Zaposlenica Državnog odvjetništva osumnjičena za trgovinu droga

četvrtak , 01.08.2019.53-godišnja zaposlenica nizozemskog Državnog odvjetništva koja je 18. lipnja uhićena u Njemačkoj s automobilom punim droge puštena je i vratila se u Nizozemsku, ali ostaje osumnjičena.

Žena je trenutno na slobodi potvrdilo je nizozemsko Državno odvjetništvo, ali ostaje suspendirana, kaže glasnogovornica, što pokazuje da je žena još uvijek osumnjičena. Stoga nije u mogućnosti ući u sustave svog poslodavca i nije joj dopušteno da ima kontakt s kolegama s posla.

Pedesettrogodišnjakinja koja živi u Zoetermeeru, uhićena je 18. lipnja u automobilu koji je bio prepravljen za krijumčarenje višestruke količine droge. Putovala je sa svojom kćeri i zetom marokanskog podrijetla, a uhićena je na autocesti A61 u blizini Bonna. Pronađeno je dva kilograma kokaina, šest kilograma amfetamina i deset tisuća xtc tableta.

Bila je to normalna provjera?

Nije to bila ciljana akcija protiv trojke, rekao je glasnogovornik njemačkog Državnog odvjetništva. To je bila uobičajena carinska provjera. Tijekom redovne provjere, također je istog dana uhićena nizozemska trkačica u štafeti 4x400 m Madiea G., ali na autocest A3. Pokazalo se da je posjedovala 43,34 kilograma ekstazija i 13,19 kilograma kristalnog meta.

Teške kazne

U Njemačkoj su visoke kazne za krijumčarenje droge. Oni koji prokrijumčare velike količine teških droga mogu računati na kaznu od najmanje četiri godine zatvora.

source:
telegraaf.nl

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.