Nizozemci trgovali drogom na festivalu u Szigetu

utorak , 13.08.2019.Dva Nizozemca optužena su ovog vikenda od strane mađarskog državnog tužiteljstva zbog prodaje droge na popularnom glazbenom festivalu Sziget u Budimpešti. Mađarski mediji govore o "najvećem ulovu droge ikad" na festivalu. Jedan od dvojice mladića je Roelf B. (21), vrhunski sprinter koji je dio nizozemske štafete 4x100 m. Drugi je Gert-Jan N. (22), obojica su iz Stadskanaala.Mađarska policija pronašla je drogu u automobilu dvojice Nizozemaca koji su uhićeni na festivalu u Szigetu zbog sumnje u trgovinu drogom. Gotovo 17 kilograma droge pronađeno je u njihovom vozilu.Na festivalu su prošlog tjedna uhvaćeni muškarci u dobi od 21 i 22 godine. Tada je zaplijenjeno 451 boca opojnih droga, 128 grama marihuane i gotovo 2700 tableta ekstazija. Ta su sredstva bila u njihovom šatoru i ormaru za prtljagu.

Mađarska policija je izvjestila da su ponovo pronašli drogu, ovaj put u vozilu osumnjičenih. Policajci su otkrili vozilo nakon što su pronašli ključ automobila u šatoru.Osumnjičeni nisu željeli reći gdje je automobil parkiran, ali policija je uspjela locirati Volkswagen Caddy. Automobil je bio parkiran na drugom mjestu u Budimpešti od onoga gdje se održava festival Sziget.

Još jedan atletičar umiješan u prodaju droge

Različiti nizozemski mediji izvještavaju na temelju izvora unutar atletskog svijeta da je jedan od dvojice osumnjičenih sprinter Roelf B. Atletski savez je objavio da je stvar „pod istragom”, ali ne daje daljnji komentar. Uhićenje Roelf B.-a veliki je šok u atletskom svijetu. U početnoj reakciji Atletskog saveza kažu kako su šokirani i jako iznenađeni zbog uhićenja još jednog vrhunskog sportaša zbog droge.On je drugi nizozemski top atletičar koji je uhićen u zadnja dva mjeseca zbog trgovine drogom. Amsterdamska sprinterica Madiea G. zaglavila je u Njemačkoj prije dva mjeseca, o čemu sam pisao ranije ovog mjeseca. Neki čak sumnjaju da su ova dva slučaja povezana.

Muškarcima prijeti mogući doživotni zatvor

Policijski istražitelji pronašli su u automobilu osumnjičenih gotovo četiri tisuće xtc tableta i 15 kilograma marihuane. To bi zajedno imalo uličnu vrijednost od gotovo 310.000 eura. Droga koja je ranije zaplijenjena u šatoru, vrijedila je oko 15 000 eura.

Pravosuđe u Mađarskoj ranije je govorilo da Nizozemcima možda nad glavom visi doživotni zatvor.

Source:
nu.nl (pogledajte video!)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.