Jahta od milijun eura po dužnom metru

srijeda , 06.02.2019.


Mega jahta Lady S

Ljubitelji mega jahti mogli su prošlog vikenda u Rotterdamu doći na svoje. Lady S, dugačka 93 metra, doplovila je iz brodogradilišta u Alphen aan den Rijn u Rotterdam.


Lady S na putu za Rotterdam

Brod je vlasništvo američkog milijardera Dana Snydera, vlasnika Washington Redskinsa, ekipe iz Nacionalne nogometne lige (NFL). Amerikanac je od nizozemske tvrtke Feadship zatražio izgradnju jahte s IMAX kinodvoranom, prve jahte takve vrste u svijetu. Ukupni trošak: 87 milijuna eura, ili gotovo milijun eura po dužnom metru. Jahta je porinuta u more u listopadu prošle godine.

Jahta može primiti 14 gostiju u 7 kabina i 16 članova posade u 8 kabina. Njezine značajke uključuju kino, saunu i teretanu. Na gornjoj palubi nalazi se bazen. Lady S ima najveću brzinu od 17 čvorova. Njena brzina krstarenja je 14 čvorova i neće biti dostupna za najam. Konačni vez još uvijek nije poznat.

Lady S je u subotu u pratnji Van der Wees Transport Grupe stigla u Rotterdam. Brod je malo kasnio jer je most u Woubreu bio u kvaru i nisu ga mogli na vrijeme podići.

Izvor: Izvor: Lady S


Prolaz kroz tjesnac i centimetri u igri!


Podignut most


Posljednji most i konačno u Rotterdamu

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.