Gostoljubivost važnija od cijene

petak , 29.07.2016.

Jeste li se ikad zapitali prolazeći pored praznih terasa ponekih kafića, zašto su prazne, a jeftiniji su od onih koji imaju pune terase?Prema ispitivanju nizozemskog tržišta u ugostiteljstvu, hotelijersko-turistički savjetodavni ured Van Spronsen & Partners došao je do zaključka da su gostoljubivost osoblja i kvaliteta važniji od cijene pića!

Za najjeftiniji grad proglašen je Breda, gdje runda od dvije kave, dvije čaše bezalkoholnog pića, dvije čaše pive i dvije čaše roze vina košta 20,43 €. To je 3,18 € jeftinije nego u Amsterdamu.

Amsterdam je proglašen najskupljim gradom, a iza njega poredali su se po skupoći Haarlem, Den Haag i 's-Hertogenbosch. Ugostitelji u Amsterdamu se žale na visoke cijene najma prostora i zbog toga je i cijena pića viša nego drugdje.

Ove je godine najpopularnije piće gin-tonic. Slijede specijalna piva i razni radleri. Od bezalkoholnih pića najpopularnji su razne limunade i ledeni čajevi.

Oznake: terasa, pivo, limunada, radler, Amsterdam

Ono, kad nešto pojeftini...

ponedjeljak , 18.07.2016.

Evo me opet natrag... Nisam nestao nigdje, nego sam imao pune ruke posla oko preseljenja u novi stan... prvo je bio godišnji odmor u Hrvatskoj na jadranskoj rivijeri, pa nazad sređivati stan.

Ono što me najviše razveselilo ovih dana bilo je pismo od distributera da je od 1. srpnja pojeftinila struja i plin.

Struja je pojeftinila 5,7%, a plin 17,9%!

U obrazloženju stoji da su smanjili cijene zbog pada cijena na svjetskom tržištu energenata i mogli su jeftinije kupiti i struju i plin.

To znači da će prosječni trošak biti jeftiniji za cca 96 € godišnje po kućanstvu.

Oznake: plin, struja, jeftino

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.