnom medicinom, no istraživanja su dala i znanstveni temelj svim tim pričama.

Istraživanja su pokazala da konzumiranje trešanja može pomoći u sprečavanju srčanih bolesti i raka, te ublažiti bolove i poboljšati zdravlje kostiju. Za ovo su najvjerojatnije zaslužni antioksidanti koje možemo pronaći u trešnjama, od kojih su najzdraviji flavonoid anticijanin i kercetin.

IgreKlik - Igrice online

Svejedno, koliko god bile trešnje zdrave, ipak se mnogi zapitaju, nije li malo cijena pretjerana. Ovih dana pojavile su se prve trešnje u trgovinama. Odakle su došle, manje je važno, ali u oči bode cijena: 15 € za 1 kg!

Prije nekoliko dana cijena im je bila 17,50 € za 1 kilogram. Cijena će padati i dalje i mogla bi se zaustaviti na 8-9 € za kg., kao i prošle godine.

Pa ko voli nek izvoli...

Oznake: trešnje, cijena, euro, kilogram

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.