Zima se vratila

srijeda , 26.02.2020.

Nakon nekoliko oluja i razdoblja toplih dana, zima je opet tu. Jutros nas je sve iznenadila.
Najljepši muškarac na svijetu

nedjelja , 23.02.2020.Nizozemac Paul Luzineau (23) iz Dalema proglašen je na Filipinima najzgodnijim muškarcem na svijetu. To je prvi put da Nizozemac pobjeđuje na Manhunt Internationalu. Ovo međunarodno natjecanje ljepote za muškarce organizira se od 1993. godine.

Luzineau je kao model već sudjelovao na revijama poznatih modnih marki. Nedavno je rekao da slijedi strogu dijetu uoči natjecanja u ljepoti. "Za sada sam morao prekinuti nogometni trening jer je taj sport previše opasan zbog ozljeda. Dolaze muškarci iz četrdesetak zemalja iz cijelog svijeta i svatko ima svoje prednosti" - rekao je.

"Cilj mi je završiti natjecanje kao prvi" - rekao je Paul prije odlaska i to mu se ostvarilo....

Britancima je dostavljeno pogrešno tisuće pisama o Brexitu

ponedjeljak , 17.02.2020.Britancima u Nizozemskoj dostavljeno je pogrešno tisuće pisama o Brexitu

Tisuće pisama s općim podacima o Brexitu dostavljeno je na pogrešnu adresu krajem siječnja. Radi se o pismu Britancima u Nizozemskoj.

''Zbog greške'' izostavljena su dodatne oznake uz kućni broj s oko 6.800 adresa, izvjestila je Služba za imigraciju i naturalizaciju (IND). Na pr, za kućni broj na pr. 9 A, upisano je samo 9.

To je pismo s općim podacima o Brexitu i mogućim posljedicama boravka u Nizozemskoj. Dio pisama je vraćen, nakon čega je Služba za imigraciju i naturalizaciju prijavila grešku nizozemskoj Agenciji za zaštitu podataka.

IND je prošlog vikenda tim ljudima poslao pismo s isprikama i kopijom prvog pisma. Služba je od tada primala „signale“ i putem društvenih medija, da je vjerojatno opet pošlo po zlu prilikom slanja ovog „pisma s isprikama“.

Trenutno se istražuje "je li to točno, koji je uzrok i na kojoj se razini službe to dogodilo".

Rotterdam ostao bez 5 tona droge

nedjelja , 16.02.2020.Kostarikanska policija presrela rekordnu količinu droge namijenjene Rotterdamu

Policija u Kostariki u subotu je presrela rekordnu količinu droge. Više od 5000 kilograma kokaina imalo je luku Rotterdam kao konačno odredište.

Agenti su pronašli drogu u luci Limón u kontejneru namijenjenom ukrasnom cvijeću, rekao je ministar unutarnjih poslova Michael Soto Rojas.

Kontejner je prethodno identificiran kao sumnjiv i bio je pod prismotrom policije. U više od dvije stotine kofera pronađeno je više od pet tisuća vrećica kokaina.

Zemlju u Srednjoj Americi krijumčari redovito koriste za prijevoz droge iz Južne Amerike u Europu.

Policija zaplijeni jedan kontejner, a drugim putem ode ostalih pet...

Poslodavci zvone na uzbunu

subota , 15.02.2020.Nedostatak nastavnika šteti ekonomiji

Nedostatak nastavnika toliko je velik da više nema jamstva za dobro obrazovanje, a nizozemsko gospodarstvo će patiti u budućnosti, pisale su organizacije poslodavaca VNO-NCW, MKB-Nederland i ORAM u pismu premijeru Marku Rutteu.

Zajedno s amsterdamskom gradskom vijećnicom Marjolein Moorman zaduženu za obrazovanje, siromaštvo i građansku integraciju poslodavci traže od vlade da odmah odobri milione kako bi se, primjerice, povećale plaće nastavnom osoblju.

Samo u Amsterdamu zadnjih mjeseci nekoliko je osnovnih škola bilo zatvoreno zbog nedostatka nastavnika, a u drugim mjestima još šesnaest škola bilo je zatvoreno tjedan dana jer je manjkalo nastavnika.

Krajem siječnja nastavnici u cijeloj zemlji prekinuli su posao na dva dana i zahtijevali dodatni novac. Prema sindikatima, vrijeme bi trebalo pokazati da je prekrasna nastavnička profesija atraktivna.

Manjak u obrazovanju znači manjak stručnog osoblja

Nedostatak obrazovanja i njegova opadajuća kvaliteta ugrozit će poslodavce s nedostatkom stručnog osoblja u budućnosti, tvrde potpisnici pisma. Nivo znanja učenika nikad nije bio tako loš. Uspješnost u školama u svim predmetima pokazuje trend pada, dok djeca u nerazvijenim područjima imaju sve manje šanse za uspješnu karijeru.

Vladino ulaganje lako bi se moglo povratiti, jer će gospodarstvo u konačnici imati koristi od boljeg obrazovanja, smatraju poslodavci. S vremenom će se ojačati produktivnost i gospodarski rast.

Serija eksplozija pisama - bombi

četvrtak , 13.02.2020.Eksplodiralo pismo-bomba u uredu ING banke u Amsterdamu

Kao da nedavno nevrijeme nije dovoljno zadalo briga, sad se nastavljaju još i pismo-bombaški napadi.

U četvrtak u popodnevnim satima u uredu ING banke u Amsterdamu eksplodiralo je pismo bomba, potvrdila je policija. Povrijeđenih nije bilo.Dva pisma bombi eksplodirala su i u srijedu u Amsterdamu i Kerkradeu. Ni tamo nije bilo povrijeđenih. Djelatnici tih tvrtki su eksploziju opisali kao mali požar. U četvrtak ujutro dostavljeno je novo pismo bomba jednoj kompaniji u Leusdenu, koju je onesposobila Služba za zaštitu od eksploziva. Radi se o tvrtci za financijske usluge Unisys. Sama tvrtka ne želi komentirati događaj.

Pošiljatelj od kompanija zahtijeva plaćanje određene svote u bitcoinima. Mnoge su tvrtke također primile prijeteća pisma.

Ukupno se jedanaest pisama - bombi pojavilo u tvrtkama i centrima za razvrstavanje pošte. Šest njih pronađeno je u Amsterdamu. Nizozemski forenzički institut (NFI) marljivo traga za tragovima počinitelja, ali trenutno stanje nije poznato.Policija kaže da postoji "moguća veza" između ovog pisma - bombe i pisama - bombi od srijede i prošlog mjeseca.

Izvor: at5

Oluja Ciara hara Nizozemskom

nedjelja , 09.02.2020.

Prva oluja 2020. službeno je počela u nedjelju oko 12:00. Ciara, kako je oluja nazvana, uzrokuje nalete vjetra i do 130 kilometara na sat. Brzina vjetra od 192 kilometra na sat, ili uraganske snage, izmjerene su iznad Sjevernog mora.

Oluja stvara probleme u prometu, kako u cestovnom, željezničkom, brodskom, tako i u zračnom. Srušena stabla, reklamni panoi, odkinute fasade svugdje se mogu vidjeti gdje je prošla Ciara.

Vjetar jako puše posebno u obalnim provincijama. Današnji dan sam proveo između 4 zida, promatrajući kroz prozor kako vjetar ljulja drveće.


U provinciji Drente u mjestu Fluitenberg Ciara je srušila štalu pri čemu je poginulo nekoliko krava...

Ostale slike oštećenja od oluje možete vidjeti ispod.

Oznake: Ciara

Proljeće je stiglo

ponedjeljak , 03.02.2020.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.