Nakon 200 metara skrenite udesno...

četvrtak , 26.12.2019.Svima koji koriste navigaciju prilikom vožnje, poznata je rečenica iz naslova. Ali da ne treba uvijek doslovno slušati svaku poruku navigacijskog sustava, osjetio je i vozač kamiona napunjen pivom. Kamion s 13 000 litara piva propao je na bankini pored asfalta u ponedjeljak, 23. prosinca 2019. godine. Dostavljajući pivo u jedan lokalni nogometni klub, u New Lekkerlandu u blizini Rotterdama, vozač je doslovno shvativši poruku navigacijskog sustava, završio na uskoj biciklističkoj stazi koja je, pokazalo se kasnije, bila preuska za kamion.Nakon dvostruke provjere, muškarac je nastavio dalje stazom, s planom dostave piva u nogometni klub. Kamion je propao u mekanu zemlju pored asfalta i vozilo je prednjim dijelom nasjelo na asfalt.Ljudi su satima bili zauzeti kako bi oslobodili kamion. Na kraju im je uspjelo podići vozilo s druge strane kanala velikom dizalicom. Zatim se kamion vozivši unatrag vratio natrag na raskrižje i nastavio do cilja. Tek nakon jedanaest sati mukotrpnog rada, posao je uspješno obavljen.

Čestit Božić svima

ponedjeljak , 23.12.2019.Gle, poletješe anđeli poput ptica, dotakoše osmijeh vašeg lica,
neka i vama prenesu poruku na krilima bijelim,
ja vam puno sreće i miran Božić želim!
hrvatskawavewavekiss

Kraći radni tjedan za istu plaću u Achmei

subota , 21.12.2019.
Lijepe vijesti na kraju godine za zaposlenike osiguravajućeg društva Achmea. Radni tjedan za zaposlenike Achmea skraćen je sa 36 sati na 34 sata za istu plaću. Sindikati su to dogovorili sa osiguravateljem za trinaest tisuća zaposlenika. Nije puno, ali ovo je samo početak.

Kraći radni tjedan započinje 1. siječnja 2021. Sljedeća će se godina iskoristiti za to da prijelaz na novi radni tjedan prođe bez problema.

Takva promjena ide u koracima i treba vremena. Kolektivni ugovor u Achmei pokazuje da je to moguće. Dobro je što razgovaramo u Nizozemskoj o novoj ravnoteži između posla i odmora - kaže Ike Wiersinga iz sindikata CNV Vakmensen.

CNV Vakmensen je sindikat koji se zalaže za građevinske radnike, hranu, prijevoz, industriju, usluge.

Prema CNV-u, sporazumom je zapravo dogovoreno povećanje plaće od 5,88 posto i za zaposlenike koji već rade 34 sata ili manje. Oni će od 1. siječnja 2021. dobiti plaće veće za 5,88 posto.

Svi će zaposlenici dobiti veću plaću za 1 posto od 1. siječnja iduće godine. Sveukupno će zaposlenici dobiti gotovo 7 posto povećanje plaće tijekom dvije godine.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.