Amerikanci dovlače tenkove u Limburg

četvrtak , 15.12.2016.

U Eygelshovenu u provinciji Limburg, danas poslijepodne otvoreno je skladište za vojnu opremu američke vojske. Amerikanci će u Eygelshovenu uskladištiti na stotine tenkova, oklopnih vozila i teške artiljerije jedne brigade, tzv. US oklopna brigada Combat Team (US Armored Brigade Combat Team).

Sveukupno preko 1600 raznih vozila (Abrams tenkovi, Bradley oklopna vozila i Paladin artiljerijski sustavi)Oružje bi bilo upotrijebljeno ako bi bila ugrožena bilo koja članica NATO saveza. Nizozemska vojska pomagat će kod održavanja, nadzora i sigurnosti. Ovo će Limburgu osigurati oko sto radnih mjesta.

IgreKlik - Igrice online

To se događa zbog pogoršanja sigurnosne situacije u Europi. Postavljanjem ove opreme u Europi, NATO može brže reagirati u slučaju krize.

Hladni rat

To nije prvi put da je američka oprema pohranjena u Eygelshovenu. Do 2006. je to bio slučaj. Tijekom hladnog rata, američka vojska imala je takva skladišta u mjestima Brunssum, Coevorden, Ter Apel, Vriezenveen i Eygelshoven.

IgreKlik - Igrice online

Prije desetak godina Washington je odlučio da više nije potrebno imati toliko ratne opreme u Europi. No, nakon ruske aneksije Krima i rata u istočnoj Ukrajini situacija se promijenila i povećale su se napetosti s Rusijom.

Američki Kongres odobrio je ukupno 3,4 milijarde USD za jačanje NATO vojnih kapaciteta u Europi. Slična skladišta s američkim tenkovima planiraju uskoro otvoriti i u Poljskoj, Belgiji i Njemačkoj.

Oznake: tenkovi, Us Army, oružje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.