Organizacije za zaštitu životinja žele zabraniti pipkanje svinje

petak , 02.08.2019.Svi putevi vode u Steenwijkerwold na sjever Nizozemske. Festival je započeo jučer, a završava sutra u subotu. U ova tri dana očekuje se preko 25.000 posjetitelja... Tradicija nam donosi raznorazne zabave, natjecanja, igre i igrice. Neki se slažu sa tradicijom, a drugi zgražaju. Neki će biti oduševljeni i navijati, veseliti se, a drugi će i dalje protestirati. Ko bi svima udovolio?Pet organizacija za zaštitu životinja uputilo je pismo općini Steenwijkerland u provinciji Overijssel da ne dopuste takozvano ”zwientie tikken”, tj. ”pipkanje svinje” na Dicky Woodstock Popfestivalu u subotu. Prema organizacijama, ”pipkanje svinje”, gdje se sudionici kreću zavezanih očiju kroz bazen sa blatom i pokušavaju dodirnuti svinju, je nepoštivanje životinja.

Odbor za hitnu pomoć životinjama, Animal Rights, Životinja i prijatelj, Prava za sve žive i Zaklada za hitne slučajeve životinja zatražili su prošli tjedn kolegij općine Steenwijkerland da zabrani taj događaj zbog dobrobiti životinja, javnog zdravlja i sprečavanja širenja bolesti životinja. Također su pozvali organizaciju glazbenog festivala da započne dijalog kako bi se pronašla alternativa prilagođena životinjama.Od izvođača se traži da se zalažu za svinje i otvoreno se obrate organizatoru protiv ove vrste zabave.

Iz općine Steenwijkerland kažu da su primili pismo, da će prigovor biti riješen na uobičajen način i da će za to trebati neko vrijeme. Ako organizacije za zaštitu životinja to ne žele, mogu ići na sud.

source:
tekegraaf.nl

Dicky Woodstock Popfestival

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.