Banke će ukinuti zasebne bankomate

utorak , 27.11.2018.

Bankomati kakve sada koristimo za podizanje novca nestaju s ulične scene. ABN Amro, ING i Rabobank spajaju sve svoje bankomate. Novi bankomati postaju žuti i moći će se vidjeti na ulici od početka iduće godine.Svi bankomati triju najvećih banaka zamijenit će se u roku od dvije godine. Prema riječima Geert Eikelbooma iz Geldservice Nederland, koji upravlja bankomatima banaka od 2011., došlo je vrijeme za novu vrstu bankomata.

9 bankomata na 100 metara

Potražnja za gotovinom se smanjuje, ali ostaje određena potreba. "Dakle, također moramo osigurati da je gotovina dostupna." Sada je svaka banka organizirala sustav bankomata na svoj način, što nije praktično ", kaže Eikelboom.

Kao primjer navodi shopping ulicu u Breukelenu. "Uredi ABN Amro, Rabobank i ING su praktički jedni pored drugih, a na stotinu metara postoji devet bankomata, što uopće nije potrebno."Sve radi isto

Za potrošača su to neznatne promjene, osim što ćete morati potražiti žutog smiješka za gotovinu. Kod zamjene bankomata, neki će nestati; koliko točno još nije poznato. No, banke naglašavaju: novi bankomati bit će smješteni na logičnim mjestima.

Do kraja 2020. godine nova mreža bankomata mora biti u potpunosti operativna.

U Nizozemskoj se ni sada ne može kao u Hrvatskoj dogoditi da vam neka banka zaračuna proviziju jer ste novac podigli na bankomatu druge banke!!! Hrvatske banke koje i nisu više hrvatske, pljačkaju nas na svakom koraku..

Oznake: abnamro, ING, rabobank, bankomat, novac, euro

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.