Što se dosad zna o zatočenoj obitelji u Ruinerwoldu

subota , 19.10.2019.


Sun Myung Moon (25. veljače 1920. - 3. rujna 2012.), Osnivać Moon sekte...

Stalno u javnost cure novi podatci o obitelji koja je 9 godina bila prisiljena živjeti u podrumu i odvojena od vanjskog svijeta.

Policija nema odgovor na pitanje jesu li stanovnici farme tu živjeli po vlastitoj volji ili su tamo živjeli pod prisilom. Postoje sumnje da to nije bila slobodna volja. Očekuje se da će proći tjedni prije nego što policija konačno utvrdi o čemu se točno radi.

Vijest o ljudima koji su živjeli odvojeni od svijeta na farmi u Ruinerwoldu u Drentheu postavlja mnoga pitanja. Prema riječima policije, može proći nekoliko tjedana prije nego što se utvrdi o čemu se točno radi.

U ponedjeljak je uhićen prvi osumnjičeni 58-godišnji Austrijanac Josef B., koji je unajmio farmu. Policija je u četvrtak uhitila drugog osumnjičenog u istrazi. Riječ je o Gerritu Jan D., 67-godišnjem navodnom ocu obitelji, koji je osumnjičen za ista nedjela kao i Josef B. On je također osumnjičen za pranje novca, jer su pronašli veliku količinu novca na farmi čije porijeklo je još uvijek nepoznato.

Članovi obitelj u tih 9 godina nikada nisu napuštali teren farme, osim što su povremeno izlazili u vrt. Prema riječima obitelji, majka obitelji umrla je 2004. godine - prije nego što su se preselili u Ruinerwold. Međutim, državno odvjetništvo to ne može potvrditi jer vlastima nikada nije prijavljena njezina smrt.

Javni tužitelj je potvrdio da se navodni otac obitelji odjavio kod općine 2009. i registrirao se kao "iseljenik".

Povezanost Moon sekte i navodnog oca

U talkshowu TV voditelja Jeroena Pauwa, Wim Koetsier, glavni tajnik Moon sekte u Nizozemskoj, također je potvrdio da postoji veza između pretpostavljenog oca i sada odrasle djece i Moon sekte.

Otac je bio član te sekte osamdesetih godina, kaže Koetsier. Izvorno južnokorejska Moon sekta, službeno nazvana Crkvom ujedinjenja, poznata je po agresivno opisanim metodama pretvorbe i masovnim brakovima. Crkva ujedinjenja (punim imenom: Udruženje svetog duha za ujedinjenje svjetskog kršćanstva) ili Pokret ujedinjenja je religijski pokret utemeljen 1954. u Južnoj Koreji. Članovi Crkve ujedinjenja vjeruju da se Isus ukazao Sun Myung Moonu kada je on molio na Uskrs 1935. i zamolio ga da dovrši njegovu misiju, koja je ostala neispunjena zbog Isusovog razapinjanja na križu i Moon je prihvatio ovu misiju.

Devedesetih je Gerrit Jan D. imao planove za osnivanje komune s ovisnicima i za to je kupio tri pašnjaka kod jedne šume u Staforstu. Međutim, plan nikad nije ostvaren i parcele su obrasle u šikaru.

Obitelj je objavila u priopćenju za javnost kako je prekinula sve veze sa svojom obitelji 1980-ih i da je je troje djece iz jednog drugog braka njihovog navodnog oca ranije pobjeglo od njih.

Policija je zatvorila zračni prostor iznad Ruinerwolda zbog znatiželjne publike sa dronovima.


Pratio sam naše portale i htio bih skrenuti pažnju na jedan detalj u tim izvještajima o ovoj nizozemskoj nesretnoj obitelj. Naime, svi do jednoga kao papagaji ponavljaju da je 25 godišnjak ušao u ”PUB” kako bi se vlasniku izjadao u kakvim uvjetima živi njegova obitelj. Kao da je prvi upotrijebio Google prevoditelja koji mu je valjda preveo riječ ”CAFÉ” u ”PUB” i sad to svi do jednoga copy-paste! Ovdje je riječ o jednostavnoj gostionici koja pored pića nudi i razna jela, a to ne može biti PUB!!Eetcafé de Kastelein

A za one koji neznaju što je PUB, evo pojašnjenja:

Pub, skraćeno od public house (javna kuća) je ugostiteljski objekt tipičan za Ujedinjeno Kraljevstvo, Irsku, Kanadu, Australiju, Novi Zeland i druge države na koje je utjecala britanska kultura. Pubovi su mjesta za konzumaciju široke lepeze alkoholnih pića, pa ćemo u većini naći više vrsta piva, wiskeya, rakija itd. Pubovi su također vrlo važna okupljališta, pogotovo u manjim mjestima gdje su središta društvenog života, na neki način slična crkvama. Pubovi se kulturološki razlikuju od barova, caffea i pivnica. Svaki pub ima svoje stalne goste koji svoj pub nazivaju lokalnim i obično je u blizini njihovog doma ili posla.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.