Počeli pismeni završni državni ispiti za učenike srednjih škola

četvrtak , 09.05.2019.

Danas su počeli pismeni završni državni ispiti za srednje škole. Nacionalni pismeni ispiti traju do 23. svibnja.

Učenici HAVO-a (Više opće srednje obrazovanje!) polažu ispit iz filozofije u četvrtak, a poslijepodne polažu ispit iz matematike A i B. Učenici VWO-a (Pred-sveučilišno obrazovanje) dobivaju ispit iz grčkog jezika, a u poslijepodnevnim satima ispit iz kemije.Kasnije tijekom dana učenici strukovnih škola će započeti ispit iz biologije i nzozemskog jezika.

Najviše kandidata (112.663) nalazi se u strukovnim školama (VMBO), više od 62.000 u HAVO (Više opće srednje obrazovanje!) i više od 42.000 u VWO (Pred-sveučilišno obrazovabje).

U srijedu, 12. lipnja, učenici će saznati jesu li prošli ili ne. Učenici koji propuste ili ne polože ispite mogu se ponovo prijaviti za ispit od 17. lipnja do 20. lipnja.

Prošle je godine srednjoškolski ispit polagalo oko 211.500 učenika, a prošlo ih je 92 %.

Prvi teški dan bit će sutra


Sudeći prema podacima dobivenim prošle godine, petak je prvi težak dan za kandidate.U petak studenti VWO-a polažu nizozemski ispit. Prošle godine su postigli najgori rezultat u ovom dijelu. Baš kao i za njemački, postigli su prosječno 6,2 na ispitu iz nizozemskog jezika.

Učenici HAVO-a također imaju puno problema s njemačkim (6 kao prosječna ocjena prošle godine). Ovaj ispit je također zakazan za petak.

Također će petak biti težak dan na ispitu za nizozemski jezik za učenike VMBO-a (Strukovne škole).

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.