Čestitali paru čiji je suprug mrtav već šest godina

četvrtak , 11.04.2019.


Zar ste mislili da se samo u Hrvatskoj na biračkim spiskovima nalaze „mrtve duše” i primaju mirovine za pokojne? A ne, slične stvari događaju se i u malo uređenijim zamljama...Kralj Willem-Alexander i općina Uitgeest čestitali su dijamantsko vjenčanje paru čiji je suprug mrtav već šest godina

To nije bio najsretniji tjedan za 83-godišnju udovicu Babs Bannenberg iz Uitgeesta, kada je od općine 29. ožujka dobila vrlo bolan telefonski poziv. Zvali su je zbog eventualne proslave nadolazećeg dijamantskog svadbenog slavlja, te da li će ona i njezin suprug biti sretni ako gradonačelnik dođe na njihovu 60. obljetnicu. Međutim, općina je propustila da joj je muž umro 2013. godine! "Ovo je glupo i nepristojno" – rekla je gospođa Bannenberg.

Kralj Willem-Alexander i kraljica Máxima također su poslali čestitku

"To je bolna ljudska pogreška", priznaje glasnogovornica općine. "Naravno, takve stvari se ne bi smjele dogoditi. Uvijek smo vrlo oprezni s takvim stvarima." Općina je od tada dva puta posjetila ženu kako bi razgovarala o tom pitanju.

Ne samo da je općina pogriješila. Kralj Willem-Alexander također je uputio čestitku udovici Bannenberg i njezinu pokojnom suprugu.

"Njegovo Veličanstvo Kralj i Njezino Veličanstvo Kraljica su saznali da ćete se 31. ožujka sjetiti dana kada ste se vjenčali prije šezdeset godina", kaže pismo koje je udovica primila od kraljevskog para..
Općina Uitgeest objavila je da je pokušala zaustaviti čestitke kraljevskog para, ali to više nije bilo moguće.

Izvor:
NH Nieuws

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.