Prijevare u agenciji Ministarstva infrastrukture i vodnog gospodarstva

srijeda , 10.07.2019.Igre sa prijevarama se nastavljaju....

Prijevara u Rijkswaterstaatu (izvršna agencija Ministarstva infrastrukture i vodnog gospodarstva) veća je od očekivane. Zaposlenik koji je ranije ove godine uhvaćen za prijevaru nije dostavio lažne račune za 1,7 milijuna eura, nego za više od 2,3 milijuna eura.

Istraživanja su pokazala da je zaposlenik ili zaposlenica nabave od 2012. godine dostavljao lažne račune. On ili ona su također prodavali robu od Rijkswaterstaata dobavljačima, a prihod od 18.000 eura stavili u vlastiti džep. Sve to je ta osoba priznala i dobila momentalni otkaz.

Sve ukazuje na to da je državni službenik djelovao sam, izvjestila je Zastupnički dom ministrica infrastrukture i vodnog gospodarstva, Cora van Nieuwenhuizen. On ili ona bili su odgovorni za manje kupnje za Rijkswaterstaat, do iznosa od 15.000 eura. Osim toga, zaposlenik je imao gotovo slobodne ruke.

Prema riječima ministrice, obavljaju se vanjska istraživanja u "financijsko-upravnom procesu". Cilj je poduzeti mjere za sprječavanje prijevare. Također se ispituje da li je došlo do sličnih slučajeva.

Policija kaže da istraga nije usmjerena samo na zaposlenika, već i na treće osobe. Tko su ove treće strane, ministrica nije pojasnila.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.